8
  • Skylake
    #8
    Mindenki önmagát hiszi a világ legokosabb emberének, így mindenki tekintse is önmagát annak, így ha elfogadjuk hogy mindenki önmagát a legokosabbnak tartja, a maga perspektívájából, akkor nincs is szükség azon rágózni, hogy ki a legokosabb, mivel erre objektív mérce úgy sincsen, főleg olyan amit mindenki elfogadna érvényesnek.
  • Cat #7
    http://444.hu/2015/05/16/a-vilag-legokosabb-embere-nem-stephen-hawking/
  • TokraFan
    #6
    És ki a francot érdekel ckorberg? Nem értem, az emberek miért gondolják azt, hogy ha valaki egy bizonyos területen sikeres, az rögtön zseni és mindenhez ért???
    Cukorberg egy szimpla programozó, akinek volt egy jó ötlete, amivel jókor kilincselt jó helyen...Bejött, milliárdos lett, de ettől még egy mezei ember maradt, egy mezei programozó. Ráadásul az eddigi nyilatkozataiból süt a gyermekded naivitás és a faék egyszerűségű gopndolkodás...
    Hawking-nak sem kellett volna azzal égetnie magát, hogy ennek a szerencsétlennek a véleményére kíváncsi....Cokorberg Hawking egyetlen agysejtjéig is alig ér fel...
  • Skylake
    #5
    Pornó is csak a Pofakönyv segítségével. Sőt a nemi érintkezés is. Ehhez elindítom elsőként a neurális komputeremen a Facebook Sex appot. Ez elindítja a com.erection.api-t, az pedig meghívja a com.erection.pervasive.monitor.api-t, az meg, a sex.facebook.ads.api-t durrantja be. Ha az erekció nem lenne megfelelő minőségű, a szenzorok szerint (vérnyomás és egyebek), akkor elindul egyrészt, a megfelelő reklám ("Latin Lover implant és app, csak ma, csak Neked, hogy holnap jobb legyen, 3 Euro!") másrészt meg kapok némi kontentet a sex.inspiration.api hathatós közreműködésével. Mindez persze további reklámokat tol majd be, de sebaj, nemi érintkezéshez szükséges emberi feltételeinket hatásosan kiszerveztük, hiszen még ezt is robotizáltuk. Hurrá!
  • Sir Cryalot
    #4
    Én azt szeretném viccen kívül megkérdezni hogy a pornó szól a VR-ről vagy a VR szól a pornóról ?
  • Sir Cryalot
    #3
    De azért a kütyü-bűv-kör megtörhetetlensége is érdekli ;)
  • Kryon
    #2
    Nem lehetetlen megcsinálni, de szerintem mire ezek megvalósulnak már nem lesz FB, vagy legalábbis sokkal jelentéktelenebb lesz. Érthető okokból ezeket a technológiákat nagyobb kutyák fogják kézben tartani, nem egy kis kapzsi techcégalapító.

    Amiket felsorolt, azok mögé már kőkemény ideológia kell, hogy a társadalom lenyelje, és még örüljön is neki. Lesznek is majd ennek ideológusai, de azokhoz képest ő nagyon kis fogaskerék lesz.
  • Skylake
    #1
    Azért ez nem így lesz, Mr. Asperger!

    „Az üzletember közölte, hogy a leginkább az emberekkel kapcsolatos dolgok érdeklik.” – mivel ebbe a csőbe lavírozta magát, mást nem tehet, mint hogy még jobban érdekelni fogják az emberek – a maga valószínűsíthetően autista módján.

    „Mi segíthet majd abban, hogy örökké éljünk?” – a halál az élet része. Ahogy van születés, úgy van halál is. Ahogy van kezdet, úgy van vég is. Nem lesz emberi technológia arra, hogy ezt az alaptörvényt áthágjuk. Voltak olyan civilizációk, amelyek igazán csúcsra járatták a halál kijátszását, ennek grandiózus emlékművei máig megvannak. Ne gondoljuk azt, hogy a mi civilizációnk magasabb rendű ezekhez képest – csupán más. Persze megértem, Mark, hogy neked jó lenne az örök élet, mert az = örök Facebook = örök biznisz, de te is csak egy ember vagy, úgyhogy érted is el fog jönni a kaszás. Hiába telepítesz bármilyen appot ;-)

    „Miként gyógyíthatjuk meg az összes betegséget?” – még egy egyszerű influenzát sem tudunk kezelni hatékonyan, Mark! Képzeld el, ebben az országban minden évben van úgynevezett influenzajárvány, amely náthássá teszi a populáció jelentős részét, tipikusan tavasszal és ősszel. Na most, egy ilyen, rákokhoz képest tök egyszerű betegséget sem tudunk üzembiztosan kiküszöbölni! Mit akarsz te ehhez képest? Hagy ne röhögjek! Ennyit a nyugati orvostudomány teljesítményéről. Sajnos úgy tűnik, emberi mivoltunkhoz (tudod = nincs örökkévalóságig Facebook) az ilyen betegségek hozzátartoznak – épp úgy, mint emberi tudásunk által kreált informatikai rendszerekhez a bugok, meg a sebezhetőségek. Érzed a párhuzamot? Tökéletlen lények nem fognak tökéletességet elérni – ami nincs bennünk olyat alkotni nem lehet. Tudom, hogy te egy kocka vagy, de próbáld megérteni ezt a kissé transzcendentális elvet.

    „Hogyan működik az agyunk?” – ki kéne kanalazni mi, azt a nyugtalanítóan bonyolult szürke kocsonyát, oszt’ betenni helyette a mission-critical Facebook-brain computert, a megfelelő appokkal, ugye Mark? Zavaró fekete doboz az neked, fel kell „fejleszteni”. Aztán a brain-firmware update után gondolnék mondjuk, mit tudom én, egy almára, és ennek hatására már nyomná is befelé a megfelelő reklámokat! Ez tetszene, el is hiszem! Tudod, én nem hiszek a te filantrópiádban egy cseppet sem!

    „Ezenkívül az is érdekli, hogy van-e matematikai alaptörvény az emberek közötti kapcsolatra.” – óóó, te akarod szervezni a világ összes létező emberi kapcsolatát, annak minden létező minőségét, mi? Máshogy ne is lépjünk másokkal kapcsolatba, mint a te fantasztikus rendszereden keresztül? Végül is, nincs is szükség a beszédre, majd ezt is ti intézitek, most már egyre inkább, ahogy ezt a generációt látom, akik személyes telálkozásait, egyre inkább az tölti ki, hogy egymás mellett ülve bámulja mindenki a saját képernyőjét. Miután ez csúcsra járatódott, kb. 2030-as évek végéig, utána jöhetnek az érintések, a tapintás, a teljes intim szféra kiváltása rajtatok keresztül, ha a technológia lehetővé teszi neurális számítógépek egyszerű telepítését élőlényekbe. Nyilván minden emberi jellemzőnket a te rendszereden átmenő informatikai szolgáltatássá alakítani – ez volna az ultimate goal ugye Mr. Agy?! „A Facebook alapítója kifejtette, hogy eljön az a nap, amikor a technikai fejlődés lehetővé fogja tenni, hogy az érzelmeinket és a gondolatainkat vezeték nélkül megosszuk a barátainkkal. Szerinte kicsit olyan lesz ez, mint az interneten keresztüli telepátia: egyszerűen valamire gondolni fogunk és a barátaink ugyanabban a pillanatban képesek lesznek átélni a gondolatainkat.” – közben majd kapunk kontextuális alapú reklámokat, ebben a tökéletesen steril és kontrollált digitális kutyafuttatóban, amit akkor emberi életnek fognak nevezni, és ahol maximálisan függni fogunk tőled mindezek miatt, így te és a vállalatod maximális kontrollt gyakorolhat épp ezért életünk minden aspektusa fölött, hiszen azt teljes mértékben ti fogjátok szervezni, és tökéletesen nyitott lesz! Tudod mit, Mark? Any#d, ravatalon, azt, b@zmeg!

    „Ehhez csak a megfelelő technológiára lesz szükség.” – én magam környezetében mindent meg fogok tenni, ahogy eddig is tettem, hogy e technológia jellemzőinek érvényesülését megakadályozzam, az adott technológiai fejlettségi szinten. Nálam például már az összes tracking szerveretek ajtón kívül van – és ne legyen kétséged, minden ilyen beteges elképzelésed technológiai megvalósításával szemben meg fog születni annak megakadályozása is. Vagyunk sokan, akik torkig vagyunk azzal a szemétheggyel, amit felépítettél, és amely mára a mennyiségből minőséggé vált. Minél közelebb kerülsz emberi lényegünkhöz, annál inkább, és annál többek által fogjuk ezt megakadályozni. Ezt megígérhetem neked!

    „Végül hangsúlyozta, hogy nem, a gépek nem fognak győzni.” – nem, mivel mi fogjuk emberi lényegünk maradékát informatikai rendszerekbe fordítani, miközben környezetünket tönkretesszük végérvényesen. De rá fogunk jönni, hogy emberek vagyunk, bármit is teszünk – bűntetlenül nem válhatunk gépi technológiáink által személyiségünkben és testi állapotainkban géppé. Meg fogjuk próbálni az elkövetkező 30 éven belül többször, és mindannyiszor súlyos árat fogunk érte fizetni – egyénileg és társadalmilag is.