39
  • ManoNegra
    #39
    Kár hogy az értékes kommentjeidet devalváltad ezzel a szeméttel.
  • arty
    #38
    - mszpt kormányozni? láttál mostanában közvéleménykutatást? :D

    - lényegtelen, hogy mire tesz soros! támogatja az átlátszót, az átlátszó pedig küzd a korrupcio ellen, ennyi ami téged és engem érint közvetlenül.

    - "Az atlatszo meg csak egy fegyver, ellened." LOL, ezt szépen "levezetted".
    szerencsére ott a kuruc, akik viszont ÉRTEM vannak :DD

    - "Persze, hogy nem kérheti ki senki se, mire mennek el közpénzek. Ahogy már sokszor leírtam, a liberálisok lényege az anarchia, az elszámoltathatatlanság." tehát a fidesz liberális. na, ezt is megtudtuk, nekem eddig nem tűnt fel :D

    Maradjunk annyiban, hogy máshogy látunk mindent.

  • Papichulo
    #37
    Ugye ezt a suta peldat NEM gondoltad komolyan??? Ezer sebbol verzik...
  • mrzed001
    #36
    Csendben jegyezném meg ha nem tudnád, Amerikában ha a bankrablók lelőnek bent pár őrt, akkor a kint a kocsiban váró társuk is first degree murder-rel lesz megvádolva (guilt by association)
    És ez így helyes.
  • mrzed001
    #35
    Minden akkor nem ment át abból amit írtam.
    Sorosnak azért jön jól ha bukik a fidesz, mert akkor az ultraszélsőbalos MSZP-t tudja benyomni kormányozni (lévén a hipergigabalos SZDSZ kihalt, tagjai átcsordogáltak fidesz-mszp-be)
    Soros tesz nagy ívbe a korrupció ellenes küzdelemre. Sőt, ő a korrupció élvezője (egyértelmű, nem te, nem én). Az atlatszo meg csak egy fegyver, ellened. Nem az első, nem az utolsó. Hangzatos név, pártérdek, sajátot nem bánt. Amíg kell használva, utána eldobva.
    A kdnp kb annyira konzervatív, mint az MSZMP volt (semennyire).
    Nincs tényleges konzervatív párt ma Mo-on. Még a Jobbik is csak centrál, bár néha konvergál (de nem mer, mert itt a szélső bal a centrál ... onnan a valódi közép tényleg a szélen jobbra van).

    "akkor a liberalizmus jó-e (megszólalhat a kuruc) "
    Nem szólalhat meg a kuruc !! A liberálisok harcolnak a szólásszabadság ELLEN!
    Bizony, elnémítani más véleményen lévőket nem csak hogy nem liberális, de még csak demokrata sem. Sőt, az a ténylegesen diktatórikus, náci.

    Persze, hogy nem kérheti ki senki se, mire mennek el közpénzek. Ahogy már sokszor leírtam, a liberálisok lényege az anarchia, az elszámoltathatatlanság. Az MSZP is durván csinálta, de a Fidesz rá tett még 2 lapáttal (amikor a szélső balt balról előzi, na az dúúúrva).
    Az AB felett cézári módszerrel vette át a hatalmat (gondolom ismered a történelmet). Övé a médiafelügyelet, az ügyészek, a bíróságok, a rendőrség és titkosszolgálat (TEK ... ja SÜN), új alkotmányt írtak (ki kérte rá őket ??? Nem szavazott rá senki, hisz a lózungos választási programjukban sem volt, még egy mondatban sem), médiabirodalom ... minden. Egy párt mindenek felett ... egy vezér mindenki felett.

    A gyülekezési jogot pedig eddig 2 párt tiporta sárba, bíróság által megállapított módon: az MSZP és a FIDESZ.
    Mily meglepő.
  • Papichulo
    #34
    Tudtommal szólásszabadság van, véleményszabadság van, gondolatszabadság van.

    Nem is ezzel volt a problema a kuruc eseteben, hanem a bizonyos nepcsoportokkal szembeni gyuloletkeltessel. Ugyanis ez a legtobb orszagban nem tartozik a szolasszabadsag vedelme ala, hanem inkabb buntetendo...

    Egyebkent meg hibas az ervelesed (guilt by association fallacy), mivel csak azt "bizonyitottad", hogy Sorosnak lehetnek hatso szandekai, de azt nem, hogy az altala tamogatott "Atlatszonak" is lennenek, ergo nem bizonyitottad, hogy ez egy nem fuggetlen medium ;)
  • arty
    #33
    Tehát ha sorosnak jól jön, hogy bukik a fidesz, akkor inkább szarjuk le a korrupcio elleni küzdelmet?
    Lopjon csaljon hazudjon kedvére az állam, csak nehogy a sorosnak picit is az elképzelésébe vágjon valami? :D
    Ezt nem gondolhatod komolyan.... (de ahogy mondtam, van rá mód, hogy ne kelljen a soros pénze, ehez viszont kellene elég ember, aki hajlandó maga tenni valamit ;) felejtsd el, a tett itt max abban mutatkozik, hogy lelépsz külföldre.)

    Aszondod a konzervativ fideszkdnp nélkül ma anarhia lenne agyarországon? 2010 előtt az volt? ;)
    Ugyankérlek. Csak mert füvezhettél vagy vonulhattál picsátriszálva az andrásyn, még nem lett anarhia.
    Egyébként el kéne döntened, hogy most akkor a liberalizmus jó-e (megszólalhat a kuruc) vagy nemjó. Szerintem egyébként nem jó, mert ők iszonyat primkó, uszító hangvételben képesek csak írni... ne EZ biztosan anarhiához, polgárháborúhoz vezet (vezetne). De elnémítani őket valóban nem liberális :(

    Szerintem szó nincs viccről: én nem látom, hogy a konzervatívok bármiféle jogomat védelmeznék, éppen ellenkezőleg.
    Pl az átlátszó immár kvázi nem kérheti ki, hogy a KÖZPÉNZ mire ment el... hogy a gyülekezési jogod sokszor semmibe veszik... stb
  • mrzed001
    #32
    Látod, pont ez a probléma, amikor Soros érdekei megegyeznek valakiével. Soros érdekei ugyebár nem az országunk érdekei, sosem voltak azok.
    Sorosnak nem érdeke a korrupció felszámolása sem. Sőt, szélső liberális gazdasági szakember, tehát éppen hogy az anarchia és a zavarosban dagonyázás az érdeke, mert abból tudja a legnagyobb hasznot húzni.
    Nem a rend, nem a szervezett jogállam, az neki rengeteg anyagi kárt okoz.

    Soros most azért fúj a fideszre, mert szélsőbalos gyökereiből látszatra kissé feladtak, és már csak erősen balosak (bár üzent Viktor, hogy ne azt figyeljék amit mond -handabanda-, hanem amit tesz -maradt gyökereinél-).

    És mint már említettem, véleményem szerint kell az erőegyensúly, kell egy konzervatív erő, ami kordában tartja a végtelen nagy szabadságot, mielőtt full anarchiába csap át.
    A republikánus párttól hallottam én már 2x durvábbat, mint amit a kuruc valaha is le mert írni.
    És miért ne merte volna? Tudtommal szólásszabadság van, véleményszabadság van, gondolatszabadság van. Mind itt, mind amcsiknál. Szeretetszabadság is van (azt szeretsz, akit akarsz, és nem kényszeríthetik rád hogy szeress valakit, akit nem).

    Legalábbis elméletben, mert a szabadság zászlóhordozói a liberál demokraták azok, akik éppen hogy megfojtani és megtépázni akarják ezeket a szabadságjogokat, és a konzervatívoknak kell védelmezni jogainkat.
    Érted az ebben rejlő viccet és iróniát ? :D
  • arty
    #31
    bezzeg a feudalizmusban a valódi értékek alapján lett valaki földesúr, vezér :DDDDDD
    csak ez a fos demokrácia és kapitalizmus képtelen kitermelni a valódi értékes embereket :DDDDDD
  • arty
    #30
    és az teljességgel elképzelhetetlen, hogy az átlátszó és a sorosék érdekei bizonyos pontokon egyezzenek?

    pl soros érdeke: fidesz menjen a picsába (tegyük fel... noha korábban őket is erősen támogatta)
    átlátszó érdeke: korrupció feltárása (tegyük fel, naivan)

    a korrupcio csökkentése közös érdek, ami sorosnak is jol jön: csökken a fidesz népszerüsége...

    (a kuruc szalonképtelen média, nyilván ezért nem fog sose pénzt nyerni "sehonnan", max a "kgb" tol bele némi zsetont, hogy bomlassza "stabilitásunkat")
  • mrzed001
    #29
    Sose hallottad még az ellenséged ellensége a barátod mondást ?
    Nem nekem kell 2x átgondolni ezek szerint.
  • cateran
    #28
    "Negálva: hiszen akit az ellenségünk nem támogat, az a mi szövetségesünk, és a mi érdekeink szerint cselekszik"
    Ezt gondold at meg minimum 2x....
  • mrzed001
    #27
    A nélkül, hogy belemennék a részletekbe (tényekbe, személyekbe, rágalmazni sem szép dolog), inkább egy egyszerű végiggondolandót javaslok neked, nevezzük logikai elme gyakorlatnak.
    Ismered gondolom az indirekt bizonyítás elvét, használjuk fel.

    OK, lássuk, mi történne, ha pl a kuruc pályázna meg Sorosnál pénzeket? Megnyerné ?
    Persze, hogy nem.

    Milyen alapon adományoznak pénzeket?
    Ideológiai, morális, humanitárius és gazdasági haszonszerzés céljából (a középső kettőt nyugodtan lehet is felejteni).

    Lássunk akkor némi példát Soros életművéből, mint a forint shortolása, bedöntése, EU szövetség bomlasztása már a megalakulása óta.
    Nekünk EU tagállamként a devizatartalékunk nagy része Euro-ban van (arany alig maradt, dollár is jelentősen kevesebb), így EU gazdasági válság azonnal átgyűrűzik hatványozottan hozzánk.

    Összegezve: Soros akit támogat, azt ideológia vagy haszonszerzés miatt teszi, célja erkölcstelen úton is haszonszerzés és az EU szétzúzása.
    Kimondhatjuk, nem a mi magyarok érdekei szerint cselekszik, nekünk ellenségünk.

    És itt a konklúzió: akit az ellenségünk támogat, az nem a szövetségesünk, nem a mi érdekeink szerint cselekszik ... tehát az ellenségünk.
    Negálva: hiszen akit az ellenségünk nem támogat, az a mi szövetségesünk, és a mi érdekeink szerint cselekszik.
    Q.E.D.
    (bővebben is kifejthetném (pár lépést átugrottam), de fáradt vagyok hozzá, elég intelligensnek ismertelek meg, hogy megértsd a lényegét. :) )
  • Tetsuo
    #26
    Csupán a szakralitás hiányzik, amiszerint kiválasztódna az elit. ;-)
    Sajnos az "átkos" maradványából, a vadkapitalizmus mezsgyéjén olyan kvalitások szerint jutnak hatalomhoz emberek, ami erkölcsileg tarthatatlan; emiatt nem lehet szellemi (spirit, pneuma) magasságról beszélni velük kapcsolatban, inkább az aljanépet testesítik meg, még a rájuk szavazó primitív csőcseléknél is alacsonyabb szintet képviselve.
  • M2 #25
    Akkor te örülhetsz a mai magyarországi folyamatoknak, ugyanis a feudalizmus teljes visszaépítése folyik éppen.
  • arty
    #24
    igen, arra

    "a soros által pénzelt" erős túlzás egyébként :)
    mondjuk ugy, hogy a Soros által fenntartott alapitványtól IS nyert pénzeket az oldal, ám ez esetükben nem titok, hiszen forrásaik az oldalon bárki által ellenőrizhetőek ... de beszállhatsz te is a szponzorációba (én egyébként megtettem) és akkor majd nem lesz szükségük "sorospénzre" se ;)

    ha van erőd, fejtsd ki nyugodtan, hogy szerinted miféle szellemiség elkötelezettei (nyilván a saját véleményem is megvan, de meghallgatom másét is)
  • mrzed001
    #23
    A Soros által pénzelt atlatszo.hu-ra gondoltál ? Ha kéred kifejtem mely érdekkör áll mögötte, és ezért mely szellemiség "elkötelezettje"
    Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2015.08.18. 22:50:02
  • arty
    #22
    "A feudalizmus volt a legutolsó működő rendszer, ami a későbbi korszakok közül a legkevésbé rossz."

    lol

    hátpersze, feltéve, hogy földesúrnak születtél .....
  • Papichulo
    #21
    Azért olyan jó Ámerika, mert máshol biztos rosszabb!

    Vakok kozott a felszemu ;)

    Mindazonaltal hol van nagyobb demokracia, mint az Egyesult Allamokban?

    ps: Szokjal le legyszives a szemelyeskedesrol, mert jelenteni foglak!
  • Tetsuo
    #20
    Ez nem magyar vonatkozás, hanem európai. A feudalizmus volt a legutolsó működő rendszer, ami a későbbi korszakok közül a legkevésbé rossz. Az emberiség, a Tudással egyre inkább elb@sz mindent.
  • Tetsuo
    #19
    Azért olyan jó Ámerika, mert máshol biztos rosszabb! LOL
    :-D
    És mi a véleményed a kamu demokráciáról, mert most arról van szó, te fajankó! ;-)
  • arty
    #18
    átlátszó?

    444et nemmondom, mert az elég komolytalan, mintha csak troll-kommenteket akarnának minden írásukkal generálni :)
  • NEXUS6
    #17
    Ugyanez dallos formában:

  • NEXUS6
    #16
    És akkor még egy gondolat.
    Az elmúlt évszázadokban a magyarság identitásának részévé vált egy permanens szabadságharc az aktuális elnyomó hatalommal szemben, amely értelemszerűen mindig idegen volt. Ez ölthetett fegyveres formát, a Rákoczi szabadságharctól, 1848-on keresztül, 1956-ig, vagy csendes hőbörgés formáját, a passzív rezisztencia, a szoci időkben bevett spontán kafetéria (minden mozdíthatót hazaviszünk a gyárból), vagy egyszerűen adóelkerülés formájában.

    Sajnos ez az évszázados történelmi helyzet egy dolog megtanulására nem adott lehetőséget, hogy mi a faxt csináljunk békében, amikor szabadság van és valóban miénk az ország. Nem tudunk felelősen gondolkodni, az államtól várjuk a segítséget, de nem adózunk, majd arra a szerencsétlen ellenzékre szavazunk, amelyik a zászlajára tűzi, hogy folytatja ezt a permanens szabadságharcot még akkor is ha már nincs ki ellen.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.08.18. 17:46:46
  • NEXUS6
    #15
    És akkor még egy rövidke felütés erejéig nézzük a nemesség szerepét, (ha már szóba került a Werbőczy féle Tripartiumot, annak jelentőségéhez mérten).
    A hármaskönyv szellemi örököse volt az Aranybullának, ami az angolok Magna Chartájához hasonló jelentőségű állomása volt a társadalmi fejlődésnek, a jogok legalizálásának. Továbblépés lehetőségét jelentette az ország számára egy a nemesség és a király jogait és kötelességeit leíró rendszerben. Amikor megszületett haladó és előremutató volt, azonban pont ekkor már felütötték a fejüket a társadalom más rétegeinek igényeit nyilvánvalóvá tevő parasztfelkelések. Jelentős esély volt arra, hogy az aktuális pápaválasztás PR kampánya részeként induló keresztesháborúra öszzetrombitált hőzöngő parasztok szempontjait a nemesség előbb utóbb figyelembe vegye. Ezt először egyre inkább elnyomták, és ezeknek bizonyos passzusai belekerültek a hármaskönyvbe is. Hajdúknak, parasztoknak megtiltották a fegyverviselést, azonban ez az igény, hasonlóan a székelyek viszonylagos önrendelkezéséhez előbb utóbb érvényre elismerésre juthatott volna, amit azonban megakadályoztak előbb a török háborúk és hódoltság, az osztrák fennhatóság, annak kiterjesztése, majd az abszolutizmus. Ezen időszakban a viszonylagos függetlenséget élvező Erdélyben folytatódhatott bizonyos társadalmi fejlődés, lehetett K-Európa Svájca a társadalmi, vallási egyenlőség szempontjából.
    Tehát a lehetőség társadalmi szinten adott volt a fejlődésre, azonban a történelem, lásd előző hszt. nem volt ilyen türelmes a magyarsággal.

    Nem volt idő évszázadokig tartó egyenlősdit játszani, amikor az ország egységére volt, lett volna szükség. Márpedig azokban az időkben amikor ez rendelkezésre állt, akkor bizony ez az ország megállította a törököket, vagy amíg gyak teljesen egyedül nem maradt a II. VH végén, egy katonaföldrajzilag is kilátástalaná vált helyzetben, addig a nagy Vörös Hadsereget is (a Kárpátokon nem, csak délről a román átállást követően tudott bejönni).
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.08.18. 17:34:38
  • NEXUS6
    #14
    Nem vitaképpen, éppen csak kiegészítés képpen, kvázi felmentve az Mo-t évszázadok során kormnyzó elitet a felelősség alol, csak megjegyzem, hogy a független fejlődés lehetősége gyakorlatilag Mátyás halálával elveszet eme szépreményű ország számára.

    Az volt az a fordulópont, amikor ilyen-olyan, az akkori más országbeli elitet jellemzőtől jelentősen nem eltérő kollektív felelőtlenségtől vezérelve, hogy verte szét, talán részben jogosan a Mátyás által létrehozott maximálisan központosított hatalom alappiléreit a nemesség, a saját önrendelkezése biztosítása érdekében és ezzel hogy gyengítette meg az országot kellően egy valójában csak több évtized alatt megvalósuló török invázióhoz.

    Az akkori nemesség, tehát nem volt sem jobb sem rosszabb az eu átlagnál, azonban ez ép elégségesen végzetes volt a kishazánk számára.
    Aztán már a török hódoltságból értelemszerűen önerőből nem volt menekvés, a "felszabadító" meg moondhatni jogosan kérte jussát a földből, s vérünkből és a tudatunkból. A török "rémuralomnál" ez utóbbi szempontból talán csak az osztrák, majd az orosz hódoltság volt a pusztítóbb, amikor egy kialakulatlan identitású néppel próbálták elhitetni, hogy ők csupán joulupukki rénszanvarsvadászainak unokatesóikét tartották rettegésben némileg kis nyilaikkal egész Európát, és felejtsék már el ezt a harciasságot, mert az nem rénszarvasvadász erény.

    Igen, tény, hogy az a bórgőzös hőzöngés, amit a magyar szellemiség mindentlegyűrő erejérő elszoktunk mondani, az szinte minden alapot nélkülöz.
    De 1. könnyű teszem azt az angolszászoknak évszázadok alatt valami beltenyészetes, gyűrűkurafílinges vidéki demokráciát kifejleszteni, ha nincs meg a veszélye, hogy min 50 évente valami gonosz birodalom nem csak a könyvek lapjain, hanem a valóságban is rászabadul a Megyére Mordorból, végierőszakolva az ifjakat és lemészárolva a szép szüzeket, elmozdítva minden ingó és ingatlan tárgyat az országból.
    2. Sok szempontból a bennünket körülvevő országok még nálunk is rosszabb helyzetben járnak, mert az a mi szerencsétlenségünk is, hogy a nyugati tőke itt nem K-Európa Svájcait akarja összehozni, hanem olcsó alternatívát keres a vágotszemű biorobotokra. Ilyen tekintetben pedig a nálunk is igénytelenebb, alacsonyabb társadalmi tőkével (amit pénzzel kell majd szépen mindíg újratermelni) rendelkező szomszédaink hozzánk képest versenyelőnyben vannak.

    Szélsőségesen, ha kitör az emberevés akkor valszeg nem az egyetemi tanárok fogják a többieket felfalni.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.08.18. 16:06:30
  • Skylake
    #13
    Így van. Ne is várjunk ennél többet egy olyan társadalomtól, amelynek előzményei a messze múltban indulnak a feudalizmus több mint négy évszázados konzerválásával indul, (1514-től, Werbőczy István lájkolta ezt) majd következik némi megszakított polgárosodás fél évszázadon keresztül, majd azt követően a társadalom nagy tömegeinek visszazárkózása feudális jellegű függőségi viszonyok közé (Horthy-kor), majd ennek enyhe feloldódása a függőségi viszonyok átalakulásával, de egyben megmaradásával (államszocializmus), majd elérünk napjainkhoz. Ezekre az "alapokra" épülve nyilván pontosan ilyen f@sza lesz a termék, azaz a néplélek is: önérvényesítő, demokratikus értékekre figyelő, azokat tiszteletben tartó, önmagáért felelősséget vállaló. Természetesen nem, a működést láthatjuk. Sajnos rossz hír, hogy mindezek nélkül a demokrácia valójában nem működhet - ezt is láthatjuk. És sajnos, amíg mindezek a tényezők vérévé vállnak a legutolsó iq-deficities pontagyúnak, az sajnos még 100 év, de csak abban az esetben, ha a politkai elit a társadalom feudális beállítottságát nem használja ki saját zsebének megtömésére.

    Ez az ország lesz Közép-Európa Görögországa 20-30 éven belül. Amit ma ott látunk, az fogjuk majd mi is igazi ostoba tanulóként, O.V. vagy V.G. feudális néplelkű, pontagyú, demagógiabeszopó, anyagilag kivéreztetett és állami függésbe hozott birkanyája által elszenvedni. Lehet készülni előre. Vagy mi leszünk a közép-európai Argentína, ha úgy tetszik, persze ahhoz képest minimális gazdasági erővel. Más ebből kinőni nem fog. Hiába önti ide az EU a fejlesztési pénzeket: ez az ország periféria volt, és még inkább az lesz. Köszönjük meg szépen a régmúlt arisztokráciájának, meg az államszocializmus funkcionáriusainak, meg a mai politikai elitünk csodálatos figuráinak, akik ma közpénzből hazudhatnak óriásplakátokon is gátlástalanul a pofánkba! Mindeme hatalomra a magyar társadalom adott felhatalmazást mindenkor - a politikus nevű élősködők ezen működési módoknak a lenyomatai.
  • M2 #12
    Magyarok között van 10%, aki átlátja a helyzetet és tudja mit kellene csinálni a "rendszernemváltókkal".
    Van még 20%, aki csak annyit lát, hogy ez nem oké és le kell innen lépni még időben.
    A maradék 70% primitív őstulok meg újra megválasztja zsarnokait.
  • Skylake
    #11
    Az AT&T előfizetői köszönetet mondhatnak remek szolgáltatójuknak! Én ugyan nem tartozom az ügyfélkörébe az AT&T-nek, de ez úton szeretném kifejezni a menedzsment felé a jókívánságaimat, azaz azt kívánom nekik, hogy rohadjon rájuk műanyaglakat, miután az igazi derék demokráciaféltő honpolgárok amerikai városokban szétb*sszák a kirendeltségeket, illetve a Bastille típusú megoldást alkalmazzák a tetves HQ-juk esetében!

    Nem hiszem, hogy egy titkosszolgálatnak nyalni kéne a seggét a kötelezettségek teljesítésén túlmenően! K*rvára itt az ideje az NSA-t (plusz az UKUSA egyezmény többi országának a kib@szott titkosszolgálatait) kib*szott keményen, társadalmi erővel beszorítani, bekényszeríteni saját határai mögé! K*rvára itt lenne az ideje egy igazi, valódi sokszázezer fős brutálkemény tüntetéseknek egyenesen a kapuknál, blokád alá venni Fort Meade-t, Bluffdale-t, és a többi USA-beli telepüket!

    Persze országunkra is ráférne egy ébredés: lassan a leginkább pontagyúaknak is rá kéne arra jönni, amit mrzed001 kolléga írt: az u.n. "rendszerváltás" nem volt más, mint a hatalom felosztása két erő között, akik azóta eljátsszák nekünk a demokrácia nevű színjátékot, és a színfalak mögött kollaborálnak egymás hatalmának megtartásához az egyes ciklusok folyamán! Az én véleményem az, hogy mindenki, aki ma a politikai elit tagja, vagy volt az elmúlt 30 év során minimum hogy soha többé politikai pozíciót ne tölthet be, de a legtöbbjük esetében a teljes vagyonelkobzást és tényleges életfogytiglani börtönt tudok elképzelni! Plusz nyilvánosságra hozni azt is, hogy betöltött-e ügynöki pozíciót! Amíg ezek az emberek és utódaik fogják vezetni ezt az országot, addig őket csak a lopás fogja érdekleni - csak lassan már nincs mit ellopni, úgyhogy itt az ideje egy valódi 56-nak! Újratöltve, és eltakarítva a teljes magyar politikai elitet a közéletből, tök mindegy, hogy melyik u.n. "párt" tagjai közé tartoznak! Elég volt a színjátékból - itt az ideje véglegesen lezárni a múltat, megbüntetni és véglegesen tönkretenni azokat, akik a "rendszerváltás" óta ássák a társadalmi választóvonalakat az oszd meg és uralkodj elve alapján! Mindannyiunknak felelniük kell: ha kell, az életükkel is!
  • mrzed001
    #10
    Az a baj, hogy túlzottan csak a hazai-európai rendszert ismered/ismeritek.
    Amcsiba még a fidesz is túl radikális lenne a (liberális) demokrata pártnak. Mert a Fidesz szélsőbalos. Mégis mit vársz az SZDSZ szerelemgyerekétől, azaz ifjúsági tagozatától ? (gyengébbek és történelmet nem ismerők kedvéért a Szabad Demokraták Szövetsége ifjúsági tagozataként alapult a Fiatal Demokraták Szövetsége ... sok-sok ex-MSZMP-s és KISZ-es taggal ... az MSZMP lényegében nem megszűnt, csak kettévált MSZP és FIDESZ-re)
    Ideát annyira elcsúszott minden balra, hogy minden agymosott még egy centralista pártra is azonnal náciz.
    Nemhogy egy tényleg centrál konzervatívra, mint a republikánus párt. Ezért is hiányzik országunk vezetéséből a megfontolt józan ész.

    Amúgy mondj kérlek egyetlen független médiát ma Magyarországon !
    Én pedig megmondom neked melyik párt melyik pártkatonájáé, illetve melyik pártkatona vezeti (ne fáradj RTL-el). Mert mind az. Még a legidiótább, politikával nem foglalkozó emberek is megértették ezt, amikor a rádióadók felett osztozkodott a két libernyál nagypárt (totál illegálisan, de hát végül is az kit érdekel, majd elnézik egymásnak)

    Tehát, hol is az a független média? Sehol. Amcsiba sem, ha nem tudnád. Soha nem létezett és nem is létezhet a független média, mert az a propaganda legfőbb eszköze, ezért mindegy ki van hatalmon, befolyásra tesz szert felette.
  • M2 #9
    "legálisan tarthat fegyvert minden normális ember"

    Majdnem nulla szűrés van, lövöldözik is egymást lefele az agyhalottak.
  • M2 #8
    A Fidesz-KDNP, mint liberális - ez a nap vicce! :-)

    Bezzeg ha majd a Jobbik visszarepíti az országot a XVIII. századba, de jó lesz akkor itt maradott szegénylegénynek lenni! (megsúgom: kurváranem)
  • arty
    #7
    Lehet ott nincsenek hozzád hasonló holokamuzók vagy nincs annyi kretén náci, mint itt euban... nemtom, csak tipp. Itt valahogy fogékonyabbak a nacionalista idióták, tán ezér'.

    Bárkinek van fegyvere, agyon is szokták vele lőni egymást... jobb esetben persze csak a kölköd, magát vagy téged, véletlenül, de sajna nem mindig.

    Halálbüntetés lehetne, ha mondjuk nem alkalmaznák orrbaszájba, mint odaát, ahol azért nem kevés fekete halt bele a csodás intézménybe... (manapság jobb a helyzet, ezt nem tagadom, de régen...)

    Volna mit tanulni, de amiket példaként írtál, egyik sem elsajátítandó :)

    ----

    mrzed001 - lol, legalább guglizd meg a liberalizmust vagy a nemzeti gárdát, mielőtt hozzászólást írsz róluk :))

    (különösen bájos az elképzelés, hogy minden pártnak legyen tévéje, a független média meg rohadjon el ott, ahol :DDD )
  • mrzed001
    #6
    Én erre csak azt tudom mondani, hogy mindennek több oka van:
    1, PRECEDENS JOG, azaz ami ítélet 1x született, ugyanaz kell hogy szülessen ugyanolyan esetben MINDIG. Így nem lehet játszani a joggal meg a bírókkal, mint teszik itt a mocsok liberál politikusok. Ha 1x az az ítélet született, hogy a parlament körül kordont bontani nem bűn, akkor nem az és kész. Se nem bűn Kis Jakabnak, se a Viktorkának. Nem úgy mint itt ugyebár. Ez a legfontosabb fegyver a kettős mérce ellen !
    2, KONZERVATÍV párt, amely mintegy ellenpólus gátat szab a végtelen liberális túlszabadságnak, azaz meggátolja az anarchiát. Azt, ami itt most van. Amíg a 2 párt egyensúlyban van, addig van minden rendben, nem úgy mint itt, ahol totális szélső liberális kormányok vannak hatalmon már több mint 20 éve.
    3, a média, amely van mindkét oldalnak. Így az egyik mindig nyilvánosságra tudja hozni a másik bűneit. Nem úgy mint itt, ahol a két korábbi liberál kormánypárt felosztotta maga között a TV-ket és rádiókat. Nem is fű alatt, hanem szép nyíltan. Mert mégis, ki számoltatná el őket? Ők maguk ? Vicces.

    Szóval tényleg van még sok sok minden amit tanulni kellene onnan.
    Amúgy nemzeti gárda sem ártana, mint ott. De itt nagyon félnek a libernyál politikusok, nehogy a jónép kezébe fegyver kerüljön, mert még elzavarják vele őket.
  • NEXUS6
    #5
    Szemét NASA!
    A fogvatartott űrlényekről beszéljen!
    Monnyon le!
    :D
  • Amergin
    #4
    A hanukauszt nyilvános kétségbevonásáért ott még nem kell börtönbe menni ellentétben "kishazánkkal", továbbá bejegyzett náci párt legálisan működhet arrafelé (egyelőre). Igaz, hogy a párt teli van pumpálva állami ügynökökkel meg még azt is lehallgatják, hogy ki hogy pukizik, de mégis... Ott nincs magyar gárda, viszont legálisan tarthat fegyvert minden normális ember és ha valaki betör hozzám, akkor előbb lőhetek és utána is ráérek kérdezni. Több államban van még halálbüntetés, pedig az is únilyó, sőt kezettől fogva az, míg a mi ájrópalyi únijónkan az "nem megengedett"-érdekkess...
    Szóval van még mit tanulni a demokrácia őshazájától.
    Ja és meg lehet nézni, hogy milyen fal van építve a mexikói határon...
  • Papichulo
    #3
    Az az igazan vak, aki azt hiszi, hogy mashol jobb... mivel leginkabb rosszabb ;)
  • Pares
    #2
    "It's called the American dream because you have to be asleep to believe it." - Carlin
  • caius marius
    #1
    Annyira szép így, a gyakorlatba is átültetve, látni az amerikai demokráciát...