Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ainz
Ha jövőhéten még aktuális lesz, akkor csatlakozom! (akkor lesz meg a játék.)
Sziasztok!
Játékos társakat keressek a scorched earth kiegészítőjéhez, ugyanis eddigi játékos társaim egyéb elfoglaltságok miatt nem igazán aktívak mostanában : ) Jelenleg egy orosz pve 3x-es szerveren űzöm az ipart pár hete, közepes szinten közepes felszereltséggel és pár alap dinóval.

Általában este 22:00 után vagyok aktív, ha igény van rá hajlandó vagyok újrakezdeni egy másik szerveren de szívesen folytatnám a jelenlegit is, új emberekkel. A voice alap és elvárt igény, Ts3 szobát tudok biztosítani hozzá 0/24 ben.

PM be elértek illetve a fórumot is figyelni fogom : )
Köszi
Utoljára szerkesztette: Daniizz, 2017.01.25. 17:26:38
PiszkosFred
Hat ilyenkor mindig mint "alapanyagra" tekintek, amibol 1-2 even belul barmi lehet. Az Ark is hol tart mar ahhoz kepest, amikor en elkezdtem? Huh, ped en is mar joval a premier utan erkeztem tavaly nyaron, es akkor mar lassan 1 eve ment a jatek, de meg igy mennyit fejlodott (oke, kiveve a motort, attol - foleg a kirajzolasi faszsagoktol - a hajam hullik ki tovabbra is) 😊

Ki tudja mik lesznek ezekbol, reszemrol koszonom a tippeket, kovetem azokat is es hatha egyszer erdemes lesz kiprobalni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Szerintem gyengusz az Ark-hoz képest. :/

https://www.twitch.tv/sp1gu

Kardos varázslós, annyi van belőle mint égen a csillag.. erre cserélni az arkot.. ugyanmáááá 😊

Nem rossz,erre még visszatérek!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

drop
én inkább ezt veszem meg tiszta skyrim
kieg helyet meg jön a connan is
Utoljára szerkesztette: drop, 2017.01.25. 15:49:00

Program files (x86)/steam/steamapps/common/ARK/shootergame/saved/config/windowsnoeditor

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Köszönöm,sajnos ilyen csuszka nincs,de ezt a Gameusersettings mappát hol találom meg?
Nincs előttem a gép, de ha nincs vmi ilyesmi nevű csúszka akkor ezt az ini fájlokban tudod átírni.
Ilyen kell:

GameUserSettings.INI:

DinoCountMultiplier=0.5 (az alap 1.0)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.01.25. 11:21:34

Megtudja nekem valaki mondani hogy a játékbeállításoknál melyik az a csúszka vagy bállítási menüpont amivel a dínók számát csökkenteni lehet a világban?
Őszintén szólva nekem is ezt csinálja egy ideje.. random akkorákat akad hogy ihaj, pedig mostanában ugyen nem is magam futtatom a szervert.... ez az ára hogy "részesei lehetünk a játék fejlődésének"...

sajnos használható ötleteket sehol sem találtam...

Eddig úgy ahogy jól futott a játék High beállítások mellet, most egyszerűen nem tudok normálisan legyakni egy kis dinót, mert 10 másodpercekre beáll a kép....(i5 6600, gtx 970, 8gb ddr4). Ötlet?

https://www.twitch.tv/sp1gu

Idézések?
4x XP szerveren a szint nem gond 😊
Miből gondolod hogy nem lesz az alapjáték része? Patchnotesben van, semmi DLC vagy ilyesmi nincs említve. Amúgy logikus lenne hogyha van primitive+ akkor lenne mondjuk tek+ mod, mert igazság szerint sztem eléggé agyonveri az Arkot (pl minek dinó ha repülök anélkül is... 😊 ), de nem láttam említve hogy ilyet terveznének...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.01.24. 17:10:30

Ne nagyon álmodozz!! Nem véletlenül tolták ki a szinteket,gondolom min 95 vagy 100-as szint kell a tier cuccokhoz,és szerintem az se az alapjáték része lesz.Külön konverzió talán mint a primitiv plus.

PiszkosFred
Hat lehetseges, sajnos (illetve szamomra dehogy sajnos 😄) nem jatszottam pvp szerveren maximum csak egy oracskat.

Höhö, lehet hogy akkor mostmár érdemes megvárni a patchet a jetpackkal, hogy egyszerűbben tameoljak szólóban egy quetzalt 😊

DevLupius
Megjöttek az új szövegek, ha van kedve valakinek segíteni a fordításban az ITT megteheti. <#worship>
Bárány, gyapjú, tek ruházat, jet pack, rengeteg emote, idézések, fodrászkodás, élőlények, frakció kijelzés stb. ahogy átfutottam a szöveget.

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

Az elpusztíthatóság világos, csak nem örülnék ha egy féreeső helyen elrejtett komplett felszerelésem + hozzá 40 rakáta csak úgy despawnolódna.

2015-ös kommenteket találtam hogy PVPn nincs despawn
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.01.24. 14:12:26

PiszkosFred
Igen, en igy vesztettem el par ankyt a vulkanban es a mellette levo hegy tetejen (es egy leszallopalyat a vulkan peremen) anno, mert volt par het, amikor nem jatszottam, csak a fo bazisra leptem be 4-5 naponta megetetni a joszagokat. A vulkanhoz repulni meg elfelejtettem, es mire eszbekaptam, a kis fahazikom despawnolt (nem kar erte, 1-2 koho volt ott meg egy mineral cart), az ankykat meg lenyulta egy orosz, akit meg csak nem is hibaztathatok, mert ez a jatek resze (en is nyultam mar le mas elfelejtett dinojat ugy, hogy tudtam, a gazdaja meg jatszik, csak hat nem volt jo ismeros, en meg voltam annyira mocsok 😊

A vilagban szethagyott cuccok lebontodnak (vagy ha nem magatol, akkor egy arra jaro bontja majd el), azokkal nem is szoktam foglalkozni, csak ha epp valaki van a kozelben es nem akarok kicseszni vele, lasd tamet vedo tuskes keritesek, vagy idoszakos emelvenyek dinok kabitasahoz, stb.

PVP szerveren meg gondolom alapbol elpusztithato minden, nem kell megvarni a despawn timer leteltet, csak az objektum ellen egy arra alkalmas fegyvert kell talalni.

Én is úgy tudom hogy a sokmagot már alapból használja a játék... de igazából egy task managerrel elég gyorsan ki lehet deríteni...

Erről jut eszembe, PVP szerveren (alapbeállítások esetén) válhat claimelhetővé egy dinó vagy épület ha nem járok arra mondjuk egy hétig?

Szórok szét mindenfelé spawnpointokat meg rejtekhelyeket, de ha összedőlnek maguktól mert nem jár arra senki atörzsből akkor megette a fene...

Mondjuk elég sok elhagyott bázist láttam (törzseké akiket még nem láttam amióta a szerveren vagyok), lehet nincs despawn PVP módban?
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.01.24. 12:36:40

Caliph
peremen volt az olvasztóbázis közelében. az elmúlt 6-7 hétben semmi baja nem volt,tegnap eltűnt 😄 Jó ,nem nehét ankyt fogni,főleg ha már van quetz,de a szintjeit sajnálom,nagy teherbírású dög volt 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

PiszkosFred
Ha kozel mesz, akkor igen, resetelodik es nem nyulhatja le senki. De szerintem a gond az lesz, hogy a vulkan belsejeben sajnos neha raspawnolhat egy-egy szikla az ankyra, ha pont rossz helyen hagytad veletlenul. Ritkan, de speciel mar en is jartam igy, sot, meg tengerparton is spawnolt egy szikla a raftomra es az is megsemmisult (vagy kiesett a vilagbol, a vege ugyanaz).

Caliph
pve szerón hogy tűnhet el az ankylom a vulkánnál? szombaton etettem,elvileg ha közel megyek hozzá resetelődik a claim idő,nem? pve miatt fel sem vehető,passzivon volt...valami jószándékú ember csak nem dobott rá valami ragadozót,több anky is van arrafelé de csak az enyém tűnt el 😞
Terra nova szeró

kezd idegesíteni hogy bugjavítás helyett dlcket adogatnak ki
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.01.23. 22:05:58

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Fehercsoki
Placebo...

PiszkosFred
Pff.. azt hittem valami uj dolog lesz, amit nem probaltunk 😊

Ainz
És tényleg! Bocsi, nem nagyon nézegettem.
Remélem jó lesz majd, mert dx 11-ben elég fasza a játék.
-USEALLAVAILABLECORES

Felül le van irva!

PiszkosFred
Link johet, ha talalsz ilyen hasznalhato tuning cikkeket.

Ainz
Közben olvasgattam, hogy van valami allcpu-s command, ami dx11 alatt is duplázza az fps-t, mondjuk tesztelni virágboltival nem tudom, de már így is úgy is megveszem a játékot, mert néztem pár videót, ami alapján nagyon tetszik. 2 héten belül be is ruházok rá, addig marad a virágbolti tesztelgetni a grafikát meg ismerkedni a játékkal.
Valaki tamelt már Troodont? Lehet rajta választani hogy raideljen a játékosoktól.(bár nem biztos élve is marad utánaDDDD)

Érdekes ez az offline védelem - egyelőre még nem tudom eldönteni hogy jó e vagy rossz. Ahol most játszom ott nincs ilyen, ezért többnyire offline raidelnek az emberek, viszont cserébe a kis tribeoknak vagy akár a solónak is van létjogosultsága.

Az offline védelem gyakorlatilag PVEvé alakítja a PVP szervert, mert simán el tudom képzelni hogy inkább kiloggolnak az emberek ha baj van (mondjuk a bázison éppen csak egyvalaki aktív azt jön az ostromló sereg) azt akkor annyi a raidnek. Max a casual PVP mehet, ha összefutnak a vadonban véletlenül...

Amúgy nem is értem: ilyenkor honnan lehet tudni hogy egy törzs támadható vagy nem? Oda kell repülni egy épületükhoz és megnézni mi a helyzet?
Vagy mi van akkor ha a jó bányászhelyeket telerakják turretekkel/plantXel azt elmennek aludni? Akkor a turretek a többiekre lőhetnek de ők nem támadhatók az offline védelem miatt?

Ez egy mod, van vhol leírás?

Hát ártani nem árthat, régebben fiam hatására leküzdöttem aminecrafttal szembeni viszolygásomat és elég sokat elvoltam vele.
Az mondjuk nagyot üthetne benne ha lehetne formálni a tájat, barlangokat fúrni egyebek - akkoor akár még értelne is lehetne.
És remélhetőleg ez jól fog futni minden vason 😄

Az egyetlen amiért nem tetszik hogy ez megint erőforrásokat von el a rendes arktól (ha jól értettem a cég azonos), az a fura érzés van bennem hogy az ark devek úgy érzik az ark SE-ből már kiszedték a pénzt amit lehetett, ezért belekezdenek valami másba... de ne legyen igazam, remélem nem lesz semmilyen módon rossz hatással az SE fejlesztésére...

Közben találtam egy tökéletes összehasonlító videót... link

Meg kell hagyni igy egymás mellett azért nem kicsi a különbség (de még mindig a nagyobb FPSre szavazok 😊 )

A pontos technikai hátteret nem ismerem, de nagy vonalakban kb arról van szó hogy az újabb DirectX verziók egyre több és videókártyaigényesebb effektet tudnak, amelyektől sokkal szebb lesz a játék DE erősebb vas kell hozzájuk. Pl másképp számolja a viz hullámzását hogy még élethűbb legyen, fényeffektek jobbak stb.

Biztos vagyok benne hogy még ugyanolyan beállítások mellett az default DX és a DX10 között szemmel láthatóan lesz különbség a megjelenésben (a modernebb szebb).

Ebből következően a Dx10 beállításnál jobb lesz az FPSed (átlagban azt mondja a nép olyan 1.5-2x a különbség), cserébe nem lesz olyan szép a játék... mondjuk személy szerint nekem DX10el is gyönyörű, nem látom annyival szebbnek az alapbeállítást (Dx11 talán?) hogy megérje a felezett FPS.
Arról nem is beszélve, hogy pl a látótávolságnak elég célszerű Epicnek lennie, az sokkal többet számít mint az hogy a fénysugarak 10szeres pontossággal vannak kalkulálva 😊, mert nincs is annál frusztrálóbb amikor mondjuk keresel egy elkóborolt argentát, és csak akkor rajzolja ki a játék amikor már majdnem nekimentél... még epicen is elég kevés a látótávolság....

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.01.23. 08:44:27

Akkor bekerült immár rendesen a Hanyed féle pvp szerver,vár minden érdeklődőt szeretettel! 40 playeres

Hali ez talán érdekelhet titeket, épp most találtam rá. 😊)
Ark&Minecraft összekovácsolása?!
drop

erről mit halótál? nem találtam topicot meg te figyeled ezeket játékokat

Új pvp szerver:

The Island <5x>

Szerver PvP alapú. Minden szorzó 5x. Offline védelem 3perc után aktiválódik.
Slot jelenleg 40, de ezt bármikor lehet bővíteni.
Szerver ip 148.251.108.163:7777

Kösz:Hanyed!

Mondjuk jó lenne ha valamelyik tracker látná is,mert bármelyikbe beirom,nem látja egyik se.Gondolom mert nem publikus.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.01.22. 14:18:37

Ainz
Na letöltöttem a 247.8-as verziót, ami alap beállításoknál szaggat mint állat, de dx 10-ben meg full grafikán fut ? Ez hogy is van ? D:
Köszi 😊
Kihúztam a testedet megint az udvarra,mert berak a játék a foundation alá.Én a múltkor úgy keltem hogy le kellett bontanom a fém alapot,és újrarakni.Nem szabad elaludni a foundtaionon,és az emeleten se,csak a szabad levegőn a földön,mert az alá már nem tud berakni.

Én úgy tudom, csak akkor éheznek ha a közelükben vagy
PiszkosFred
Hat en hetente egyszer etetem meg oket, szombatonkent. Akkor is csak telerakom az etetojuket, aztan rajarnak ha ehesek. Kb 50-60%-nal jar a telitettseg igy egy-egy het elteltevel, szoval szerintem 10-12 napot boven ki kell birnia barmelyik dinonak. Ha pedig raktal statot a foodra (vagy mire, fejbol hirtelen nem jut eszembe) a dinonal, akkor meg tovabb birjak.

Skacok, a dínoknál a kaja fogyás az hogy működik? Parkoláskor csökken egyáltalán a kajaszint mérőjük, vagy ez is úgy van hogy akkor csokken ha valaki a közelükben van (mert akkor a szerver updateli az adatokat) mig ha valahol az isten háta mögött vannak ahol nem jár senki, akkor sztázisban vannak és nem csökken a kaja....

Illetve a másik, hogyha csökken a kaja mert forgalmas helyen vannak, akkor az milyen ütemben megy? Nem tudom belőni hogy hány napot bírnak ki etetés nélkül (amikor kilépek fullon vannak, mondjuk 4000 kajaegységgel)

Current Version: v253.992
* Primitive+ Major Update! (please make sure you have this latest version if you're running Primiive+)

Én meg akkor ha a gépigényt 😄
PiszkosFred
Prim+ toltesi idot roviditsek felere, es en mar boldog leszek 😄