esztyopa#3
És pénzt is nyomtat hozzá,hogy megvehessük a méregdrága egészségesebb ételeket,és a munka mellett a pihenhessünk is...
/nyolc óra munka,nyolc óra munka...hány óra pihenés?/
Cat#2
Ha nem kell, nem veszel, ez ilyen egyszerű. Vagy nem?
"kötelező, Facebook idővonal ápolása"
Ezt se értem miért kötelező.
Skylake#1
" jellemző ezekre az eszközökre, hogy az alap funkcionalitáson túl telefonnal vagy tablettel összekötve gazdagabb élményt nyújtanak, könnyebbé teszik az életet" - szerintem meg még több időnket rabolja el azzal, hogy most már különböző testi funkcióink monitorozását lehetővé tevő informatikai alkalmazásokkal is piszmoghatunk, a kötelező, Facebook idővonal ápolása, email-ekre válaszolás, Viber-ezés, WhatsApp-ozás és egyebek mellett. Így még kevesebb idő juthat a valódi személyes kapcsolatokra, helyette viszont újabb személyes tényezőket digitalizálhatunk, és kiborgizálhatunk. Hint: Turkle: Alone Together: Why We Expect More from Technology and Less from Each Other
Persze, megértem az IoT nyomulást, hiszen az emberi élet újabb eddig nem eléggé piacosított dimenzióit lehet kapitalizálni. Most már csak ezek, plusz az alvás tekinthető nem kapitalizált, nem piac-kontrollált dimenziónak. Kérdés, hogy mi valójában ettől boldogabbak leszünk-e. A lényeg itt a "valójában", és én kételkedem abban, hogy ez annyira jó út lenne.