26
  • Zombee
    #26
    Mondjuk az Avengers-ből? Ultron igen régi karakter, 1968-ban szerepelt először. Az eredettörténete megváltozott némileg, de a lényeg, az ember alkotta, öntudatra ébredő gép megmaradt. Az első változatban Hank Pym teremtménye volt.
  • tomboy013
    #25
    Ma néztem meg moziban. Nagyon jól sikerült szórakoztató film lett. Ajánlom mindenkinek aki szereti a látványos meséket.
  • Dewri
    #24
    Létrehozzák a Mesterséges Intelligenciát, ami öntudatra ébred és úgy dönt, ki kell irtani az emberiséget. Vajon honnan ismerős ez a sztori...
  • takysoft
    #23
    Érdekes kérdés ez. Mármint h mi a "jó" film.
    Abban egyetértünk, hogy egy matekpélda megoldása akkor jó, ha helyes. Ez nem szubjektivitás kérdése.
    Abban is egyetértünk, hogy művészi alkotásoknál (zene, film, szépség) nehezebb objektív valóságokat kiemelni.

    Akkor azt a részt emelem ki, amiben nem jött át a véleményem, (vagy nem fogadod el :D )
    Szükséges-e művészi akotások esetén objektív képet látni a minőségről?

    A véleményem az, hogy ha nem is szükséges, de érdemes. Ennek az egyszerű oka az időhiány.
    De kezdjük az elején.
    Minden lány tetszik valakinek. De mindne lányhoz akad olyan pasi is, akinek nem tetszik. Ez eddig elég kaotikus, de megfigyelhetőek egyes érdekes jelek.
    Van olyan lány, aki több embernek tetszik, mint pl egy másik lány. Vagy jobban.
    Ez egy elég nehezen mérhető objektív szépségindex. Ami ugyan igazságtalan, - mert lehet lehet h épp a másik lány minden nők alfája és omegája - mégis letagadhatatlan tény, hogy a vélemények többsége összecseng a kérdésben. A valóságban pedig ez a lány tudja magáról, hogy szép, és sikeresebb is lesz vele.
    Hol fontos ez a pasizáson kívül? Lehet vele hostesskedni/modellkedni, de az élet egyéb részein is kedvesebbek vele az emberek.

    Mégis, ha elkezdjük mérni, akkor elég hamar kiderül, hogy túl kaotikus a téma. Konkrétan túl szerteágazó az ízlés. Nekem pl hányingerem van tőle, ha egy lány magas/tűsarkút vesz fel. Van aki imádja. És a 'szépség'versenyek győzteseit sem tudom komolyan a helyükön kezelni a "worldpiece" beszólásaikkal.

    De attól, hogy szubjektív dolgokat nehéz objektíven kezelni, néha érdemes, és ritka esetben még muszáj is. (ilyen például az, amikor elmész szavazni hogy XYZ dolgot bevezessenek-e ... valahol a politika is objektívnak kezelt szubjektív vélemények csatája)

    Filmekre levetítve. Tagadhatatlan tény, hogy egyes filmek több embernek tetszenek, mint mások. És szimpla logika, hogy ezek a filmek nekem is nagyobb eséllyel tetszhetnek. (nem 100%-os esély, de nagyobb, mint ha random nézek valamit)

    Szóval ha az ember filmet választ estére, akkor egyszerűen olyan választ, ami másoknak is tetszett. Ha a TV filmet keres, amit lenyomhat főműsoridőben, ugyanilyen logikát használ.

    Ez a fajta logika biztosítja, hogy a rossz filmet java el sem jut hozzád. És persze ez a logika alapozott meg rengeteg kőbe vésett szabályt is hollywoodban, amik amolyan "biztos recept" módjára kevesebb teret engednek a filmeseknek, mint kellene.
    De olykor ebből kitör valaki, és változik a recept is. Egyensúlyban van ez.

    Ha de itt térek vissza az időhiányra. Dolgozom. Aztán heti 2 edzés, meg haverokkal lógás. Szombat-vasárnap túrák/nagybevásárlás. Emellett utazás, szülők látogatása, játékok, és konstans van egy barátnő is, akivel jó lenni.
    Szóval filmek, de fokozottan igaz ez sorozatos esetén: Nincs időm mindet megnézni.
    Sőt.. a tizedét sincs, de a századát sem. Választani kell.

    Egyesek büszkék arra, hogy mennek az ár ellen. Engem ez nem érdekel. Nincs időm rá. Jól akarom érezni magam, és megyek birka módra a "bevált recept" után. Vagyis IMDB pontok, és nézettségszám.

    És persze sokszor mellényúlok, de azért többször nem.

    Persze vannak barátaim, és egyes kritkusok, akiket ismerek annyira, hogy többet adok a véleményükre, mint az IMDB pontokra. De általában ezek egyezni szoktak.
    Egy kedves barátom ajánlására néztem meg pl a Liza a rókatündér c. filmet is, ami sehol sem volt eladásokban. És fantasztikus volt.
    De az is tény, hogy később behozta az eladásokat, és ma már 100 ezres nézőszámnál tart, ami kishazánkban nagy szó. Főleg, mivel inkább művészfilm, mint közönségfilm. (nem sokkal, de egy picit inkább arra hajlik)

    Van a világon egyediség. Meg művésziesség, meg mévészi bátorság, és valós értékek. És művészi szépség.

    Meg van időhiány. És ez az egyetlen dolog számomra totálisan validálja a IMDB pontokat, meg a box office számokat. Mert nekem tetszett a Halálos Iramban 7. Nem tartom egy csúcszuper filmnek, de elütni vele egy csütörtök estét... arra pont tökéletes. Nem életem maradandó élménye, de jó szórakozás.

    Szeretem, ha egy film klappol. Amikor minden a helyén van. Nézem a Sherlockot és "húténylegbazmeg, erre hogy nem jöttem rá!!!? Pedig ott volt az elejétől..."

    De nincs különösebb gondom azzal sem, ha ki kell kapcsolni a szükreállományt. Ott van a jó örek Pacific Rim. (Tűzgyűrű). Az egyik legkirályabb és leglátványosabb film, amit valaha láttam :D Kivéve ha elköveted azt a hibát, hogy elkezdesz közben goldolkodni. Mert akkora baromság az egész, hogy annál nagyobbat akarva is nehéz lett volna.
    Abban a filmben minden karakter idióta. Konkrétan hülye. Az ellenség is, a kormányok is, a szereplők is. Soha sneki egyetlen logikus, átgondolt, vagy okos döntést nem hoz. Egyet sem.
    De a feelingje, az nagyon ott van :D

    A bosszúállók is ilyesmi. Egy Gyűrűk Ura komolyan veszi magát. A Marvel nem. Ez gyerekmese. Az mindegy h élőszereplős, ez akkor is mese.
    Pl a Death Note nem élőszereplős, hanem anime(bár azóta van film is), mégis az egyik legfelnőttebb és érdekesebb alkotás, amit valaha láttam. Az nem mese. Főleg nem gyerkeknek.

    Az ember életében eljön az a pillanat, amikor rájön, hogy az emberek általánosságban hülyék. És nem érdemes utánuk menni. Mert ott komoly értékek nincsenek.
    Aztán meg eljön utána az a pillanat, amikor beismeri, hogy ő is egy a 7 milliárdból. Én nem lógok ki. Nem vagy különleges, vagy speciális, és nem születtem többnek, mint mások. Én is élvezem, amit mások. Megvan a saját stílusom, amiben otthon vagyok. És az több nekem, mint a közönségszar. De a közönségszar is jó kikapcoslódás.

    Akik elvből nem élveznek valamit (közönségfilmeket, vagy pl halloween/valentin nap tagadók), azok egyszerűen saját magukat szívatják meg. Nem okosabak, nem kemények, és nem értékesebbek. Csak kevesebb jó jut nekik.
  • Zombee
    #22
    Nem. Például az egylemezes Galaxis őrzői postaköltséggel 8200Ft. Ugye csak viccelsz? Ha eltekintünk a sumer szinkrontól akkor ott van még az is, hogy sumer felirat sincs rajta. Igaz, most a kétlemezes BD3D+BD csak egy ezressel drágább, úgy már hazai árra jön ki, de sumer felirat azon sincs. A tököm tele van a sok idegennyelvmániással, van rajta angol meg francia szinkron, amivel sokra megyek, ha németet tanultam, és nem használom, mert hol használjam.
    Másrészt szeretem a magyar vonatkozást, egy pörgős filmnél nem célravezető nyelvgyakorlást tartani. Ez van, ahol dolgozom, nincs szükség idegen nyelvre, nincs gyakorolva eleget.

    Másrészt magyar vagyok, Magyarországon a saját nyelvemet akarom olvasni, hallani. Nem vagyok idegengyűlölő, de azért a hazámban hadd legyek már magyar legalább filmnézéskor.
  • aru
    #21
    Akkor nézd a kopaszt és a halott digitális mását a fekete chargerben!
  • BrockSamson
    #20
    Akkor van remeny, hogy a vilag egyszer majd a helyen kezeli az Ang Lee fele Hulkot, mert talan az eddigi legjobb szuperhos film. (Nem, ez nem ironia.)
  • Ragnaar
    #19
    Gondolom ez a film is hozza a 7-8/10 közötti színvonalat mint a vasember thor széria, amerikakapitányok, galaxis őrzői meg az első rész. Jelentősen egyik sem jobb a másiknál. Kiemelni egyet sem tudnék ezekből.
  • Ender Wiggin #18
    Amazonról nem hallottál még? Vagy sumér szinkron nélkül nem film a film?
  • Zombee
    #17
    Szabhatjuk a bővített Bosszúállók Blu-Ray-t, a Disney nem ad ki BD-t Magyarországon többé.
  • Axlkenobi
    #16
    Miért, a bevétel definiálja, hogy egy film jó-e vagy rossz? Tehát ezen logikai menetet követve a Transformers-filmek kiválóak, hiszen nagyjából 1 milliárd dollár körül termelnek. A bevételnek semmi köze ahhoz, hogy egy film mennyire jó. Az imdb-t se kéne ide keverni. Érdemes megnézni a top 250-es listájukat: tömegével kerülnek fel rá jelenkori darabok, mert a sok geek csak úgy dobálja ész nélkül a 10-eseket mindenre. A box office, vagy az imdb sok minden, csak nem mérvadó.

    Előbbi pusztán arra mutat rá, hogy mire mekkora az igény vagy a kereslet (és ugye én egy szóval nem mondtam, hogy a Bosszúállók, vagy a Marvel univerzum akármelyik filmje ne lenne népszerű, én azt írtam, hogy az első rész rémgyenge). Az imdb pedig őszintén szólva meg főleg nem mutat meg semmit, ahogy ezerszer beregisztrálva egyes filmeket le meg fel pontozgatnak ész nélkül. Az imdb egy dologra jó, hogy az interneten élő film-kockáknak végeérhetetlen trollkodásokra és vitákra ad lehetőséget. Persze jó kis adatbázis emellett, az kétségtelen.

    Egy film értéke pedig mindig szubjektív. Kiváló példa az általad felhozott Keresztapa, melyet én finoman szólva sem csípek, de ugye a világ isteníti, így a hülye én vagyok, pedig nem, csak éppen más az értékrendem meg az ízlésem. Pont ugyanez van a Marvel-filmekkel is. Nem szeretem őket (most az MCU alkotásokra gondolok), kivéve a két Amerika Kapitány filmet, amiket viszont nagyon.

    Egyrészt ez az örökös gagyi vicceskedés nekem kicsit sem jön be. A közönség kedvenc Stark mindenféle jellemfejlődés nélkül van csak úgy, már vagy öt film óta. Arcoskodó, ki ha én nem, karakter volt az első Vasember elején, és azóta is ugyan az, csak páncélban. Műmájer módon királykodik drága napszemüvegben, drága sportautóban, drága öltönyben. Hogy miért sikeres? Könyörgöm, a jelenkor tinédzsereinek ez az álomkép. Gazdag vagyok, kurva laza és menő és... és kb. ennyi. Ez dől rájuk a filmekből, ez dől rájuk az MTV-ből, ennyi az értékrendjük. Ezért sikeres ez a karakter, mert ezzel tudnak azonosulni. Halálos Iramban franchise dettó. A műmájer álmenőzés netovábbja, a sikere pedig innentől megkérdőjelezhetetlen.

    Ezzel együtt semmi esetre sem akarok véleményezni senkit amiatt, hogy szereti ezeket a filmeket, természetesen mindenkinek szíve joga, hiszen ízlések és pofonok, nekem viszont nem tetszik. Hangsúlyoznám, hogy a képregényekkel és a képregényfilmekkel az égadta világon semmi bajom, sőt, nagyon is szeretem őket, csak hozzám a DC sötétebb és komorabb világa közelebb áll. A Marvel-filmek közül meg nagyon szeretem az X-Men franchise-t és Ang Lee 2003-as Hulkját, amit konkrétan zseniális filmnek tartok.

    Az MCU-filmek 90%-a számomra inkább termék, mint művészeti alkotás. Teljesen egyforma, könnyed hangulatú látványorgiák, melyek arra alkalmasak, hogy a meló és a suli után lefáradt emberek két órára ki tudjanak kapcsolni, de egyéb mélységet és tartalmat a meglátásom szerint felesleges beléjük magyarázni. Ez alól kivétel a második AmKap film, aminek bőven volt mögöttes tartalma is. Meg is lepődtem rajta. Nagy általánosságban viszont Kevin Feige és a Marvel rálelt a bűvös receptre, hogy tudják a termékeiket optimalizálni, hogy minél szélesebb rétegeket tudjanak lefedni a piacon. Filmjeik ezért a levegőnél is könnyedebbek, teljesen egyformák, nélkülöznek minden egyedi látásmódot, kerülnek minden kockázatot és mentesítik minden feszültségtől, nehogy bármilyen bátor húzás, vagy egyedi jellemvonás veszélyeztesse az anyagi sikert.

    Ismétlem, ezzel együtt semmi baj azzal, ha valaki imádja ezeket a filmeket, én pusztán megfogalmaztam egy másfajta véleményt. Ennyi az egész.
    Utoljára szerkesztette: Axlkenobi, 2015.05.05. 12:28:41
  • Voltan
    #15
    Ezek mind érdemi felvetések amúgy. :)

    A marvel filmek meg tényleg szarok, ennyike :P
    Maradok a képregénynél inkább.

    OK, egy Marvel Zombies adaptációt megnéznék. :D
  • e98ff
    #14
    Azért ez egy intelligens hozzászólás volt. Bárcsak a fanyalgók is hasonló részletességgel írnák le, hogy szerintük miért egy kalap szar ez a film (amit előtte természetesen megnéztek, nem látatlanban röfögtek egyet)
  • takysoft
    #13
    Gyenge első rész?
    Te miről beszélsz? :D
    http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/
    A harmadik legsikeresebb film... úgy valaha... (nem számolva az inflációt, de azt nem lehet igazságosan számolni amúgy sem)

    Természetesen nem egy A Remény rabjai. Ezt kétség nélkül el kell ismerni, hisz stílusában is más, és más közönséget is szólít meg.
    A "művészfilm" és a "tömegfilm" két külön stílus, és minél többet tudsz beletenni a elemekből a filmbe, annál jobb filmet kapsz. Sajnos sokszor egyiket csak a másik kárára lehet hozni.
    Ha a kettő közti egyensúly ideális, akkor kaphat a film 9 körüli pontot IMDB-n. Mert a közönség szórakozni szeretne, de mellette értékeli a művésziességet.

    Az Avengers természetesen inkább a tömegfilm kategóriában erősít. Ő azt az egyensúlyt hozza a kettőből, ami ahhoz kell, hogy sok jegyet tudjanak eladni. A Marvel zseniálisan építette fel az univerzumát, és ami tény, az tény:
    -nagyon sokat kerestek vele
    -nagyon szépen hűek maradtak a képregények stílusához, mégis képesek voltak újítani azonon. (és nem is halod a rajongókat panaszkodni)

    A képregényfanok szerencsés befogadók. A képregények sose vették komolyan magukat. Bárki bármikor feltámadhat, új arcot kaphat. A történeteket szokás újraírni, igazítani. Nem egy Star Wars, Star Trek, vagy Gyűrűk Ura, ahol nagyon ügyelni kell a hűségre.

    Az új részt még nem láttam az Avengersből. Majd holnap 4DX-ben :P (először akkor vettem 4DX jegyet, maikor bejött a technológia. Most meg azért, mert úgy gondolom ez a film talán megérdemli.

    Az első rész viszont egy mestermű. A Box Office számok objektivitásával nehéz vitázni. Én pl a Keresztapa filmeket nem találom jónak. De muszáj vagyok elismerni, hogy azok, mert a számok nem hazudnak.

    "Legközelebb érdemes lenne Starkot, a hülye vicceket, ... hanyagolni"
    Az előbb beszúrt listában (legnagyob filmbevételek valaha), Stark karaktere 2 filmben is benne van a Top10-ben, amivel a világ egyik legkedveltebb karaktere.
    Ha az aktuális moziban nem rajta van a fő hangsúly, az elsősorban inkább bátorság a rendezőtől. Mert Stark karaktere a legnagyobb húzónév a filmben. Nem mellesleg kapta ő a megtöbb pénzt is a színészek közül.


    Jobb-e a film, vagy rosszabb, mint az előző?
    A filmek nem sorozatok. Sorozatoknál bocsánatosabb bűn, ha 1-1 rész gyenge. Elég tartani a szintet, esetleg az évadokat lehet egymáshoz hasonlítani.
    Filmek esetén az ember elvárja azt, hogy ne ugyanazt kapja a moziban, mint legutóbb. Mert legutóbb valami elképesztőt kapott. És nem ugyanazt akarja látni, hanem újra elképedni. Emiatt is van a sok túlzás a filmben (még nagyobb csata, még több karakter stb.)

    Folytatásnak lenni nehéz, mert meg kell ugrai egy lécet. És a közönség kritikus is ilyen szempontból.
    Mind tudjuk, hogy a folytatás általában rossz. De megvannak a tankönyvi példái, amikor sokkal jobb is lehet az elsőnél (Terminator 2)
    Meg persze elfőrdul, amikor a készítők kitalálnak egy csodás világot. Amit vegyészi pontossággal építenek fel, és remek. (Matrix), aztán nem képesek egy rendes történetet írni bele, és valami böszme DragonBall koppintást visznek át filmre (Martix 3)
    És vannak érdeks esetek.. filmsorozatok, amik elképesztő jók voltak(Halálos iramban), majd szinte a halálból(Halálos iramban 3) jöttek vissza, hogy ismét a világ egyik legsikeresebb szériája legyen(halálos iramban 5-6-7, utóbbi benne a top10 eladásban)

    Szóval kritikusan vagyunk a folytatásokkal, de valahol igazságosak is.
    Véleményem szerint azt hogy egy film jó vagy sem, szubjektívan és objektíven is nézni kell.
    Szubjektíven: Ha szerinte dpocsék volt az első rész, minek nézted meg a másodikat? XD
    Objektíven:
    Avengers. IMDB: 8.2, RottenTomatoes 92% (Audience Score 91%), Opening Weekend $207M
    Avengers 2 IMDB: 8.2, RottenTomatoes 75% (Audience Score 90%), Opening Weekend $191M (bár valamivel kevesebb moziban is játszották, pl nálunk sem)

    Vagyis a kritikusok szerint gyengébb a minősége. A tömegek viszont nagyjából azt kapták, amit vártak, és a rajongóknak tetszett.
    Az imdb számok várhatóan változnak még. az első részre 800 ezren, míg a másodikra 120 ezren szavaztak még csak. De sok változás nem lesz szerintem.

    Érdekes, hogy nyitóhétvége szempontjából épp 3 Marvel film áll a dobogón
    http://www.boxofficemojo.com/alltime/weekends/

    És mindháromban benne van Stark :P

    A jó film fogalmát sokféleképp lehet definálni. De olyan definíció, amiben az Avengers első része "rémgyenge", rettenetesen rossz definíció.
    A művészet ugyanis - lássuk be - arról szól, mi tetszik az embereknek.
    (meg hát van az a sznob írányzat is, amikor sokmilliókért adnak el festményeket, aminek van egy egyenes vonal...)

    Szubjektív vélemény:
    Az első rész volt életem egyik legjobb moziélménye. Alig várom a másodikat. Persze tisztában vagyok vele, hogy az első rész megugorhatatlan léc, és mégig megpróbálják majd. Teli lesz felesleges akciójelenettel, és a story is a "menőség" kárára fog menni. De jót fogok szórakozni :)
  • e98ff
    #12
    mikor hagyják már abba a magyarok a rémgyenge filmek gyártását? Mikor hagyják már abba a köcsög művészek a művészfilmek gyártását? És a romantikus filmeket? És az Adam Sandleres altesti humorral operáló filmeket? És a halálos iramban autós-veretős csöcsöscsajos sorozatát? Írjunk együtt hálivúdnak, hogy ezeket mindet tiltsák be, mert két majomnak nem tetszik. If you know what i mean.
  • Különc
    #11
    Szerintem ha szépen megkéred őket abbahagyják.
  • Voltan
    #10
    Mikor hagyja már abba holiwood ezeknek a szaroknak a sorozatgyártását?
    Johansson kisasszonyt viszont továbbra is szúrnám.
  • tomboy013
    #9
    Szerintem az 1978-as Avangersre gondolnak, na az rémgyenge volt :D
  • laci0604
    #8
    Rémgyenge első rész? Mivan?!
  • Axlkenobi
    #7
    Tele van hibákkal és hiányosságokkal, de még így is sokkal élvezhetőbb és szórakoztatóbb, mint a rémgyenge első rész.

    Rengeteg karaktert mozgat a film és a legtöbb semmit sem csinál a zúzáson kívül (szegény Amerika Kapitány szívja meg legjobban).

    A Fekete Özvegy és Banner közti szerelmi szál nagyon gyenge, abszolút nincsen megalapozva, csak úgy előkapták a semmiből, ráadásul a két színész között sincs semmiféle kémia.

    Az első rész után megint eljátsszák, hogy Hulk agyát manipulálják, ami miatt a hősöknek (jelen esetben Starknak) kell lezúznia. Ha következő alkalommal is előveszik ezt, tényleg körberöhögöm őket.

    Ultron nagyon gyenge karakter. Kétdimenziós, aki egyáltalán nem fenyegető, sokkal inkább paprikajancsi módon nyomja a szövegeit. Az Isten-komplexusa még jó is lenne, ha nem csapnák agyon a kínos vicceskedéseivel.

    Az Acélembert sok kritika érte, hogy Superman és a többi kriptoni csatája során tömegével halnak meg emberek, Szupi meg nem ment meg senkit. Itt Whedonék kínosan rámentek arra, hogy mindenkit (szó szerint értve) megmentenek a hősök, ami már a közröhej kategória a végére. Amellett, hogy totál lehetetlenség, teljesen el is veszi a maradék feszültséget is, hogy itt bárkinek bármiféle baja eshet.

    Whedon most is próbál drámázni, meg emberi pillanatokat adni a karaktereknek, csak sajnos rohadtul nem ért ehhez. Az első részhez hasonlóan ezúttal is unalomba és érdektelenségbe fulladnak az ilyen irányú próbálkozások.

    Az akciójelenetek hihetetlenül unalmasak és sablonosak, bizonyos pontokon ha összekevernék az első rész hasonló jeleneteivel, nem tudnám megmondani, hogy az adott akció melyik filmből van. Az effektek meg felemásak. Ultron pl. nagyon jól meg lett csinálva, de számtalan jelenetnél iszonyúan kilóg a lóláb.

    Van még persze jópár logikátlanság, de hagyjuk inkább.

    Persze vannak pozitívumok is:
    Stark kínosan gagyi álmenőzéséből egy kicsit visszavettek.

    Barton az első részben totál felesleges karakter volt, itt ő a legjobb és legemberibb arc.

    Az ikrek nagyon jól el lettek találva, főleg a Skarlát Boszorkány, kár, hogy nem kaptak több teret.

    Ahogy fentebb már említettem, Ultron Isten-komplexusa és motivációi tök jó alapötlet, csak borzasztóan össze lett csapva.

    Ugyanez igaz Vízióra is. Jópofa karakter, hoz újdonságot, csak éppen rettenetesen kihasználatlan a figura.

    Legközelebb érdemes lenne Starkot, a hülye vicceket, a gyenge drámai pillanatokat és a túltolt, fantáziátlan akciójeleneteket hanyagolni és rámenni a valóban érdekes karakterekre, írni egy épkézláb főgonoszt, no meg jobban kidolgozni a történetet. A következő közös filmet már a Russo tesók vezénylik majd le, ugye nekik köszönhető a remekül sikerült Amerika Kapitány: A Tél Katonája is, szóval van esély rá, hogy legközelebb már jó filmet hoznak össze a Bosszúállóknak.
  • SirBubu
    #6
    Hulk! van benne Hulk? meg kinőtt már a Fekete Angyal melle? mert ha nem, engem nem érdekel a film
  • szomferi
    #5
    szerintem ez is az (majd csütörtökön kiderül), de az elsőnél szerintem ott volt az újdonság igen erős ereje, ami miatt odabaszott rendesen
  • arty
    #4
    +1
  • Cat #3
    nem meglepő, hogy ilyen sok szereplőt nem lehet értelmesen mozgatni 2 órában úgy, hogy még élvezhető történet is legyen.
  • Totti5
    #2
    Első rész vadállat volt.
  • kiralysanyi
    #1
    "minőségileg elmarad az Ultron kora az előző rész által nyújtott színvonaltól."

    Attól is?