3
  • kalapos01
    #3
    peidg ennek a kutatásnak épp az a lényege, hogy bőven vannak olyanok is, akik nem ugyanúgy viselkednek, mint a massza. a katonák sem olyanok amilyenek egytől egyig.
  • Yagami
    #2
    Sajnos elég nagy baj, hogy "feladtad" és hagytad hogy egy "áltudomány" befolyásoljon, ezzel általánosítva egy egész fajt. Nem; nem kérek választ.
  • taxi33
    #1
    Katonakoromban nem értettem, hogy a kiképzők illetve az öregebb -értsd csupán korábban bevonult- katonatársak miért szívatják gyakran lelki és fizikai kínzásnak kitéve a kiskatonákat -kopaszokat-. Miért lelik ebben örömüket, szórakozásukat?
    Majd olvasmányaim, filmélményeim alapján azt sem tudtam felfogni, hogy háborúkban hogy voltak képesek olyan szörnyűségeket elkövetni a felek egymás ellen?
    Milgram és Zimbardo kísérleteiről olvasva megértettem, ők ketten rengeteget tettek hozzá az emberi psziché működésének megértéséhez.
    Már nem táplálok semmiféle olyan elvárást az emberek felé, ami alapján egy kicsit is magasabb morális, erkölcsi szintet tételeznék fel róluk, mint bármelyik ragadozó vagy élősködő életmódú állatról.
    Kettőjük munkásságáról mindenkinek tudnia kéne.