4
 • WiLDoR
  #4
  ez azért jó, mert ha van felvétel, akkor könyebb bizonyítani a szabálysértést, illetve azt, hogy pontosan mi, hogy, hol történt...ez sok papírmunkát, tanúvallomást és a feleslegesen eltöltött időt megspórol.
  ez az egyik nézőpont.
  a másik meg az, hogy természetesen zavarja azt, aki nem tartja be a játékszabályokat.

  erre annyit tudok javasolni, hogy a szabályokat be kell tartani és akkor nincs miért aggódni.
 • kvp
  #3
  "Kérdés: ha a rendőr premier plán felvesz ezzel a kamerával, akkor én mint állampolgár jogosan rögzíthetem -e az ő jelenlétét, egy általam rendelkezésre álló kamerával?"

  Igen, Ausztriaban barki hordhat testkamerat. Eleg nepszeruek a sieleskor sisakra rogzitett kamerak is. Publikalni csak engedellyel vagy takarassal lehet, de azt hiszem nallunk is ez a szabaly, tehat felvenni barmit, lekozolni csak a felvetelen levok engedelyevel.
 • Archenemy
  #2
  "Egyébként meg rohadtul elegem van ettől az egyre inkább agyonkamerázott, agyonellenőrzött jövőtől!"

  Pedig jól védi mind a rendőrt, mind a másik felet, hogy mind a rendőri túlkapások, mind a jogos önvédelem bizonyítható legyen.
 • Skylake
  #1
  Kérdés: ha a rendőr premier plán felvesz ezzel a kamerával, akkor én mint állampolgár jogosan rögzíthetem -e az ő jelenlétét, egy általam rendelkezésre álló kamerával?

  A felsorolt jogi garanciáknak pedig nem hiszek, illetve legfeljebb akkor, ha totális tranzparencia lesz az adott videoanyaggal kapcsolatban nekem, azon (jelen esetben osztrák) állampolgárnak, akivel szemben azt használni fogják. Így a videoanyagba beletekintés-megtekintés jogát kötelezően biztosítani kellenne azok felé, akik esetében ilyen felvételek készültek.

  Egyébként meg rohadtul elegem van ettől az egyre inkább agyonkamerázott, agyonellenőrzött jövőtől!

  http://www.modreactor.com/_projects/_govedo/half_life_2_-_city_scanner_mod/WebSC003.jpg