28
  • Ragnaar
    Hát igen hangyányit tupíroztak a jóöreg torpedó sztorin, de legalább nem spórolták ki belőle a technikát, amit mondjuk Boll mester megtett kb. minden filmjénél. Olyan költségvetéssel mint mondjuk egy Király nevében-nek volt egy Crysist nem lenne érdemes elkezdeni sem. Nekem amúgy a Battleship nem verte le a biztosítékot a látványfilm kategóriában. Az Avengersben is simán lehet következetlenségeket találni..
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.24. 22:41:20
  • Ragnaar
    Legújabb részekkel nem játszottam és a filmet se láttam ..
  • Ragnaar
    Egyszerűen megfordítottam az arányt. Kiegyezhetünk 50%-ban, mivel szerintem egyikünk sem tud más hitelesnek tekinthető adattal előállni.
  • Zombee
    Nem. A Battleship-nek nem az a baja, hogy nincs köze a játékhoz, hogyan is lehetne, az egy nem túl bonyolult táblás játék, abból nem lehet két órás akciófilmet forgatni. Az az 5 percnyi rá utaló jelenet is elég gagyi volt. A Battleshipnek nek ez a baja, hanem hogy filmként is szar, egész egyszerűen pocsék. Pont aminek a Hitman is tűnik, a címétől függetlenül, szóval szegény duplán is rosszul sült el.
  • Zombee
    Ha nem mindenkit így nyír ki, vállalható. De ha nem tudják megoldani, ne legyen Hitman film, az ugyanis nem egy Rambo stílusú akciójáték. Az ilyen bérgyilkosok nem tömeggyilkosok, bőven ki lehetett volna hozni belőle egy jó thrillert, ahol a főhőst elárulják egykori munkaadói, és ő szépen levadássza őket, és közben kideríti, ki és miért intézte ezt így. De nem, lett egy agyatlan akciófilm, holott a Bourne trilógia sikere bizonyítja, hogy működik ez is.
  • mégvadabbdisznó
    "És mennyire biztos, hogy 90% Hitmanjátékos megy el a Hitman mozifilmre?"

Semennyire... de öö, hol volt szó erről? Azt írta 90% leszarja a játékot meg nem tudja mi az. Én azt írtam hogy ez irreleváns állítás. Magyarul 10%-nál biztosan többen kell hogy ismerjék ezt az egyébként sikeres és elég régi játékot. Sehol nem írtam hogy 90%-ban Hitman fanok mennek el a filmre.
  • Ragnaar
    Persze, ha azt vesszük, hogy a Torpedó játékból mit sikerült rittyenteni akkor valóban, viszont mint színvonal tökéletesen vállalható. Crysis1 sztorija játék kategóriában szintén vállalható, technikailag még ma is játszató. Persze nem lett túlbonyolítva a sztori, de amikor
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Először találkozunk a játékban az idegenekkel, illetve mikor elkezd omladozni a hegy és előtűnik az idegen űrhajó, olyat azért a Crysis előtt nem nagyon lehetett látni, vagy a havas jungel sem volt egy mindennapi látvány
    persze lehet, hogy ez egy filmben már kevés lenne.
  • Ragnaar
    Ez rendben is van. Egy filmben az nem flash, hogy úgy jut be a főszereplő a célszemélyhez, hogy pl. leüti a zöldségszállítót, beöltözik a ruhájába, de a játékban eléggé. Ezért nem is tervezem megnézni pl. a Need for Speed filmet sem, pedig elvileg az nem lett nagyon rossz.
  • Zombee
    Juj, a Battleship-et ne emlegessük... :) Azt a költségvetést akkor is másra kellett volna költeni, de Crysis-re se adnám...
  • Zombee
    Ha a játék kevés egy mozifilmhez, ne legyen belőle mozifilm! Az adaptáció lényege, hogy hasonlít az eredetire. Ha csak annyi a hasonlóság, hogy van egy kopasz bérgyilkos öltönyben vonalkóddal a tarkóján, az még nem Hitman.
  • Ragnaar
    Köztudott, hogy Boll mester ipari hulladékot gyárt játékadaptáció témában. Jobb szórakozás, ha arra a másfél órára elmegy az ember kocogni. Egy Crysis filmben akkor lenne potenciál, ha legalább Battleship volumenű költségvetéssel és technikával látnának neki a megvalósításnak.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.24. 15:10:35
  • Ragnaar
    És mennyire biztos, hogy 90% Hitmanjátékos megy el a Hitman mozifilmre ? Szerintem meg ez nem fedi a valóságot. Én játszottam hitmant, de szerintem ami egy játékban bejön, az egy mozifilmben attól még lehet kevés. Az arányokat persze nem fogjuk tudni, így maradnak a feltételezések..

Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.24. 14:59:32
  • Zombee
    Mint film, attól rossz, hogy rossz. Adaptációként pedig attól, hogy nem hasonlít arra, amit adaptálni akartak. Az előzetesből mindkettő kiderült, előbbi az átlag mozinézőt tartotta távol, utóbbi pedig a játék táborát. Az előző Hitman filmnek is ugyanez volt a baja. Igaz, nézhetetlenül rossznak nem mondanám, de nem is mozis, DVD-s film, csak tipikus esti film+ mozi.
  • Zombee
    Tényleg látni lehetett a trailerből, hogy a film nem lesz jó. A bukást, gyenge szereplést nem feltétlenül vetítette előre, bár amellett, hogy nyomokban sem emlékeztetett a Hitman-re, az is látszott, hogy mezei akciófilmnek is gyenge lesz.
  • Synchronous
    A Crysis jogait többek között ezért is bukta el... Yerli azt mondta nem engedi többet egyetlen játékuk közelébe sem.
  • extra sensory
    Anno mikor Boll papa megcsinálta a Far Cry-t mindenki fel volt háborodva... ő is leszarta a játék hangulatát/lényegét, ez fényesen meg is látszott a filmen. Én azt mondom ha nem a Far Cry nevet adta volna neki akkor megállta volna a helyét mint egy átlagos B akciófilm... de így... borzalom volt. Még a Crytekesek is csak néztek hogy mi ez a szar...
  • Etinger
    Ha nem hozza a játékban megszokott hangulatot, akkor ne nevezzék Hitmannek. Nem kell követni a sztorit, meg a helyszíneket, de a karakter felépítés egy olyan dolog, amit azért az adaptációknál illene figyelembe venni. Ergo egy csendes bérgyilkosból nem csinálunk "Rambót". Ennyi lett volna a feladat, nem jött össze.
  • Etinger
    Amikor már a film megjelenése előtt erősen negatív a hangulat, akkor azért lehet sejteni. Ha megnézed a trailereket, a többségük alatt elég szépen le lett húzva a film. Ha jó lenne maga az alkotás amúgy még csalogathatna be új nézőket, így nem fog.
  • mégvadabbdisznó
    2000-es az első Hitman játék, azalatt szinte felnőtt egy új generáció. Hülyeség lenne azt gondolni hogy 90%-nak fogalma sincs róla hogy mi az.
  • Ragnaar
    Tipp szinten sok néző ül úgy be a filmre, hogy fogalma sincs arról, hogy van egy Hitman nevezetű játék, ahol pont Agent 47 - nek hívják a főszereplőt.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.23. 21:40:44
  • mégvadabbdisznó
    Én is azt mondom... nem attól lesz rossz film ha nem Hitman a címe... de ha jelent számodra bármit is az a szó hogy játékadaptáció, akkor én (szubjektív vélemény) elvárnám hogy egy játékból készített film a játék stílusát, hangulatát adja vissza... mert akkor minek nézzem meg? Akkor nézhetek egy másik akciófilmet is aminek hasonló a témája... de én egy Hitman-t történetesen azért akarok megnézni mert arra vagyok kíváncsi hogy élethűen adaptálni tudták-e a játék hangulatát a filmbe. Nekem erről szól egy játékadaptáció. Mert nekem az a film aminek semmi köze ahhoz amiből készült, nem Hitman. Ennyi.

És szerintem másnak is hasonló a szubjektív véleménye az enyémhez. Ha te másként látod akkor találj benne szórakozást nincs ezzel baj. De mellesleg az amit utoljára írtál hogy "pont leszarja a nézők 90%-a, hogy milyen volt a videójáték", ez egy kicsit fals megállapítás... mert szerinted egy játékból készült film nézőinek a 90%-a leszarja milyen a játék? :D Szerintem minden fan elmegy megnézni akinek a Hitman játékok jelentenek bármit is.
    Utoljára szerkesztette: mégvadabbdisznó, 2015.08.23. 21:33:37
  • Ragnaar
    Akkor majd filmpluszon lecheckoljuk ha nem megy az alvás.10/6-ért nem érdemes moziba menni.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.23. 21:31:05
  • zetortraktor
    "A trailer alapján lehetett tudni, hogy óriási bukás lesz. "

Te komolyan ennyire hiszékeny vagy, minden további nélkül hiszel a reklámoknak? Vagy arra célzol, hogy ami szarnak tűnik, az bukni fog? Ez aztán a logika. Ez nem fordítva szokott lenni? Nehogy hirtelen kitaláld, hogy ami igényesnek tűnik, az meg sikeres.

Arról nem is beszélve, hogy hol van ez az órási bukástól? Gyenge szereplés, ennyi.
  • Dynamic
    Ez most lényegtelen, a vígjáték költői túlzás volt, de nem érted, hogy nem attól lett rossz film, hogy nem a játék hangulatát hozta? Vagyis jelene esetben, ha nem Agent47 lett volna benne, hanem Johnny és nem Hitman lett volna a címe, hanem Assassin, akkor is pocséknak látnák a filmet, egyszerűen mert szarul van megcsinálva.
  • mégvadabbdisznó
    Vígjátékként is lehetett volna jó film, kétségtelen... de akkor ne Hitman legyen a neve... Mert nem elvárható, hogy a játék alapján készítenek egy filmet és ugyanazt a nevet adják neki de egy kib*szott vígjátékot gyártanak belőle. Ez hol releváns?
  • Dynamic
    Na, persze, majd pont attól lesz rossz a film, hogy nem utánozták le a játék hangulatát. Ugye ezt te sem gondolod komolyan? Vígjátékként vagy kamaradrámaként is lehetett volna jó film megfelelő rendezéssel, forgatókönyvvel stb., pont leszarja a nézők 90%-a, hogy milyen volt a videójáték.
  • Etinger
    kb jah. Sajnos..
  • CairoJack
    A trailer alapján lehetett tudni, hogy óriási bukás lesz. Semmi Hitman feeling nem volt benne. Agene 47 egy Jedi Superman-t megszényenítő erővel, reflexekkel, és jövőbe látási képességgel bírt. Egy harmat gyenge akció feelingje volt a trailernek, ekkor döntöttem el, hogy nem fogom megnézni. A kedves készítőknek játszania kellett volna a játékkal, akkor talán megértették volna, hogy mi a lényege, és hogy a rajongók mire vágynak. Nem sikerült nekik elkapni a lényeget.