Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Ok, köszi, hóddal meg mamuttal még nem találkoztam, a sziget déli részén kezdtem, ugye a kezdő részen, és még nem voltam elég bátor messze menni 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

PiszkosFred
Igen, 66 szintet tud fejlodni a dinod. Ha 10-es szinten fogtad be, akkor 76-os szintig nevelheted, ha 80-as szinten, akkor 146-ig, stb. Fat mammuttal es hoddal erdemes, de kezdo szinten egy jobb fejsze is megteszi. Minel nagyobb a fejsze sebzese, illetve minel nagyobb a karaktered melee dmg erteke (sebzese) - a ketto osszeadodik -, annal tobb fat tudsz szerezni manualisan, fejszevel.

Ha nem olod meg a hodokat, csak kifosztod a gatjukat, akkor par ora alatt csinalnak masikat. Viszont a benne levo fa alapanyagot is szedd ki a gatbol, ne hagyd benne! Ha nem kell, vagy nem birod mar el, akkor is legalabb a "droppal" szedd ki beloluk, hogy a gat teljesen megsemmisuljon, kulonben lassabban epitenek ujat, a regit viszont nem fogjak feltolteni.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.12.11. 10:38:19

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ez a fizetős, vagy ez most új?
Tikal
A befogott dinok szintje fog nőni? Van egy 10-es szintű Triceratops-om és elég gyengus szegény... melyik dinoval lehet gyorsan fátvágni? 😄 A Trike úgy látom inkát trachet-re megy rá...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Hódvárak nagyon jók! DDD Bele lehet nézni,rengeteg cementing pasta,én 250-et találtam,meg kristály volt még benne,meg bogyók amiket összegyüjtöttek a kis dögök.Egy madár legyen kéznél,mert iszonyat gyorsan támadnak a hódok ha kiraboljuk őket.The Islandon van 2 ilyen a szikláknál délen.Ahol amugyis szoktunk hódokat befogni.Azt nem tudom mikor lehet újra lootolni a várakat.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.11. 03:19:37

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Sajnos igen,és még laggol is rendesen.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Akik akarnak pve-zni,barátságos szerveren,azokat várjuk a Terra Nova szerverén,link felül,csak steamból lehet először belépni,ha beirjátok az ip cimet a steam/ szerverek menüjébe.

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.10. 15:46:13

Panzeradler
Ez a dino athozas működik saját szerveren is? Ha igen egy jóttét lelek nem segítene áthozni egy mantis(a rovar dino remelem jól emlékszem) center mapra? Vagy az egész rendszer működését rosszul értelmezem.
Mert hülye vagyok és már megint nem olvastam el rendesen a listát hogy mi nem fér át....

Csak abból indultam ki hogy pl a sarco meg a rhino is kisebb mint a rex azt azok se férnek át, ezért automatikusan feltételeztem hogy rexi se... nem olvastam át tételesen a listát, a szokásos hibám 😊

PiszkosFred
Miert? Amiota az eszem tudom es jatszok (nyar ota) ki/atfert rajta, a wikin sincs maskent amit linkeltem, ez nem bug, ez valoszinuleg direkt ilyen. Ettol meg lehet, hogy regen mas volt a szitu persze.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.12.08. 20:02:46

Na akkor megint egy bug/exploit 😊

PiszkosFred
A Rex siman atmegy a kozepes kapun (errol beszelek), nem kell neki behemot 😊 Direkt miattuk epitettem az elso hajomat, mert mentem a szigetre (eszakkelet, island map) Rexet befogni.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.12.08. 14:59:52

Ez is jó, nekem is van egy nagy tamingoló hajóm, valóban biztonságosabb/jobb... annyi van hogy csak a közepes kaput tudod tutajra rárakni, tehát bizonyos dinókat (pl rex) akik nem férnek át a kapun nem tudsz igy leszedálni.

De azért tény, az esetek többségében ez kényelmesebb, hatékonyabb megoldás.

PiszkosFred
Hat, en annak a hive vagyok, hogy tutajra rarakok 3x3 ko alapzatot, ennek harom oldalara (elol, jobb, bal) 3 egyseg magas ko falat (2. sorban ablakokkal), a vezeto feloli (hatso - tat) reszre egy ko dino kaput, majd a tutaj orraba a falra egy 3 darabbol allo fa feljarot/rampat. Mindez nem mas, mint egy uszo 3x3-as kalitka egy rampaval az elejen, amelybe bele lehet csalni a dinokat, ki viszont mar nem fognak jonni (te pedig ki tudsz addig futni a kapun). Aztan az ablakokon keresztul pedig mehet a kabitas ezerrel. A hajo azert jo, mert ha elkabult, akkor tudod taming kozben szallitan is, nem kell ott dekkolni amig tart a folyamat. Dino gate azert kell hatulra, sima ajto helyett, hogy ha szelid a joszag, ki tudj vele lovagolni, es ne kelljen ujraepiteni az egeszet, mert az emberi ajton nem fer ki.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.12.08. 11:17:30

rexfogásra is jó a vizbe csalás, mert nem tud lemerülni, tehát alulról elvben lehet nyilazgatni (csak legyen oxigén). Más kérdés hogy a viz sztem veszélyesebb mint a szárazföld, pikpakk meglep egy garnitúra piranha/rája vagy cápa, és az a elegtöbb esetben biztos halál (sokkal jobban manővereznek a vizben, és tájékozódni is sokkal nehezebb még 1vs1 szituációban is)

----------
Kezdetben amikor még semmije sincs az embernek sztem egy tutaj a legegyszerűbb eszköz akár egy rexi befogására. Tutajra felépít az ember kb 6 pillart egymásra létrával, odatutajozik a partra ahol a kiszemelt dinó van, aztán fel az oszlop tetejére, és mehet a kábitónyil. A 6 oszlop magasságba a rex se ér fel - elsőre mondjuk félelmetes ahogy rohan feléd, közvetlen megáll előtted (a feje még akár fel is érne ha tudna ugrálni vagy ilyesmi), de simán addig lehet nyilazni amig el nem kábul (mondjuk a végén sietni kell, mert a dínók megpróbálnak elmenekülni amikor már magas a torporjuk) de általában megy a dolog.

Később lesznek egyszerűbb módszerek, de egyedülálló kezdőjátékosként bomba módszer.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.12.08. 10:55:42

PiszkosFred
A legtobb dino utanad megy a vizbe is, igen. Viszont ezt elonyodre is fordithatod, mert egyes joszagok nagyon lassuak a vizben, igy taktikusan jatszva a partrol/hidrol konnyebben lenyilazhatod/leloheted. Viszont egyes allatok meg iszonyat gyorsan usznak, veluk vigyazni kell 😊 (a vizben elo piranhak es egyeb ragado halakrol nem is beszelve)

Tikal
ezek a raptorok szopatnak, és még a vízbe is utánam jönnek, áá 😄

Igen!

Tikal
hm.. a karakter generálás elég vicces... az arcán nem is lehet változtatni? mindenképp ilyen terminátor kinézetű lesz? 😄

Tikal
A trailer-t láttam, ezért is gondolkoztam el most a játékon 😊

PiszkosFred

MarkBlade
PVE szerveren igen. PVP nél megy a gyilok.
Tikal
hali, nem igazán vágom mi ez a játék, szóval kellene egy kis info. Haverokkal együtt tudok épitgetni, játszani, stb anélkül hogy mások basztatnának, vagy hogy kell ezt elképzelni?

Koszi a valaszt, megnyugodtam 😊
PiszkosFred
Nem, attol nem lesz "merges" egyetlen wild dino sem 😊

PvE szerveren (Official) fa tuskeket epitettem a bazisom kore. Nagy hulyeseg volt? van egyaltalan ertelme? Most attol felek, ha veletlenul jon egy Bronto, agressziv lesz es lerombolja az egesz bazist... Ez realis??
Utoljára szerkesztette: Vampy, 2016.12.05. 19:39:44
PiszkosFred
Official szervereken is megy a transfer dolog, pve es pve, illetve pvp es pvp kozott, maptol fuggetlenul. Termeszetesen nemi kockazattal, mert meg mindig nem tokeletes a dolog. 😊

Mostansag abbol van nemi penz es "gazdagsag", hogy Sorched Earth dinos kinalattal hazalnak a SE kieggel rendelkezo jatekosok a sima Island/Center mappon, majd a megrendeles utan 1-2 napon (vagy instant) leszallitjak azokat a joszagokat a megadott fizetoeszkozert (altalaban ertekesebb nyersanyagert) cserebe.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.12.05. 09:13:04

DevLupius
Már válaszoltak is, a Fonts Helper Manager integrálja majd a játékba azt a fontot amit ez használ.
Nyár óta nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, akkor még nem volt meg a célszemély aki bele fogja rakni a kódba.
A magyarítása kapcsolatban közben megosztom veletek, hogy kb.2-3 hónapja Neazin (translator manager) ráengedett a szöveg egy részére valami google fordítót vagy mit, ez átírt sok szöveget, így született jó pár nagy marhaság 😊
Ezeket javítgatom, de biztos akad még benne, ha ilyet láttok írjátok be a fenti hibabejelentőbe és javítom.
A dínó dosszié fordítására még mindig keresek segítséget: DINO DOSSIERS

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

Csak egy otlet, de ez szerintem kodolas hiba. Ha megmondja, melyik fajlokban tarolodnak ezek a stringek, ki tom probalni, hogyha pl a fajlt UTF-8-ra kodolom at, megjavul-e.
Ja és persze csak a saját szerverek között lehet utazni.

Az én szervereimen működik az arkok közötti utazás. Lényt fel-le töltéssel lehet átvinni (leltárban lévő tárgyak és nyereg nélkül), de játékos karakter átmehet simán feltöltés nélkül. Viszi a nála lévő cuccokat is. Feltöltött lényeket 24 órán belül le kell tölteni.
Néhány esetben sajnos előfordult, hogy elveszett lény vagy karakter. Karaktert mentésből vissza lehet állítani, de lényt sajnos nem tudtam. A veszély gondolom abból adódik, hogy távoli szerverek között kell utazni. Több ark servert elbíró hardverre nincs pénz. 😊 De azért működőképes a dolog.

DevLupius
Ezt már jeleztem Neazin-nek, de rákérdezek megint.

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

ott jok, a menuben es a toltokepernyokon rossz,
1. 24 óra
2. igen

A "mi" szerverünkön (official pvp) 320as ptera is van. Szoval az én 270esem is elbújhat a tökéletesre breedelt példányoktol
DevLupius
A játékban nem jelennek meg az ékezetes betűk?

Esetleg az tudja valaki, hogy az ü,ű, ö, ő betuket valahogy meg lehet-e jeleniteni? Kiprobaltam azt a fajl kicserelos dolgot, de nem segitett....
Ez a karakter,cucc,és lényátvitel nekem nagyon tetszett,tegnap próbáltam ki először.Ahogy hallottam,és élőben dumáltak róla angolul,van aki rendesen ki is használja a teleportot,egyik szerveren van a bázisa,és gyilkolni jár csak a másikra.Kicsit se unfair a dolog,de sajnos ezt meg lehet csinálni.2 kérdésem van,aki tudja az válaszoljon:

1:meddig marad a mátrixban a feltöltött cucc?
2:csak hivatalos szervereken működik a dolog?

Fehercsoki
Hivatalos szerveren ha egyedül vagyok a törzsemben és áttransferelem a karakterem pl. Scorched Earth-ről a szigetre és ott játszok, akkor pl. 2 hét után le tudják majd rombolni a Scorched Earth-ön lévő bázisomat, vagy a szigetes belépés azt is megvédi?

Végül is,aki túl érzelgős annak nem ajánlott ez a játék.Szegény madárkámat sajnálom,pedig mondták a többiek hogy 100-as szint alatt ne is próbálkozzak befogással,pvp-n csakis a nagyra kell menni,minél nagyobb szintű állat legyen hogy ne kelljen foglalkozni a fejlesztéssel annyit.Szóval 60-as madárkámból 100-as lett majdnem,erre annyi neki,pedig a mozgási sebességre is raktam rengeteget,csak úgy suhant a levegőben.Láttam 220-as pterát,úgy elhúzott a fejem felett,még időm se volt rácsodálkozni.

A respawn rendszer el lett cseszve,nagyon hülyén van megoldva east 2-3 a mocsárba spawnol,esélyed sincs onnan élve kikecmeredned,ha az elején vagy még a játéknak. (The Island pálya)
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.03. 15:09:08

Ombika
Akkor ti nagyon keveset jatszhattok vele,mert en 2-ik mapon mar untam PvP-t is... Mikor mar a 8-ik gigat fogtam be azt hittem szornyet halok az unalomtol... 😞 Elfogyott ez a jatek szamomra! 😞
Utoljára szerkesztette: Ombika, 2016.12.03. 13:48:15

Tudom, sovany vigasz, meg kozhely, de ez a PvP lenyege.... En hivatalos PvE-n vagyok, de az is epp eleg idegesito, amikor a nagynehezen befogott Trike-ot (tudom, a magas szintueknek ez semmi, de nekem meg ez is kihivas) megoli a hazam elott ket meterrel egy krokodil..

Semennyi penzert nem mennek PvP-re, meg a PvE is tul "izgalmas" neha...
Utoljára szerkesztette: Vampy, 2016.12.03. 13:42:19
Még pár kép:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Érdemes egyáltalán pvp szerverre menni? Hazajövök melóból,szeretnék egy kicsit játszani,és megint avval szembesülök hogy mindenünk odaveszett.Nem tudom mi történt,nem is akarom megtudni,jó volt azért gyűjtögetni,részt venni a többiekkel egy kis közös melóban,igaz a nagy részét most nem én csináltam,mert meló is volt közben,de le a kalappal a többiek előtt.DON,Tonya,Vega,Ghosst.Amit összehoztatok az zseniális volt.Rengeteg óra,türelem elmegy a tamelésre,izgalmak vannak bőven,már szinte nincs olyan méter ahol ne jönne ragadozó,nehéz elbújni,és akkor ott vannak a gyökér ellenfelek akik abban lelik örömüket hogy mások munkáját a földbe tapossák.Sajnálom.Szerintem legközelebb valami barátságosabb szerveren játsszunk.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Egy kis emlék:

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.03. 02:29:39

Caliph
Nekem egy Dunkleosteus kéne,de egyelőre még nem mozdultam ki a vizi világba: fontosabb szárazföldi dínók már vannak,most technológiai fejlesztésre hajtok meg egy bázis építésére,ki kéne mozdulni a kezdeti faházból 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

PiszkosFred
En ritkan jarok viz ala, csak olajat banyaszok mostansag, arra meg Itchyt hasznalok, stamina es speed (no meg nemi health, just in case...) fejlesztve. Van mega is, de azzal mar ketszer sz*ptam meg, hogy veletlenul a parton beakadtam es nem tudtam utana elmozditani, se combattal, se trike knockbackkal, sehogy sem, pedig vegigneztem a netet anno, hogy a tobbiek hogy oldottak meg ezt a bugot. Kevesnek sikerult, a vegen mindenki uj capa utan nezett... 😊

Az itchy annyira gyors lett - sajnos 😄 -, hogy neha a part meni akvariumombol (elkeritettem oket is termeszetesen) is alig tudok kimenni, mert csak egy picit nyomom a "W" gombot, ez meg szaguld elore... Viszont barmi is tamad ram, ugy otthagyom a picsaba, hogy orom nezni, eselyuk sincs.

Eh, pont egy óriási tintahalra vágyom 😊 Így is tele van a gatyám amikor víz alatt matatok, alig látni valakit és a legváratlanabb pillanatban képes megjelenni a semmiből egy garnitúra cápa vagy rája - hogy a nagyobbakról ne is beszéljünk.

Rendesen megvan a vízalatti világ feelingje (szerencsére sikerült viszonylagg hamar befognom egy pleasiosaurus párt, azokon lovagolva némileg biztonságban érzem magam). Bár igazából hátasnak a pleasio nem olyan jó, egyrészt nem tudok használni rajta fegyvert másrészt elég nehéz vele eltalálni a cikázó támadókat (azt hittem ő is olyan lesz mint a brontó, hogy területre hat a támadása de sajna nem). Szóval egy Sarcon jobban érzem magam...

Nektek melyik a legjobban bejövő vizi hátas? Egy mantára ácsingózok nagyon, vadként elég jól manőverezik és nagyot is üt, de a befogása kész rémálomnak tűnik (egysrészt ritkán van egyedül, másrészt "békésen" kéne befogni, miközben ő instant támad ha a közelébe kerülök...)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.11.30. 13:44:46

253-ban jön az újabb raptorszerű dino a Troodon,egy óriási tintahal a Tusotheutis,egy igazi ragadozó gyikfajta a Pegomastax,rókafarokkal ellátott Therizinosaurus.

2 új vizalatti barlang,ahova kötelező lesz lemenni az artifactok miatt!!
Jön a TEK rendszer!! Külön engram lesz hozzá,ruhák,páncélok,jetpack,replikátor,éjjellátó,T-Rexhez TEK saddle.
Jön a Winter Wonderland event 2,mindegyik pályán ott fog repülni a mikulás raptor megint,még a Scortched Earth-on is!!! Újra meg lehet majd szerezni a dodorexet!
Dec21-én!!

Vazze,nem elég hogy pvp szerveren vagyunk,még akkor az egyik legveszélyesebb helyre épitkeznek.Ki se teszem a lábamat,vagy egy Carno jön,vagy egy Trex,vagy ez a majomlábú jön nekem,cachi vagy mi a neve<#idiota>

meg van köszönöm