8
  • fonak
    #8
    Hát lehet, hogy valami katonai cucc vezérlésére gondolt. Vagy játékéra:)
  • NEXUS6
    #7
    Amúgy meg xerintem is faxság az egész.
    Ha végre találnának egy ergonomikus méretű, de hordozható tapiképernyőt, akkor az kiváltana elég sok mindent, de sajna az ipar vagy 10 éve kűzd ezzel a problémával de értelmes megoldást nem találtak.

    Én a magam részéről egy tapiképernyős jó teljesítményű laptopot tartok jó általános megoldásnak (pl. Levonó Flex2) kár hogy még nem tudtam rászánni magam egy ilyen megvásárlására, mert mindenhol számítógépek vesznek körül, így a hordozhatóság csak azt jelenti, hogy feleslegesen cűgöljek egy ilyen bazi kütyüt, amikor neten bármit bárhova bármiről elküldök.
  • NEXUS6
    #6
    Ki az a cikkíró? Nem Guglifordítóval készült?
    XD
  • Garfield
    #5
    "taktikai vezérlő"

    cikkíró, bazdmeg, tudod te egyáltalán, miről írsz???
  • Sir Cryalot
    #4
    -Ez még 2005-ben is neccesen lett volna új, itt max. a "tactile" szócskával lehetne kérkedni , amit a haptic feedback fog vélhetően ledolgozni, erre az analog formátumra meg semmi szükség nem lesz.

    "
    Szerintem a mai legjobb általános beviteli eszköz az érintőképernyő, ezt a fizikai moduláris izét is lehetne egy asztalra fektetett érintőképernyővel helyettesíteni, amin virtuális modulokat lehet testreszabni, tekergetni, nyomkodni."

    -ha még vissza is rezegne meg "érdes" lenne az érintés,az lenne a "haptic"
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.07.12. 16:30:03
  • wraithLord
    #3
    Nyilván mellett, és nem helyett, mert nem hinném, hogy kötelező lenne mindenhez ezt használni.
    Sokszor akarták már az egeret lecserélni (a billt felesleges, mert az elsődlegesen írásra való, azért vannak rajta pl. betűk).

    Igazából, ha az intuitív felhasználást nézzük, akkor az érintőképernyő után rögtön az egér jön. Akár régi, akár nem.

    Szerintem a mai legjobb általános beviteli eszköz az érintőképernyő, ezt a fizikai moduláris izét is lehetne egy asztalra fektetett érintőképernyővel helyettesíteni, amin virtuális modulokat lehet testreszabni, tekergetni, nyomkodni.
    Esetleg a szoftverfejlesztők (Adobe) is megcsinálhatnák azt, hogy a vezérlőpanelek lekerülnek erre az érintőképernyőre touchscreen-friendly megvalósításban.

    A fizikai moduloknak annyi az előnye az érintőképernyővel szemben, hogy mindig az történik a programban, amit csinálni akar az ember, az érintőképernyő néha rosszul interpretálja a kézmozdulatokat, amivel felidegesíti a felhasználót. Bár ez inkább egy technikai probléma, ami nem megoldhatatlan.


    Ha nem grafikus felhasználói felületről/annak (részleges) leváltásáról beszélünk, akkor pedig a tiling window manager (pl. i3) a legjobb, amit egér nélkül, kizárólag billentyűkombinációkkal lehet kezelni. Programozáshoz és hasonló feladatokhoz nincs jobb és gyorsabb.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2015.07.12. 14:50:11
  • xyl
    #2
    Na jó, akkor egy szót cseréljünk ki: "helyett" helyett legyen "mellett". A számítógép egy eléggé univerzális eszköz, a "helyett" pont ezt az univerzalitást szünteti meg. Természetesen, vannak olyan célfeladatok, ahol egy ilyen jobb lehet, mint a hagyományos egér-billentyűzet, de azért megnézném azt, aki mondjuk szakdolgozatot ilyenen ír. Adott célra igenis jól jöhet, a moduláris összerakhatóságban is van valami, de majd az idő megmutatja, hogy megkapja-e a helyét, vagy sem. Mindenesetre, ami nagyon testreszabható, az egyrészt jó, mert ott van a lehetőség, de másrészt rossz, mert egy csomó időt el kell vacakolni, amig pont olyanra szabom, ami nekem jó.
  • kvp
    #1
    Erdekes megoldas. Kereskedelmi forgalomban eloszor ilyet par eve lehetett latni modularis digitalis modellvasutas iranyitopultoknal, amik az 1955-os integra domino rendszer mukodeset masoltak. Elotte csak barkacs elektronikaval fogalkozo oldalakon voltak fent tervek. (hazilag elkeszitve kb. 500 forint/kocka aron)

    Az onszervezodo vezerlopanel hatalmas elonye, hogy az elektronikahoz nem erto emberek is ki tudnak rakni belole barmit, pl. egy keveropultot. Megfelelo plug and play mellett ugyanis lehetseges a fizikai elrendezes automatikus felismerese es akkor mar csak a funkciokat kell hozzarendelni a grafikus feluleten. Ezzel elkerulheto a kabelezes jelentette kihivas vagy a kockak azonositoinak kezi bevitele.

    Grafikusoknak is jol johet, de inkabb csak abban az esetben ha nem szoktak meg az egeret vagy nincs egy rendes tollas beviteli feluletuk. Viszont ha valaki tenyleg hasznalni akarja, akkor tobb szaz gombra, tekerore es csuszkara lesz szuksege vagy a funkciok ugyanugy dinamikusan fognak valtozni, mint a kepernyon. Ez utobbival viszont elveszik a fizikai gombok elonye, de elojon a fix fizikai elrendezes minden hatranya.