13
  • kvp
    #13
    "De ez a tag, ez mi a lófasz?"

    Az adott banda teruletenek hatarat jelolo azonosito. Pont mint a kutyaknal. Egyebkent ezert veszik komolyan a tag-eloket amerikaban, mert aki ilyet csinal az bandatag. Aki bandatag az meg jellemzoen valamilyen fegyvert hord es illegalis tevekenyseget vegez. Nem veletlen, hogy az amerikai rendorok jelentos resze mar akkor lo ha valaki szaladni kezd amikor meglatja.

    Egyebkent a biztos megoldas a kalauzok visszahozasa lenne, ahogy regen, minden vagonba vagy ajtohoz 1-1 fo, rogton tudnak jegyet ellenorizni es akinek nincs annak helyben eladni. De anno a vasutorok is hatosagi jogositvannyal es megfelelo onvedelmi fegyverekkel rendelkeztek, tehat meg tudtak akadalyozni az olyan ellenforradalmi terrorcselekmenyeket mint pl. a femlopas. (regen ugyanis meg annak szamitott)
  • Zero001
    #12
    Mondjuk az alkoholos filccel tagelők ellen ez az egész lószart sem ér, és főleg az van a járművek belsejében, nem festékkel felfosott.

    Egyébként azt el tudja valaki nekem mondani, hogy a tagelést mi a jó kurvaannyukért csinálják? Mert a fasza, kidolgozott, többszínű, nagy, és munkaigényes graffitit értem. Az jól néz ki, és az alkotója még büszke is lehet rá, plusz az ilyen jellemzően olyan elhagyott vagy lepusztult helyen készül, ahol lehet órákat festegetni, így főleg pozitív a végeredmény. Ezt el tudom fogadni, és ha tényleg jó, nem is nagyon zavar.

    De ez a tag, ez mi a lófasz? Mint a kutyáknál a házsarok, fa, oszlop levizelése, vagy mi a pöcs? Más értelmét nem látom, de ha tényleg csak ennyi, akkor kezelni is úgy kellene, mint az állatoknál: veréssel idomítással.
    Mert a faszom akar nigger gettó érzetű, gusztustalan környezetben élni.
  • norbre
    #11
  • Astrojan
    #10
    Igen, ez a jó megoldás. Enélkül nem ér semmit a befektetés, bíróság, felfüggesztés, ejnye bejnye. Az okozott kárt persze teljes egészében le kell verni rajta.

    Azokat kurvamód tudja büntetni az állam akik dolgoznak, de a szándékos károkozókat dédelgetni kell, puszilgatni, etetni, koszt kártély satöbbi.
  • Zero001
    #9
    Szerintem egy lövöldözés vagy robbantás azért elég feltűnő ahhoz, hogy legyen aki jelentse, az áldozatokat meg úgysem menti meg.

    Fegyver elsütése előtt meg a lőpor 100% le van zárva, a robbanóanyag meg nem ereszt annyi szagot, hogy méterekről kiszúrható legyen.

    De egyébként van már ilyen:
    https://sg.hu/cikkek/71791/elektronikus-orr-szagolja-ki-a-robbanoanyagokat
  • EnxTheOne
    #8
    Akkor elvileg olyan szenzort is csinálhatnának ami lőport meg robbanóanyagokat szimatol ki nem?
  • Serutekin
    #7
    Szövegértés 1-es.
  • kvp
    #6
    Mivel a szenzor kemiai, ezert azt erzekeli, ha valaki aeroszolos falkont mukodtet a jarmuvon. Ez lehet festekszoro, hajlakk vagy dezodor is. Az elo videokep ahhoz kell, hogy kideritsek melyik volt. Festekszoro hasznalata eseten meg ezek szerint leszedik az illetot vagy csak siman a vonat utan kotik par megallora.

    A megoldas hatranya, hogy nem minden sydney-i vonat kapott csak nemelyik, tehat nem jelent 100%-os vedelmet. A BKV es a MAV az ujabb jarmuveken mar probal 100%-os lefedettseget biztositani, de ez nagyon sokba kerul.
  • Micsu
    #5
    ezt sem sikerült felfognod
  • Dynamic
    #4
    Hát hogyne. Teljesen valószínű, hogy úgy van kitalálva, hogy mindenki akinél érzékeli a sprayt, rögtön bilincsben viszik el és az annyira hülyék, hogy eszükbe sem jutott az a kézenfekvő alternatíva, hogy mi van akkor ha nem grafitizni akar az illető, hanem otthonra kell.
  • CodeRed
    #3
  • e98ff
    #2
    "Az elektronikus egércsapda olyan szenzorokat tartalmaz, amelyek érzékelik a graffitizők által használt festékes flakonokban lévő alkotóanyagokat, például az aeroszolt. Amennyiben a szenzor jelez, akkor azonnal megkezdődik egy videofelvétel és a rendszer egyúttal a rendőrséget is riasztja"
    Nekem ez azt jelenti, hogy kifújás után bejelez a riasztó. Ha nálad van, de nem fújsz, akkor nincs gond.
  • TokraFan
    #1
    Parádés, tehát ha egyéb célból vásárolok bármilyen aerosolt tartalmazó terméket, akkor esélyes, hogy konnadósok szednek le a buszról...
    Idióta világ...