4
  • Cat #4
    "én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy nőtt a számuk"

    Sokan csak azért csinálják, hogy kamerával felvegyék, és utána posztolva mutathassák ők mekkora menők. Ez lehet a növekedés mögött.
  • SupraMKIII
    #3
    " hogy a szülőket és a tanárokat egyaránt felelősség terheli" "s ezért nekik is tenniük kell"

    Nahát, ehhez tényleg kellett egy kutatás...

    A nélkül, hogy csökenteném a probléma mértékét - én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy nőtt a számuk! Szerintem egyszerűen csak több derül ki, és többen hallanak róla.

    De amúgy ezt a jelenséget akár az előnyünkre is fordíthatnánk, ha mondjuk ezek az esetek böntethetőek lennének... Mondjuk beposztolni a videóhoz egy olyan felvételt, ahol az elkövető hónapokig ül a dutyiban :-) Rögtön kevesebben találnák követendő példának...
    Utoljára szerkesztette: SupraMKIII, 2015.07.08. 11:55:40
  • Skylake
    #2
    Hopp, ez kétszer ment, na mindegy, legalább megszokottan jó hosszú.
  • Skylake
    #1
    Mivel a "valósi valóság" és a digitális valóság egyre jobban relativizálódik, ennek eme egyik lehetséges következményén csodálkozni szerintem nem lehet. Valahol hallottam valami igazi elmeroggyantról, aki asszem az USA-ból elutazott Franciaországba gyilkolni egy illetőt, mivel az a muksó előtte valamelyik online univerzumban kinyiffantotta az avatarját. Úgyhogy a valóságérzékelés valószínűleg nagymértékben elkezd relativizálódni - ezek az esetek és hírek jelentik a csúcsit és egyfajta indikátorait - igazán felpörögni meg legközelebb akkor fog, mikor anyagilag elérhetővé válik széleskörűen a sok VR cucc, a sok FPS csíra napokig le sem fogja venni a fejéről a Hololenst, O. Rift-et, vagy bármi mást, amivel kis agyát a mainál még addiktívabban mosogathatja. Mondom ezt úgy, hogy nem kevés FPS-t és mást toltam végig a fénykoromban.

    Itt a melóhelyemen van bent az egyik kolléga gyereke. Kb. 7 éves a kölyök, ehhez szépen hízott, nagy bél, pálcika karok, tegnap adtam neki egy laptopot a készletből, azon játszik. Szó szerint csak brúzolni áll fel. Amikor "lefagy" valami, vagy "nem indul", vagy nem megy minden tökre gombnyomásra, ahogy a kis agyában elgondolja, akkor majdnem olyan hiánya lesz az idegtől, mint mikor a láncdohányos, nem találja a cigit, ahova letette - biztos láttál már ilyet. Amúgy csöndben elvan, szóval (még) nem tol olyat, mint a híres német billentyűzetromboló kölyök (aki elvileg kamu, szíMivel a "valósi valóság" és a digitális valóság egyre jobban relativizálódik, ennek eme egyik lehetséges következményén csodálkozni szerintem nem lehet. Valahol hallottam valami igazi elmeroggyantról, aki asszem az USA-ból elutazott Franciaországba gyilkolni egy illetőt, mivel az a muksó előtte valamelyik online univerzumban kinyiffantotta az avatarját. Úgyhogy a valóságérzékelés valószínűleg nagymértékben elkezd relativizálódni - ezek a hírek jelentik a csúcsit és egyfajta indikátorait - igazán felpörögni meg legközelebb akkor fog, mikor anyagilag elérhetővé válik széleskörűen a sok VR cucc, a sok FPS csíra napokig le sem fogja venni a fejéről a Hololenst, O. Rift-et, vagy bármi mást, amivel kis agyát mosikálja.

    Itt a melóhelyemen van bent az egyik kolléga gyereke. Kb. 7 éves a kölyök, ehhez szépen hízott, nagy bél, pálcika karok, tegnap adtam neki egy laptopot a készletből, azon játszik. Szó szerint csak brúzolni áll fel. Amikor "lefagy" valami, vagy "nem indul", vagy nem megy minden tökre gombnyomásra, ahogy a kis agyában elgondolja, akkor majdnem hisztérikus lesz az idegtől. Amúgy csöndben elvan, szóval (még) nem tol olyat, mint a híres német billentyűzetromboló kölyök (aki elvileg kamu, szinészi alakítás.)Mivel a "valósi valóság" és a digitális valóság egyre jobban relativizálódik, ennek eme egyik lehetséges következményén csodálkozni szerintem nem lehet. Valahol hallottam valami igazi elmeroggyantról, aki asszem az USA-ból elutazott Franciaországba gyilkolni egy illetőt, mivel az a muksó előtte valamelyik online univerzumban kinyiffantotta az avatarját. Úgyhogy a valóságérzékelés valószínűleg nagymértékben elkezd relativizálódni - ezek a hírek jelentik a csúcsit és egyfajta indikátorait - igazán felpörögni meg legközelebb akkor fog, mikor anyagilag elérhetővé válik széleskörűen a sok VR cucc, a sok FPS csíra napokig le sem fogja venni a fejéről a Hololenst, O. Rift-et, vagy bármi mást, amivel kis agyát mosikálja.

    Itt a melóhelyemen van bent az egyik kolléga gyereke. Kb. 7 éves a kölyök, ehhez szépen hízott, nagy bél, pálcika karok, tegnap adtam neki egy laptopot a készletből, azon játszik. Szó szerint csak brúzolni áll fel. Amikor "lefagy" valami, vagy "nem indul", vagy nem megy minden tökre gombnyomásra, ahogy a kis agyában elgondolja, akkor majdnem hisztérikus lesz az idegtől. Amúgy csöndben elvan, szóval (még) nem tol olyat, mint a híres német billentyűzetromboló kölyök (aki elvileg kamu, színészi alakítás.)