17
  • arty
    #17
    és a te apád SS tiszt volt?
    vagy hol vetted fel ezt a mentalitást, ha nem otthon?
  • Macropus Rufus
    #16
    ha jól tudom, akkor egy újság (nyomtatott) felelős a benne megjelenő tartalmakért. Az olvasói levelekért is!
    Ez eddig nem vonatkozott a kommentekre. Most igen. Ez nem cenzúra.
  • AgentKis
    #15
    gondolom a kompcég "véletlenül" izraeli... XD
  • Skylake
    #14
    Kicsit túltoltad szerintem a konteót. De megértelek, és jó részben igazad is van szerintem. Egyrészt, én nem hiszek abban, hogy egy szűk körű csoportnak lenne egyfajta terve a saját korlátlan hatalmuk bevezetésére - irrelevánsnak tartom ezt, mivel nagyon nagy az asszimmetria szerintem a között, amit a szűk körű csoport tudhat, ahhoz képest, azok tudásához, életéhez, és sorsához képest, amely nagy számú azon személyek köre, amelyeket a konteók szerint befolyásolni kívánnak. Annyi ember magatartását koherensen és egy cél érdekében befolyásolni megfelelő minőségben nem lehet - főleg, hogy a tömegmédia sem olyan mint régen, nagyon könnyen fogalmazhatunk meg alternatív véleményeket - lásd. itt a tiedet, meg az enyémet itt. Úgyhogy ezt tartom az összes konteó legnagyobb gyengeségének, teljesen mindegy, melyiket vesszük elő.

    Másrészt, sajnos ez a nyugati civilizáció úgy van berendezve, hogy a társadalmi biztonsága növelése érdekében egyre nagyobb mértékben igyekszik visszafogni a társadalom tagjainak személyes és individuális kilengéseit - és sajnos ehhez egyre több eszköz áll rendelkezésre. Ezt érezhetjük. Ha érdekel továbbiakban ez, keress rá erre. Norbert Elias: Civilizáció folyamata. Előre mondom, nem konteó, hanem 1920-as évekből származó fővonalas szociológia. Csak manapság egyre jobban igazzá válik szerintem. Azt a folyamatot írja le, amire előbb utaltam. Kissé terjengős, de ha végigrágtad rajta magad, le fogod tenni az állad.
  • x3dgime
    #13
    Namármost ez megint az emberi magatartás felelősségvállalásának a kivétele az elkövető egyed köréből, és áthelyezése olyan körbe, aminek semmi köze hozzá. Vagyis az emberek majd mégjobban megtanulják nem vállalni a felelősséget a tetteik és a mondataik után, mert majd úgyis megteszi valaki/valami más. És ez majd mihez vezet? Anarchiához! Amire majd jogosan fogják bevezetni a diktatúrát (világállam stb. néven lehet elmebeteg összeesküvéselméleteket is találni a témában). Ennyi. Gratulálok! Csak a segghülye nem látja, hogy erre megy ki a játék hosszú távon!
  • Serutekin
    #12
    Így száll hát sírba a szabadság. Tapsvihar közepette...
  • halgatyó
    #11
    A straszburgi politbürótól, amely bíróságnak nevezi magát, és ezzel csúnyán lejáratja a nagy tekintélynek és megbecsülésnek amúgysem örvendő jogrendszert, nos ezektől nem is várható másmilyen itélet. Szájzár, cenzúra, sőt ami még a síma cenzúránál is sokkal aljasabb, fenyegetőbb és félemetesebb: A FÉLELEMBŐL EREDŐ ÖNCENZÚRA!

    Mert azt nehéz meghatározni, hogy mi minősül "gyűlölködésnek". Továbbá: ki dönti el, hogy mi minősül annak? Miért az dönti el? Miért nem mondjuk (például) az emberek többsége? (ebben a fenenagy democsokráciában, amit bombázgatással kell terjeszteni mindenfelé)

    Továbbá: mi az a gyűlölet? Csak kimondani tilos, vagy gondolni is?
    A legfontosabb kérdés: SZABAD-E OLYAN CSELEKEDETEKET SOROZATBAN, FOLYTATÓLAGOSAN ELKÖVETNI, AMELYEK A GYŰLÖLETET -- NAGYONIS OKKAL -- KIVÁLTJÁK, LÉTREHOZZÁK?!
    A magyar nyelv nagyon kifejező nyelv. A "gyűlölet" szóban benne van ám, hogy ott valami nagyon össze GYŰLT. Miért gyűlt össze?
    Szabad-e embereket folytatóéagosan eltiporni, megalázni, szabad-e folytatólagosan hazudozni, és az igazságvéleményeket szájzártörvényekkel korlátozni?

    Ilyen és hasonló kérdéseket a straszburgi izék soha fel nem tettek maguknak.

    Különben is: hol húzzák meg a határt, hogy mi a gyűlölködés? Pl. a straszburgi izéket vagy az európa parlamentet és bizottságot szándékosan kisbetűvel írni, az is büntetendő lesz? Vagy a gyurcsányiiit hangsúlyos "i" betűvel leírni? (utalván az egykori brókerbotrány titokzatos gyurcsányijára, tudjuk, a Gyuszi a taxis beszélt ilyeneket, aki a böröndben fuvarozta a lét) Vagy egy másik politikus "felcsúti törpe" kifejezéssel illetni az gyűlölködés-e?
    VESZÉLYES VIZEK FELÉ EVEZ AZ EURÓPAI DEMOCSOKRÁCIA. Mert ez már nem demokrácia. Már rég nem az. Csak a hazugság máza repedezik egyre inkább.
  • Archenemy
    #10
    "Olyanról meg szó sem volt sehol, hogy bárki totális szólásszabadságot akarna."
    Kivéve a Charlie Hebdos tüntetéseken, ahol arról van szó, hogy elidegeníthetetlen joga van mindenkinek kecskét baszó Mohamedet rajzolnia és azt milliós példányszámban értékesítenie, mert szólásszabadság van és kész.
  • M2 #9
    Túl sok logika nem kell hozzá.
  • Katalizátor
    #8
    "Az ugyanolyan káros lenne, mint a totális emberi szabadság. "

    Ezt te honnan tudod ilyen jól?
  • Skylake
    #7
    "Az igazi megoldás az lenne hogy a browserekbe építenék be hogy bármely oldalt lehessen kommentelni az oldal kommentelési lehetőségétől függetlenül :D:D:D" - tökéletes, abszolút támogatandó, kickstartert és egy startup céget igénylő ötlet! Lényeges fejlesztési szempontnak kell lennie a felhasználók személyének és lokációjának abszolút elsőséget érdemlő és magas szintű védelme, mint például a Bitorrent Sync és a Bleep esetében! Igen, erre a technológiára abszolút megérett az idő!

    És ha sokat próbálkoznak, meg is lesz rövidesen, ezt garantálhatom a drágalátos politikusoknak, meg mindenkinek, akinek ki nem mondott, de nagyon is nyilvánvaló célja a szólásszabadság korlátozása!
  • gombabácsi
    #6
    nincs igazad. a kommentelhetőség nagyban növeli egy oldal látogatottságát, kattintás számát. tehát egy oldal érdeke hogy kommentelni lehessen, ellentétben egy épület falának grafittizésétől.

    az igazi megoldás az lenne hogy a browserekbe építenék be hogy bármely oldalt lehessen kommentelni az oldal kommentelési lehetőségétől függetlenül :D:D:D

    persze ehhez is szolgáltató kell, amit megint csak elő tudnak venni a törvényhozók
  • Skylake
    #5
    1dióta digitális analfabéta taláros f*rg#k. Akkor e gondolatmenet szerint:

    - összegraffitizte valaki valamilyen épületnek falát - az épület tulajdonosát büntetik,
    - karambolozott valaki az úton - az útfenntartót büntetjük. Gratulálok!

    Főlegy úgy, hogy a" Delfi kommentrendszerében egyetlen gomb megnyomásával lehetett jelezni a sértő bejegyzéseket, Leedo mégsem ezt az utat választotta, hanem postán küldte el panaszait a szerkesztőségnek, ahol azonnal törölték a kifogásolt bejegyzéseket." http://igyirnankmi.atlatszo.hu/2015/06/16/strasbourgban-vegleg-eldolt-a-szolgaltatok-felelosek-lehetnek-a-kommentekert/

    Komolyan mondom, ezeket a majmokat meg magyar megfelelőiket lezavarnám a kőfejtőbe követ törni!

    Állítólag nem érvényesíthető precedensként az EU-ban, ez az ítélet az észt legfelsőbb bíróság döntését hagyta helyben - de ezen kívül semmi többet sem jelent. Elviekben.
    Egyébként meg a dolog megkerülése nagyon egyszerű - kommentelés kiszervezése és a portál részéről mosom a kezeimet. Lehet, hogy az SG is elgondolkodhatna ezen: tisztább, szárazabb és biztonságosabb érzés. Másik megoldás - kommentelés az FB-n. Aztán annak lehet nekimenni, hehehe! Én ugyan egy cseppet sem kedvelem a kék dobozban lévő fehér összecsukott esernyőt, de így legalább Cukibácsi szolgáltatása hajt valami releváns társadalmi hasznot, ha a politikusok és ezek a taláros tányérnyalóik be akarnak tartani ilyen módon is. Mert innentől a vonal, legalábbis az észteknél meg lett húzva: bármire rá lehet majd húzni a gyűlöletbeszédet, ha valamelyik politikai és/vagy gazdasági értelemben felkapaszkodott senkiházinak nem tetszik amit írnak róla.

    A szólásszabadság támogatandó! Ennek, az un. "alkotmányokba" nagy pofával belerakott elvnek azonban van egy apróbetűs kiegészítése, ami nincs benne, de valóban érvényesül: csak és kizárólag akkor és úgy támogatandó, ha a te kis semmitmondó hozzászólásod, szánalmas állampolgárként nem sérti, de inkább támogatja az adott politikai rezsim propagandáját, illetve az adott gazdasági rezsim érdekeit. Az internet előtti tömegkommunikáció = megkapod centralizáltan a pofádba, tv rádió, újság útján, a tömeg egyik tagjaként, hogy miről mit gondolj, ezt szükségszerűen jól megoldotta. Az internettel azonban ez a funkció legyengült - szerencsére! A mi generációnk feladata megvédeni ezt az új és valódi szólásszabadságot!
  • M2 #4
    Pedig az EU-nak igaza van: aki pénzt keres az oldalával, az ugyan szánjon már energiát a moderálásra is.
    Olyanról meg szó sem volt sehol, hogy bárki totális szólásszabadságot akarna. Az ugyanolyan káros lenne, mint a totális emberi szabadság.
  • Ayma
    #3
    Olyan szintű tolerancia és másság elfogadása van, hogy rákényszerítik a cégeket azon komentek szűrésére a weboldalaukon amiket ők nem fogadnak el. Ez bizonyos szinten idáig is működött, csak nem eu hanem céges környezetben.
    Lassan ott tartunk, hogy az ember csemetéjét ha egy pedohomár simogatja, akkor az embert büntetik meg amiért a delikvens elesett és beverte a fejét..ötször..
  • fonak
    #2
    Na, ez jelent veszélyt a szólásszabadságra, nem a magyar médiatörvény, ami miatt fél évig hisztiztek. (Nem mintha az jó lenne.)
  • caius marius
    #1
    Na gyün a cenzura eu szinten.