3
 • end3
  #3
  Jobban belegondolva, ahhoz, hogy mondjuk 100 millió kínai internetfüggő fiatalt kizavarjanak kaját termelni tapicsgálás helyett a rizsföldekre, ez adekvát módszernek tűnik.
 • end3
  #2
  Nézzük számunkra a dolog lehetséges jó oldalát. Az államilag támogatott "hacking" mellett, kevesebb Android-telefonos kínai "scriptkidy"-hülyegyerek, fogja támadni a nyugati IT infrastruktúrákat.

  Elveszik a kedvüket a IT technológia fejlődésével történő együtthaladástól. Végső soron, ha ezt a rendszert legalább egy generáción keresztül működtetik, csökkennni fog a kínai "konkurencia nyomása" a világ IT munkahelyeit illetően. (Sztem. vannak ahol tapsikolnak e hír hallatán.... - Hogy ez mekkora "öngól" egy társadalomban!)

  Tudniillik, ha meg is tartották maguknak a puskaporgyártás technológiáját 1000 évig, az első atombombát még sem ők robbantották...

  Utoljára szerkesztette: end3, 2015.08.10. 08:28:39
 • Skylake
  #1
  Huxley: Szép új világ = ma formálódó amerikai (nyugati) infokommunikációs technológiákon alapuló kontroll és függőség lehetséges modelljwe, ahol a kontroll és a függőségben tartás a kényelmen, a szórakoztatáson alapul, és az ebbe történő társadalmi belefeledkezés stabilizálja a rendszert. Aki netán kilát ebből, azt a rendszer elsöpri.

  Orwell: 1984 = ez a kínai és általában a keleti modell arra, hogy hogyan használjuk fel az infokommunikációs technológiákat a hatalomban tartottak nyílt megfélemlítésére, mindezt az e célra működtetett erőszakszervezetek leplezetlen jelenlétével. Ez látszik elsőre digitális önkényuralomnak mindenki számára.

  Ez az első lépés ahhoz, hogy a folyamat végén minden kínai állampolgár, és személyes környezetének teljes online leképezhető aktivitása realtime profilírozva lesz. Az IoT "forradalom" Kínában elsősorban az állampolgárok teljes körű megfigyelésére irányuló technológiákat fog tartalmazni a közeljövőben, amelyek telepítése és alkalmazása kötelező, és a legsúlyosabb szankciókkal büntetendő lesz a 2030-as évektől, jelenlegi trendeket figyelembe véve.