5
  • Skylake
    #5
    Minden szavaddal egyetértek.
  • end3
    #4
    "... és pénzügyi kompenzációt sem fog kapni a munkájáért..." - Majd kap onnan, ahol fontosnak tartják, hogy a jelentések némi "lakkozással" kerüljenek "célhelyükre". Ez a státusz is mutatja, mennyire tartják fontosnak a feldolgozandó témát. (amennyi erőforrást biztosítanak hozzá...)

    Alapvető emberi szabadságjog a személyes adatokhoz való jog és az ezekhez való hozzáférés kívülállók számára történő korlátozása. Egyszerűen el kell kezdeni az interneten szolgáltatóknak, azokkal a "tudatlanokkal" szemben is biztosítani, akik még nem ébredtek rá a fontosságára. A "nemzeti média-tanácsok" meg keményen bírságolhatnak.

    (pl., aki nem adta meg a jogot, a konkrét fotójának a Facebook-on való megjelenítésére..., - a kiskorú "versenyzők" fotóinak, ha csak a törvényes képviselő nem engedélyezte, ott semmi keresnivalójuk... - tessék azokat a csoportképeken Facebook-nak is felismerhetetlenné tenni. Miért csak a bűnözők fényképeire "vigyáznak" az újságok, fekete kitakarásokkal? Ott érdekes módon fontos a jogvédelem...)

    A nyilvános és globális megjelenés az átlagember, főként kiskorú gyermek számára értelmetlen, nem is támogatandó alapértelmezetten. És most ezt a filozófiát illetően, szembe megyek Cukkorsüveggel...!
  • Skylake
    #3
    Végül is rájukgondoltam - egy tipikus, egyfajta tipizálható viselkedést tettem ide. De persze nagyon jól tudom, hogy a szelfi generáció "gépezni tudó" egyedeit mennyire gyűrte maga alá általánosan a nárcizmus kergetésnek, és az ezen alapuló szellemi maszturbációnak szenvedélye. Sokak számára drága lesz ebből a jövőben az ébredés - elsősorban saját társadalmi és kapcsolati tőkéik vonatkozásában - minél jobban beágyazzák életükbe annak a fajta társasági sz*rkeverés, ő szintjükön és lehetőségeik szerint elérhető megfelelőjét, amelynek eredeti és kiterjedt formája eddig a celebvilágban volt meg, és a prolik csupán társasági lapokból értesülhettek ezen társadalmi helyezkedések legérdekfeszítőbb és legbotrányosabb csúcsairól. Lásd.: ask.fm jelenség. Related - offline, már volt ilyesmi, hasonló, a dinamikáját tekintve a nyugati társadlaomtörténetben: Elias, Norbert: Az udvari társadalom.
  • Cat #2
    Nem az a baj, hogy józsi bácsi és zsuzsi néni ilyen, hanem hogy a mai 15 évesek még rosszabbak: ők nem csak a jelszót rakják a monitor mellé, hanem megadnak mindent magukról és feltöltenek mindent bárhova veszélyérzet nélkül.
  • Skylake
    #1
    Helyes, bár ez a fószer, és az ilyen szervezetek, mint az ENSZ, olyan messze van az átlag "gépezni tudó" $Józsikák$, Tibi bácsik, :-O cukivagyok Évikék, és Zsuzsi nénik mindennapi világától, hogy gyakorlati haszna nem sok lesz még jó darabig. A fő gond azzal van szerintem, hogy tetszik-nem tetszik, az userek nagyrésze hiába tudja a Fészit felhasználói szinten kezelni, különös tekintettel az idővonalának átpörgetésére, illetve tud levelet küldeni a gmail segítségével, miután leolvasta jelszavát a monitor sarkára ragasztott cetliről, ők és az userek döntő többsége a világban (éppen ezek alapján árulkodva) digitális analfabéta.

    Ha úgy vesszük, az informatikai eszközök valódi, poweruser szintű használata - aminek elsajátítása a te számodra is igazi hasznot hoz - tulajdonképpen bőségesen hozzámérhető mondjuk a gépjárművezetés komplexitásához, sőt le is hagyja azt. Ehhez képest ott van egy alkalmassági küszöb - mivel veszélyes üzem - amely az un. jogosítványban testesül meg, kognitív képességek szempontjából más módon de annál sokkal komplexebb rendszer esetében semmilyen ilyen küszöb nincs húzva - mivel a technológiai fejlettség jelenlegi szintjén még nem veszélyes üzem.

    Gyakorlatilag a teljes spyware, ransomware kibergengszter világ, illetve a teljes internetes reklámmédia, a spammereket is beleértve legfontosabb erőforrása az emberi butaság és annak r=1 usereknél meglévő büszkesége, hogy szinte büszkék arra hogy tökhülyék a rendszerhez - magyar nyelvű hibaüzeneteket sem bírnak értelmezni - meg arra, hogy ezek lényege számukra érdektelen. Ez felhasználási céljukból adódóan érthető, mert tökre megértem, hogy egy kétgyermekes háziasszony nem fog openvpn-t konfigurálni, de hiába fogadjuk ezt el, attól még az általános felhasználói ostobaságnak e nagyon szofisztikált technológia esetében hasonló nagymértékű következményei vannak.