17
-
VolJin #17 Ez nagyon szép volt. :-D
Szerintem mondjuk tök jó dolog, hogy amikor egy káetyaparty közben zenét halgatunk, kinyomom a telefonról a zenét a hangprojektorra vagy a tévére. Most azon nyammogni, hogy úristen, birka fogyasztó vagyok, aki a multinacionális nagyvállalatok rabszolgája, abszolút szánalmas.
Csak annak hobbi ezt hangoztatni, akinek a szemei előtt folyton egy összeesküvés lebeg. -
kvp #16 A Hitachi nagyon le van maradva a tobbi ceg mogott es ha jol latom megprobalnak a termekhalmukbol egy egyseges rendszert kesziteni, hogy noveljek az eladasaik. Sajnos az egyseges rendszerek a mai piacon nem feltetlen egyetlen gyartotol szarmaznak es nem a hardverek gyartoi integraljak oket rendszerbe. Tehat ok most a google-lel, az apple-lel es a microsoft-tal probalnak szoftveres oldalon versenyezni. Ez igy nagyjabol remenytelen.
Most az, hogy hasznosak-e az okos keszulekek vagy sem mas kerdes, de keves eselye van, hogy pont a Hitachi informatikai reszlege jojjon elo egy olyan otlettel, ami a fent felsorolt 3 nagy ceg egyikenel sem jott meg elo. -
Tarathiel2 #15 Biztosan fizetek majd azért hogy a konteós rettegő könyveidet megvegyem. Olvasgassad te őket két világvége hozzászólás között, amiket minden egyes jövővel foglalkozó cikk alá menetrendszerűen beböfögsz, én pedig inkább örülök a technológia fejlődésének. Nem kötelező ám egyik gonosz áramzabáló háttérhatalmi lehallgató kütyüt sem megvenni.
Utoljára szerkesztette: Tarathiel2, 2015.06.05. 16:28:12 -
Skylake #14 Ezt kár volt ideböfikézned. Inkább nézd meg, lejött-e a wc-kefédre a firmware update. -
Sir Cryalot #13 Világmegváltó szájkarate volume sok. -
Skylake #12 "Igen tudjuk, te már megvilágosodtál és lenéző mosollyal szemléled a birka embereket."
- nem csak olyan munkakörben dolgozom, ahol láthatom, hogy a különböző túltolt elképzelésekből hogyan lesz termék, és utána mennyire nem olyan lesz, mint ahogy az ilyen színes szagos rózsaszín-ködös meetingeken beállították.
"Ha valaki retteg mint egy konteós, mindenkinél okosabbnak képzeli magát mint egy konteós, bármilyen ellenvéleményre egyből fizetett bértollnokot kiált mint egy konteós, valamint mindenhol orwelli világot hallucinál, mint egy konteós, akkor mégis minek nevezzelek?" - erre csak azt mondanám, hogy akinek kalapács a feje az mindent szögnek néz. Jelen esetben ez vagy te! Nem tudom, sikerül-e visszapörgetni az eddig leírtakat: semmiféle hagymázas konteóbaromságot nem mondtam. Cáfolj meg!
"Arról meg ne is beszéljünk hogy szerinted a szenzorok fogyasztják az áramot az okostelefonokban, nem ám a többmagos processzorok és a rajtuk futtatott windowsnyi mennyiségű alkalmazás" - mi lenne, ha egy kicsit távolabb látnál az okostelefonoknál. Nem tudom, hogy feltűnt-e , hogy az IoT annál többről szól. Szerinted mit és miért ironizáltam az első hozzászólásomban? Olvass más vissza, jóember!
"Ennyi ésszel gondolom csak protekcióval tudsz informatikai területen dolgozni, már ha nem azt is hallucinálod." - olvasgass már egy kicsit, kezd mondjuk mindjárt itt: Kurzweil: A Szingularitás küszöbén. Majd folytasd ezzel: Broderick: The Spike: How Our Lives Are Being Transformed By Rapidly Advancing Technologies -
Tarathiel2 #11 Igen tudjuk, te már megvilágosodtál és lenéző mosollyal szemléled a birka embereket. Ha valaki retteg mint egy konteós, mindenkinél okosabbnak képzeli magát mint egy konteós, bármilyen ellenvéleményre egyből fizetett bértollnokot kiált mint egy konteós, valamint mindenhol orwelli világot hallucinál, mint egy konteós, akkor mégis minek nevezzelek?
Arról meg ne is beszéljünk hogy szerinted a szenzorok fogyasztják az áramot az okostelefonokban, nem ám a többmagos processzorok és a rajtuk futtatott windowsnyi mennyiségű alkalmazás. Ennyi ésszel gondolom csak protekcióval tudsz informatikai területen dolgozni, már ha nem azt is hallucinálod. -
Skylake #10 "Sebaj, majd gyártanak olyan intelligens vacakokat, amelyek megveszik és használják az ő újabb és újabb intelligens vacakjaikat."
Igen, végül is a távoli jövőben az ember ki is küszöbölhető a dologból. Mint ahogy a 22-es csapdájában megkérdezi minek egy be és egy elvezető cső a katonának fehérben :-) Így van! A gép nem moralizál! Nem tesz fel hülye kérdéseket! Nincsenek kétségei! Nincs hite! Ezért egyértelműen a gépek a legjobb fogyasztók, és a fogyasztás, meg a Szent Hatékonyság növelése egy módon léphet szintet - ha az emberi fogyasztói döntéseket helyettük gépi technológiák hozzák meg, amelyek mentesek a fent leírt gyarlóságoktól, amelyek az üzleti hatékonyságot és teljesítményt lerontják.
Végül mi szükség van az emberre és a személyiségre ebben a világban? Semmi!
-
Skylake #9 Aztán milyen "konteót" vezettem itt korábban elő, nagyokos? Idézd ugyan már ide! Talán nem tetszik, hogy nem szopom be csontra ezt az IoT hülyeséget, mivel napi tapasztalatom van arról a jelenlegi - összehasonlíthatatlanul primitívebb - informatikai rendszereink is sok esetben hulladékok?
Én már megjöttem onnan, amit te még csak szájtátva bámulsz, maradjunk ennyiben! -
Tarathiel2 #8 Na csak kibújt a kultúra a paranoiás konteós rettegőből, ahogy ellentmondanak neki... Vigyázz, kamera van mögötted! -
Skylake #7 Te feltételezhetően jó okkal nagyon védeni kívánod ezt az IoT koncepciót. Hát védjed, ez egy nyílt fórum! Én pedig védem a magánszférámat, bár tudom, hogy ez a facebook meghatározta világban majdhogynem szitokszó!
Mi vagy te, pszichomókus? Érvelési hibákról hallottál már? Milyen alapon minősítesz személyemben, amikor nem is ismersz, semmit sem tudsz rólam?! Levonsz valami következtést a személyemről, és azt gondolod, hogy ez megfelelő érv az én felvetésemre, amely abszolút technológiai jellegű volt? Te szánalmas senkiházi!
Sok szenzor van a telefonomban? Tényleg eddig látsz, IoT-fan? Aztán ugye az is mai kor tapasztalata, hogy ezeket a szenzororokkal telerakott készülékeket az igazi poweruserek naponta töltik? Akkor mi is van az áramfogyasztással? Ha minden használati tárgyunkban lesz valami prevazív szenzor, akkor azok áramot fognak fogyasztani, plusz megterhelik az informatikai hálózatot, amely még több végpontot és szervert igényel, ami még több áramfogyasztás globálisan. Nézegesd egy kicsit, mennyit energiát rántanak mondjuk a G. szerverparkjai? Kisebb amerikai város elektromosáram-fogyasztása! Na, most ha mindenben szenzor lesz, akkor ahhoz az áram honnan jön? A Holdból, nagyokos?! -
Sir Cryalot #6 ...Ez meg verbális árnyékbox kategória, amihez ráadásul (elég álságosan) sötét üzelemnek állítottad be azt a fajta hétköznapi üzérkedést amiből te pedig a gumicsontokkal megspékelt demagógiával való üzérkedést folytatod. -
halgatyó #5 Már azt se tudják kínjukban, hogy mit találjanak ki, amivel belebeszélhetik a fejünkbe a sok felesleges szart.
Lassan már a küszöb és a lábtörlő is "intelligens" lesz, miközben Európát ellepik és leszaporodják a majmok. Ezek a "fejlesztők" valami másik csillagon élnek, fogalmuk sincs, hogy nekünk itt mire lenne tényleg szükségünk. Nem is érdekli őket, mert EZ A RENDSZER NEM A VALÓS SZÜKSÉGLETEKRŐL SZÓL, hanem a reklámozott felesleges szarok tömegéről és a profitról.
Közben meg eltűnik alóluk AZ EMBER.
Sebaj, majd gyártanak olyan intelligens vacakokat, amelyek megveszik és használják az ő újabb és újabb intelligens vacakjaikat. -
Sir Cryalot #4 "A passzív-agresszív személyiségzavarban szenvedők természetes hangulata pesszimista, cinikus és szkeptikus."
-látványos hogy üzemszerű módon tüzelnek random neuronok a nagy PA iram diktálásakor...
ON: Szerintem ennél a prezentációnál sok rosszabb van, hirtelen nem is látom miért is nem korrekt, adna elő egy ilyet a microsoft szerintem megtudnánk.. -
Cat #3 Ami szerinted jövő, az már rég jelen. Most is van a telefonodban tucatnyi szenzor és az internetre is van kötve, mégse mentél még csődbe az áramszámla miatt. -
Skylake #2 Szerintem nem kéne tökölnie ennyit a Hitachinak. Guríthatna mindjárt ilyet: Internet of Beings - élőlények internete. Erről beszélne egy hétig a kocka-média, már simán megérné. A G. válaszként bejelentené, hogy a cég már régen ebbe az irányba fejleszt, és olyannyira királyok, hogy a következő Glass már szemek cseréje lesz (via: Deus Ex Human Revolution.) A Facebook hasonlót nyilatkozna, és abban azt is állítaná, hogy épp ideje megteremteni a testi folyamatok posztolásának lehetőségét is, hiszen mindennél jobb ha tudjuk, beesen a falunkra, hogy most kell lájkolnunk, hogy Gézukának erekciója támadt, vagy Gizikének dorombol a cicája odalent. Micsoda lehetőségek - tessék Hitachi, emelheted a tétet :-) -
Skylake #1 Önfényezés bő nyállal - Kozák úr kicsapta az asztalra a nagybetűs VÍZIÓT. Micsoda gyönyörű buzzword-ök, istenem! Szenzort mindenbe, hiszen nyilván 2020 környékén százmilliárd lehetőleg pervazív szenzor iradtlan áramfogyasztása, informatikai rendszerekkel való összekapcsoltságának- összehangoltságának folyamatos és megállás nélküli biztosítása, plusz mindezek hálózati védelmével járó iradtlan pluszfeladatai és költségek összessége hátha kétségessé teszi, amely célra azokat telepítették. Például most is imádjuk itt a cégnél a csodálatos Patch Keddeket, mi lesz még, amikor még a kávéscsészén is valamilyen pervazív IT rendszer lesz!
Na megyek, nincs időm tovább itt lenni, mert fel kell dobnom a most kijött 365 db hotfixet az okos WC-tartályomra, az okos-bojlerre, az okos-ruhásszekrényemre, a még okosabb falipolcra, és nem utolsó sorban önmagamra is :-o !