27
  • Sir Cryalot
    #27
    -szerintem a címben található élethű az alakoskodó eufemizmusa, és így már mindjárt nem is olyan drámai.
  • Archenemy
    #26
    "amik miatt bajban lehet az emberiség belátható időn belül."
    a "bajban van" (tehát mondjuk az emberek 90%-a éhenhal, lecsökken a populáció bagatell 1 milliárdra, mint az 1900-as években) meg a "kihal" (tehát lecsökken a populáció nullára) közt én markáns különbséget látok.
    Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2015.07.08. 15:00:38
  • Archenemy
    #25
    "Emlékeztetnélek, hogy a 70 évvel ezelőtti technológiával készült bomba 140 EZER emberéletet követelt (ez pl elég lenne Pécs teljes lakosságának kiiktatására, ami az 5. legnagyobb városunk). "

    És ez kevesebb, mint a fele annak, amennyi ember születik NAPONTA. Napi két (vasárnaponként három) városnyi embert kéne leatombombázni ahhoz, hogy az emberiség NE SZAPORODJON (ilyenkor fogyni még mindig nem fog!). Teljes aránytévesztésben vagy.
    http://www.theworldcounts.com/stories/How-Many-Babies-Are-Born-Each-Day
    "The UNICEF estimates that an average of 353,000 babies are born each day around the world."
  • Roger6
    #24
    Hagyjad mr9, nem érti. Hirosimával jön, ami 70 éve volt, azóta nyilván ugyanolyan atombombák vannak, néha leporolják őket a garázsban, oszt ennyi, azóta semmit nem fejlesztettek rajtuk. :)

    Szerintem meg az nevetséges, hogy egy 70 évvel ezelőtti bombára utalsz a mai technológia mellett, ami nagyjából olyan, mint egy hangyának egy integrált áramkör. Nem képesek kiirtani városokat? Emlékeztetnélek, hogy a 70 évvel ezelőtti technológiával készült bomba 140 EZER emberéletet követelt (ez pl elég lenne Pécs teljes lakosságának kiiktatására, ami az 5. legnagyobb városunk). Ennek a technológiának a hajnalán voltak erre képesek már ezek a szerkezetek, és ha azt hiszed, hogy mára nem sokszorozták meg ezek erejét, akkor jóval naivabb vagy, mint hittem. :D

    Sokra megyünk a populációnk növekedésével, ha nem lesz mit ennünk, ha tönkrevágjuk a klímát, szennyezzük az ivóvizet, ózonlyuk, globális felmelegedés, állatfajok kihalása, számos kór és betegség (nem is oly rég pl Pestis), és még hosszan tudnám sorolni azokat a dolgokat, amik miatt bajban lehet az emberiség belátható időn belül. Persze itt nem emberöltőben számolok.

    Nem így látod? Elfogadom. Nevetségesnek tartom a te nézeted? Nem, mert azt hiszel, amit akarsz. De az egymás iránti tiszteletet tőled is elvárnám.
  • Archenemy
    #23
    Az, hogy lesznek a jövőben katasztrófák (ahogy a múltban is voltak), az nyilvánvaló. Abból arra extrapolálni, hogy kihal az emberiség, meg nevetséges. A nyugati kultúra ha elpusztul, és lesz helyette ISIS meg Boko Haram, akkor se hal ki az emberiség, közel sem.
    Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2015.07.08. 13:44:55
  • mr9
    #22

    Utoljára szerkesztette: mr9, 2015.07.08. 13:16:29
  • Archenemy
    #21
    Akkor mi a meghatározó? Mi alapján állítod, hogy az emberiség " zuhanórepülésben tart a saját fajának kiirtása felé"?
    Mellesleg egy atombomba nem pusztít ki "országokat", sőt városokat sem. Hiroshima ma pl. így néz ki:

    Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2015.07.08. 13:13:00
  • Roger6
    #20
    A lélekszám egyáltalán nem meghatározó, ha egy atombomba képes egész országokat elpusztítani.
  • Archenemy
    #19
    "Az emberiség jelenleg nagyjából zuhanórepülésben tart a saját fajának kiirtása felé (gyakorlatilag háború nélkül is gyilkoljuk egymást, és magunkat, a környezetünket)."
    Szinte már ki is haltunk...

  • Jawarider
    #18
    inkább a betegségeket kéne kutatni. Pontosabban a gyógyírt.

    Jajj, miket beszélek, akkor nem lenne ennyi forgalma a nagy cégeknek...
  • Smithie
    #17
    Rusnya sz@r... Ezt kell fejleszteni, a földet meg közben leamortizáljuk teljesen...
  • Cat #16
    Mindenki mást fejleszt. Van olyan cég, amelyik a hátteret (pl. IBM Watson), van, amelyik robotkart, ez meg élethű arcot. Aztán valaki összevásárolgat majd mindenféle technológiát, licenceli, és összerakja.
  • M2 #15
    Házőrzésre venném. :-)
  • Hoz_Hun
    #14
    Miért nem női robotot csinálnak. Ki akar dumálni egy ilyen sites robottal?
  • Willenbrock
    #13
    Ez csak egy olyan gép,ami mechanikusan pofákat vág. Valódi mesterséges intelligencia nélkül semmi haszna a szórakoztatáson kívül.
  • Roger6
    #12
    "ami szerintem szivas es rontja az emberi faj tulelesi eselyeit." - ez nem biztos, hogy annyira nagy gond lenne. A szingularitás. Technológiai szingularitás. Az emberiség jelenleg nagyjából zuhanórepülésben tart a saját fajának kiirtása felé (gyakorlatilag háború nélkül is gyilkoljuk egymást, és magunkat, a környezetünket). Ha alkotnánk olyan robotot, ami mesterséges intelligenciával rendelkezik, talán akkor valami értelmeset tudnánk mi emberek magunk mögött hagyni miután leigáztuk egymást az olajért, pénzért, meg csupa olyan szarért, ami amúgy szerintem nem kéne, hogy az elsők között szerepeljenek egy ember céljaiban. Tudom, kicsit elkalandoztam (amúgy a cikket nem olvastam, gyanítom nem erről van szó benne).
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2015.07.08. 00:52:43
  • kvp
    #11
    "Furcsa, hogy a mozgó próbababa még nem jutott senkinek sem eszébe. Pedig talán lenne értelme..."

    A Disney csinalt ilyeneket meg a 60-as evekben, nehany meg megvan a parkjaikban. Nem voltak tul nepszeruek. Kereskedelmi celra pedig nem nyero, mert elvonja a figyelmet a lenyegrol (marmint az eladando arurol).

    Az ijesztoen elethu robotokkal az a gond, hogy lehet ilyesztoek (mivel nem 100%-ban emberiek), de alavetoen ugyanolyan taviranyitasu babok, mint a Disney fele pneumatikus valtozataik 50 eve. A biologiat jobban masolo robotok pedig lehet, hogy jobban mozognak es autonomabbak, de szerencsere nem sikerult meg ertelmes robotot gyartani, marmint ami tenyleg gondolkozna (nem csak egy sima szakertoi rendszerkent, tavmanipulatorkent vagy fix programu 'szovoszekkent' mukodne), legalabb egy valodi hangya szintjen. Ennek az oka az, hogy igazabol tobbnyire nem is eroltetik a dolgot, mert eletoszton azert jellemzoen a kutatokban is van.

    Gond ott van, hogy sokan tudjak hogyan lehetne eletosztonnel rendelkezo, nagyjabol intelligens (mondjuk hangya szintu) robotokat gyartani, az on replikaciohoz (szaporodashoz) szukseges felszerelessel. Elobb utobb valoszinuleg valaki csak megcsinalja, de ha idoben eszrevesszuk es eleg buta es/vagy lassu meg ahhoz, hogy megallithato legyen, akkor meguszhatjuk. Ellenkezo esetben viszont letrejon egy uj, nem biologiai faj, ami szerintem szivas es rontja az emberi faj tulelesi eselyeit.

    ps: A recepcios peldara nem kell se ember, se robot, egy tetszoleges applikacio kepes biztositani ugyanazt a szolgaltatast, mint sok recepcio nelkuli japan hotelben mar a 80-as evek ota. (a kulcskartyak felvetele, leadasa es a fizetes is automatanal tortenik, igy senki nem tudja, hogy ki kivel ment fel a szobaba es miert)
  • barret
    #10
    Vannak már olyanok is,csak nem kirakatokban:D
    Több felfedezhető testnyílással.
  • xyl
    #9
    Uncanny valley: A két alsó képen a nyaka az, ami igazán szörnyű. És tényleg, elég egy apró részlet, hogy az összhatás szörnyű legyen.
    Gyerekkoromban féltem a kirakati próbababáktól, az volt az érzésem, hogy néznek. Most viszont lehet majd, hogy tényleg néznek a próbababák. Furcsa, hogy a mozgó próbababa még nem jutott senkinek sem eszébe. Pedig talán lenne értelme...
  • mr9
    #8
    Aztán adjuk hozzá ezt is:


    amiről persze ez jutott eszembe:

    Utoljára szerkesztette: mr9, 2015.07.07. 21:31:59
  • Skylake
    #7
    Ez teljesen igaz. Végső soron toljuk össze azt, amit a BD fejleszt, meg ezt a gumiembert, és az eredmény egészen morbid. Monthatni az én értékrendem szerint gusztustalan. De biztos konzervatív vagyok.
  • panoz0
    #6
    Nekem más a definíciója a robot élethűségének. A Boston Dynamics négylábúi sokkal jobban lenyűgöznek és ijesztőbbek számomra mint bármilyen humanoid robot akármire is csinálják. A reflexeik, az autonómiájuk sokkal életközelibb, mint akár egy kétlábú robot emberbőrbe bújva.
  • Skylake
    #5
    Én, aszondom még, hogy ennek a kínai gyeröknek, aki itt áll a Robot Rezső haverom mellett, nem ilyenekke' kéne foglalkoznia! Itt van mingyá' a Marcsa! Az kőne neki, A Marcsa, az! Ő megmutatná neki, milyen az ami unkanni! A csöcsös Marcsa szlotját nem kő kikormóni! Elnyomna egy hosszú hétvégét a Marcsáva' (jó főz is, csirkepörkőt, azt is nagyon tuggya a Marcsa) oszt hagyná is a fenébe ezt a robotosdit. Persze a Rezsőt csak haggya itt, mer lesz legalább kivel kiganajozni az ólakat!
  • Montanosz
    #4
    horror
  • Skylake
    #3
    Hát ez nem szép gyerök, ez a robotgyerök! De nembaj, ha inni tud! Tudod mi lenne az első kérdés, amit megkérdeznék tőle? Ha? Nem mi? Azt kérdezném ettő' a robotgyeröktőő, hogy "oszt inni tudol-e, öcsém?!" Azt ha aszondaná hogy igen Józsi bátyám, vegyük a kalapunkat, és mennyünk kalaptúrára a Fröccsös Pityuhó' akkó' hinném el, hogy a valley unkanni! Jut eszembe errő' Pityuná' jó most a kadarka, meg a rizlingszilváni! Azt innánk! Ő fizetne!
  • Archenemy
    #2
    Szerintem ez nem emberszerű, hanem kibaszott ijesztő.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Uncanny_valley
  • Inquisitor
    #1
    Hát mondjuk az említett Jules nem csak pofákat tud válogatni, de képes beszélgetni mindenféle témáról, azért egy telefonos alkalmazásól irányítható gumifej nem lesz robot vagy android, csak egy animatronikus fej.