3
  • esztyopa
    És pénzt is nyomtat hozzá,hogy megvehessük a méregdrága egészségesebb ételeket,és a munka mellett a pihenhessünk is...
    /nyolc óra munka,nyolc óra munka...hány óra pihenés?/
  • Cat #2
    Ha nem kell, nem veszel, ez ilyen egyszerű. Vagy nem?

"kötelező, Facebook idővonal ápolása"
    Ezt se értem miért kötelező.
  • Skylake
    " jellemző ezekre az eszközökre, hogy az alap funkcionalitáson túl telefonnal vagy tablettel összekötve gazdagabb élményt nyújtanak, könnyebbé teszik az életet" - szerintem meg még több időnket rabolja el azzal, hogy most már különböző testi funkcióink monitorozását lehetővé tevő informatikai alkalmazásokkal is piszmoghatunk, a kötelező, Facebook idővonal ápolása, email-ekre válaszolás, Viber-ezés, WhatsApp-ozás és egyebek mellett. Így még kevesebb idő juthat a valódi személyes kapcsolatokra, helyette viszont újabb személyes tényezőket digitalizálhatunk, és kiborgizálhatunk. Hint: Turkle: Alone Together: Why We Expect More from Technology and Less from Each Other

http://www.amazon.com/Alone-Together-Expect-Technology-Other/dp/0465031463

Persze, megértem az IoT nyomulást, hiszen az emberi élet újabb eddig nem eléggé piacosított dimenzióit lehet kapitalizálni. Most már csak ezek, plusz az alvás tekinthető nem kapitalizált, nem piac-kontrollált dimenziónak. Kérdés, hogy mi valójában ettől boldogabbak leszünk-e. A lényeg itt a "valójában", és én kételkedem abban, hogy ez annyira jó út lenne.