13
  • Zero001
    #13
    Hát nemtom, de szerintem pont ugyanolyan volt az irányítás, mint az előző 7 részben. Ha eddig nem szoktad meg, akkor most már szerintem felesleges rugóznod rajta.
  • paby88
    #12
    én is azt írtam hogy jó lett volna a játék ha nem szar az irányítás, pont a sztori miatt végigszenvedtem, nem mindenki szereti a kontrollert
  • Tinman #11
    Legitimálja vagy sem ez nem számít, mert az AC éppen olyan, mint jó ideje a The Walking Dead sorozat. Zabálja a nép két pofára, így nem csoda, hogy dől belőle a lé, az meg főleg nem csoda, hogy egész kis iparág épült lassan köré... képregénnyel kezdődött, jött a sorozat, jöttek a játékok és már ott tartunk, hogy egy másik TWD sorozat is menni fog.

    Meglepő, hogy kvázi lelket keresel ilyen szuperprodukciók mögött, holott valójában csak a gyors, könnyű szórakoztatás és a látvány a lényeg. Ezzel jól el lehetne adni a cirka 10. AC-t is. A vicc az, hogy nem is csinálják ezt olyan rosszul. Persze Day1 bugosak ezek a játékok, de hamar helyrekalapálják őket és teljesen élvezhetőek. (Mondom ezt úgy, hogy életem játéka nem egy AC, hanem a Planescape Torment...)

    Nem értem a 3. résszel kapcsolatos problémád. Altair-al tudjuk mi történt, Ezio-val tudjuk mi történt, és a 3. rész végén Desmonddal is tudjuk mi történt... nem akarok spoilerekedni, de teljesen érthető a 3. rész vége.

    Igen én is veszem őket. 1-2 évvel a megjelenésük után a full pakkokat, max. 2k körül. Cserébe kapok min. 50 óra látványos szórakozást... nem egy agysebészet, nem egy Planescape szint, de 1x letolni teljesen jók.
  • Fbn Lx
    #10
    minden egyes vállalkozásnak egy kapitalista környezetben kell fennmaradnia, ez még nem legitimálja azt, hogy egy egyébként művészeti alkotásként is értelmezhető cím fejlesztésénél a profitmaximalizálás legyen a fő szempont.
    az ubisoft ebből a szempontból különösen pénzéhes egy cég
    többek között ennek köszönhetjük azt, hogy a harmadik része befejezését úgy megvágták, hogy egyáltalán ne kelljen semmiféle lépést tenniük bármiféle konklúzió felé, ami a sorozat sztorijának a lezárásához kicsit is közelebb vinne.
    Tehát egészen konkrétan tudatták az emberekkel, hogy sosem lesz vége a sorozatnak, mert veszitek.
    azt felesleges elmagyaráznod, hogy a kapitalizmusban ez a stratégia jól működik.
    az én játékaikkal kapcsolatos élvezetemet nem ez a hozzáállás maximalizálja, és engem nyilván ez érdekel.
  • Tinman #9
    Nekem kéne úgy tenni, mintha a játékipar nem elsődlegesen a profit kitermeléséről szólna. Ennek fényében meg cashcow-t emlegetne, olyan, mintha közölnéd, hogy kék az ég. Az, attól még szép és jó.

    Évente több AC azért jön, mert dollármillárdos üzlet. Ezen nem 2 srác dolgozik a suli után a faterja garázsában, hanem több 100 ember. Nézd meg egy nagyobb AC rész creditsét... 10+ perc mire lepereg, brutál mennyi ember melózik rajta. Nem véletlenül, ütik a vasat amíg meleg és még mindig meleg, pedig nem tegnap jött ki az 1. része.

    A 2. részen fele annyian dolgoztak, mint a 3.-4.-en, nem csoda, hogy tovább tartott fejlesztési idő, egyébként 2 év telt el az 1. és 2. rész között. Ez a játékiparban nem sok, aztán a 2. rész tarolt, tolták és tolják bele a pénzt és az erőforrásokat orrvérzésig. Jól teszik.
  • Tinman #8
    Én is, de én X360 controllerrel és k. jó!

    De nézd meg az értékeléseket netszerte... Black Flag nagyon jól teljesített. 8.5/10 alatt gyak. nem is látni.
  • Fbn Lx
    #7
    egy sg teszt tökéletes hivatkozási pont
    egyébként nem értem a "cashcow" kérdést a mondandód elején, és úgy érzem, hogy azért mindenki számára tökéletesen világos, hogy az. Ráadásul már nem csak évente, hanem évente többször igyekeznek megfejni.
    Ez a platformer ahhoz képest, hogy milyen nagynevű sorozatról van szó, nem lett túl ötletes.
    egyébként pedig azért zavar kifejezetten, mert alapból szeretem a sorozatot, és a 2. rész rohadt jó volt, ugyanakkor ezt a szintet ezzel az értékesítési stratégiával már nem fogják újra elérni, ugyanis a második résznek egyértelműen nem egy év volt a fejlesztési ideje.
  • paby88
    #6
    én toltam a black flaget és a pc-s port 1 okádék volt ilyen fos irányítással rég találkoztam sztori, játékmenet minden klappolt kár volt ezzel elrontani
  • Etinger
    #5
    Picit furán hangzik, de "kínásabbra" számítottam. Imádom az ilyen 2D-s platformereket... lehet megérné ezt is kipróbálni... csak míg az Ori lényűgözőnek tűnik, addig nekem ez nagyon szürke. Bár a hátterek itt is szépek.. De mégis... az összkép túl komor.
  • Tinman #4
    Cashcow?

    Tetszik, nem tetszik a széria sikeres. Nyilván te is igyekeznél sokféle AC-t kiötölni és profitot termelni. Ettől lenne gusztustalan?

    Ráadásul nem is szemetet készítenek, mert eddig egyik AC sem volt rossz, sőt! Az AC2, AC3, Black Flag baromi jók!

    Az árazásra sem lehet egy szavunk sem. A nagy AC tesók 50-60 euros áron nyitnak. Ez nyitott 10 euroval, nyári akcióban lesz 5 euro. No meg még a fenti tesztet elkövető szerint sem lett rossz rész...
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.05.11. 09:43:33
  • Palinko
    #3
    meg 5770 a minimum? roguet vittem azzal, meg valaki unityt is :D
  • Fbn Lx
    #2
    de tényleg, ennél ezer meg egy jobb oldalnézetes indie játék van, feltörekvő kis fejlesztőcsapatok által
    lényegesen több kreativitással és jobb vizuális megvalósítással
    hihetetlen gusztustalan cashcow
  • paby88
    #1
    úgy néz ki mint valami flash játék