13
  • tomboy013
    Általában mondtam, azért a többség odafigyel a telefonjára...
  • VolJin
    Az androidos telefonok spektruma elég széles a hardvert tekintve. Mellesleg az androidnak jobb a kezelőfelülete. Az apple féle ott vannak az ikonok felület mellett van egy magasabb szintű saját képernyőfelület, amin widgeteket is el lehet helyezni.
    Én olyan emberekkel találkoztam, akinek világ életében appleje volt, és az hú de jó, meg olyanokat is, akiknek android után váltottak applere, és jajj, ez miért ilyen fapados, meg olyanokat is, akiknek tökmindegy melyik van/volt, egyiket sem értik.
    De olyannal még nem találkoztam, hogy az android (Widgetes) után az applet kezdi el ajnározni.

Ami az ios előnye, hogy jobban van optimalizálva a hardverre.
  • VolJin
    "De ez még mindig nem indokolja miért kellene 1-2 évente újat venni egy felsőkategóriás telefonból. "

Akkor kell új telefon venni, ha elromlik, eltörik, elhagyja az ember. Hétvégén képszakadásosra ittam az agyam, a telefonom meg sehol. Galaxy S3 LTE.
    Most kell vennem egy újat, de ha meglenne, évekig ellennék vele.
  • zola2000
    Nézd: ott van a két amerikai cég egymással szemben a szilícium völgyben, és szerintem szépen elosztották egymás között a világpiacot, hogy az alsó kategória android felső kategória apple, alternatíva meg windows.

Nem hiába próbálkozik a samsung a tizennel, hogy mégis tárgyalópozícióban legyenek a googlel szemben, de az amerikai cégek akkor lehetetlenítenek el nem amerikai próbálkozást amikor csak akarnak.
  • dundiego86
    off:
    De kb. fél év és kijön a felnyitott kukadoboz verzió 6.0, ahhoz viszont a mostani vas kevés lesz :( (nem értem miért). Én így jártam a nexus 4 -gyel sajna az 5.0 esetében (pedig aki tudja mekkora hw van abban, az is meglepődik). Nem értem, hogyan lehetett a világ legstabilabb operációs rendszerét (linux), egy ilyen bugos, nem is tudom mivé formálni.
  • szomferi
    100$ azt hiszem, de amúgy míg a hivatalos retailereknél (Media Markt, Euronics, Auchan, Edigital, stb) 230e volt az ár, a nagyobb GSM-láncok javában 190-200-ért adták, szóval ezzel csak simán követték a piacot (mondjuk most FirstPhone-nál veszel 2 év Samsung garival úgy 185-ért)
  • Tinman #7
    Jah, az baromság... 4-5 évente cserélek telefont, lehetőleg nem a legdrágábbat véve, hanem a felső kategória alján bogarászva.

A többivel egyetértek.
  • tomboy013
    Hidd el nem kell elmondani, mire lehet használni egy okostelefont :)
    De ez még mindig nem indokolja miért kellene 1-2 évente újat venni egy felsőkategóriás telefonból. A mesterséges igénygenerálás a magyarázat. A kényelem jó dolog, de nem biztos, hogy egészséges mikor már 3 percet nem bír ki az ember a telefonja nyomogatása nélkül. Van az a réteg aki tényleg kihasználja az okostelefonokat, de szerintem az nem egyenesen arányos azok számával akik ennyi pénzt kidobnak feleslegesen egy ilyen eszközre. Nem mintha baj lenne, csak úgy mondom, a gazdaságot fenn kell tartani, ahhoz pedig sok ilyen emberre van szükség aki gondolkodás nélkül szórja a pénzt.
  • Krisztiam #5
    és mennyivel csökkenti? 100 ft-al? :D
  • Tinman #4
    Telefon? Ezek már rég nem telefonok... az egy sokadlagos funkció.

Baromi kényelmes amikor nálad van egy eszköz, amit kb. mindenre használhatsz és nem túl nagy, nem is túl apró. Ezekre használom a sajátom, add össze, hogy külön-külön ezek az eszközök mennyibe fájnának. Ugye? Így már nem is olyan sok 1-1 ilyen telefon ára:

- futáshoz (sebesség, pace, kalóra, etc.), hangutasításos edzéstervet követek vele 2+ éve, de sérülésmegelőző tornához is egyszerűen perfekt. Az akksija fullra töltve, GPS-el, zenével, aktív képernyővel(!!!) röhögve kibír egy maratont. (Felet 2x is teljesítettem már 65% felett volt az akksi.)
    - esőben bármire hiszen vízálló, ezt sajna Edge nem tudná
    - zene és hangoskönyv hallgatáshoz
    - kiránduláskor fotózáshoz (21MP), videozáshoz (4k, 120 FPS, 1080p@60FPS), panoráma fotók készítéséhez
    - autós/gyalogos navihoz + érdekes helyek kereséseshez
    - online stratégiai játék szinte bárhol, bármikor
    - fórum, hírek olvasgatása bárhol, bármikor
    - token generátor
    - ritkán film nézés
  • tomboy013
    Én ezzel nem értek egyet, anyaginőségre lehet jó. Na de üveg hátlap? Kiálló kamera? 1000 éves Samsung dizájn (szerintem az minden, csak nem baromi jó)? Továbbá hiába van benne egy nagyon erős SoC, ha köztudottan szar a memóriakezelése az S6-nak és még így is képes lassulni a rendszer (mondjuk ezen nem lepődök meg, az átlag android felhasználót csak az érdekli mi van a specifikációhoz írva, holott csak egy normálisan megírt rendszer kellene és nem lenne gond)... Ebben az ár kategóriában ez már vicc. Önmagában az is vicc, hogy van akinek a fizetése nem éri el a 200 ezret havi szinten és képes kiadni ennyit egy telefonért.

bandeeeeee:
    1. Nem kell 200 ezres telefont venni
    2. De ha mégis, akkor azt nem kell másfél évente cserélni, 3-4 évente is bőven elegendő.
    Bár nyilván a gazdaságot az átlag ember tartja egyben, akiknél sikeres az agymosás és szinte minden 1-2 éven ráveszik őket (sőt van olyan akit még fél évente is :D ), hogy dobjanak ki feleslegesen 100 ezreket az ablakon egy olyan dologra amire teljesen felesleges.
  • Tinman #2
    Nekem Sony Z1C-m van, ezt csak azért közlöm, hogy ne tarts fanboynak.

Szóval, nekem az összes Samsung telefon szinte egyforma, ráadásul olyan design-al, ami nem tetszik. Ha volt a kezedben S6 Edge, akkor jó eséllyel az bizony tetszeni is fog... gyönyörű képe van, szuper anyagminőség, és baromi jól néz ki. A belső tulajdonságairól meg mindenki tudja mennyire ütős cucc.

Ez az egy Samsung kéne! Szívesen cserélnék rá különbözet ráfizetéssel, pedig nem zsánerem a nagy telók...
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.08.08. 10:11:15