10
-
bmw #10 Remelem jo lesz.... -
lesliehun #9 Nem emlékszem, hogy a regényekben lett volna felhőkarcoló vagy kocsironcs.
Benőt vasbeton romokra és földalatti biztonsági ajtóra emlékszem, de már régen volt.
Ez egy mese jellemzően a fiatalabbaknak, de az idősebbek is élvezhetik, ha a fehér/fekete helyett nem a "szürke ötven árnyalatát" keresik benne :).
A cél, hogy minél jobban azonosuljunk Shannara leszármazottaival, mert az ő szemükön/értékrendjükön keresztül ismerjük meg a történetet. Lehet, hogy sanyarú gyerekkora volt a Boszorkánymesternek, de erről a könyvben sem esett szó. -
Ragnaar #8 Pont ez az egyik erőssége a Game of Thronesnak, ott a jók is tesznek időként olyan dolgokat ami megosztó lehet, illetve negatív szereplők is tesznek 'jó' dolgokat. Illetve sok szereplő megítélése sokszor csak nézőpont kérdése.
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.07.15. 23:29:57 -
#7 Jó félének tűnik. Bár a szőke, kék szemű gyereket máris utálom. :D
(a Camelotból emlékeztet az Arthurt játszó színészre) -
TokraFan #6 "csak a gonosz és a jó örök harcán kívűl nem kell nagy filozófiai mélységeket keresni."
Pont ez a gondom. Nem létezik jó és rossz, nem létezik jó és gonosz. Ezek -néhány triviálisan egyértelmű kivételtől eltekintve persze-, mind szubjektív megítélés alá esnek. Csak a vallásokban van jókra és rosszakra, 1bites faék szintre leegyszerűsítve a világ, de a valóságban ez a kérdés ennél lénygesen árnyaltabb.
Harcok sokkal inkáb az egyének személyes érdekei mentén alakulnak ki. -
Malachit #5 Viszont akkor a romok hogy maradtak meg így? Nem vagyok szakértő, de az After Earth sorozatban ált. a felhőkarcolóknak 3-500 évet jósoltak, utána mind összedőlt. Kocsik 50-100 év éghajlattól függően.
Hogy kapcsolódjon is. Lehet beszerzem a könyveket elolvasára, egész érdekesnek tűnik :) -
Ragnaar #4 Bőven elég, ha szórakoztató lesz, a megvalósítással, látványvilággal nem lesz gond az látszik a trailerből.
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.07.15. 10:46:18 -
lesliehun #3 Én középiskolásként olvastam az első négy könyvet, és nagyon élveztem.
Tény és való, hogy nem dark-fantasyról van szó, ezek ifjúsági könyvek, szerintem.
Egyébként elég mozgalmas a sztori, az első négy könyv mindig egy-egy nagy utazásról+harcról szól. A regényfolyam második négy kötete, a Shannara öröksége, jóval sötétebb, nyomasztóbb hangvételű. Kár, hogy ez első könyv után nem adták ki a többit.
Nem tudom mi lehetett az oka.
Egyébként igen: a Földön játszódik egy nagy kataklizma(atomháború?) után. Nem pár száz, hanem több ezer évvel! A trailerben ez egyből lejön, de a könyvekben szinte csak utalások vannak erre.
Szerintem, jó kis sorozat lesz, csak a gonosz és a jó örök harcán kívűl nem kell nagy filozófiai mélységeket keresni. -
Malachit #2 Az gondolom leesett mindenkinek, hogy a földön vagyunk a jövőben. Lásd Seattle-i torony az elején 0:13, Óceánjáró hajó roncsa 1:24, autó szerű roncs 1:32, felhőkarcolók romjai 2:04 (állapot alapján valahol ember után talán 300+ év), még több felhőkarcoló 2:25 :D -
TokraFan #1 A trailer látványos...!
De, a story fájdalmasan primitív és gyerekes...
Sokkal inkább kérnék ilyen szintű megvalósításban egy új Stargate series-t!