11997
12731609321433338337

Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | ARK Fórum | Facebook csoport | REDDIT | DISCORD csatorna
Aktív magyar szerverek:(katt ide!)
A szerverek infói bizonyos időnként frissülnek,nem mindig az aktuális állapotot mutatják!! Több részletért katt a képekre!
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
F.A.Q (akinek akadozik a játék)

..Akinek gyenge gépe van,vagy laggol a játéka,az válassza a launch menüben a directx10 low end graphics beállítást!
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games

• Max_Andaxin
    Köszi Srácok!-:) ... vicces, hogy ha nem könyörög a gyerkőc ezért a játékért akkor soha nem veszem meg. Pedig már többször láttam a Seam-en...erre most...totál rá vagyok kattanva. Itt tervezgetem, hogy legközelebb mit hogy, és hogy mit-:D

Szóval akkor mostanában ne fogok fán lakni.....na mindegy...de az ötlet jó tetszik.
    Meg a másik is, hogy a vége felé a nagyvadakat befogjuk....szinte látom a szemem előtt, ahogy egy GIGA-val cseszekedünk-:DDDD
  • PiszkosFred
    3. Nem biztos, hiszen en is uj vagyok, de tegnap lattam a tanulhato receptek/engrams kozott olyan receptet, amely "fából készült fa platform" nevre hallgatott, 28 pontba kerult es nagy, massziv fakra lehet felrakni a leirasa szerint, es utana arra epitkezni. Nem probaltam, csak lattam a receptet.
  • drop
    szia szelídítés addig kell altatni még a barna csík feltöltődik teljesen, minél nagyobb a szintje a állatnak annál több idő kell(tegnap 140 ptera kb 1 óra volt nekem)minden állatnak van dolga a játékba, van fa gyűjtésre, bogyóra stb köpködős pedig nyugodtan lehet adni döglőt húst is de én simát szoktam,fára építés nagyon sokk dolog kell hozzá 1600 fa 600 cementin past és csak a gyártó asztalba lehet legyártani,és csak redwood területen működik,elérjük a max szintet lehetne menni bossokra meg nagyobb dinókat befogni szerintem,kristályt a fém bányák mellet vannak simán bányászod ,rovart nem lehet szelídíteni,méz gyűjtésnél van olyan hogy mikor szeded a bogyókat akkor szedsz méheket amiket kaptárba kell tenni kell segitség játékba segítek (sipi)
  • Max_Andaxin
    ..ja még valami. Vasat tényleg ilyen nehéz gyújteni??? És a többi fém? Pl akartam volna távcsövet, de ahoz kristály kell...azt hogy lehet gyártani???
    Rovarokat lehet szelidteni??? Pl vannak ezek a rohadt nagy hangyák 135 szintel....???
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.08.06. 08:17:53
  • Max_Andaxin
    Üdv Srácok!
    No, nem is olyan rossz ez a Center map-os szerver(ünk). Külön köszönet a segítségért még egyszer Sipi és Joob81. A kezdeti topaságom ellenére már 1,5 napja életben vagyok. Ma sajna dolgozom a kiskölyök meg egyedül még nem igazán tud mit kezdeni a játékkal...na de mindegy.
    Pár kérdésem még lenne.
    1. Ez a dinó szelidítés. Ez hogy műkszik? Kiütöm, benarkózom, eddig oké, de meddig kell szedálva tartani? A másik....ha húsevő - mint pl. a köpködős kisdinó -, annak adhatok rothadt húst? Meg ha elfelejtem etetni akkor pusztán éhen hal, vagy előtte még fel is lázad?
    2. Megvan, hogy melyik mire jó?...mert nekem szimpi a repülő-dinó, olyant mindenképpen szeretnék. Házőrzőnek a kis köpködős(ök) jók lennének, meg vadászni egy raptor, viszont azt meg sem merem közelíteni-:) Szóval azon kívül, hogy megkönnyíti az utazást, meg megvéd...tudom másra is használni. Pl a Triceratosz-al tudok bányászi is? Ilyenekre gondolok...
    3. Hogyan lehet fára építkezni..ahoz mi kell. Láttam egy magyar srác videóját és ott fákon voltak házak, kötélhidakkal stb.
    4. A szerveren mi a csúcs? Fegyveret, épület szóval a fejlettségi szint terén? Meg mit terveztetek, mi lesz ha mindenki már elérte a maxot?...(Lehet nem is lesz olyan?)
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.08.06. 08:14:26
  • Ironman2
    Na majd hamarosan jönnek a mennyezeti dinó kapuk (madaraknak lesz a legjobb!!)
  • Ironman2
    Mocsárban egyből észre is veszed a piros virágjáról.De a sok kigyók miatt sietni kel la leszedésével.Elég sok bogyót ad,amit elültethetsz.Mindig kinő,szóval ha valaki leszedi,utána kis idő múlva újra megjelenik.
  • Ironman2
    Az egy speciális növény ami csak a mocsárban nő,az a neve is Species X,csak nagy ültetőtálba lehet rakni,és ha kinő akkor kegyetlenül lövi a tüskéit.Be lehet állítani hogy emberre és tamelt állatra,vagy mindenre vagy semmire se támadjon.Nagyon hasznos amig nincs turreted.Volt olyan bázis ahol 40 ilyen támadt rám,de sikerült kimanőverezni a madárral.DD
  • H3nG
    Még csak pár napja játszom, de bizarul hangzik hogy a virágok dinókat lőnek :D
  • Ironman2
    Hehe,este én is megszivtam,favágás közben odatolta seggét egy trike,hát nem belevágtam a fejszével.Akkorát ütött rajtam hogy 10 méterrel odébb repültem,utána eltávolodott,de mikor közelbe ért,megint felöklelt.Most van 3 trike is a szigeten,már nem tudom melyik az amelyik haragszik rám,igy kerülgetem őket amíg lehet.
  • Dagohun74
    Nálunk ilyen gond nincs, ha beesik egy állat a virágok lelövik, szóval esélyük sincs. De néha látom hogy nem lövik a virágok mert nem érik el akkor is csak nyugodtan sétálgatnak semmi agresszivitás. Olyankor szoktak a rexek és még pár ragadózó lerendezni a mászkáló állatokat.
  • Jabar
    Ez nem hangzik túl jól...
    Én azzal szívok hogy a térképemen teljesen máshova mutat engem mint ahol vagyok illetve rajta maradtak még a régi szerveren rárakott megjelölések is (ami még más térkép is volt).
  • DevLupius
    Becsavarodtak az állatok vagy csak újabb szintre léptek az egyedfejlődésben?
    Magyarázatot kerestem erre a szokatlan viselkedési formára, de még még nem igazán találtam rá elfogadható magyarázatot.
    A szerverünkön az állatok felvették a harcot az építményekkel, olyan mint ha egy felsőbb hatalom bontási végzést adott volna ki az épületekre, fellebbezési hatály nélkül.
    Persze prioritás van a dologban, emberek, befogott állatok, épületek.
    Most kő fallal és vas tüskékkel is védjük, erre most 2 elit Trex állította vissza a természet rendjét.
    Már ott tartunk, hogy a ház felett jelennek meg dínók többen és rázuhannak a házra, majd elkezdik bontani amit csak érnek.
    Még csak lvl40 szint körül vagyunk, hogy működik ez az új rendszer?
    Hol lehet kikapcsolni a szerveren, hogy nem kérünk kényszer bontást?

• Jabar
    Tegnap én is elkértem a jelszót és másodszorra sikerült belépnem. Zavaró hogy amíg betölti a primitiv +t (ami nálam baromi hosszú) addig olyan mintha be lenne fagyva a főképernyő de utána már a mapot tölti rendesen.
    Nem voltam még soha úgy másik szerveren hogy steam-ból léptem be, lehet azért volt zavaró.
  • Ironman2
    Én sajnos nem tudtam oda bejutni,mindig ledob a szerver,viszont másik szerverre igen,amin primitiv plus van
  • Ironman2
    Az alapban is ilyen bazi nagyok lettek a ládák,vagy csak a primitiv plusban? 1 láda elfoglal egy foundation helyet
  • H3nG
    Benéztem egy népesebb szerverre is de ott már mindnekinek kacsalábon forgó palotája volt :(
    KÍváncsi vagyok mire jutunk ezzel a kis 10 es szerverel :)
  • Joob81
    Azok támadnak, ha meglátnak, annál rosszabb a Raptor, mert az hosszan képes is üldözni, nem adja fel egykönnyen. A nagyobbakat meg jobb kikerülni kis szinten :)
  • H3nG
    Ebben lehet valami. Engem az a köpködős ősmadár pécézett ki, valamint lehetsége hogy a reinkarnációja egy órával később.
  • Joob81
    A ragadozó állatok ugye alapból agresszívak, támadnak. A növényevők eddig csak a tojásos verziónál váltak harci gépezetté.
  • H3nG
    Engem tojás nélkül is megtalált újra és szétverte egy sarkát a házamnak :D
    Sőt megöltem és fél óra mulva egy ugyanolyan megint nekem esett :D
  • PiszkosFred
    Nabasszus, akkor ez igy mar viszont teljesen mas megvilagitasba helyezi a tegnap tortenteket. Mert eleinte biztos, hogy a zsebembe volt a tojas - leven nem volt gyorsan romlando, en meg el voltam foglalva a szalma epuletelemek fara cserelesevel, es csak kesobb raktam a taroloba, amikor mentem vissza a kesz falakkal, alapzatokkal, stb.

Koszi az infot!
  • Joob81
    Ezt bizvást állítom, ha nálad van a tojás és szembetalálkozol azzal az állattal aki testéből a földre helyezte azt, akkor bizony futás, mert neked ront és üldöz, illetve ha visszatérsz a birtokodban a legdrágább kincsével újra felébred benne az anyai ösztön és támadásba lendül.
  • PiszkosFred
    Szereztem valami pottyos dino tojast is (eleg hosszu "szavatossagi idovel"), mar arra is gondoltam, hogy azt keresi a joszag, mert az meg a hazban levo taroloban figyelt. Gondoltam latta vagy kiszagolta, mittomen, vissza akarja szerezni :D De aztan ugy voltam vele, ennyire csak nem "komplex" a jatek.
  • Jabar
    Hosszú idő után mondom megnézem újra mi a helyzet a játékkal és pont ezt vettem én is észre tegnap. Megölt a dinó, visszamentem házikóhoz és már rontott is rám, utána a házamra. Mindezt egy trike :D
  • Ironman2
    LOL,ilyen nem volt még korábban,el szoktak felejteni az állatok ha visszamegyek támadás után
  • PiszkosFred
    Nah, lvl15-16 korulre mar van egy 3x2-es hazikom is, fabol minden, ket taroloval, agyikoval. A szalma az gyenge volt, valami joszag mindig leragta az oldalat, mire visszatertem. Ha meghalok, neha enged az agyban felkelni, bar meg nem ertem, hogy miert nem mindig, talan cooldown vagy tavolsag miatt?

Kerdesem a kovetkezo: arra mar rajottem, hogy ezek a nyavajasok mennek es hivjak a csaladot, ha balhe van es esetleg en vagyok az erosebb. Foleg a teknosok. A fejuk felett megjeleno kis szivecske ikon a harc kozben ugye ezt jelenti, hogy valami kapcsolat van koztuk, vagyis elobb utobb jonnek es csatlakozik valahonnan a parja, tesoja, anyja, rokona, stb? Illetve az volt meg furcsa, hogy amikor megevett egy allat (batran belekotok most mar mindenkibe, probalgatom ki mire kepes, van mar agyikom, nem vagyok elveszve), majd feleledtem, akkor ez a nyomorult ujra megtamadott. Nem felejtenek? Sot, volt olyan is, hogy megtamadtam egy joszagot, eros falatnak bizonyult, elfutottam a picsaba, o sem kergetett tovabb egy ido utan. Aztan vagtam tobb szaz fat (akkor epult a haziko), gyartottam le elemeket (ami vicces, hogy a 200 fa X kilo, de abbol legyartott elemek 0 kilosak), majd olyan fel ora mulva visszatertem epitkezni es az a nyomorult eszrevett a kozelben es ujra nekem tamadt. Aztan amikor elfutottam, fogta magat, es elkezdte lebontani bosszubol a hazamat... en meg csak neztem, hogy mi a szar van, allatoknal a bosszu mint olyan, nem igazan ismert fogalom :D Ez most csak egy bug volt, vagy ez tenyleg ilyen, hogy ha nem rajtam, akkor a hazon tolti ki az adott dino a merget?
  • Ironman2
    Huntersarkon meg most voltam,az hibátlan.Passz akkor.
  • Joob81
    Igen, az ígéret nem igazán valósult meg, csökkentették valamelyest az időt de még így is várni kell 10 percet legalább.
  • Ironman2
    Én rá se tudok menni a szerverre,battleeye kidobott client not responding hibával,utána anélkül inditottam,úgy is visszavágott a főmenübe,pedig primitiv plus telepitve van,és átálltam a total conversionra is főmenüben.Nem elég hogy elcseszték a betöltést az új frissitéssel a centeren,még várni kell a primitiv plkus betöltésére is,kb 5 perc mire betölt mindkettő.
  • Joob81
    Nem kell TS, tudunk játékon belül is beszélni. Automata fegyverekre gondolok, turetekre, stb. Nem lesz gond, mindenki a szabadidejéhez igazítja a játékot, munka ,mellett játszunk mi is :)
  • Max_Andaxin
    Ts meg ilyesmi kell hozzá??? Az mit jelent, hogy "erős" fegyverek? Meg nem lesz gond, hogy én csak ennyivel később lépek be....vagy itt nem ez számít ki milyen szinten áll???
    -:) éredeksnek tűnik ez az egész játék, így....nem tudnám mihez hasonlítani...-:)))
  • Max_Andaxin
    Remek, holnap meg is nézem.....
    Köszi!
  • Joob81
    Szia, természetesen lehet csatlakozni. Ez tulajdonképpen egy DLC a játékhoz, amiben primitív eszközök vannak csak, semmi erős fegyver. A játék DLC részénél található ingyenesen letölthető.
  • Max_Andaxin
    Üdv! Hogy működik ez a dolog...mi ez a primitív dolog???? Ezt hol találom. Én még full kezdő vagyok és magamban próbálgatom az egészet, de bevallom kicsit zavar, hogy szinte minden élőlény prédának tekitn.....Szóval hozzátok lehet később is csatlakozni???
  • Joob81
    Igen, Steam-en megtalálsz joob81 néven :)
  • H3nG
    Valaki kapott jelszót ehhez a szerverhez? :D
  • Joob81
    Nekem az utolsó három hiányzik és nem találom, hogy mik lennének azok :)
  • Joob81
    Tropical Island North kezdésnek ideális, sok nyersanyag van és nincs ragadozó, illetve minimális.
    Gyülekezőpontnak és szintezéshez jó. A part nagy egyenes felület lehet építeni
  • drop
    kéne helyet választani hogy ot kezdjünk