5
 • Skylake
  #5
  Van egy pár alapelvem. Ebből az egyik az, hogy mit az FB nyilatkozik, bárgyú optimizmussal, userek felé leereszkedő és vállveregető álságos barátságossággal, annak pont a fordítottját értelmezem.

  Tehát fordítom a hírt: a részvényesek ütik az asztalt. Egyrészt most még több zsé kell (nyilván), és ehhez a szolgáltatást egyrészt a benne lévő és teljesen rákattant birkák számára kell még addiktívabbá tenni, úgy hogy még jobban követhetők legyenek. Másrészt gondolni kell a jövőre, és az nagyon sürgetően szükséges. Előbb utóbb a versenypozíció fenntartása érdekében létre kell hozni egy olyan virtuális, majd később esetlegesen fizikai terméket (robotot), amely bárkinél jobb társa az igazán egyszerű usereknek. Vagy ezek mellett, vagy annak kiegésítéseként egy olyan szférát, amely a Second Life-hoz hasonló mesterséges világot hozna létre, nyilván totálisan FB alapokon, összetolva a valós személyiségek reperezentációit, plusz tök MI alapú avatarokkal. (Oculus Rift felvásárlás.) Lényeg a lényeg, mindkettőhöz nagyon-nagyon kell, hogy az FB-nek is legyen erre eszköze, az MI rendszere. Kb. erre hajthatnak a következő 10 évben. Számukra az a legfontosabb, ha a felhasználók számára olyan kiterjesztett valóságot hozhat létre, amely kényelmesebb, hatékonyabb, és ezért addiktívabb, mint bármelyik user saját reális valósága - mert akkor ki sem fognak abból lépni -> reklámozás kimaxolás, nemzetbizti megfigyelés teljesítése úgyszintén. Plusz a jelenlegivel össze sem mérhető értelmezési hatalmuk lesz minden létező, a rendszerükben lévő gondolat és annak reprezentáció felett, amelyet a FB-nyáj gond nélkül be fog nyelni, és ez által totálisan kontrollálható lesz az FB céljai szerint - v.ö. ez utóbbi kapcsán :Eli Pariser: Filter Bubble.
 • Whysper
  #4
  Ennyi. nem hiszem,hogy csupán szórakoztatásért vetítenek iszonyat sok MI-os filmet. Valahogy rákell szoktatni a tudatra az emebreket szépen fokozatosan,hogy mikor megjelenik ne keltsen pánikot. Már ismert jelenséggel fogunk találkozni fizikálisan.
 • Zoliz
  #3
  A jelenlegi MI-től nem félek, inkább tőle, mert nyilván pénzért hazudozik nem jóindulatból:
  https://research.facebook.com/researchers/684639631606527/yann-lecun/
 • petrov144
  #2
  Ex Machina c. film jut eszembe. Csak ott BluBook volt a cég neve.
 • Tinman #1
  Ott bukik meg ez az egész, hogy ehhez FB account is kell. Pár milliárdnyi agyhalotton kívül, azért lassan, de biztosan csökken azok száma, akik önként kiteregetik a fél életüket azon a szeméthalmon. Persze az emberek öntudatra ébredése már rég nem divat :-(