31
  • gforce9
    #31
    Amúgy erre mit mondtál amikor kiírta?

    Esetleg: "Ó hogy k*rva anyád, tudod mit? Jobb is, hogy nem sikerült!" :)
  • MsUser
    #30
    ACER iCore5, 8Gb DDR3, a WinXp, Win7, Win8, hibátlanul megy de a Win10 befürdött :)
    Utoljára szerkesztette: MsUser, 2015.07.31. 17:49:02
  • Skylake
    #29
    Hogy legyen valami hozzászólás a cikk témájához, amely kapcsolódik a kommentek többségéhez, akkor íme, ki lehet próbálni ezt:

    http://winaero.com/blog/how-to-disable-telemetry-and-data-collection-in-windows-10/
  • gforce9
    #28
    Az hogy a te gépeiden nem volt gond a 8-8.1-el az kb. semmit sem jelent. a 7-el is voltak gondok az elején, pedig az tényleg egész jóra sikeredett. Az a híres kompatibilitás egyáltalán nem volt igaz a speciálisabb szoftvereknél, csak az általánosan használtaknál. Voltak gondok a wifivel is rengetegféle eszközön, főleg a 8 idején. A 8.1-ben mondjuk ezt már jórészt helyrekalapálták. Nem egy szoftvert úgy kellett átbogarászni, hogy működjön. Ez 10 esetében is így lesz. a 8-nál meg plusz az is hozzájött az egészhez, hogy a munkahelyeken, ahol ténylegesen melóra használták a gépet a jól megszokott beállításokat és munkakörnyezetet újra kellett tanulni. Amit gyorsult a win 8 miatt a gép, tízszeresét bukta el munkaidőben az ember keresgélésben. Nekem is megszaporodott a melóm, mert amit addig az userek meg tudtak oldani maguktól, azt 8 alatt meg sem találták. Mondom ezt úgy, hogy ebből élek és évente jópárszáz gép megfordul a kezem alatt.

    Szépen csillog villog a win 10 azt látom, amit még nem látok hogy 1-2 hónap életút alatt, hányszor fognak win10 probléma miatt hívni. A megelőző windows verziókat alapul véve sokszor.
  • Skylake
    #27
    Értő olvasás céljából. Csak hogy lásd, kb hol vannak a határai és ebből adódóan a következményei annak, hogy sok adat - sokkal több információ. Ez itt nem valami alufóliasisakos baromság, azt hiszem a The Intercept ettől messze távol van:

    https://firstlook.org/theintercept/2015/02/19/great-sim-heist/

    Ja, és most nem valami oprendszerről vagy szoftverről van, szó hanem annál sokkal jobb adatgyűjtő és aggregáló megoldásról - ha azt titkosszolgálati nézőpontból veszem tekintetbe. Ízelítő a cikkből:

    "In all, Gemalto produces some 2 billion SIM cards a year. Its motto is “Security to be Free.”

    With these stolen encryption keys, intelligence agencies can monitor mobile communications without seeking or receiving approval from telecom companies and foreign governments. Possessing the keys also sidesteps the need to get a warrant or a wiretap, while leaving no trace on the wireless provider’s network that the communications were intercepted. Bulk key theft additionally enables the intelligence agencies to unlock any previously encrypted communications they had already intercepted, but did not yet have the ability to decrypt."

    Általánosan és a következőt tudom megfogalmazni neked is. Most válik el a sz*r a májtól, ha nagyon egyszerű akarok lenni. Megvan a lehetősége mindenkinek arra, hogy tájékozódjon az általa használt informatikai technológiák olyan tényezőiről, amelyeket neki, mint felhasználónak az adott szolgáltató nem fog az orrára kötni. gondolj bele, hogy ha nagyvállalati szinten kell biztosítani azokat a szolgáltatásokat, és olyan rendelkezésre állással, ahogy a Google biztosítja minden átlagjózsi számára, az egy cégnél mi pénzbe kerül! Én tudom! Ehhez képest tőlük ingyen megkapod - a másik oldalon meg nyomtatják a bakjegyeket úgymond, akkora nyereségük van! Vajon mi ennek az oka? Miből tudják biztosítani és fenntartani? Én tudok egy pár dolgot a Google gyakorlatáról, arról is hogy milyen szintű adatmennyiséget szed össze. Ez olyan szintű adatmennyiség és annyira koherens adatstruktúra, hogy egyszerűen nem hagyható figyelmen kívül a kormányzatok számára. (Számukra: https://en.wikipedia.org/wiki/UKUSA_Agreement ) Ugyanez igaz a Facebook-ra, az MS-re, és mindenki másra is, a lehetőségeihez képest.

    Amit itt a fórumon egyesek tolnak a paranoiájukkal, az túlzás. Amit mások tolnak, a tökmindegy, úgysemértekhozzá, nekemnincstitkolnivalóm dumával, az ugyanúgy túlzás, a másik véglet. Én azt mondom, némi tudás nem árt azon technológiák hátteréről, amelyek napi szinten szövik át életünket. És ha az első néhány tapasztalatot megszerezte ez irányban az ember, majd lehet hogy másképp látja a dolgokat - aztán ez inspirálja további tapasztalatszerzésre. Sajnos, tetszik vagy nem tetszik, az informatika messze több annál, hogy színes képek segítésével különböző applikációkat és weboldalakat hívunk be, és azokon valamit teszünk. Sokkal több, az csak a felszíne, a felhasználóknak készített kezelőfelület, semmi több. A lényeg ez alatt van. A tudás hatalom - és ez nemcsak a előbb említett szervezetek esetében igaz, hanem a felhasználók esetében is. Lehet konzerválni ezt a dicsőséges hozzá nem értést, de előbb-utóbb a nemtudás anyagi és személyes következményei meg fognak jelenni a felhasználók szintjén is, nem csak inforovatok cikkjeiben.

    Egyébként nekem mindegy, hogy mit teszel, próbálod megismerni a technológiát, vagy elvagy a felszínen, és tojsz az egészre. Azonban ahogy említettem, most dől el körülbelül, hogy a következő 20-30 évben, ha ez a technológiai irányvonal marad, kik lesznek ennek kihasználói, és kik azok, akiket kihasználnak, mert semmit sem tudnak a technológia részleteiről, amely életük minden területén szervesen jelen lesz. Én pedig az előbbiekhez akarok tartozni.
  • vik3
    #26
    Látom sokan nem igazán élnek egy olyan intellektuális közegben, ahol megbeszélhették volna másokkal, hogy miért is rossz az adatfelhalmozás - egyáltalán, maga Orwell középszerű regénye a közelébe sem ér annak amit egy magáncég, vagy ország tud ma az adatokkal kezdeni a "puha" diktatúrák korában

    Nem itt fogjuk ezt felfedni nyilván, de próbáljatok meg a dobozon kívül is gondolkodni
  • tomboy013
    #25
    Érdekes nálam a 10 hiba nélkül üzemel, sőt a 8-cal és a 8.1-gyel sem volt semmi hibám már az elején sem. A Vistáig talán még lenne is alapja amit mondasz, de utána nálam minden eredeti win hibátlanul funkcionált, talán a 7-nél emlékszem 1-2 fagyásra de az sem az elején volt. A csempéket ki lehet kerülni. A szarozás meg unintelligens dolog.
  • aru
    #24
    Az első fél évben az összes windows egy rakás fos. Így a szarozás helytálló! A publikus képeken meg ott vannak a csempék asztalra állítás mellett is (nem látatlanban) így ez is helytálló!
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.07.30. 20:55:52
  • tomboy013
    #23
    Jópár millió embernek. Tableten első osztályú, asztalin meg nem kell csempét használni, de persze látatlanba is lehet puffogni. Már 8.1-nél is ki lehetett kerülni a csempéket, de persze ott is jobb volt egy pár embernek nyavajogni mint az asztalra állítani a bootolást. Nevetséges az ilyen vélemény nyílvánítás mint a tiéd. És nem azért mert nem tetszik a csempe, hanem maga a stílus miatt. Lehet kultúráltan is véleményt nyílvánítani szarozás nélkül.
  • dyra
    #22
    én már nem hiszek ennek a cuccnak a sikerében akár jó vagy rossz. Lassan mindenhol gépek vesznek minket körül, egy csomó minden böngészőben fut. Minek cseréljem le a Win7-t ha nem játszom? Minek cseréljem le a Lubuntu-m Win 10-re mikor semmi olyan dolgot nem ad pluszba amire szükségem lenne. Tablet , telefon szinten ugyanez. Divatosan szólva már nincs hozzá adott értékük. Engem annyira nem hozott lázba hogy ki se próbálom. Maradok Win7-n meg Lubuntun meg Androidon meg IOS-n. Ha valaki kifog esni ebből a négyesből az a Win7 lesz. De én még1x nem kezdenék Windows-al amit ezek a világgal csináltak még monopol helyzetben voltak az minimum bicskanyitogató volt. Huzzanak a jó fenébe.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2015.07.30. 20:12:33
  • aru
    #21
    Ünnepségek ennek? Kell a fasznak a csempés szarjuk! A számítógépem nem egy mobil telefon vagy tamlet, hogy csempés legyen!
  • bdzsana
    #20
    Megint mindenki kitombolja magát, hogy de sz.r, aztán 1 év után már mindenkinek ez lesz, mint ez szokott történni. Főleg, hogy új verzióra várni már felesleges, mert csak ez lesz updatelve.
  • fszrtkvltzttni
    #19
    Vannak akik szeretnek rettegni, mert semmi izgalom nincs az életükben.
  • fszrtkvltzttni
    #18
    Az megvan, hogy az "amerikaiaknak" mindig is megvolt MINDEN embernek a bankkártyaadata? Ugyanis amerikai gyakorlatilag az összes kártyatársaság. RETTEGJ! LOL XD Mennyi az idióta...
  • tomboy013
    #17
    Ott kezdjük, hogy minek töltsem olyan dolgokkal az időmet mint amiket említettél? Szerintem ezen az egész megfigyelősdin nincs értelme agyalni. Figyeljen meg aki akar, kutyát nem érdekli. Vannak fontos dolgok is az életben, nem még ilyen ostobaságokkal foglalkozzak. Biztos van akit ez boldogít de én teszek rá, szerintem ez még egy dolog amitől az ember szoronghat. Nem éri meg, relax.
  • Skylake
    #16
    Akinek meg nem tetszett, kb némi netes utánolvasás után 5 perc képes volt blokkolni az oprendszeren belül - ennek elvégzése nem volt egy rocket science, kb. a sivító gumiállatkákénak megfelelő informatikai szaktudással elvégezhető volt a netes források alapján.
  • Skylake
    #15
    Minden ahogy és amilyen módon ma az informatika világában nem kívánt módon történik, nagymértékben a felhasználók nemtörődömségére épül, amelynek egyik átlagos példája a hozzászóló kolléga volt.
  • Skylake
    #14
    Ezt nevezem én az MS esetében gyenge innovációs teljesítménnyel. Lehet örülni - régen ennyi sem volt.
  • Skylake
    #13
    Linuxok valamelyikéből abban a formában nem lesz dominiáns oprendszer, ahogy azt a pingvinpólós nép elképzeli.
  • Skylake
    #12
    Jó, te vagy a másik véglet, az alufólisisakosok mellett, nyomod is a megszokott rizsát, hogy nekem nincs titkolnivalóm, nyugodtan megfigyelhetnek, bla-bla-bla. Csak szólok, hogy az adatmennyiséghez négyzetes növekedésével az adatmennyiségből kiszedhető koherens információstruktúra exponenciálisan növekszik. Gondolkodj el ezen - nem véletlenül kapják az userek az ingyenes homokozókat életük édes kis igényeinek kielégítésére a Google-tól meg a Facebook-tól, csak hogy a két legnagyobb adathörcsögöt említsem. Előbbi kapcsán azért látogass ide, hátha érdekes lesz amit látni fogsz:

    https://www.google.hu/work/government/

    Okés, nézzük hogy megy ez nálad élesben, hiszen neked úgymond nincs titkolnivalód a titkosszolgálatok irányában sem, nem igaz? Nos, íme egy privacy teszt: csinálj egy szelfit a tükör előtt anyaszült meztelenül, háttérben a monitoron extraként látszódjon az az IP cím, amiről felmész a netre! Miután elkészítetted a remekművet, következhet az adatgyűjtés: szedd össze szépen a különböző USA kormányzati szervek publikus kontakt emailcímeit, és postázd el nekik a fotót - figyelj rá, hogy a fenti adatok jól látszódjanak a képen!

    Menni fog ugye, hiszen neked úgyis mindegy ki figyel meg?

    Elárulok valamit: az igazság a kettő között van, a paranoiásoknak épp úgy nincs igaza, mint a struccüzemmódban működő usereknek.
  • gforce9
    #11
    "észbe kap valamelyik linux disztrubúció végre... " erre 20 éve várunk, semmi érdemleges.

    #7 Ennyire szűklátókörű nem lehetsz. Az összegyűjtött adataink segítségével építik a cégek azt a világot, ami kísértetiesen kezd hasonlítani az orwellire.
  • SupraMKIII
    #10
    Egyébként tényleg milyen arcul köpése már ez az egész a felhasználóknak:
    - Az igéretek nem valósultak meg, vagy nem úgy, ahogy igérték.
    - a kampány elején mondottakból mára már semmi nem igaz.
    - Miben is halgatták meg a mi véleményünket? Ki kért két szinű oprendszert? Ki kért béta, félkész oprendszert? Fura hogy senki nem kérte vissza a start menüt...
    - kit akarnak átverni ezzel az ingyenes oprendszer dumával? A jogtiszta előző verziót MEGVÁSÁROLT felhasználók IDEIGLENESEN használhatják a BETA oprendszert, amíg HW-t nem cserélnek.

    Semmi baj, 5 évig még elvagyunk a win7-el, addigra majd csak történik valami. Pl. észbe kap valamelyik linux disztrubúció végre...
  • SupraMKIII
    #9
    Jah, Ők ünnepelnek - mi meg sírhatunk, mert megint nincs mire váltani a win7-ről...
  • Sir Cryalot
    #8
    "13 országban tartanak ünnepségeket."

    -aki az index.hu-n megbecsülésnek örvend az általában a nárcisták nárcistája, a microsoft pedig az egyik leg-nárcissztikusabb imidzsű cég
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.07.30. 12:20:24
  • tomboy013
    #7
    Tegnap feltettem, nagyon király a rendszer. A tablet mód hagy néhány kívánni valót maga után, de az is csak megszokáskérdése.
    Bírom ezeket az összeesküvés elméletes emberkéket :D Mintha nem szarnák le az adataitokat magasról még ha el is lopnák. Talán terroristák vagytok? Vagy mi az úr Istentől féltek :D Mitől változna az életetek ha meg lennének figyelve a számítógépes szokásaitok vagy minden adatotok elérhetővé válna mondjuk a titkos szolgálat számra? Elárulom: Semmiben. Na bumm neki, mintha nem tudnának amúgy is megfigyelni meg adatot megszerezni ha akarnának. Szánalom a köbön ez az állandó üldözésmánia néhány embernél.
  • Tarathiel2
    #6
    Nos igen, a Microsoftnak igencsak csattant a PR záptojás a képén, amikor világraszóló hír lett abból hogy keylogger van a preview változatban. A sok Dunning-Krüger szindrómás meghallotta a keylogger szót, hallotta már valahol hogy az valami kémkedős cucc, és már gyártotta is az összeesküvés-elméleteket.

    Sokan meg vannak róla győződve, hogy ezzel a CIA-nek/NSA-nek/stb. asszisztál és azért adja csak ingyen hogy minél több ember után kémkedhessen, valamint hogy még mindig benne van ez a keylogger az RTM változatban is. Innen már csak egy lépés a #2-ben vázolt rémtörténet.
  • Skylake
    #5
    Ennyire azért szerintem nem kéne az alufólia sisakot a fejedre húzni, már ne haragudj a megfogalmazás miatt. Ez azért nem így megy, ahogy gondolod - illetve nem ilyen egyszerű, ahogy gondolod.

    Ha pedig érdekel, hogy a felrakott ootb W10-ből mi megy ki, és merre, ajánlom neked elsőként Wireshark Úrral történő megismerkedést! Illetve ha segítségével kinézelődted magad, és még mindig nem tetszik a látvány, ebben az esetben például Peerblock Úr lehet a segítségedre, valamint a hosts fájllal történő megismerkedés.
  • Csaba161
    #4
    Erre gondoltál:

    http://www.hwsw.hu/hirek/32533/microsoft_windows_vista_office_echange_2007_hivatalos_bejelentes_launch.html

  • Skylake
    #3
    Megszokott MS hájpocska, nem kell nagy figyelmet fordítani neki. Kijött egy újabb verzió. Emlékszem a Vista-nál is ugyanez az önfényezős hisztéria ment, hogy mennyire korszakalkotó lett a rendszer. Verjék csak rá magukat, meg aki akarja verje velük. Majd fél év múlva lehet érdemleges véleményeket olvasni.

    Meg is értem egyébként a túlpörgetett redmondi hisztiüzemmódot. Ez az oprendszer már nem az a minden téren domináns rendszer, mint mondjuk a redmondi boldog 90-es években, meg a 2000-es évek elején, ahol gyakorlatilag minden létező consumer célú cuccon az ő rendszerük volt, illetve volt néhány semmitmondó szakadár a korai linuxokkal, de azok nem számítottak. Azóta pedig (mobileszközök oldalán) kinőtt melletük háborítatlanul egy teljesen tőlük független ökoszisztéma, egy másik pedig ugyanezen a területen nagyon megerősödött, prémiumtermékké, és egyfajta mércévé lett. Úgyhogy a nagy bejelentés hiszti mögött keményen ott van Redmondban a rinya is, hiszen ennek a rendszernek kell(ene) az elveszett pozíciókat visszahoznia.

    Éppen csak az a baj, hogy az MS innovációs potenciálja gyenge. Amit most kinyomtak W10 néven, ugyanezekkel a feature-kkel 2010-2012-ben ki kellett volna adniuk, különös tekintettel az universal app-okra. Akkor még nagyobb mozgástér volt a mobilszegmensben, mára az userbase szerintem masszívan kikötött valamelyik korai innovátornál, a Zöld Kukánál, vagy a harapott Almánál. Ez az igazi baj, mivel ennek a Satya gyereknek kellett volna Ballmer helyett jönnie - akkor máshogy állnának. De ami történt, ahogy történt, az az MS szervezeti működéséből, önteltségéből, arroganciájából és elzárkózásából, valamint innovációs lustaságából egyszerre adódik. Nem baj, rászolgáltak a következményekre, amelyek megvannak.
  • end3
    #2
    Ezt a "békát" előbb-utóbb minden Win-felhasználóval megetetik..., - pedig tudniuk kéne, hogy éppen most vonul be a gépeiken keresztül, ráadásul "ingyenesen"......,

    ....lassan de biztosan, hozzáférve a személyes, hitelkártya-bankszámla adatokhoz és készül fel a rendszeres "fejésre" egy víruskeresők számára a jövőben is detektálhatatlan, újabb "banki trójai". - Amerika, ügyes húzás! - felhasználók 100 milliói önként és dalolva teszik oda magukat.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2015.07.30. 09:20:06
  • gforce9
    #1
    "13 országban tartanak ünnepségeket."

    Ez most ugye vicc? Vagy az MS rendezi a dolgozóinak és/vagy azoknak akik arra verik ki hogy kijött egy új oprendszer? Hülye egy világ.