Százszor drágább a magyar mobilnet a finnországinál
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Teljesen logikus !
Finnország - szegényebb,mint MO / Hol van Finnországban ennyi multimilliárdos?/
Ha pedig az ÁTLAGOT vesszük ! - gazdagabbak vagyunk ! Statisztikka !
Ha pedig gazdagabbak vagyunk,akkor százszor annyi aranyat lehet MO-on a mobilnetből *kibányászni*...fussa !
Finnország - szegényebb,mint MO / Hol van Finnországban ennyi multimilliárdos?/
Ha pedig az ÁTLAGOT vesszük ! - gazdagabbak vagyunk ! Statisztikka !
Ha pedig gazdagabbak vagyunk,akkor százszor annyi aranyat lehet MO-on a mobilnetből *kibányászni*...fussa !
Rossz helyen laksz.
Igaz,hogy Finnországban qrva hideg van,viszont nagy előnye,hogy nem Magyarország !
Igaz,hogy Finnországban qrva hideg van,viszont nagy előnye,hogy nem Magyarország !
Ez nem csak Budapesten probléma, Bécs belvárosában pl. ugyanez a helyzet.
Szerintem az lehet a jelenség mögött, hogy anno a fővárosokban kezdték el először kiépíteni a netet és az akkor még szabályozatlan piacon a nagy cégek leosztották egymás közt a terepet. Később az új belépők ezeken a területeken nem tudtak labdába rúgni, míg a vidéki városokban szabad volt a pálya. Így fordulhat elő, hogy egy harmincezres városban tizedannyiért százszor akkora sávszélességet kaphatsz, mint a főváros kellős közepén, ráadásul Bp.-en a lefedettség utcánként és házanként változik és a Diginek, UPC-nek, stb. egyszerűen nem éri meg pár száz előfizetőnként újabb csatákat vívni.
A megoldás az állami szabályozás lenne, ami előírja a teljes lefedettséget minden netszolgáltatónak, illetve eltörli a területi monopóliumokat. Ha jól tudom valami hasonló szabályozás bevezetése már tervben van.
Szerintem az lehet a jelenség mögött, hogy anno a fővárosokban kezdték el először kiépíteni a netet és az akkor még szabályozatlan piacon a nagy cégek leosztották egymás közt a terepet. Később az új belépők ezeken a területeken nem tudtak labdába rúgni, míg a vidéki városokban szabad volt a pálya. Így fordulhat elő, hogy egy harmincezres városban tizedannyiért százszor akkora sávszélességet kaphatsz, mint a főváros kellős közepén, ráadásul Bp.-en a lefedettség utcánként és házanként változik és a Diginek, UPC-nek, stb. egyszerűen nem éri meg pár száz előfizetőnként újabb csatákat vívni.
A megoldás az állami szabályozás lenne, ami előírja a teljes lefedettséget minden netszolgáltatónak, illetve eltörli a területi monopóliumokat. Ha jól tudom valami hasonló szabályozás bevezetése már tervben van.
Buda bizonyos körzeteiben 15 éve volt 30 Mbit-es net, ADSL árában. Rossz helyen laksz. ;-)
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
engem mindezeknél sokkal inkább elszomorít az, hogy (budapesten!) a számomra elérhető egyetlen vezetékes lehetőség a max kábé háromésfélmegás sebességű adsl, négyezerér'. na ki az, akinek nehézséget okoz megnézni-kiszámolni, hogy sebességben ennek a hányszorosát adja a digi-telekom-upc olyan helyeken, ahol nem csak adsl van? (nem külföldön, nem átlageurópában, hanem magyarországon, budapesten) éljen a mindenféle távközlési fejlesztést "ösztönző" távközlési különadó, éljen a távközlési hálózatfejlesztést "ösztönző" távvezetékadó. éljenek a havergazdagító vidéki hálózatfejlesztéstámogatási mutyiprogramok.
Utoljára szerkesztette: bobijub, 2015.05.27. 14:55:38
Utoljára szerkesztette: bobijub, 2015.05.27. 14:55:38
ez azért van mert fingországban hidegebb van oszt kész
nem értem, hol itt a probléma?
Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2015.05.25. 20:51:31
nem értem, hol itt a probléma?
Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2015.05.25. 20:51:31
Egy hím méhecske buzdító szavai: "Szorgos népünk gy?zni fog, 'cause HERE I am!"
http://www.telekom.hu/mobil/lakossagi/mobil_szelessav/tarifak/havidijas/netnroll_l
Tessék.
9550 Ft 30 GB.
Tessék.
9550 Ft 30 GB.
Linkeld már be hogy hol kapsz 15-30 gigát 10000-ért....
Utoljára szerkesztette: oritomi, 2015.05.25. 08:00:18
Utoljára szerkesztette: oritomi, 2015.05.25. 08:00:18
Ámerikában meg valami ingyenes sz@r van (ami persze hogy átverés), annál pedig végtelenszer drágább bármely magyar csomag. LOL
Tabloid sh*t again on sg.
Tabloid sh*t again on sg.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
£35/ho, unlimited data with tethering....The One (1.generacios verzio)
De amugy is az All-you-can-eat data plans elegge elterjedtek.
De amugy is az All-you-can-eat data plans elegge elterjedtek.
"Magyarországon pedig 0,5 gigabájt jár 35 euróért,"
Már bocsánat, de ne kajáljunk már be minden ökörséget...
Már bocsánat, de ne kajáljunk már be minden ökörséget...
Vamos Argentina!