5
  • lammaer
    #5
    Mennyi depis és paranoiás.... és mindig van köztük kormánypárti bértollnok aki minden témából ki tudja hozni a libsizést (meg a sorost :) )
  • Tetsuo
    #3
    Persze, hiszen az ő érdekükben történik minden kontroll. :-D
    Az agymosott libsik már nem nagyon hangoztatják, hogy a demokrácia ismérve az, a (ha akarja rejtett) polgár ellenőrzi a (transzparens) államot, míg a diktatúrában ugyanez van, fordítva...
  • Skylake
    #2
    Kiváncsi leszek, hány év múlva kerül be a nyugati "fejlett" országok alkotmányába, hogy az állampolgárok kötelesek tűrni, azaz nem foganatosíthatnak saját körben intézkedéseket online aktivitásuk elrejtése vagy online láthatóságuk csökkentése érdekében. Mert ha ez így megy tovább, 2020 környékén tiltottak lesznek a reklámblokkolók (addigra nem is fognak tudni hol futni, éljen a Szent Cloud), valamint bármiféle titkosítás, amely kormányzati szinten nincs "autorizálva" azaz megpatkolva. Valamint törvény fogja előírni, hogy mindenkinek egyetlen emailcíme lehet csak - és az hatósági adat lesz.
  • Skylake
    #1
    Óh, csak nem?! Összejött a mai IT technikai színvonal Szentháromsága: a Szent Elektromosautó-töltő, a Szent Free Wifi Hotspot, és végül de nem utolsósorban a Szent IT hálózatba kötött Kamera! Tényleg, már annyira hiányzott, főleg az utóbbi. És mennyire szép adatvédelmi bullshit ez is: "Hurrington kiemelte, hogy a feladatuk az adatgyűjtés. A megszerzett információkat vezeték nélküli hálózatokon keresztül küldik el elemzésre egy felhőkörnyezetbe, ugyanakkor fontos az adatvédelem is, amit bizonyít, hogy külön ilyen ügyekért felelős vezetőt is foglalkoztatnak."

    Jól van, értem az irányt: realtime személykövetés, és viselkedés-analízis, a Cickó szépen eladja ezt a hirdetőknek, ahogy kell, nehogy már véletlenül valahol ne legyen a magánember (létezik még ilyen szó?) a kereskedelem és a hatásógok folyamatos látóterében. Otthoni megfigyelőrendszerek az "Ön Felhasználói Élményének fokozása érekében" mikor jönnek? Szeretnék a pofámba egy kamerát, amelynek végpontjai a G-nél, a kék esernyőnél, az Amazonnál, és természetesen az adott politikai hatalomnál találhatók! Nincs is annál jobb, mikor valaki 24 órában meg van figyelve, nagyon megy efelé a társadalom idomítása, és én már sikeresen idomodtam, mint Pavlov kutyája! Vau!