17
  • VolJin
    #17
    Magadnak kitalált álproblémákkal hadakozol.
  • dyra
    #16
    Nem tudom mi a lozung abban, hogy az adatokat fel kell dolgozni. Nem mindenki van oda meg vissza attól, hogy egy nagy céghez kerülnek az adatai amiből ő majd kap ilyen meg olyan kimutatást, egyébként sokkal előrébb nincs mert azt is át kell néznie. Szóval sok okos eszköz ami arra hívatott, hogy egyszerűsítse és optimalizálja az életünket aztán szerintem kiderül, hogy ez nem is olyan egyszerű és hogy az átlag embernek se kedve se ideje unalmas adatokat böngésznie. Innentől kezdve látható is ennek az okosmizériának a hátul ütője. Amit írtam nem lozung, én egyszerű eszközöket képzelek el a mindennapokban.
  • ostoros
    #15
    Egy nagy lófaszt! A GDP-t a fogyasztás termeli.
    Ha kertészkedek, és magam termelem meg a virágot az ünnepnapokra, akkor az nem növeli a GDP-t, de ha lusta disznó vagyok, és inkább lebetonozom az egészet, akkor el kell mennem az üzletbe venni. Hoppá, mennyi GDP termelődött!
    Vagy ha a maradékot nem etetem fel a disznóval, vagy a kutyámmal, akkor pazarlok, de GDP-t termelek, mert veszem a tápot, a disznónak még külön takarmánykiegészítőt, mert a kukorica egysíkú. Hoppá, GDP-t termeltem a pazarlásommal, és a fafejűségemmel! Hogy örülnek a tápszer gyártók!

    Még az amerikai Ketchup gyártók is mondtak egyszer olyat, hogy nem attól lettek milliárdosak, amit az emberek megesznek, hanem attól, amit megvesznek, és aztán kidobnak!
    Egyébként bőven lehet a témáról találni még itt és máshol is.
    Vita a multik hasznosságáról (Puzsér,Várady,KissK)
    https://www.youtube.com/watch?v=hU8h3pQDPL4
    Globalizáció-vita - Puzsér vs Ellenpont
    https://www.youtube.com/watch?v=VxB74hMwNVU
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2015.06.08. 01:12:42
  • kvp
    #14
    "Az okoshűtőt pedig meg lehet úgy is alkotni,hogy előbb megkérdezze,mit akar a gazdája és csak utána rendelne online,ha nincs éppen benne az,amit a gazdája szeretne.."

    Igen, ez lenne az idealis. Persze a tenyleg hatekony okoshutohoz az okos hazhozszallitas (groby/tesco) es az okos hutobe pakolo robot kell, mert semmit nem er az okos kavefozo sem, ha kezzel kell beletolteni a kavet es a vizet, meg minden fozes utan kezzel kell kipucolni. Itt is van mar fejlodes, a jo okos kavefozo be van kotve a vizcsapra, van benne csesze adagolo es tobbfele kapszulas kave kozzul lehet valasztani. Nagyjabol mint egy sima italautomatanal, csak otthon es nem penzbedobasra, hanem programbol taviranyitva indul.
  • VolJin
    #13
    Te minden trendi szart készpénznek veszel?
    Tizenöt éve az volt a sláger, hogy interaktív televízio.
    Negyven éve az űrmeghódíccsa.
    Harminc éve az, hogy nem lesz olaj. Hatvan éve az, hogy atom hajtja a kocsit. Ötven éve, hogy repülni is fog.
    A jövő sohasem úgy néz ki, ahogy elképzelik a jelenben.
  • Sir Cryalot
    #12
    -a jövőhöz jól fel kell rúgni dolgokat ,és főleg hatástanulmányok nélkül , hogy elmondhassuk "igen ezt meg azt is én rúgtam fel, és olyan nagymenő rugdosó vagyok hogy a pillanat hevében nem is érdekel más , csak a rugdoSHOWdás!", és ez okos...
  • jovokutato
    #11
    A jövő:felhő alapú szolgáltatás,virtuális valóság és személyre szabott digitális asszisztens..
    Az otthonunk is okosotthon lesz..
    Az okoshűtőt pedig meg lehet úgy is alkotni,hogy előbb megkérdezze,mit akar a gazdája és csak utána rendelne online,ha nincs éppen benne az,amit a gazdája szeretne..

  • VolJin
    #10
    Pedig azért vagy a világon, hogy GDP-t termelj. Az tartja fenn a társadalmat, az biztosítja a jólétet, az egészségügyet, oktatást, az életszínvonalat.
    Nem akarok arra utalni, hogy milyen népcsoportok nem járulnak hozzá a GDP-hez, de sajnos kell.
  • ostoros
    #9
    Nem értetted meg. Nem a technológiánk hatékonyságáról beszélt, hanem arról, hogy az embert hatékonyabban használjuk ki. Ez sokaknak létidegen.
    Nekem is az, nem hinném, hogy azért vagyok a világon hogy GDP-t termeljek.
  • VolJin
    #8
    Te lusta vagy?
  • BladeW
    #7
    Nemsokára 8 milliárd embert kellene etetni, ruházni, és egészségesen tartani. Hogyan tehetjük ezt meg, ha nem a hatékonyság növelésével?
  • VolJin
    #6
    Okos hűtő.
    Lassan húsz éve nem jönnek rá, mi a faszért nem kell senkinek.
    Nem előny, hanem kifejezett hátrány, ha egy hűtő magától elkezdene online párizsit rendelni, mert már fogyóban van.
  • VolJin
    #5
    Ha csörög a telefonod, akkor felveszed és beszélsz rajta. Ha valaki éjjel vagy hétvégén basztat, akkor meg elküldöd a faszba és legközelebb nem fog.
    Az összes többi amiről nyavajogsz, minden konkrétumot nélkülöz. Nem véletlenül ködös. Nem létező dolgokat nehéz felsorolni.
  • VolJin
    #4
    Tr ugyanakkora poszterboj vagy, mint a cikkben előadást tartó majom.
    Nem menő hülye sablonos műproblémákon huhogni.
    Tisztára, mint egy vén öregasszony...
  • kvp
    #3
    Az ilyen jovokutatasokat nezve jut mindig eszembe a klasszikus mondas: Aki ert hozza az csinalja, aki nem az tanitja...
  • dyra
    #2
    Letisztult, egyszerű, átlátható eszközöket és a felesleges dolgoktól megszabaduló embereket képzelek el a jövőben. Nem hiszem, hogy az élet valamennyi területére be kellene engedni a technológiát mert az véleményem szerint nem az átláthatóságot javítja. A nagyobb boldogságszinthez gondtalan körülmények az ideálisak, ha rendszeresen kapok értesítést bármely okos eszközömtől szerintem frusztrált leszek. Mint gyakorló rendszergazdát naponta elárasztanak az általam karbantartott rendszerek jelentései meglehetősen sok idő elmegy az átnézésükkel. Nincs erre még felkészülve az emberiség és szerintem nem is lesz. Nem hiszem, hogy az emberek szabad idejükben adatokat akarnak elemezni plusz optimalizálni akarják az életüket. Ezekkel az okos eszközökkel szerintem mellé lőnek.
  • Skylake
    #1
    Életminőség, hatékonyság, aha persze. Rühelem a hatékonyság szót, meg annak magunkra erőltetését, mint mindenek feletti önérdeket. Valójában a hatékonyság egy irányban érvényesül: azok számára, akik nekünk ezeket az informatikai rendszereket eladják.

    Helyette majd piszmoghatunk még többet azzal, hogy ezeket az okoscuccokat babrálhassuk minden ráérő percünkben, emberi kapcsolatok megtartása helyett, és inkább; küzdhetünk az adatgyűjtések intenzitása miatt a magánszféránk romjait támadó irdatlan mennyiségű reklámmal, plusz mindezek betetőzéseként életünk végső soron a körénk rakott informatikai rendszerek informatikai logikája szerint lesz rángatva - hiszen már ma is végső soron úgy van. V.ö.: Turkle, Sherry: Alone Together.

    A többit meg leírtam ugyanitt az SG-n a Hitachi kolosszális víziójánál.