15
  • UUUU
    #15
    Pedig de. Mert hogy az SSD egy fia dekányi áramot nem kap az holt zicher.
  • Macropus Rufus
    #14
    "gondolod meg sehol senkinek a PC -je nem volt tobb napig akar hetig kikapcsolva vagy mi? ugy irtad mintha ez valami kbxott csoda lenne X.x"
    én azt írtam, hogy gondolom tesztelték...

    "kepzeld nalam is 2.5hetig off volt mert nyaraltunk. raadasul mind a HAROM tulelte.
    nelegyeulhulyehogymindentelhiszel""
    amikor a géped kikapcsol az még nem azt jelenti, hogy áram nélkül van a cucc..

  • UUUU
    #13
    Tinman már bocsi, de a műanyagok nagy része időtállóbb mint a fémek.
    Teszem azt egy műanyag doboz lebomlási ideje 1 millió év addig egy aluminium konzervdobozé 500 év. Persze az sem mindegy, hogy milyen műanyag, milyen előálljtással készült. Hiszen vannak olyan műanyagok, amik enzimek, mikroorganizmusok meg sem támadják, mert ismeretlen a számukra.

    De én kétlem, hogy ezek a műanyag tokozások szétbomlanának 100 év alatt porrá.
  • Tinman #12
    Azért mondtam, hogy csúnyát írnék rá legszívesebben, mert 100 évet írtál. 100 év alatt a műanyag szétporlad körülötte, teljesen szélsőséges és irreleváns elvárás, miközben a cikkben 7 napról van szó! 100 és 7 nap az nagyon nem egy liga.

    3 év garral mennek az SSD-k. Volt olyan SSD-m, amit 2 év intenzív használat után adtam tovább, a mai napig üzemel, pedig az utóbbi 1-2 évben sokkal többet megy, mint korábban.

    A hőmérséklettel kapcsolatos mérései teljesen jogosak, de ez totálisan független attól, hogy kap-e áramot vagy sem. Ezért teljesen téves az a következtetés, hogy 1 hét után adatvesztésre lehet számítani egy kikapcsolt állapotban levő SSD-ről.
  • UUUU
    #11
    Pontosan az a firmware hibája, az hogy az első fixnél maradtak még hibásan működő darabok, nem azt jelenti, hogy a kikapcsolástól történt a lassúlás. Sőt biztosan nem attól, mert mindenkinél jelentkezett a lassúlás.
    Ugye te sem gondolod komolyan hogy az egy hónapos meghajtókál azért lassúltak be ezek a Samsung SSD-k, mert mindenki elment hazulról és senki sem kapcsolta be a gépét hetekig?
  • Zsoltee_a_bator
    #10
    Nem a firmware management hibaja. Ezt mutatja, hogy a legujabb firmware "fix" azt csinalja, hogy parhetente ujrairja az egesz meghajtot, amikor uresjaratban van es raer.

    A szakik szerint az adatvesztes nagyon valoszinu, ha huzamosabb ideig nincsenek ujrairva a blokkok ezeknel a meghajtoknal. Konkret ido a gyakorlatban meg nem ismert, eltart egy darabig ellenorizni.
  • Zsoltee_a_bator
    #9
    Nem ertem ezt a csunyakat iras dolgot. Kizartad a dolog lehetoseget, a drasztikus peldaval kisereltem meg ramutatni, hogy elobb-utobb egy SSD elszall, kerdes, hogy mikor.

    Kicsit egyszerubben fogalmazok: te a hasadra utottel es kijelented, hogy baromsag. A JEDEC-es ficko meg belerakott parezer orat es kimerte.

    Last 27. oldal, ott vannak dokumentalva a baromsagok:
    http://www.jedec.org/sites/default/files/Alvin_Cox%20%5BCompatibility%20Mode%5D_0.pdf
  • PeeTeR
    #8
    gondolod meg sehol senkinek a PC -je nem volt tobb napig akar hetig kikapcsolva vagy mi? ugy irtad mintha ez valami kbxott csoda lenne X.x

    kepzeld nalam is 2.5hetig off volt mert nyaraltunk. raadasul mind a HAROM tulelte.
    nelegyeulhulyehogymindentelhiszel
  • netperformer
    #7
    Villanykörte effektus. Rájöttek, hogy túl jó szolgáltatást adnak túl jó áron... ezért szándékosan csökkentik az SSD-k élettartalmát. Előkészítésképpen pedig előremenekülnek és most próbálják megetetni a fogyasztókat, hogy miért fog tönkremenni a vadonatúj SSD meghajtójuk hamarabb, mint az előző generációs.
  • Tinman #6
    Megtörtént.

    1 évig nem nyúltam a Win7-es SSD-hez, rajta op. rendszer + sok dolog. Gond és probléma nélkül vettem használatba több, mint 3/4 év elteltével.

    De most komolyan... mi történhet ennyi idő alatt az SSD-n levő adatokkal? SEMMI. Pontosan az ami a pendrive-on levőkkel, vagy a memóriakártyán levő adatokkal... semmi.

    Van egy olyan mem. kártyám ami cirka 10+ éves, 10+ éve u.a. a pár kép van rajta... olvasható.
  • Macropus Rufus
    #5
    próbáld ki ;)
    gondolom ők kipróbálták és bizonyos modellek esetében adatvesztés történt.
    akinek fontos az adatbiztonság az eleve nem tárol fontos anyagokat csak ssd-n.
  • Tinman #4
    Hadd ne írjak erre valami nagyon csúnyát.

    100 év vs. 1 hét, nem hiszem el, hogy nem érzed a "PICI" különbséget.

    Még 1x: NETTÓ baromság, hogy 1 hétig nem kap áramot az SSD és adatok veszhetnek el róla. Ne is menjetek nyaralni, mert mire hazajöttök elvesznek a bitek... SZAKADOK :-DDD
  • UUUU
    #3
    Ha jól tudom, annak a "840 evo 1 honap-nal regebben irt blokkjainak olvasasa belassul (akar kb a tizedere)" semmi köze nincs a cikkben megemlített problémákhoz, hanem inkabb azon meghajtok firmware NAND menedzselesi hibanak koszonhetoen.
  • Zsoltee_a_bator
    #2
    Elteszed 100 evre, egy jo nagy hamburgerben fogadok, hogy semmit nem fogsz rola leolvasni. :)

    Innentol kezdve csak az a kerdes, konkretan mennyi idot bir. Ez modell-fuggo, mint a cikk irta is, a profibb modellek erzekenyebbek. Ezekkel a legtobben nem nagyon erintkezunk - es meg ritkabban taroljuk a polcon oket hasznalat nelkul.

    A "hobbi" SSD -k kozott is vannak ilyesmik, pl a 840 evo 1 honap-nal regebben irt blokkjainak olvasasa belassul (akar kb a tizedere), meg egy kis ido utan adatot is veszitenek. Es most csak bizonyos teruletek irasanak hianyarol beszelunk, nem arammentesitett SSD-rol..
  • Tinman #1
    "Mint kiderült, ha egy hétnél hosszabb ideig nem kap áramot az SSD, akkor a rajta tárolt adatok elveszhetnek vagy megsérülhetnek."

    MICSODA??????? Honnan szedték ezt a baromságot!?