21
 • VolJin
  #21
  Szeretnél róla beszélni?
 • UUUU
  #20
  "Az emberiség kihalásáról álmodozók" ami átalakul hirtelen "Én sem hallottam, de olyat már igen, aki a kiirtásáról álmodozott." kiirtásra.
  Wake up, Neo ...
  Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.07.04. 19:07:39
 • VolJin
  #19
  Én sem hallottam, de olyat már igen, aki a kiirtásáról álmodozott.
 • wraithLord
  #18
  Azok tényleg álmodoznak, de én ilyenekről még nem hallottam. Te igen?
 • UUUU
  #17
  Inkább azok álmodoznak, akik azt hiszik az emberiség öröklétű.
 • NEXUS6
  #16
  Már szagot fogtak szerintem.
  XD
 • VolJin
  #15
  Az emberiség kihalásáról álmodozók rejtélyes módon távol maradtak.
 • NEXUS6
  #14
  Na ez az én gondom is!
  Ahogy azt matatom is írja, a klíma, a légkör egy komplex nemlineáris rendszer. Ennek ellenére még csak szemlélet szintjén sem tükröződik ez a legtöbb karbondioxidfób kijelentésben. A klímaarmageddonista tanulmányok soxor egy középiskolai ének-zene dolgozat rendszerszemléletét tükrözi.

  Vegyük példának okáért azt a gyakori módszertani hibát, hogy egy komplex dinamikus rendszer független paramétereit próbálják statisztikai korrelációba hozni.
  Ha a rendszert tényleg ismerjük és tudjuk, hogy ezek a tényezők bizonyos folyamatokon keresztül függnek egymástól akkor OK. De ha nincs ilyen folyamat, vagy ami még gyakoribb még e mellett rahedli másik tényező is hat, akkor a statisztikai módszer hatékonysága egyenlő azzal, mint amikor aktuális névnapi névből (pl a betűk száma páros, vagy páratlan) jósoljuk meg hogy lesz-e 5 találatos a lottón vagy nem.
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.07.03. 18:03:08
 • NEXUS6
  #13
  XD
 • VolJin
  #12
  Azt viszont magam is alátudom támasztani, hogy a borsót a falra hányni nem csak az alkoholt veszi ki az emberből, hanem az energiát is. Van úgy, hogy az ember süket fülekre talál, miközben a szembe értetlenül állók is ugyanígy vannak ezzel. Amit viszont nagyon fontosnak tartok leszögezni a bevezető után, hogy a széndioxid mumussal történő riogatások közepette mindenki elfelejt a doktori címe ellenére tudományos vitát folytatni. Utalok itt arra, hogy a tudománynak ez az egyetlen területe, ami dogmatikus, és simán eladható minden kijelentés tanulm0nyként.
 • VolJin
  #11
  Én meteurológiai és nukleáris növénymagfizikai szakon doktrimáltam a micsurin mezőgazdasági egyetemen.

  De nekem is klímahisztérikai szklerózis multiszkepticizmusom van. Bár orvos még nem láttá, mert magamnak gipszeltem.
 • NEXUS6
  #10
  Hmmm. Pedig az írásodból az jött ki, hogy érted az irróniját!
  Ezexerint nem annyira.
  ;)

  Ettől függetlenül ha megengeded én bizonyos szintig klímahisztériaszkeptikus vagyok, lehet, hogy a meteo tanulmányaim miatt (kollokvium, vagy szigorlat volt már nem emléxem). Te hogy vagy ezzel?
  ;)
 • wraithLord
  #9
  Nyugi, nem használok sok áramot, sok vizet, nem veszek minden héten másik telót, nem fingok sok metánt a légkörbe, szóval nem rajtam múlik...
 • matatom
  #8
  Örvendetes, hogy ennyi klímaszakértö van jelen, akik tovább látnak annál, mint ami a cikkben összehordott marhaság.Így aztán szakmailag is kijelenthetjük, hogy "itt k*rvameleg van épp", mert tudjuk, hogy "még jó hogy lehül európa,mert megdögölnénk" és így "megmenekülnek a jgesmacik, sőt a kibaszott planktonok is". Mind eme sürített tudás fényében valóban kijelenthetjük, hogy ezeknek az áltudósoknak "muszáj volt megint írni a globális felmelegedésről, mert nem hinném, hogy ennyire egyszerű a rendszer, hogy két tényező egymásra hatásából ilyen messzemenő következtetéseket lehetne levonni".

  Hagy tegyem hozzá, hogy az idöjárás egy nem nyugalmi, hanem periodikusan hullámzó változó rendszer rengeteg visszacsatolással. Ezért is nem értjük teljesen, mert túl bonyolult. Persze azt, hogy nem értjük, nem az ittjelenlévö dr. dr. dr. titulussal rendelkezö kutatókra értem. Vannak azonban egyszerü és érthetö globális viszzacsatolások is, mint pl. az hogy amikor süt a nap akkor melegebb van, mint amikor nem süt (esküszöm én már tapasztaltam ilyent amikor lement a nap). Vagy hogy a jég hüt (ez meg onna tudom, hogy a mulkor megsütöttem a kezem és a jég segített). Meg olyan is hogy a meleg levegö és folyadék felfele áramlik a hideg lefelé (ezt meg télen a kályha mellett tapasztaltam ám), és bizony ez áramlatokat hoz lérte (én már bizony nem egy vihar esetén érezem, hogy fúj a szél). Az is vilagos hogy a sós víz nehezebb ezért sülyed (bár a Holt-tengerben még nem fürödtem, de láttam, hogy az emberek, nem merülnek olyan mélyre, mint a Balatonban). Sorolhatnék még számos ilyen csodának ható jelenséget, melyek mint tudjuk valójában csak érzéki csalódások, áltudományos trükkök, bebizonyíthatatlan badarságok.

  Szóval, amikor ilyen tapasztalatokat, fizikai törvényeket az idióta, szakbarbár klímakutatók egymás mellé teszik, és a mért adatokkal összevetik, érthetelen módon kijön, hogy: jéééé, hát ez egybevág! Nos ilyenkor ezek az Isten barmai cikket írnak, amibe mindenféle kreténségeket összehordanak, ahelett hogy megkérdeznék az itt összegyült, magas kort megélt, igen magasan képzett valódi klímaszakértöket, akit egyböl rávághatnák, hogy ez ló[email protected] se ér, mer' itt kurvemeleg van, oszt aztat hömérö nélkül is érezhessük, monnyon ki mit akar.

  Szóval nekünk ne monnya senki, hogy klímavátozás, meg baj van, mer:
  1. leszarom
  2. nem is érzem
  3. a szar idö is csak a HAARP müve
  4. különben is csak még 50 évig legyen jó, mer' addig élek
  Mosmeg megiszom a hideg söröm, osz viszlát, höhöhöhHÖHÖHÖHÖHÖÖÖHÖÖÖHÖÖÖÖ!
 • wraithLord
  #7
  A tavaly nyár pl. elég vérszegény volt, két hétig nem tartott egy felhőtlen, napsütéses, meleg időszak. Remélem, most nem így lesz, és még legalább 50 évet vár ez a "nagy lehűlés".

  Amúgy valószínűleg csak valamit nagyon muszáj volt megint írni a globális felmelegedésről, mert nem hinném, hogy ennyire egyszerű a rendszer, hogy két tényező egymásra hatásából ilyen messzemenő következtetéseket lehetne levonni.
 • NEXUS6
  #6
  Ja és elmennek a picsába. Az eredeti cikket 30 euróért töltöm, az újság meg 178 ájró.
  Hm.
 • NEXUS6
  #5
  Most akkor hogy ez van?
  Minnél melegebb lesz globálisan, annál kevésbé melegíti az áramlat a sarkot és emiatt hül a klíma Európában? És akkor most esetleg a sarki jég sem szűnik meg? Megmenekülnek a jgesmacik, sőt a kibaszott planktonok is, amik a Föld tüdejét jelentik?

  Jézus, mi jöhet még!?
 • barret
  #4
  Jövőhét hétfő,kedd,szerda,37-38 fok...
  Még jó hogy lehül európa,mert megdögölnénk a melegtől...
 • nandorb
  #3
  irritalnak mar ezek a globalis felmelegedes cikkek...
 • Laza
  #2
  Mondjuk két hétig fos idő volt, és eltelt a nyár 1/3-a, szóval maradhat még a jó idő :)
 • flashpointer2
  #1
  Gyorsabban is visszahúzódhatna mert itt k*rvameleg van épp