21
  • zola2000
    #21
    A "kurvázás" valahogy nem elfogadott és illegális, ez nem illegális, és kit izgat hogy elfogadott e ha senki sem tudja meg.

    Illetve elméletileg létezik valami szabályozás ahogy legális a "kurvázás" gyakorlatilag valahogy sehogysem akar normálisan működni a dolog (nyugaton)
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2015.07.25. 19:40:02
  • Szefmester
    #20
    Hmm.. A guminőknek nem az a lényegük hogy ne mocorogjanak meg nyögdécseljenek? Ennyi erővel elmehet kurvázni is az ember. Megnyomod nyög, mozog, sóhajt, és elcsomagolja magát a végén. :D
  • zola2000
    #19
    " hogyan fognak eljutni" -> ebay vagy aliexpress írnám viccelődve ha nem pont egy amerikai termékről szólna a cikk.
    Ami meg amerikában van az sajnos csak hiú ábránd hogy ide magyarországra nem jut el.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2015.07.24. 22:46:31
  • zola2000
    #18
    Inviudális társadalom? Ugyan már ne nevettess, próbálj meg pl a ps4 topicban az omega quintetet vagy a steam topicban a hyperdimension neptuniáról beszélni, meglátod kitör a parasztlázadás.
    IRL meg megpróbálok teljesen olyan lenni mint mindenki más mert jól megtanultam hogy nem tűrik az invidiumot ha pl a médiáról van szó, csak beszélnek róla.
  • Skylake
    #17
    Jogosan mondod amit mondasz, nyilván az adott kultúrától, társadalomtörténeti előképektől nagymértékben függ, hogy mennyire lesz ez az új "párkapcsolati-technológia" elfogadott. Így van, ahogy írod, ha ilyen lesz, akkor fő terepe szinte biztosan a Távol-Kelet lesz, itt lehet a legintenzívebb használata, és (ezért is, meg az előképekből adódóan is) legnagyobb mértékű elfogadottsága. Főleg Kínában, ahol otromba módon 30-40 éven át avatkoztak be a demográfiai folyamatokba, és mára egyértelmű nemi eltolódás van a férfiak irányába. Aztán hogy mindezek hogyan fognak eljutni a hagyományosan individuális társadalmakba (remélhetőleg sehogy) ez nagyon nagymértékben szerintem azon múlik, hogy a közeljövőben mennyire lesz beágyazott kultúránkba a gépi technológia, kezdve jelenlegi technológiai színvonalon a különböző IoT megoldásokkal, illetve mennyiben formálja át a társadalmi működést, hogy az emberek egyre több területen és témában végső soron gépi technológiákkal előállított rendszerekkel és azok számukra létrehozott végpontjaival lépnek esetlegesen egyre nagyobb mértékben emberi jellemzőik mélységét illető kommunikációra, együttműködésre, kollaborációra. Ez az előkép a teljesen emberi robot társak megjelenéséhez. Technológiánk formálja társadalmunkat, és az tovább formálja technológiánkat. Amit korábban leírtam egy irány - olyan irány, amit emberietlennek és végtelenül szánalmasnak tartok, főleg ha teljes terjedelmében valósulna meg - erre remélhetőleg nem lesz esélye.
  • aru
    #16
    Egy guminőbe nem kell AI! Raksz bele egy kis hang processzort pár érzékelővel és tudja mikor miket kell mondania. :D
  • Cat #15
    A következtetésed ott hibás, hogy pont a nyugati mércével mérve elképesztően közösségi alapon működő távol-keleti társadalmakban legnépszerűbbek a robotok.

    A japán kisgyerekeknél nem az "én", az individum számít, hanem a szerénységet és a csoportmunkát helyezik legelőre. Ugyanígy Kínában és Dél-koreában is. Például egy nyugati együttes sose fog úgy táncolni, ahogy egy dél-koreai fiú vagy lánycsapat - együtt lélegeznek, együtt élnek olyan szinten, ami számunkra elképzelhetetlen. Mégis ők azok akik a mobiljuk a legfontosabb, mégis japánban a világon a legnépszerűbbek a robotok. Ezek a dolgok itt, Nyugaton munkaeszközök és használati tárgyak, nekik pedig jóval fontosabb. Mi sose találnánk ki robottársat (sony aibo kutya vagy plüss kórházi fóka).
  • Skylake
    #14
    A következő jut erről a cikkről az eszembe.

    Az emberek ma nagyon individualisták a nyugati társadalomban, széles körűen értve a nyugati társadalmat mindenhova, ahol a jelenlegi piacgazdasági működés lett meghatározó.

    Tulajdonképpen a jelenlegi infokommunikációs és azokra épülő technológiák ezt az individualizmust, illetve ezekhez kapcsolódó egyéb tényezőket, - mint narcizmus, önelégültség, illetve ezek ellentétei, és rengeteg más emóció, egészen kifinomult és körmönfont játszmázásokig, és ezeken túlmenően a pszichés problémák szintjéig - erősíthetik fel. Ennek oka szerintem, hogy a személyekre, szociális mezőkre vonatkozó információkhoz való könnyű hozzáférés, az online önreprezentáció mind információkat adnak hozzá ezekhez az egyéni pszichés tényezőkhöz, és határozzák meg a szociális működést. (e témakörben, de nem a mai digitális identitások teknitetében v.ö: Mead: A pszichikum, az én, és a társadalom)

    Vegyük például a párkapcsolatokat – a ma embere, legyen nő vagy férfi, a korábbi korokhoz képest óriásira duzzadt, más személyekre és azok körén belül intim szférájukba belépő partnerekre vonatkozó preferenciakészlettel rendelkezik, amelyek mindezekre a tapasztalatokra épülnek, amelyek szociális dimenziókban szerezhetők meg, és amelyek személyek rendelkezésére álló potenciális szélessége a web 2.0-vel nagymértékben, korábbi korokhoz képest soha nem látott mértékben bővült ki.

    Az adott személy szociális mezőjében lévő másik személyek, és ezen személyek közül az intim párkapcsolat lehetséges másik összes jellemzőjére vonatkozóan rendelkezik preferenciákkal, a testi tulajdonságoktól kezdve, az érzelemháztartás jellemzőin át, a magas szintű kognitív feldolgozás jellemzőiig. Ezek kisebb mértékben számára is manifeszt, önismeretének részét képező módon, nagyobb mértékben viszont kimondatlan, kognitív módon nem áttekinthető formákban vannak jelen. Sok esetben lehet ma hallani, hogy mennyire nehéz megtalálni azt az embert, akivel jó együtt élni. Hallani ezt nőktől és férfiaktól, fiataloktól és idősebbektől. Mindez szükségszerűen szerintem azért van, mert a korábbi korokhoz képest szociális mezőkben, párkapcsolatokban együttlévő személyek esetében immár - digitális technológiák személyi viszonyainak transzmissziós és felerősítő hatásainak eredményeként is - nagyon széles az a másokra vonatkozó preferenciakészlet, amely személyekben, életsorsuk által meghatározottan jelen van, és hat olyan tényezők esetében, hogy intim viszonyaikat hogyan intézzék. Ez a kibővülés, és a kibővülés adta további és nagymértékű preferenciabővülés a lényeg. Pontosabban annak lehetséges következményei a jövőben

    Ez volt a felvezetés. Hogyan jön mindez a robotokhoz? Véleményem szerint, amennyiben sikerül olyan robotokat készíteni, amelyek megjelenése és funkcionális működése lehető legnagyobb mértékben képes ugyanolyan lenni, mint az emberek (v.ö. uncanny valley), akkor nagy esély lesz arra, hogy az emberek széles köre nem fog kényelmi és individualista okokból más emberekkel intim viszonyokra lépni, hanem ezek helyett racionális döntésként választani fogja a robotokat. Körülbelül olyan kifinomultságú technológiára gondolj a jövőben, mint a scfii-kben az androidok. (Mindezt egyben kiegészítheti sizntén saját preferenciájára hangolt mindennapi AR valóság-réteggel, és AR applikációkkal, valamint alternatív világokkal, előbb külső eszközök, majd neurális rendszerek által, ahogy Kurzweil papa ezt előrejelzi.) Röviden, az elképzelt jövőben (2040 környéke kb. Kurzweil szerint) ebben a világban, a technológia ilyen színvonalán már a másik személyekkel szemben roppant széleskörű preferenciákkal rendelkező emberek jó eséllyel a robotokat fogják választani társaknak. Mégpedig azért, mert azokat messzemenőkig úgy állíthatják be, hogy az általuk megfelelő preferenciakészletnek megfelelően viselkedjenek teljes mértékig – ami egy másik személlyel való viszony esetében fárasztó játszmázással valósítható meg sok esetben (v.ö.: Berne: Emberi játszmák), vagy kudarcot vall. Ezzel viszont mindez kiküszöbölhető lesz!

    Más kérdés, hogy szociális lényünk megszilárduláshoz pontosan arra van szükség, hogy személyekkel, akik tőlünk „teljesen mások” képesek legyünk együttműködni! Mivel ez ki fog maradni, az emberi társadalmak nagymértékben szociális funkciókat közvetítő gépi rendszerekké lesznek – a gépi rendszerek esetében arra gondolok, hogy az emberek közötti mindenféle kommunikációt és szociális viszonyt gépi környezetek visznek át, illetve tesznek lehetővé majd. Ennek előszele ma bőven látható már, de igazi erőre a fejlett robotika által fog kapni. Mindezek eredményeként a jövő fejlett (?) társadalmaiban nagy igény lesz az egymástól elkülönült és csak gépi struktúrák által összekapcsolt emberei részéről a különböző élettárs-robotokra. Férfiak esetében ezek majd a tökéletes női testet formázó, és kifinomult szexuális szoftverrel rendelkező „baszórobot”, nők esetében pedig a „romantikus Don Juan-robot” fogalmakkal szemléltethetők ezek, célozva ezek fő funkcióira, és a civilizációnk jellegéből túltolt preferenciakészletek nemek szerinti legfőbb különbségeire. Abban a korban, ahol a fejlett robotika hatására a gyermekszületés a mai korhoz képest várhatóan ritkaság lesz, a nyugati társadalmak lakói e forgatókönyv szerint saját maguk preferenciakészletére szabott robotokkal élnek együtt, és mivel interakcióikat ezekkel folytatják, alakítja ki szociális jellemzőiket, önmaguk is szociális értelemben egyre inkább gépekké fognak válni.

    Köszönöm, hogy elolvastad! Tudom, hosszú volt!
  • skorpio7
    #13

    Azért játszadozzunk el a gondolattal, milyen is lenne az élet egy szilikonmacával. Nincs "fejfájás", nincs "jajj most jött meg", "jajj most fáradt vagyok" , "jajj most nincs kedvem"... nincs semmi érzelmi zsarolás. Azt hiszem ha belépünk a "kiberneroszok" korába, akkor az nem a férfiakat, hanem a nőket fogja leginkább megviselni.
  • Tinman #12
    Nem bizony és bizonyos embereknek igen is szükségük lehet erre, mint ahogy pl. idős gondozás esetén is baromi jól jöhet egy robot társ.
  • regelek5
    #11
    Rizsa... Nézz körül a világban. A "csodaszép" idézeted valahogy nem éppen a valóságot tükrözi.
  • end3
    #10
    Még a szilikon ciciken is felhúzom magam, nem hogy egy "szívótárs" komlett szilikonból...!

    Nyafognak a társtalanságon, pótszereket keresnek, pedig csak tenni kéne érte.
    Aki ismeri, nézze el nekem, de idemásolom okulásul az "öltözködőknek":

    "Ne hidd azt, hogy nincs, mert úgy lesz.
    Megfelelő párt csak megfelelő pár kaphat.
    Előbb neked kell azzá válnod. Olyanná,
    aki tud szeretni, adni, leginkább szabadságot,
    na meg persze szárnyakat a másiknak. Nem
    lehúzni, összetörni, visszafogni, hanem még
    magasabbra emelni, mert az élet nem arról szól,
    hogy egymást kevesebbé tesszük. Sőt.
    Erősítjük, bátorítjuk a másikat, bebizonyítva,
    hogy együtt mindenre képesek vagyunk.
    Megtehetnénk egyedül is bármit,
    de az nem lenne olyan. Szomorúan végződne
    minden, az életnek meg mindig happy end
    az utolsó pillanata. Ha hiszed ha nem.
    Szóval csak merj magadba nézni,
    és felépíteni valami olyat, amire vágysz,
    mert hasonló bizony hasonlót vonz.
    Legyél a megfelelő pár, és megkapod azt,
    aki ezt megérdemli - se jobbat, se rosszabbat.
    Csak pont AZT!"

    (MI ide, vagy oda..., egyenlőre mi emberek,
    legtöbben még nem szilikonból vagyunk...)


  • duke
    #9
    "Mesterséges intelligenciát kapnak a guminők is "
    Hogy miota varok mar erre, :)))))) A mostanival nagyon egyoldalu a beszelgetes
    Utoljára szerkesztette: duke, 2015.07.24. 02:21:44
  • Jawarider
    #8
    Jön a TX. Azért kíváncsi lettem volna puncijára csak Swarci elintézte...
  • lybrahu
    #7
    Még könyv is íródott a témával kapcsolatosan közel 30 éve. Érdekes volt már akkor is a téma! :)
  • Tinman #6
    Igen, de nem ezért.

    Láttam egyszer egy dokut erről a realdoll témáról és a végére kezdtem megérteni. Volt olyan, akivel egyszerűen nem állt szóba még a legrondább nő sem, mert szegény tényleg rettenetesen nézett ki. Már egy próba baba esetében is egyfajta "jelenlét" illúziót jelenthet egy ilyen tárgy és ezek az emberek saját magukat ringatják egy tudatos hazugságba, a saját magányuk fájdalmát tompítják vele. Olyan is volt, akinek meghalt a neje és nem hajlandó már más kapcsolatra senki mással, de a neje képmására lett elkészítve 5k dollárért a baba és ezzel némileg enyhíti a saját veszteségét. Aztán olyanról is meséltek, aki mentálisan beteg, rettenetesen zárkózott, antiszoc, de vágyott egy "társra", akinek nem kell megfelelnie, aki nem bántja, etc. Megvette, megkapta, elégedett. A filmben arról is beszéltek, hogy sokan ruhákat is vásárolnak aztán a babáknak és van akinek teljes heti ruhatára van, kifestik őket, másik parókát kapnak, beszélnek hozzájuk stb.

    Sokaknál (nem mindenkinél!) alapvetően ezek az "eszközök" sem sokkal másabbak, mint egy vibrátor. A cél sok esetben ugyan az, sokszor pedig inkább lelki kielégülés nekik, mint sem testi.

    VISZONT! Nem bántanak vele senkit, nem sértenek meg vele senkit és még csak felvonulást sem szerveznek köré, mint egyesek ;-)
  • Tinman #5
    Nincs ezzel semmi gond. Bár már léteznének sokkal jobb minőségben.

    Rengeteg erőszak, csalódás, fájdalom, aberrált viselkedés, szexuális devianciát foghatna fel/háríthatna el ez a technológia, ha jelenlegi szintjén nem lenne ennyire értékelhetetlenül gagyi. Sokkal, de sokkal élethűbb cuccok kellenek, mert a beteszek egy hangszórót a szilikon arc belsejébe, majd kattintgatok ezerrel az iMac-en, az nagyon nem az a kategória, amiről a faszi beszél. A Realdoll-ok külseje 95%-ban száni, a maradék 5% elmegy, de az még csak akkor a szilikon, azt még mozgatni is kellene ám méghozzá rettentő finoman...

    Sajna ez az egész még csak kis lépésnek se nevezhető, mert ez az ürge a robotikához pontosan annyit konyít, mint én a magyar konyhához.
  • Cickány90
    #4
    Csak szerintem ijesztőek?! Már a porcelán babáktól is feláll a szőr a hátamon...
  • pixx
    #3
    Én is erre gondoltam :D
  • zola2000
    #2
    Az amerikaiak betegek.
  • halgatyó
    #1
    Fogadjunk, hogy erre a cikkre kattintottak a legtöbben -:DDDDD