10
-
alyr2 #10 Ha az ostoba szinte emberi beszedre keptelen ciganygyereknek tabletet adsz szerinted meddig fogja hasznalni? Szerintem a kiosztas utani napon mar eltorne/eladna a csalad.. -
Skylake #9 Hivatkozás a 6.-hoz:
http://erdely.ma/oktatas.php?id=176206&cim=romania_osszes_harmadikos_diakja_tablagepeket_kap_iskolai_hasznalatra -
Skylake #8 Azért azt vedd figyelembe, hogy az ilyen statisztikák gyártói önmaguk mérhetetlenül fontos tevékenységét is igyekeznek kihangsúlyozni. A megfogalmazás erre utal - itt is az önfényezés faktor bele van tolva rendesen. -
Myers #7 "Annak ellenére, hogy már néhány éven belül minden munkahely digitális munkahely lesz, "
Hát hogyne:
Szakács, kőműves, asztalos, útépítő, állatgondozó... műkörmös :) ezek aztán mind digitális munkahelyek.
Vagy ezen szakmák művelőit már emberszámba sem veszik?
Értem én, hogy a cikk később a "digitáis munkahelyekről" szól, de akkor miért kell ilyen túlzással indítani? -
Major #6 6. Link? -
Major #5 Nos, igen a 90E Ft-os kezdő tanári fizetés annyira nem csábító. -
halaszlo #4 "szánalmas az infotanárok szaktudása"
Csodálkozol rajta? Aki egy kicsit is ért hozzá az hülye lesz tanári fizetésért dolgozni, mikor bárhol megkeresi a dupláját, tripláját. Nyelvtanároknál ugyanez a helyzet. Tudom, mert én is infotanár voltam pályakezdőként és két év után ötszörös fizetésért mentem el egy multihoz. Mondjuk ez már nagyon régen volt, azóta javult egy kicsit a helyzet, de még mindig nagyon rossz szerintem. Egy magyar-töri tanár nem nagyon tud elmenni egy multihoz, szóval lehet, hogy differenciálni kellene a fizetéseket, de az meg igazságtalan. Szóval szerintem nincs jó megoldás... -
Skylake #3 Ehhez a beavatkozás nevű infografikához:
1. szánalmas az infotanárok szaktudása (tisztelet a kivételnek), és nagyjából az egész bagázst az alapokról kéne oktatni - új technológiákra és elvekre. Nem az 56kbps-os modemekről, meg a Pascalról beszélni.
2. szükséges, de csak akkor, ha valóban kihasználhatja a tanuló, azaz minden oktatási tevékenysége digitális lesz - ekkor érzeni fogja, hogy van értelme. ellenkező esetben időkidobás.
3. bullshit.
4. okés, tehát az MS kaszálhat még nagyobbat, és kinevelünk még több csak MS ökoszisztémában élni képes felhasználózombit. Köszönöm a Microsoft Magyarország Kft. nevében - mindjárt bontjuk a pezsgőt és csíkozzuk a kokaint is!
5. mondjuk rendben van.
6. aha persze, és a digitális egyenlőtlenséget tovább növeljük. Érdekes, a románoknál minden diák kaphat tabletet - és az teljes tanulóifjúság eszközellátása bőven egy stadion költsége alatt marad. Persze az fontosabb! Mennyivel jobb lenne, ha az ország első embere nem a semmirevaló focit nyalná hanem kocka lenne?! -
Skylake #2 Hát íme a YOLO generáció, a szelfikirályok és királynők, a cicásgif-szelídítők, és napihoroszkóp-nyalók képe! Büszkék lehetünk, ezek vagyunk mi! Nagyon jó a sok síkhülye user, és hogy ez így is maradjon a jövőben, megköszönhetjük a Miniszterelnök Úrnak, hogy arra verte magát, hogy neki még mobiltelefonja sincs! Ez legyen a Nemzeti Program!
Nem kell ide Orbániába informatika! Minek, mi a sz*rnak???!!! Ide b#zmeg Nemzeti Hittan kell, Nemzeti Erkölcstan, Nemzeti Testnevelés, Nemzeti Stadionlátogatással egybekötött osztálykirándulás, Nemzeti Biodíszletként álldogálás a nemzeti ünnepeken, az kell! Ennek az országnak "Horthy-korv2.0.exe" kell, amelybe beleforgattunk verziófrissítéskor a "krumplileves.c" nevű forráskódot is! Ide elég ennyi is! Minek ide informatika? Hogy ultraliberális homokos elfsapkás programozómajmokat termeljünk ki? Fúj! Ide főiskolát végzett keménytökű Magyar Nemzeti juhászok kellenek! Nemzeti Közmunkások a földekre, Nemzeti Uradalmak, Nemzeti Mutyi, ezek kellenek! Nem ilyen liberálmoslék, mint informatika! Magyar s#ggbe nemzeti l+fasz kell, nem informatika!
(Irónia megvan, ugye?) -
#1 Idehaza is hittan vagy erkolcstan van informatika ora helyett !