15
  • cateran
    #15
    "Ha van rajta egy android, akkor ha mashogy nem emulatorban elmegy rajta egy windows es az alatt az office."
    Azzal mekkora elmeny lenne dolgozni.....reggel beroffented es masnap mar kezdheted is a munkat vele...Android pont ne fusson, mert annal mar nincs szarabb op. rendszer mobilfronton (11 eve androidot hasznalok, pontosan latom hova sullyedt)
  • kvp
    #14
    Ma egy alap bongeszeshez es szovegszerkeszteshez boven megfelel ugyanaz a hardver ami egy atlagos telefonban az alap bongeszeshez es szovegszerkeszteshez megfelel. Ez a szint pedig desktop-on mar kb. 10 eve is elerheto volt. A technika eljutott oda, hogy az embereknek nincs szukseguk tobbre, legalabbis nem tobbre mint amit egy telefon is tud.

    Innentol meg minek egy draga desktop pc-t vagy laptop-ot venni, ha egy telefon vagy tablet is hozza ugyanazt a tudast? Sot nyugaton mar egyre tobb irodai gep helyere kerul egy dokkolos tablet.

    Persze egy mai okostelefon az meg inkabb szemelyes szamitogep, tehat PC, de sokkal mobilabb. En a magam reszerol varom azokat a kozepkategorias 64 bites, 4 GB ram-mal szerelt telefonokat, amiket mar desktop gepkent tudok hasznalni. Ha van rajta egy android, akkor ha mashogy nem emulatorban elmegy rajta egy windows es az alatt az office. Minden masra meg ott a desktop linux-os kornyezet az android alatt, amit semeddig nem tart elohozni. Dokkoloval (ami lehet wifi-s kep+hang ativel is, meg bluetooth-os billentyuzet es eger) pedig siman hasznalhato pc-kent. Mindezt zsebrevaghato meretben. Tehat miert is venne az ember pc-t, ha nincs szuksege munkaallomas teljesitmenyre?
  • gforce9
    #13
    Ha nem fut memóriaigényes alkalmazás felesleges 4 nél több, semmivel nem lesz gyorsabb a gép. A gépek lassulását pedig az utóbbi időben minden szoftvergyártónál elsődleges prioritássá vált szokás lassítja elsősorban. Azaz: Rakjunk minden szoftver mellé 70 háttérfolyamatot amik akkor is futnak, ha az adott főszoftver nem fut. Ja és telepítsünk minden böngészőbe 3 plugint, mert az adatgyűjtés király dolog. HA valaki erre ügyel és nem hagyja, hogy minden feltelepített szoftver, minden vackot csinálhasson a gépen, akkor a 2gb és 4gb között sem fog érezni jelentős különbséget alapfelhasználás esetén.
  • bakvarnyu
    #12
    2 giga nem elég már, itt az irodában annyi volt nekünk, és folyamatosan swap-elt a gép. Két hete lecserélték 4 gigára, így már "szárnyal " :)


  • torreadorz
    #11
    Ne beszélj már ennyi hülyeséget. Milyen irodai program üti ki a 4 GB-ot és hol látsz te 8-16 GB-os irodai gépeket (mert szerinted ennyi az optimális)???

    Meg úgy egyáltalán ma a gépek 90%-át 2-4 GB rammal szerelik (nem a játékos gépekről beszélünk de azok a piac pár százalékát érintik csak) és bőven elég. És mivel úgy tünik le vagy maradva 5-10 évvel, súgok, a gépek sebességét ma már nem a memória növelésével érik el mert teljesen felesleges, hanem raknak bele egy ssd-t.

    Még egy régebbi gép + ssd is szénné fog alázni müködési sebességben egy új gépet akárhány giga rammal ha sima hdd van benne. Csak mondom...
  • FoodLFG
    #10
    hát azért egy komolyabb chrome, irodai program használat kiüti a 4 gigát simán*. 8 giga a minimum és 16 az optimális a mostani szoftverkörnyezet mellett.

    *lehet, hogy neked nem, de többeknek feltűnik már, hogy szarrá lassul a gépük a folyamatos virtuális memória használat miatt főleg windowson.
  • barret
    #9
    7 éves a gépem. quad,4 giga rammal. Mihez nem elég,bőven jó még játékra is!
    Tetmészetesen nem ultra grafikai beállításokkal,de nem gond a full hd felbontás.
    Minden másra meg teljesen tökéletes! Majd ha bedöglik,lecserélem egy picit jobbra,
    7 év után...Ez már nem fejlődés,10 éve egy 2 éves gép elavult volt...
  • VolJin
    #8
    A te hozzászólásod volt az igazi blődség...
  • VolJin
    #7
    Egyébként mekkora a részesedése a megveszem az alaplapot, procit,, stb és összerakom eladásoknak?
  • UUUU
    #6
    Mert nincs el egy i5-s procival felszerelt gép ugye ? Bőven el vannak az 5-6 éves konfigurációk. Ráadásul mint irtam és oda is figyelnél, nem csak ideböfögnél konkrét érv nélkül, még azt is észrevetted volna, hogy a szgép eladások nagyrésze az irodai gépekből áll, a gamerPC-k eladása a töredéke az éves eladásoknak, nincs még 10%-a se.
  • kvp
    #5
    A PC piaccal az a baj, hogy vannak jobb alternativak. Addig amig vagy pc-t hasznaltak az emberek vagy semmit, addig erthetoen aki tehette pc-t vett. Amiota ott vannak a telefonok, a tabletek es a tobbi a pc-t reszben kivaltani kepes eszkoz, azota az emberek jelentos resze rajott, hogy nincs szukseguk pc-re. Mostanra ott tartunk, hogy aki nem akar szamitogepen dolgozni (pl. mernoki munkat vegezni), annak egyszeruen nem kell a pc, mert a netet meg a jatekokat eleri telefonon, tableten vagy konzolon is. Tehat a hagyomanyos pc joreszt visszakerult az eredeti feladatahoz, a szellemi jellegu ulomunkat vegzo emberek munkaeszkozenek. Ahogy esnek ki a regi gepek, ugy kerul a helyukre egy olcsobb, butabb, de kenyelmesebben hasznalhato uj eszkoz. A vegen eljuthatunk oda, hogy par ezer ember kivetelevel senkinek nem lesz szuksege pc jellegu munkallomasra, de az o esetukben is kivalthato egy alternativ megoldassal.

    ps: A fejlodes egyebken reszben a piac hianyaban allt le, reszben meg a technikai korlatok elerese miatt. Egyszeruen senki nem gyart terahertz-es processzorokat, amik annyi energiat igenyelnek, hogy semmilyen mobil eszkozbe nem lehet berakni oket. Marpedig ez a terulet az, ahol a hagyomanyos pc a kialakitasa miatt elonyben lenne az ujabb es mobilisabb megoldasokkal.
  • JethroHUN
    #4
    "5-6 éves konfigurációk is vígan elvannak" Nagyobb hülyeséget már akarva se lehetett volna írni.
  • UUUU
    #3
    Nincs semmi újdonság, a piac meg telitett, mitől lenne nagy PC eladás? Az 5-6 éves konfigurációk is vígan elvannak. Max belevesznek egy SSD-t és RAM-ot. Egyy 2009-es i5-nél ma, alig gyorsabb processzorok vannak, teljesen felesleges a csere. A processzorpiac gyakorlatilag stagnál azóta, hiába jöttek ki újabb verziók. Ráadásul a nagy tételt az irodai gépek adják, ahol kisebb teljesítmény is bőven elég.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.07.18. 10:33:37
  • Kotomicuki
    #2
    Hát, igen!

    Ez a "piac" is monopolizálódott és az urainak nem érdeke a fejlődés, mert az veszélyeztetné a profitot és akár a most ne vesézzük ki, hogy hogyan megszerzett "piaci" pozíciójukat - még arra is lusták voltak, hogy megfelelő/hihető, mesterségesen gerjesztett, áligényeket generáljanak, ami vásárlásra "ösztönözzön" (a netbook és ultrabook is annyira gyalázatosra sikeredett, hogy inkább csak anti-PC kampányként voltak felfoghatóak - az átver felhasználók pénzéből). Így is csak azért van némi előrelépés, mert már a "pályán kívülről" is kezdenek beelőzni (ARM), és az elnyomott, szerencsétlen "konkurencia", a maga szerény eszközeivel is meg tudja már zavarni a túl régóta- és kissé már meg is poshadt állóvizet (AMD) - a gyártástechnológiában meglévő, iszonyatos lemaradása ellenére.

    Az sem segíti az eladásokat, hogy a most már nyíltan PC-s alapokra építkező - de eddig is ahhoz túl közeli technológiát felhasználó - konzolok is jelentősen megcsapolják a lehetséges PC-vásárlók számát.

    Az már csak hab a tortán, hogy a fizetőképes kereslet még nagyobb számban és mértékben csökken a tökkelütött politikusaink miatt is!
  • gforce9
    #1
    Az operációs rendszerek és az általános felhasználás hw igénye jelentősen nem nőtt kb 6-8 éve. Miért is vennének pc-t az emberek?