4
  • Tetsuo
    #4
    OK, de hogyan tűnne el a Thunderbolt szabvány, ha egyre inkább használják a profi szegmensben (pl. hang és videotechnika), ráadásul tovább fejlesztik és nincs nála univerzálisabb / jobb?
    Drága pendrive-nak, de komoly eszközökben nem mérvadó az ára, szerintem.
  • UUUU
    #3
    Azért egy külső eszköz direkt hajtására az USB 3.0 nem elég, mert külön tápcsatlakozó kell nem egy esetben.
    Az USB 3.1 már jó erre. Viszont az átviteli sebességen a jővőben boostolni kell, mert lassan megérkeznek az NRAM-ok is, ahoz meg ez az elmélet 10Gbps, de még az 50 is nagyon nem lesz elég. Márpedig kétlem, hogy ilyen tipusú külső eszközöket, mint pendrive és hasonló tárolókat ne akarnának a gyártók piacra dobni később azzal a technológiával.
  • pixx
    #2
    A Thunderboltét :D Mert ugyan méregdrága minden hozzá, azért jó, hogyha van. Nem tudom, nekem a Laptopba elég az USB 3 szabvány.
    A vicces az volt, mikor elkezdték nyomatni ezt a szabvány, hogy milyen jó, akkor csak azt felejtették az el az Applenél, hogy a laptopban lévő merevlemezek, még mindig 5400/rpm-sek, vagyis nem tudja kihasználni azt.
    Most, hogy ssd van meg az a gond, hogy kicsi a hely 128 giga meg 256 giga között árban nagyon nagy ugrás van az Appelnél.
  • Tetsuo
    #1
    ,,Kirk Skaugen, a gyártó alelnöke és a kliens számítástechnikai csoportjának vezetője hangsúlyozta, hogy a Thunderbolt 3 ugyanazt a csatlakozót fogja alkalmazni, mint az USB Type-C. A társaság ezzel a kompromisszummal próbálja meg elodázni a szabvány eltűnését."
    Melyik szabvány eltűnését? :-O