Hogyan arassunk győzelmet az Ebola felett?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem csak afrikaiak haltak meg, és ez a járvány már fenyegette a világ többi részét is. ezért kellett közbelépni.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Na ez már válasz, nem olyan se füle se farka, mint az előtted szóló!

Valóban elmentem kon-teósba, de hát meló közben nincs időm szofisztikált körmondatokat fogalmazni..........mea kulpa!

Tényleg fekete-fehéren fogalmaztam, de a lényege az volt, hogy kifejthessem, hogy a fene nagy karitatív hajlam, amit bele neveltek a generációnkba, bizonyíthatóan kontra-produktív. Valamint rá szerettem volna világítani még néhány fonákosságra a fejlett, és fejlődő országok viszonyában.

.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?

Tény hogy Afrikát nagyon csúnyán kihasználják, viszont azért a szövegedben Európát lecserélném a nagyhatalmakra. Ebben vastagon benne az USA, EU, Kína és Oroszország is. Van ahol Afrika kincseiért már nem is aprópénzben fizetnek hanem fegyverrel, már ha fizetnek egyáltalán. Csak, hogy ugye még nagyobb rend legyen. Van aki az ásványkincseire pályázik, van aki a belső piacára. Érdekes utána olvasni annak, hogy a jobb technológiával termelt olcsó élelmiszerek hogy tették tönkre a gazdagabb Afrikai országok belső élelmiszerpiacait. Az afrikai országok koránt sem voltak ilyen szegények mint ma.
Alapból nem vagyok összeesküvés elmélethívő, és ezt sem annak tartom. Nem is úgy gondolom, hogy a gonosz USA, Oroszország stb. kihasználja őket, ez nem az országok műve. Pl.: Ha egy német cég úgy dönt Afrikába exportál csirkét, akkor most mégis tegyen Németország? Megtiltsa? Pedig ezzel jó eséllyel tönkre teszi az ottani termelőket. Sokkal bonyolultabb a helyzet mintsem hogy kettéválasszuk a dolgokat jóra és rosszra.
Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2015.08.03. 20:04:18
Nem, ez egy szalmabáb amit magadnak készítettél és most bőszen püfölöd.
Hát ez az! Etessük, gyógyítsuk, ruházzuk őket, de jaj-istenem munkát nehogy adjunk nekik, mert még a végén túlnőnének rajtunk,kisajátítanák az odatelepített gyárainkat, és ők élnék fel az erőforrásokat helyettünk.
Nem nem! Okos nyugati ennél körmönfontabb! Csaljuk ide őket, dolgoztassuk éhbérért, nem számít mennyi döglik meg közben, azután meg ha jól kizsákmányoltuk, és nekifognak zavarogni, meg elégedetlenkedni, mert kiderül, hogy itt nincs kolbászból a kerítés, akkor lehet jó kis törvényeket hozni, hogy takarodjanak vissza oda, ahonnan jöttek éhen halni a nyersanyagoktól teljesen kifosztott országaikba, amit eközben senki nem volt aki megvédjen, mert ugyebár, aki tehetett volna ellene......az mind itt szolgáskodott.
Ez az Európai értékrend.

A világ nem egy álom, vagy egy számítógépes program. A világ a fa, a kő, a szerelem, és Isten. Nem csak az létezik amit a szemed lát, de nincs semmi, amit a szived nem!

Lol,
mindig sírnak a túlnépesedés miatt. Most meghalt pár bushman is mennek meggyógyítani őket.
Döntsék már el hogy mit akarnak.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

majd jön halgatyó és leírja...

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Hogy hogy nem írta még senki, hogy a mocskosusa fejlesztette ki a vírust?😄
Elméletileg.

A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk

molnibalage83
Eddig azért nem sikerült érdemben semmit tenni, mert eddig igen kevés megbetegedés volt és ez alapján nem sikerült túl sok mindent begyűjteni. Most, hogy már van sok adat és "minta" is...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

NEXUS6
"Etikai kérdések nem merülnek fel. Ugyanis gyógyszerkísérleteknél mindig megkapják az addigi legjobb elérhető kezelést mindkét csoportban, csak az egyik csoport még kap hozzá kísérleti gyógyszert is, a másik meg sóoldatot. "

"Bár a tesztek még nem értek véget, a WHO elméletileg kiadhat egy vészhelyzeti alkalmazási engedélyt, ami a szükséges helyeken legálisan alkalmazhatóvá teszi a szert."

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

zola2000
A durva az, hogyha nem fenyegetné a betegség nyugat európát, kelet ázsiát és észak amerikát, akkor csak afrika miatt be sem indult volba a kísérlet.

A

Rohadtul nem kell megnéznem a videódat, mert nyomon követtem az eseményeket. És videó ide vagy oda, hülyeséget írtál az elején.

"talán vennéd a fáradtságot, hogy végre értelmesen vitatkozz "
Baszki én érveltem, te meg pont nem releváns videót linkelgetsz
Miafranc köze van annak, hogy ott az állapotok katasztrofálisak, ahhoz, hogy egy új oltóanyag bevezetésének mi a menete?

Értelmes vitához talán arról kéne beszélni ami a téma.
nem volt "sós-vizes" kontrol-csoport. csak olyan, akiknek később adták be. egyébként az is figyelembe kell venni, hogy a mostani tapasztalatok alapján csak afrikában rosszak egy beteg esélyei, aki európában vagy amerikában az első fázisban kórházba jut, az jó eséllyel túlélheti a fertőzést. ez az egész pont arról szólt, hogy minden vakcinagyártó a sokéves tesztelési fázisokat átugorva hozhassa forgalomba a terméket.
és jó hír, hogy a napokban a MERS-re is sikerült valami oltóanyagot találni. ha így haladunk lesz hamarosan univerzális rákgyógyszer is (a vírusos kezelések elég sok embert gyógyítottak már ki előrehaladott állapotból).

Etikai kérdések nem merülnek fel. Ugyanis gyógyszerkísérleteknél mindig megkapják az addigi legjobb elérhető kezelést mindkét csoportban, csak az egyik csoport még kap hozzá kísérleti gyógyszert is, a másik meg sóoldatot. És majd ezután vizsgálják, hogy jobb lett-e a gyógyulás aránya, vagy rosszabb lett a gyógyulás aránya. Mert nem törvényszerű ám kísérleti gyógyszernél, hogy segít, az is lehet, hogy simán megöl, mert allergént tartalmaz.
Így már érthető? Nem magában használják a kísérleti gyógyszert sosem, hanem az addigi legjobb elérhető kezelés kiegészítéseként.
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2015.08.01. 13:57:21

A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk

NEXUS6
Látom, most sem nézted meg azt a videót, amit NEKED belinkeltem. De már megszoktam. Nem tudom akkor miről akarsz vitatkozni egyáltalán?!

De ha esetleg, még is, talán vennéd a fáradtságot, hogy végre értelmesen vitatkozz és ne csak néha beböfögj valami hszt a szombati ebéd után, akkor most kivételesen megnézhetnéd ezt a filmet. Csak hogy lásd mi van Afrikában, mennyire tájékoztatják az embereket, mert azok mennyire képesek felfogni azt, vagy milyen ellátás, milyen higénés és életkörülmények vannak egyáltalán. A végén a fekete orvos mondja, hogy más az elmélet és más a gyakorlat, én erre célzok. Marhára nem fogod fel, hogy vannak bizonyos helyzetek, amikor xarni kell az íróasztalnál megalkotott okos kis szabályokra. Ez az orvos azt is mondja a stábnak, hogy ő a helyükben marhára nem menne be abba az elkülönítő kórházba, ahova indultak, hanem szépen hazaindulna Amcsiba a családjához.

Ennyi.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Te nagyon nem vagy képben. Ez nem döntés kérdése. Van egy kísérlet ami az oltóanyag mihamarabbi bevezetéséhez járul hozzá. Keresnek önkénteseket akiknek elmagyarázzák miről szól, ahogy én is megpróbáltam neked elmagyarázni. Veled ellentétben ők valószínűleg felfogták és örülnének neki, hogy van lehetőség arra, hogy kijöjjön egy oltóanyag, ami véget vethet az egésznek. Nem látsz tovább az orrodnál, mint mindig felületesen kezelsz minden problémakört és meg sem próbálsz belegondolni, hogy esetlegesen vannak e egyéb szempontok amik fontosak. Leegyszerűsíted 1+1-re dolgot. Ahogy látom te beoltanál mindenkit egy kellően nem tesztelt oltóanyaggal, aztán lesz ami lesz. Még szerencse, hogy azoknak a szerencsétleneknek az élete nem rajtad múlik.
NEXUS6
OK!

Ha ennyire racionális vagy nézd meg ezt a filmet, értékeld az összes embert, beleértve a riportert is és döntsd el, hogy melyiknek adtad volna a placebót!?

molnibalage83
Nexus többnyire egy idióta, nem kell komolyan venni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

"és hogy majd a haláloddal is az orvostudományt és az emberiség jobbulását szolgálod,"
Nem, én a családom miatt tenném. Kicsit be lennék szarva, hogy a családom lehet a következő. Szerintem hanyagold ezeket a fellengzős mondatokat. Nem vagyok mártír és nem is akarok az lenni. Ne találj ki nekem emberiség megmentő szerepet, mert ilyet én nem írtam.

"Szerinted afrikai ember mennyire van ezzel tisztában?"
Azért ne írj már le látatlanban csak úgy minden afrikait. Vannak ott is olyanok akik tovább látnak az orruknál, akármennyire is hihetetlen. ÉS akik részt vettek a kísérletben pontosan tudták mire vállakoznak. Ugyanis kötelező ilyen esetekben a lehető legmesszemenőkig való tájékoztatás, különös figyelemmel a kockázatokra.

"De egy pár nap lefolyású, iszonyatos magas halálozási arányú, kevés gyógymóddal rendelkező betegségnél ne játszunk már ilyet."
Ez nem játék. Ezzel az orvosok is tisztában vannak. Az meg hogy 10-ről 1 évre lenyomták az időt, igencsak megfeszített munkát igényel.

Arra pedig nem gondolsz, hogy beadnak egy új, normális teszteken nem vizsgált oltóanyagot, és amiatt meghal valaki, mert siessünk mégjobban. Közben meg kijön egy olyan mellékhatás, amit az eddigi felületesen vizsgált eseteknél nem jött elő vagy épp másnak tulajdonítottak (ugye normális dokumentálás nélkül nehéz megmondani, hogy van e vagy nincs összefüggés) és mondjuk olyan szervi elváltozásokat okoz, ami majd olyan veszélyes mint maga a betegség?

Te nem látsz tovább az orrodnál és érzelmi alapon ítélsz meg egy oltóanyag bevezetését. Ennek folyamata kell legyen akár tetszik akár nem. Ez nem etika kérdése, hanem kockázati tényező kérdése, mert minden új gyógyszernek vagy oltóanyagnak kockázata van.. Az, hogy te ebből etikai és érzelmi kérdést csinálsz az a legnagyobb hiba, amit el lehet követni egy olyan kísérletnél aminél ezrek netán milliók életéről van szó.
NEXUS6
Meg arról is, hogy ha van egy várhatóan elhúzódó, rengeteg alternatív terápiás módszerrel rendelkező betegség (pl. rák), akkor ott helyénvaló a kontrollcsoportosdi.
De egy pár nap lefolyású, iszonyatos magas halálozási arányú, kevés gyógymóddal rendelkező betegségnél ne játszunk már ilyet.
Pláne hogy ott marha gyorsan és nyilvánvalóan kapsz eredményt, nincs mit értékelni. Aki kapott vakcinát életben maradt, esetleg meg sem betegedett, aki nem az 80%-ban megbetegedett, meghalt.

NEXUS6
Te tisztában vagy a kontrollcsoport jelentőségével, és hogy majd a haláloddal is az orvostudományt és az emberiség jobbulását szolgálod, ezért elfogadod ha azt húzza a sors.

Szerinted afrikai ember mennyire van ezzel tisztában? Pepe bemegy a kórházba, nagynehezen megérti hogy kap egy kísérleti gyógyszert. Elmondja apunak, anyunak, nagypapinak, nagymaminak, tesóknak, nagybácsiknak, nagynéniknek stb., hogy hurrá meggyógyul! Majd Pepe, mivel csak sóoldatot kapott elhalálozik a mi jobbulásunk szolgálatában.
Az egész család nagyon szomorú.

Majd az egyik vagányabb rokon, mivel így érzi hogy ezzel elégíti ki az élet igazságosságát és igazságtalanságát egyensúlyozó kozmikus mérleget, munkaidő után megvárja a dokit, és a sarkon több halálos kés-szúrással lemészárolja.
Én erről beszélek.

Ha egy csepp agyam lenne, akkor tudnám, hogy ezzel, ha az oltóanyagot hamar engedélyezik, mert bizonyosodik a hatásossága, talán megmenekülhet a családom. Úgyhogy elsők között jelentkeznék rá, még akkor is ha csak sóoldatot kapok.
NEXUS6
Köszönöm a hszt. De tudom, hogy miért és hogyan kell kialakítani egy kontrollcsoportot.
Ezért írtam, hogy etikai szempontból lenne kifogásom.

Te mit szólnál egy ilyen szituhoz? Sarkítva:az oltóanyag közel 100%-os védelmet ad, a betegség meg közel 100%-os halálozási arányt jelent, emellett mindenki szarik minden szakmai előírásokra, csak hogy mentsék az emberek életét, erre te kapsz egy adag sósvizet?

Mondjuk esetleg azért, mert a kontroll csoportot is folyamatosan monitorozni kell attól függetlenül, hogy placebót kapott e.. Másrészt az engedélyt nem kapja meg az az oltóanyag, ha nem követik a nemzetközileg elfogadott szabályokat a tesztelésnél. Harmadrészt a kialakuló esetleges mellékhatásokat csak így lehet precízen dokumentálni. Azokon nem lehet akiket az utcáról behívnak és nem kaptak oltást.
NEXUS6
Had kérdezzem meg, hogy mi lett a placebót kapókkal?
Egy ilyen szituban marhára nem etikus ilyen formában kialakítani a kontrol csoportot.

Elég nagy volt azok száma, akik a tömeghisztéria miatt elutasították a kezelést, mondván hogy a betegség a fehér orvosok műve. A kezelés megtagadók ststisztikai vizsgàlata épp elég lett volna.

ehhez a sebességhez azért kellett az is, hogy az ebola egy helyi egzotikumból hirtelen globális (észak-amerikát is fenyegető) veszéllyé alakuljon.