Az éghajlatváltozás tovább mélyíti a különbségeket
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Erre mondja az egyszeri ember, hogy sz@r is a hideg, szél nélkül.
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.21. 19:36:41
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.21. 19:36:41
Én már várom hogy AEÁ mikor importálja a demokráciát az Antarktiszra hogy a kőolajat onnan is kizsákmányolja, pedig van egy egyezmény hogy az senkié, de ők úgy is magukévá teszik.És belefognak kötni az orosz gazdasági kiterjesztésbe is az Északi-Tengeren.
Hát úgy tűnik, hogy a média által agyba nyomott "eccerűsített" világképhez képest az un. tudományos oldal csak olyan "apróságban" különbözik, hogy nem tuskó módon egyértelmű és sokkal több tényezőt próbál figyelembe venni, ami egy sima egyhasábos cikkbe már sajna nem igen fér be.
A cikk, rövidsége ellenére viszont jó ilyen szempontból, hiszen a mainstream állásponttal szemben, ami kb a "minmeghalunk" kifejezésben foglalható össze, azt mondja, hogy valszeg lesz olyan, aki jobban fog járni a felmelegedés/éghajlat változás hatásai miatt. Pl oroszok szinte egyértelműen, mert hozzáférnek az északi, eddig elzárt ásványkincsekhez.
A cikk, rövidsége ellenére viszont jó ilyen szempontból, hiszen a mainstream állásponttal szemben, ami kb a "minmeghalunk" kifejezésben foglalható össze, azt mondja, hogy valszeg lesz olyan, aki jobban fog járni a felmelegedés/éghajlat változás hatásai miatt. Pl oroszok szinte egyértelműen, mert hozzáférnek az északi, eddig elzárt ásványkincsekhez.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Persze senki ne vegye magára, nem az itteni közösségnek szólt, hanem általánosságban a netes fórumokon folyó, vérre menő vitát folytatók nagy részére vonatkozott (origón se nagyon olvassatok tudományos híreket).
Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2015.08.21. 11:21:09
Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2015.08.21. 11:21:09
Azt hiszem ebbe nálam jobban itt senki sem "lát bele" (kivétel, ha van itt meteorológus, légkörfizikus, aki ezzel foglalkozik, mert bár én sem értek hozzá szakmai szinten, csak az átlag emberekkel ellentétben látom az ezzel foglalkozó kutatók vitáit).
Ui. tagja vagyok a Magyar Tudományos Akadémia és a magyar kutatóegyetemi hálózatok kutatóinak levelezőlistáinak, ahol fizikusok, légkörfizikusok, meteorológusok gyülekeznek és amik nem publikusak a közemberek számára (nem kellenek primitív, inkompetens, troll, stb. user-ek, mint az internet nagy sűrűjében, na).
Ott komolyan nap, mint nap látom, hogy hogyan vitatkoznak a légkörfizikusok/meteorológusok/éghajlatkutatók a globális felmelegedésről. Napi szinten mennek a komoly szakmai (érdekes módon személyeskedéstől mentes) viták, s az utóbbi évtizedekben már nem arról folyik a vita, hogy valós-e a jelenség, hanem ahogy előttem is említették, a vita már áttolódott arra, hogy emberi tevékenység okozza-e, vagy beleillik-e a természetes éghajlat változási ciklusba (Nap sugárzásegyensúlya, légkörmodellek, stb).
A globális felmelegedést már szakmailag szinte senki sem vitatja. Bár én nem értek hozzá, de ahogy látom ezeket a szakmai vitákat, túlnyomó többségben vannak azok a kutatók, akik az emberi tevékenységeket jelölik meg az okoknak, túlságosan egybe esik a felmelegedési ciklus kezdete az ipari forradalommal. Ettől függetlenül ez még szakmai szinten sem eldőlt dolog, nem áll elég adat rendelkezésre, nem állnak még rendelkezésre elég jó tudományos modellek stb, szóval ez máig vita a kutatók között, szóval bárki, aki akármelyik oldalt vakon képviseli itt, vagy kétségbe vonja magát a jelenséget, az csak egy buta átlagember az internetről, csak azért, mert a tévében látott valami propaganda vagy ellenpropaganda maszlagot, és okoskodik a netes fórumokon, attól már okosnak hiszi magát.
Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2015.08.21. 10:51:42
Ui. tagja vagyok a Magyar Tudományos Akadémia és a magyar kutatóegyetemi hálózatok kutatóinak levelezőlistáinak, ahol fizikusok, légkörfizikusok, meteorológusok gyülekeznek és amik nem publikusak a közemberek számára (nem kellenek primitív, inkompetens, troll, stb. user-ek, mint az internet nagy sűrűjében, na).
Ott komolyan nap, mint nap látom, hogy hogyan vitatkoznak a légkörfizikusok/meteorológusok/éghajlatkutatók a globális felmelegedésről. Napi szinten mennek a komoly szakmai (érdekes módon személyeskedéstől mentes) viták, s az utóbbi évtizedekben már nem arról folyik a vita, hogy valós-e a jelenség, hanem ahogy előttem is említették, a vita már áttolódott arra, hogy emberi tevékenység okozza-e, vagy beleillik-e a természetes éghajlat változási ciklusba (Nap sugárzásegyensúlya, légkörmodellek, stb).
A globális felmelegedést már szakmailag szinte senki sem vitatja. Bár én nem értek hozzá, de ahogy látom ezeket a szakmai vitákat, túlnyomó többségben vannak azok a kutatók, akik az emberi tevékenységeket jelölik meg az okoknak, túlságosan egybe esik a felmelegedési ciklus kezdete az ipari forradalommal. Ettől függetlenül ez még szakmai szinten sem eldőlt dolog, nem áll elég adat rendelkezésre, nem állnak még rendelkezésre elég jó tudományos modellek stb, szóval ez máig vita a kutatók között, szóval bárki, aki akármelyik oldalt vakon képviseli itt, vagy kétségbe vonja magát a jelenséget, az csak egy buta átlagember az internetről, csak azért, mert a tévében látott valami propaganda vagy ellenpropaganda maszlagot, és okoskodik a netes fórumokon, attól már okosnak hiszi magát.
Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2015.08.21. 10:51:42
A modernkori ember problémahárításban felülmúlhatatlan.
Természetes folyamat okozza, a szén-dioxid koncentráció növekedése. Hogy az mitől nő? Hát aztat mink nem tudjuk, de azért buzgón eregetjük mi is! Az a pici, amit az ember oda beenged, mán nem oszt, nem szoroz...
iSS!
Az éghajlat változást nem igazán cáfolta senki. A vita inkább azon volt, hogy ez természetes folyamat-e vagy az ember okozta.
"Lamoine hangsúlyozta, a korábbi megközelítés hibája az volt, hogy figyelmen kívül hagyta a . . . "
Mert ez biztos mindennel számol :) Azért túl sokat ne várjunk egy ilyen modelltől, amikor még az ennél egyszerűbb dolgokat sem tudjuk szimulálni.
Mert ez biztos mindennel számol :) Azért túl sokat ne várjunk egy ilyen modelltől, amikor még az ennél egyszerűbb dolgokat sem tudjuk szimulálni.
ez hülyeség..
persze nincsen semmi féle globális felmelegedés..
meg nincs semmiféle éghajlatváltozás
ezt csak az összeesküvés elmélet gyártók találták ki, mert így akarják rákenni a problémákat a nagytőkés, nagyiparos és nagyvagyonos rétegre..
A milliárdosok is ugyan olyan emberek mint a többi ember.. nekik is szükségük van szeretetre és együttérzésre..
miért nem hagyják őket békén? :(
persze nincsen semmi féle globális felmelegedés..
meg nincs semmiféle éghajlatváltozás
ezt csak az összeesküvés elmélet gyártók találták ki, mert így akarják rákenni a problémákat a nagytőkés, nagyiparos és nagyvagyonos rétegre..
A milliárdosok is ugyan olyan emberek mint a többi ember.. nekik is szükségük van szeretetre és együttérzésre..
miért nem hagyják őket békén? :(
Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.