15
 • Tetsuo
  #15
  Örülnénk, ha az állattartás és a mezőgazdaságunk a 60-as évek szintjén lenne. ;-)
 • stoppos
  #14
  A sertéshús olcsósítása azért is marha vicces, mert tisztára olyan, mintha a hatvanas években haladnánk visszafele. Akkoriban volt jóval olcsóbb a sertés, mint a csirke és ették a szegényebbek.
 • elektor
  #13
  Pontosan lemérhetjük majd ha életbe lép a sertéshús új áfája mert akkor kitűnik mennyivel lesz mérsékeltebb az ár.
  A kereskedő is árréssel dolgozik csak nem mindegy hogy milyen mohó.
  A 27% áfa kimagaslóan nagy és igazából csak ezernyi magyarázatot kapunk a szükségességére de konkrét jelét csak a 130 államtitkár és helyettesei meg a csókosok havi jövedelmében láthatjuk.
 • Jawarider
  #12
  Nyugodjatok meg, nálunk lesz helyette más !!!
 • RAZOR27
  #11
  majd ha nem húznak le ezzel a nevetséges ÁFÁ-val majd visszatérünk rá....
 • Tetsuo
  #10
  Hülyeséget azért ne írjál.
  A legtöbb amerikai államban 7-10% az ÁFA, ami ott áll az alap Sales Tax-ból és a Local Surtax-ból. A webshopok áraiban ez nem szerepel, ott leginkább ÁFA-nélküli árak vannak, de a lakóhely szerint kell fizetni.

  Három állam van, ahol nulla az ÁFA: Delaware, Montana és Oregon;
  Illetve New Hampshire-ben csak a készételeket érinti az ÁFA, mást nem.

  Ez persze jobb, mint Magyarországon, de ha reformokat akarunk, akkor nem ÁFA-csökkentéssel kell kezdeni, hanem egy igazi rendszerváltással. ;-)
 • grobs
  #9
  Ilyen az élet. Adó részt beszéld meg az aktuális kormánnyal. Nem mintha a mindenkori jobb lett volna, de az aktuális tud tenni ellene. De az eddigiek alapján inkább az újabb adónemek kiötlésében jeleskedik.
 • repvez
  #8
  Mindenhol igy kéne ,hogy legyen.Mert most nem elég, hogy a keresetből adózunk még minden egyes terméken ujra leadózunk, sőt ha tovább akarod adni még arra is kell adót fizetni, hát ez ami durva.
  Elvileg nem lehetne töbször megadóztatni senkit és semmit, gyakorlatilag meg igen.Igy a tényleges kereset jó ha 30% át tudjuk a kiszemelt termékekre elkölteni a többi elmegy adó formájába .Addig nem is lenne baj ha a terméket előállitó kapná meg mert akkor megérné termelni vagy gyártani valamit,de igy az állam kaszál mindenen elég sokat.
 • Vampy
  #7
  Semmit nem er, ha pl kinabol rendelek, a vam elhanyagolhato a brutal AFA hoz kepest... A Luxenburgi Ebayesek biznisze viszont be fog indulni :D (itt a legalacsonyabb az EU ban az AFA. Vammentesseggel ez egesz jo kombinacio)
 • grobs
  #6
  Egyrészt a túlparton nem dívik az ÁFA. Legtöbb US államban 0%, de ahol van ott is 10% alatti. Másrészt ott USD-ben, itt EUR-ban számszerűleg ugyanannyi szokott lenni az ár, vám és egyéb adók, tételek miatt. Ameddig 1.3-as szorzó volt a két deviza között addig ez is megdobta az árakat.
  Az USD-EUR azonosság a forgalmazóknál a vám eltűnésével nem fog változni. Egyszerűen lenyelik ... de egyébként sem a kb. 5% vám ami számítana. Nálunk a 27% ÁFA, a kis piac, és a magas adók dobják meg az árat igazán. Mindhárom elég jelentős versenyhátrány.
  Utoljára szerkesztette: grobs, 2015.07.27. 11:18:10
 • repvez
  #5
  Azért valamenyit csak jelentene,mert igy a 27% áfa+vám már majdnem 50% os drágulást jelent más országokhoz képest.
  Az meg megint más dolog, hogy az amerikai piacon ahol a keresetek 5x magasabbak a hazai viszonyokhoz képest mégis olcsobbak a termékek .Akkor hogy is van ez.
  Példaként az amcsi amasonon ugyan az a termék 45k mig magyarországon 75k
 • Anthrax
  #4
  Attól, hogy megszűnik a vám, még nem lesz itthon olcsóbb az eszközök ára, itt a kereskedőknek lesz nagyobb haszna
 • lac coo
  #3
  Nem mintha a vám olyan sok lenne, valójában olyan kevés,hogy hetek alatt visszadolgozzák a kereskedők saját haszonként ...
 • ReTeK
  #2
  Majd áfát emelnek Mo.-n
 • lac coo
  #1
  Majd nálunk kipótolják valami extra adóval !