4
  • VolJin
    #4
    Komoly informatikai beruházás lehetett az Audinál, mert egy ilyen bullshit generátorhoz fejlett MI szükséges.
  • MsUser
    #3
    Majd a sok taxis és biztonsági őr elmegy "biztonsági problémák ezreit" javítani és a harder eket karbantartani. :)
    Vagy bejön nekik és hawai-oznak :)
  • Skylake
    #2
    Igazi felsővezetői zagyvaságsaláta vízióként tálalva. Konkrétum nuku. Ha fél kezemet a s*gg*mbe tolom, a másik kezemmel klimpírozok a billentyűzeten, ennél koherensebbet összeütök fél óra alatt, mint amit ez a nagyonokos macskajancsi lenyilatkozott. Ezen a bullshitgenerátor szintű dumán konkrétan felröhögtem, pedig szokva vagyok az ilyen médiaszeméthez, hogy aszongya: "az, aki ki akarja fejleszteni 2030 operációs rendszerét, annak fel kell készülnie az akkori viszonyokra." Operációs rendszerét, b*zmeg! Aztán, figyeld a másikat: "a digitális világ olyan lehetőségeket kínál nekünk, amelyről soha nem álmodhattunk." = még több időnket fogja elvinni digitális technológiánk állandó, már ma is feltűnően időzabáló baszkurálása, aminek eredményeként emberileg egyre távolabb kerülünk egymástól. Végül is az okostárgyaimmal, az okoskecómmal, a jövőben kifejlesztésre kerülő robotjaimmal és drónjaimmal, amelyek társaságot nyújtanak a k*rástól kezdve a berúgásig biztosan érdekesebb együttélés lesz, mint bármely más emberrel, akinek egyénisége, és emberi mivolta csak problémát okoz! Ebbe a körbe az okosautó, az okoskávésbögre, a többi okosizé mind beletartozik. Én azt mondom, az ember legjobb barátja a SaaS, meg mindaz, amit a robotika a jövőben kinyom a piacra! Mindegyik legfőbb előnye, hogy az emberi lényeget teljesen kiküszöböli, a (kvázi) kontrollt meg meghagyja nálunk. Előre a kiborgizáció útján! 2030 környékén már kb. szociopata lesz az, aki élő emberi társaságra vágyik majd - az ilyenek kezelésére lesznek majd megfelelő intézetek. Helyette dumálok egy jót az okosautómmal (is) amely részéről érezhetem, hogy bármely emberi társnál többet ér!

    Ne pörögjünk már ennyire túl ezeken az IoT dolgokon! Tudom, hogy a nagy biznisz ígérete bennük van, ezért megy is a masszírozás, de azért a Nagy IoT Forradalom azért nem lesz annyira rózsaszín, mint amennyire ezek kitalálják! Mondok egy példát: az IoT technológiák rengeteg, jelenleg állásban dolgozó embert fognak utcára tenni, a meglévő emberekkel betöltött feladatokat gépesíteni, a biztonsági őröktől kezdve a karbantartókon át, a taxisofőrökig, és még rengeteg szakmában, hogy azt alig lehet elképzelni! Ezek az emberek 2020 környékétől kezdve hatalmas tömegekben kerülnek majd ki a munkaerőpiacról, olyan szintű társadalmi feszültségeket generálva a fejlett országokban, hogy azokat elképzelni sem lehet majd! Majd akkor lehet ennek meg a fejlődésnek tapsolni, főleg a mellett, hogy az új rendszerek, amelyekkel ezeket a foglakozásokat kiváltották, más okból sem lesznek betonstabilak - biztonsági problémák ezreit fogják elhozni.
  • gforce9
    #1
    "Amennyiben Németországban mindenki használná a rendszert, akkor az üzemanyag 15 százalékát, 900 millió litert lehetne megtakarítani."

    És azzal mennyit lehetne megtakarítani, ha egy sebességkorlátozást vezetnének be az autópályákon? Olcsóbb. Zöldebb és emberéleteket is mentene.