5
 • M2 #5
  "Sajnos az éves adóját nem tudjuk átutalni, mosolyogjon erősebben!"
  :-)
 • Cat #4
  A telefon tudja beépítve, és ugye a telefonban van a bankkártya.
 • SupraMKIII
  #3
  Ujlenyomat a jelszó kiváltására.
  Nahát, micsoda váratlan, forradalmi ötlet! :-)

  A fenti két módszer kb akkor lenne érdekes, ha ezt a bankártya tudná beépítve.
 • Skylake
  #2
  Ez a pislogásalapú autentikáció igazi South Park epizódba illő baromság. Jó, akkor nem sima fényképpel verjük át, a rendszert, hanem GIF-el. Mennyire is nehéz megcsinálni valakinek az arcképén, hogy pislogjon? Én nem foglalkozom ilyennel, de kábé bakfitty lehet meló.

  További kérdés, a szívem csücske privacy terén, bár teljesen tudom, hogy a YOLO és szelfi-generáció számára lényegtelen: miért is mennek az ujjlenyomatos azonosításhoz képest az adatok, azaz a felvételek a cég szervereire? Talán mert menet közben, realtime így azonosíthatók az egyes személyek - természetesen a tudtuk nélkül, ahogy ez várható a Mastercard-tól meg a többi a privacy-kalóz f*regtől - és így a Mastercard magának új piacot tud teremteni: kedves ügyfél,mi meg tudjuk neked mondani, hogy aki a rendszerünkben van, mely bevásárlóközpontokba jár, ott mit vásárol, és az ott bejárt útvonala, és egyéb paraméterek alapján valószínűsíthetően milyen vásárlói döntéseket hoz, hogy ez után te, mint ügyfelünk cég még személyre szabottabb reklámokkal bombázhassa meg az összes lehetséges eszközén, az adott helyszínre és vásárlói kontextusra vonatkoztatva? Jól gondolom, "drága" Mastercard, hogy ez a cél? Mégis, mi a f#szt képzeltek?! Majd ha legalább egy tetves szerződést a felhasználók orra alá toltok, akkor legfeljebb csinálhatjátok ezt a trackingot - de addig remélem az EFF és a többi hasonló szervezet keményen a töködre lép ezzel kapcsoaltban, "drága" Mastercard!
 • gemihu
  #1
  Önmagában nem lenne rossz ez a selfie dolog,de honnan tudja a rendszer,hogy elő személy,vagy csak egy felvétel,amit lát?