21
  • UUUU
    #21
    Konkrétan elolvastam és konkrétan arra válaszoltam. Persze-persze.
  • gforce9
    #20
    Olvasd már el mit írt, esetleg még egyszer. Hátha leesik.

    A jellemzésemmel meg nagyon mellélőttél. :)
  • UUUU
    #19
    Tényleg én elégedetlenkedtem ? Ne, te és a haverod ellenben igen, mert ti vagytok azok akiknek semmi nem jó. Ráadásul politikai gyülöletből, mert megmérgezett titeket a politika és agymosott zombik vagytok, miközben pont ezt akarja elérni a politika gyűlölködést szítani, pontosan ezért sem aarnak egy kérdésben sem egyetérteni a felek, ti meg asszisztáltok hozzá, miközben annyira buták vagytok, hogy még azt sem veszitek észre, hogy még azok a politikusok is rajtatok röhögnek, akikre szavaztatok, hiszen nekik pont ez az érdekük. Pontosan ti vagytok a nincs rajta füstszűrős sapka kategória.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.07.18. 10:42:49
  • gforce9
    #18
    Teljesen igaza van. Te meg a felsoroltak közé tartozol, mert te még azért is utálod a másikat, mert meg mert szólalni.
  • UUUU
    #17
    A magadfajta mindenen höbörgőket kihagytad.
  • bdzsana
    #16
    "Kár, hogy csak a torrent, a pornó és a Warcraft miatt tudott utcára vonulni a magyar paraszt, a magánnyugdíjpénztái pénzem miatt hőböröghetek egymagam."

    Teljesen más korosztályt mozgat meg egy internetadó és egy nyugdíjcsökkentés, vagy vasárnapi zárva tartás. A fiatalabbakat könnyebb megmozgatni, gondolj csak vissza tandíj elleni tüntetésekre. Egyébként "nemzeti összefogás" kormánya tesz arról, hogy a jónép ne fogjon össze.
    Utáltuk már a diákokat, mert hogy mit tüntetnek először tegyenek le valamit az asztalra. Utáltuk már a tanárokat, mert hogy nem csinálnak semmit, még nyáron sem kell dolgozni mit ugatnak. Utáltuk már a tűzoltókat, mert én is legalább olyan veszélyes munkát végzek, miért nem mehetek én is nyugdíjba. Utáltuk már a civileket, mert mind felforgató ügynök. Utáljuk most a bevándorlókat. Utáljuk az USA-t, utáljuk az EU-t, mert ugye mindkét nagyhatalom legnagyobb problémája a mi kis országunk. Utáljuk a bankokat, utáljuk a multikat. A liberálisokat azt persze folyamatosan utálni kell.
    Biztos kihagytam valamit, de a sor valószínűleg folytatódni fog.
  • bdzsana
    #15
    asgh: Azért, mert van akit nem lehet egy kis jutalomfalattal megvenni. Ott van még a többi 99 dolog, amiben viszont a kormány nem lépett vissza. Most ugyan kiderül, hogy az internetadó javaslatára semmi hatástanulmány nem készült, de ugyanúgy nem készült semmi előzetes tanulmány a szektoriális "nemháriccsákát" különadókról, vagy a rezsicsökkentésről, ami épp a bedőlés határán van. Pofázunk a gonosz multikról, meg a kisemberek megsegítéséről, miközben átírjuk a munka törvénykönyvet amiben a munkások jogát csökkentjük az alkalmazottakat foglalkozó cégek javára.
    Az adócsökkentés kormánya egy adót nem csökkentett, de vagy 40et bevezetett.

    Demokrácia meg nem azért gyengül, mert nem az van, amit az ellenzék akar. Hanem azért mert: mindent centralizálnak, minden döntő szerepben fideszes ül, az alkotmánybíróság gyak. semmibe nem szólhat bele. Érdekes módon a nagy népszavaztató fidesz az új alkotmány előtt nem tartott népszavazást, pedig mindenhol szoktak ilyen döntések előtt, az utóbbi pár hónapban is volt erre példa. Közpénzből kampányol az év minden napján. Kifizettük az IMF hitelt, Magyarország jobban teljesít meg hasonló álcázott kampány hirdetések mindenütt. Arról ne is beszéljük, hogyan módosították a szavazási körzeteket. Beszélhetnénk még a rezsicsökkentés kampányról, ahol kötelező volt minden házban kitenni mennyivel olcsóbb lett minden, sőt a számlákra kellett pirossal ráírni. Ha valaki ezt ne tette az büntetésre számíthat. A vasárnapi boltzárral olyan törvényt hozott ami szó szerint minden egyes polgárt érint és a 80%-a ellene van. A civil szervezeteket el kezdte vegzálni, felforgató ügynököknek hívta őket, majd a bíróságon pert nyertek a civilek, de persze ezt már nem reklámozták. Kampányidőszakben vagy 3-5 ellenzéki embert beperelnek akiket persze majd pár hónap múlva elengednek szabadon kivétel nélkül. Folytathatnám még itt napestig de minek... Már ezt is kár volt.
  • UUUU
    #14
    Igy van. sok politikai fröcsögő balfék.
  • asgh
    #13
    Látom az sg ismét sikeresen ingerelte a pártpolitikai fröcsgők feltétlen reflexeit.
    Ezen túl viszont érdekelne, hogy kit miért zavar az, ha az internetadó ötletelésére kapott maflás után a kormányzat most olcsóbb és mindenki számára elérhető széles sávú internetelérést akar? Nem az a demokrácia lényege, hogy a társadalmi nyomás hatására a politikai döntéshozatal irányt változtat?
    Ja ilyenkor jön az, hogy de hát sok más kérdésben meg nem változtatott irányt.
    Ezért érdemes különbséget tenni aközött, amikor egy kérdésben a társadalom politikai szekértáboroktól függetlenül hasonlóan gondolkodik és ez téríti észhez a kormányzatot, és aközött, amikor egy zéró társadalmi támogatottságú szekta ajvékol a médiában, hogy ha nem az van, amit ő akar, akkor itt nincs demokrácia.
  • Skylake
    #12
    Így van, ez a vonat már elment. A nagyvezír éppen azért tehette meg, amit megtett, mert az általam korábban leírt körülmények ezt lehetővé tették. Ez egy kritikai érzék nélküli, kiéheztetett, és valódi demokratikus működésre tökéletesen alkalmatlan társadalom. Pontosan azt az utat fogjuk bejárni mint a görögök most, meg mint amit Argentína ott Dél-Amerikában Tetszik, nem tetszik, ez az ország demokratikus működésmód tekintetében menthetetlen. Ez egy banánköztársaság - igaz Kelet Európában. És az is marad. Aki tehetséges kifelé dolgozik, vagy már el is húzott innen. Most értettem meg azt, a rezsim regnálásának ideje alatt, miért mentek el a múltban olyan sokan ebből az országból. Mert ez mindig egy tetves klientokrácia és bunkokrácia marad.
  • szomferi
    #11
    azt nem érzi az ember a bőrén, meg mondhatod, hogy 3000 milliárd... szerintem felfogni se bírják sokan, mi pénz az
  • bobijub
    #10
    hosszú-hosszú ideig én is azt gondoltam, hogy milyen jó is lenne, haj-jaj de jó is lenne, ha lenne Magyarországon is olyan társadalmi csoport, amely azért lehetne ellensúly a politikai erőkkel szemben, mert független. mert független képes lenni gondolkodásában, független képes lennji abban, ahogy hozzájut tényekhez-ismeretekhez, és független képes lenni anyagilag is olyan mértékben, hogy a kiszolgáltatottság nem kényszeríti rá a gerincének "önkéntes" kioperáltatására. aztán jött a nagyvezír és megmutatta, hogy hosszú, szappanozott angolna módjára megfoghatatlan, aljasan észrevehetetlen szellemi kútmérgezési módszerekkel hogyan lehet elképesztően nagy létszámú emberből kitakarítani az önálló gondolkodás szándékát, megmutatta, hogy hogyan lehet nem csak a széles tömegeket elvágni a független információhoz hozzájutástól, és bár mindezek már elég szörnyűek, azt is megmutatta a nagyvezír, hogy hiába a felfuttatott vállalkozással és egyéb gazdasági háttér megteremtésével kialakított anyagi biztonság, ha úgy tartja kedve, komplett gazdasági ágazatokat képes egyetlen parlamenti szavaztatással gazdaságilag legyilkoltatni (ld kisboltok a traffiktörvénnyel) vagy anyagilag ellehetetleníteni vagy az ingyenes államosítást előkészítő tönkretétel, stb. szóval nem tudok ma elképzelni olyan gazdasági szereplőt, aki nyugodtan számíthatna arra, hogy az ő, saját maga által megteremtett háttere biztonságban lehet a nagyvezírtől. ilyen csak az a nagyon kevés lehet, akinek az a háttér olyan formában üzemel, hogy az a nagyvezír és a parancsára gombokat nyomogatók számára nem elérhető, tehát külföldön van. de még az ilyet is igyekszik a nagyvezír "leápolni" (ld. gattyán) szóval ne legyenek illúzióid. jó lenne, ha lenne ilyen réteg, amit említesz, de a nagyvezír már megmutatta, hogy ha lenne, akkor sem lehetne.
  • cylonflatus
    #9
    Drága? Tomika emlékszel, nemrég mégis agyatlanul akartátok adóztatni a szektort? Figyi, reggel kokóval indítasz, uzsonnaidőben vodka-xanax kombó, az ekit meg este dobod és nem fordítva, de a legfontosabb, hogy ne szívj rá mert ez lesz, hülyeségeket fogsz beszélni.
  • Ragnaar
    #8
    Ha nincs a magánnyugdíjpénztári ügylet akkor kb. a görögök sotsára jutottunk volna, hiszen ami el van kúrva nem kicsit, azt nem egyszerű helyrerakni. Persze ez a kormány is igyekszik megfogni valahogy az egyszeri választókat, de nem úgy, hogy közben államcsődbe tolják az országot. És nyilván ez a kormány is politikusokból áll, de szerintem ma magyarországon egyszerűen nincs jobb.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.07.07. 11:09:45
  • lamer the true
    #7
    Amíg van crt monitor, addig úgy tűnik nem kell félni :)
  • KRTuning
    #6
    Ez a hajó elment te semmirekellő.
  • Zombee
    #5
    Ebben sajnos van valami.
  • Skylake
    #4
    Tökéletesen igazad van. Végül is mit is várhatunk egy olyan társadalomtól, amely még az 1900-as évek elején is tökéletesen feudális volt, és az XX. század többi részéből az első tökéletesen konzerválta és elmélyítette ezt a feudalizmust (Horthy-kor), a másik fele, pedig a társadalmi önszerveződés tökéletes hiányát képességként felhasználva kitartott közel az ezredfordulóig.

    Ennek az országnak többek között az a tragédiája, és azért marad ott ahol van, mert valódi polgári társadalmi fejlődés nem volt, így nem jött létre egy olyan széles társadalmi csoport, amely ellensúly lenne bármilyen politikai erővel szemben. Ezzel szemben egy társadalomban van jelen személyek viszonylatában, személyek társadalmi működésmódjai tekintetében abszolút feudális működés, kilentokrácia, és ennek tömegéhez képest néhány apró és jelentéktelen társadalmi térben polgári működés - tökéletesen ugyanúgy, mint az 1920-as 30-as években. Büszkék lehetünk magunkra elitjeinkkel együtt (akiknek ez persze rövid távon nagyon jó): sikerült visszatérni oda, ahol voltunk társadalmi értelemben 100 éve - éppen csak nyomkodhatjuk a kütyüinket, bekapcsolhatjuk a légkondit, tankolhatunk a kocsiba, hogy más civilizációs áldásokról ne is beszéljek.
  • Zombee
    #3
    Kár, hogy csak a torrent, a pornó és a Warcraft miatt tudott utcára vonulni a magyar paraszt, a magánnyugdíjpénztái pénzem miatt hőböröghetek egymagam.
  • Skylake
    #2
    "Az, hogy a kormány ebben a kérdésben átgondolta a saját álláspontját, változtatni tudott a hozzáállásán, ez mindenképpen azt jelzi, hogy a Fidesz-KDNP által vezetett szövetség kormányképes" - vagyis nagyon besz*rtatok attól hogy ezen a téren nem jött be az oszd meg és uralkodj!
  • Skylake
    #1
    Nemrég még adóztatni akartátok b*zmeg! Azt hiszitek ilyen gyorsan felejtünk, te patkány?!