45
  • moonlight1982
    Ez az előzetes egy trágya, ahogy a film is az lesz! Egy másodperc Han Solo (ami az egyetlen értékelhető pillanat?) Nem azt igérték először, hogy az új film a régi szereplőkről fog szólni??? Erre fel, mostmár azt mondják, hogy csak a háttérben fognak feltünni??? Mi lesz helyette? Sok-sok Jar Jar? Vagy Miney Mouse?
    Kit érdekelnek az új szereplők? A régi karakterekkel szerettem volna egy új Starwars filmet látni, erre tessék, megint nyálképű tinédszerek újra. Csalódtam benned J.J. Abrams!
  • Ragnaar
    (Ahá tehát a Prometheust is Scott szúrta el. Akkor elvileg úgy tudta volna elkerülni a forgatóköny következetlenségeit és a cselekménykatyvaszt, ha el sem vállalja a rendezést. Ez is lehetséges verzió egyébként, nem vagyok szakmabeli, csak tippeltem.)
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.04.24. 12:24:51
  • kalapos01
    A film a rendező munkája, az ő felelőssége. A forgatókönyvíró teljesen másodlagos, az ő munkáját úgy alakítják, ahogy akarják, a producer mindenbe beleszólhat, de a végső megvalósításba a rendező beleegyezik és az már az ő reszortja. Ha rossz egy film, akkor elsőként a rendezőt kell elővenni.
  • Ragnaar
    Szerintem a rendező általában nem felelős a storyért, és ha fel is kérik egy film megrendezésére, többé kevésbé kap paramétereket, hogy a film alapvetően legyen robbanós akció, ahogy a forgatókönyv adja. A rendező megvalósítja a producer vízióját, persze saját eszközeivel, amit a producer ismer, azért kéri fel az adott rendezőt a produkció rendezői posztjára, hiszen nagy vonalakban tudja, hogy mire számíthat. Ha a forgatókönyvben űrcsata van, akkor azt nem valószínű, hogy valami mással helyettesítheti a rendező... Ha a megközelítés szembe megy a franchise normáival az szerintem nem a rendező hibája, ő csak megvalósítja a koncepciót.
  • T2k
    Ja, annyira jól van, hogy gyakorlatilag halott. 2005-ig majd 40 éven át készültek folyamatosan TV sorozatok belőle, azóta viszont egy sem. Helyette van 2 mozifilm rogyásig telenyomva lens-flare-el, meg csim-bumm-dirr-durr-al, ez aztán a nagy modernizálás. Alacsony szinten vegetáló rágógumit csámcsogó véglényeknek kétségtelenül az utóbbi tudja megragadni az 1-2 működő agysejtjét.
    Ha Star Wars-on nőtt fel abból hogy következik hogy nagy tisztelettel bánt a Star Trek univerzummal?
    Szerintem egyszerűen szolgai módon követte feljebbvalói akaratát. Az eredeti gondolatot megerőszakolta és csinált belőle egy 12 1 tucat csim-bumm-dirr-durr filmet a primitív, gondolkodásra már amúgy sem alkalmas tömegeknek. Ez az eredeti világ totális elbaltázása.
    Igen, sokaknak bejött a 2 új ST film, de azt tegyük hozzá, hogy sokaknak meg nem.
  • cateran
    Errm...a regi ST filmek a sorozatok mozifilmjei voltak, a sorozatok ismerete nelkul az elvezhetoseguk erosen lecsokken, ezt alairom. De az uj ST filmek a neveken kivul semmiben sem kotodnek az univerzumhoz, egyszeruen nincs meg az a hatterinformacio, ami a regi filmekhez megvolt, ugy, hogy azert onmagukban is elvezhetoek (tobbe-kevesbe :D)
    Arrol nem is szolva, hogy mi a tokomet keresnek tinedzserek 1 top-class csillagflotta hajon? (Egeszen pontosan Constitution-class Heavy Cruiser Starship, a legnagyobb melyuri kutatohajo-tipus a Foderacio torteneteben) Figyelem, nem a szineszek a tinik, hanem a karakterek! Netto baromsag....
  • Papichulo
    JJ Abrams készítette el az első olyan Star Trek filmet, amire [...]

Izlesen nehez vitatkozni. Szamomra peldaul az STVI jobban tetszett, mint a JJ filmek.
  • VolJin
    Most legyen már mindenki őszinte magához!

Az összes, még az ősi SW filmek is egy primitív sémára felhúzott mese volt korszakalkotó filmes trükkökkel.
    És mindenkinek ez tetszett benne.
    Ne menjünk már át félbuzi értelmiségibe, hogy bizonygassuk, mi valami magasztos régi értékekhez vagyunk szokva, és fikázzuk a folytatásokat! Nem, a régiek és az újak is pont ugyanolyan giccses szarok voltak, és azt szerettük bennük. Ha alapból fikázzátok, magatokat fosztjátok meg pár óra élménytől, mert öntelt puffogással nézitek majd végig, ahelyett, hogy kikapcsolnátok!
  • VolJin
    "Az viszont kétségtelen, hogy Abramsnak talán jobban megy ez a Star Wars világ, mert a Trek-ből is jóformán azt csinált, jól lesüllyesztette színvonalban sajnos."

Ne már! JJ Abrams készítette el az első olyan Star Trek filmet, amire nem azt mondja az ember, hogy minimálisan emelt költségvetéssel egy duplahosszúságú tévésorozat epizód készült el mozivászonra. A ST filmek gyakorlatilag Abrams előtt mind egy geekréteg lehúzásának eszközei voltak. Ordas nagy átbaszások.
  • Ragnaar
    Remélhetőleg nem gyerekfilm lesz, mint a Phantom Menace. Így hitelesnek tűnik a 4-5-6 - hoz, remélhetőleg inkább ahhoz lesz hasonló. Látvánnyal nem lesz gond a story még kérdéses..

(Jah és ha Star Trek akkor:

)

Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.04.20. 13:42:01
  • kalapos01
    Hát, igen. Annyira elbaltázta, hogy minden idők legsikeresebb Star Trek-filmjeit készítette el. Végre érdekel is valakit a Star Trek, nem csak azt a három gumiálarcba öltözött nyomoroncot.
  • Soundmaker
    A Star Trek Univerzum köszöni szépen jól van.... Semmi sem lett elbaltázva, csak modernizálva lett, a mézes-mázas szuper művelt és felmagasztosult emberiség kép manapság már nem megtartó erő. Mondom ezt úgy hogy imádom Roddenbery vízióját, és az egész kitalált univerzumot. J.J. Szerintem 2 igencsak élvezhető filmmel gazdagította az univerzumot. Nem Roddenbery féle álomvilág az tény, de sokkal emberszagúbb.

Mellesleg J.J. a legnagyobb tisztelettel bánt a Star Trek univerzumot illetően... A Star Wars-on nőtt fel, teljesen érti az egész univerzum mozgatóelemeit... Miért baltázná el? Ráadásul az SW esetében nem köti semmi ami mondjuk az ST esetében eléggé mereven megvolt.... Szóval nem tennék elhamarkodott kijelentéseket. Már csak azért sem mert pl. mindkét ST filmet sikerre vitte, és nem csak a mozibevételekre gondolok, hanem arra is hogy sok ST fannak is bejött az új film... Az megint más tészta, hogy nem erre számítottak. :)
  • Banderas1990
    Nos igen, én is sajnálok sok EU történetet (pl. Revan, Thrawn), de sajnos benne volt a pakliban és számítottam is rá. Ugyebár magának a régi rendszernek is meg voltak a maga előnyei, de a hátrányai is. Be kell vallani, úgy tűnik GL nem igazán foglalkozott az EU vonallal. Jobban mondva őt nem zavarta különösebben, ha ellentmondások vannak azon belül, valamint az ő anyagaival (filmek és bizonyos szinten Klónok háborúja sorozat). Későn kezdték el szabályozni az egészet és GL még ekkor is képes volt teljesen szembe menni az ott lefektetett dolgokkal. Ennek ellenére nagyon jó történetek is születtek és a kánon-szint rendszerrel egész egyben tudták tartani a dolgot. (Sokat köszönhetünk Leland Chee-nek)

Azonban, ahogy megtörtént a jogok eladása, vártam ezt a bejelentést. Ha úgy nézzük elég megalapozott döntés, hisz a vállalat élén már nem GL áll, akinek teljesen megfelelt az előző megoldás és ráadásul most elég nagy számú médiaanyaggal is támadnak. Meglátjuk, hogy mit tudnak kezdeni az új rendszerrel, mindenesetre én bizakodom. Ennek ellenére az EU (Legends) anyagokat továbbra is fogyasztom, csak úgy veszem, hogy azokat egy másik kontiunításba kell helyezni, mint az új anyagokat.
    De hidd el, nagyon megértem az álláspontodat :D
    Utoljára szerkesztette: Banderas1990, 2015.04.19. 07:45:53
  • cateran
    Jogos, bar valojaban szembekopik vele magukat :D "While movie audiences were left to wonder about the world of Star Wars that lived outside of the films, readers of the franchise’s ‘Expanded Universe’ had dozens upon dozens of novels rounding out each corner of the universe with George Lucas’ blessing. But when Episode VII executive producer Kathleen Kennedy explained that in order to give their upcoming films some freedom, they would not be following the future presented in the novels – thereby rendering the Expanded Universe non-canonical – fans were understandably upset."

Ha egyszer hivatalos engedellyel es Lucas aldasaval irodtak/rajzolodtak/akarmi ezek a tortenetek, akkor elegge kisstilu megtagadni oket, foleg, hogy az emlitett Thrawn folytatas (szvsz) kegyetlen jo lett, sot, jobb, mint az eredeti (Kyp, Mara Jade, de akar maga Thrawn is zsenialisan elkeszitett karakterek)
    Az meg kulon nett baromsag az ervelesukben, hogy azert tartjak meg a Legendset (es a torteneteket), mert kesobbi alapanyagnak jo lesz "The slight concession was made at the time to maintain the existence of the Expanded Universe under the banner of Star Wars ‘Legends,’ with writer Simon Kinberg (providing story direction for the franchise as a whole) promising that those stories could still be used as “inspiration” for canon projects."
    Csakhogy pl Leia es Han gyermekei vagy Luke es Mara Jade szerelme vagy letezik vagy nem....es mivel az uj filmekkel tisztara soprik az asztalt, igy gyakorlatilag semmisse teszik az egeszet...
  • Balogh G
    A néger sráccal mi van? Folyton izzad meg liheg ahányszor csak feltűnik egy bevágás erjéig...
  • Tetsuo
    Nagyobb LOL
  • Tetsuo
    LOL
  • Banderas1990
    A korábbi EU valóban nem számít hivatalosnak (úgymond kánonnak), de az az igazság, hogy teljesen 100%-ig eddig sem számított annak. A korábban használt kánon-szint rendszer miatt, ezeket az anyagokat bármikor felülírhatta egy "magasabb rendű" anyag, ráadásul GL már alapból nem vette őket figyelembe komolyan a munka során, ezeket úgymond egy párhuzamos univerzumnak tekintette. Szóval a vállalat hiába hagyta jóvá ezeket, de mégsem kezelték őket egy szinten a filmekkel.

A felvásárlás óta egy egységes kánon-politikát próbálnak meg folytatni (ennek része a filmek, Klónok háborúja sorozat és minden a későbbiekben megjelenő, jóváhagyott anyag). Az EU anyagok ezentúl Legends megjelöléssel kaphatóak és úgymond egy párhuzamos univerzumként kezelhetőek (ahogy GL is kezelte korábban).
  • Macropus Rufus
    "Chewbaccán nem fog az idő, sehol egy ősz szőrszál...:) "
    khmm... ha jól emléxem akkor simán több mint 100 éves már a IV. részben is... Szóval ha akkor nem volt ősz, akkor pár évtizeddel a VI. rész után miért legyen az? ;)
  • cateran
    Ne jatszodjon 30 evvel kesobb, ha lehetseges, mert addigra mar Chewbacca halott, Anakin Solo halott, Jacen Solo gozerovel trappol a sotet oldal fele...mar az eredeti storyline szerint ("The Expanded Universe (or EU for short) encompasses every one of the officially licensed, fictional background stories of the Star Wars universe, outside of the six Star Wars films produced by George Lucas and certain other material such as Star Wars: The Clone Wars, created before April 25, 2014.")

szerk: persze nem lenne meglepo, ha telibeszarnak ami eddig megjelent...

Rohadjak meg ha ertem, hogy miert nem a Thrawn szalat vittek filmre.....
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2015.04.18. 03:02:38
  • lac coo
  • Dynamic
    Most komolyan azt szeretnéd, hogy 60-70 éves öregemberekről szóljon SW? Elvárnád, hogy ők akciózzanak, fussanak, ugráljanak? Hiteles lenne, tényleg. Meg egyébként is milyen, ostoba begyepesedett gondolkodásra vall, hogy egy folytatásos történetben , ami 30 évvel később játszódik, ne tűnjenek fel új szereplők. Az SW könyvek folytatásai is tele vannak új szereplőkkel. Szerinted csak Luke és Han körül forog a SW világ?

Az meg ugye fel se tűnt, hogy a SW kezdetén Mark Hamillék is csak "senkiházi hulladék fiatalok" voltak. Ott persze nem zavart.
    Irreális az elvárásod, konkrétan egy baromság, ami ezer sebből vérzik.
  • Dewri
    Chewbaccán nem fog az idő, sehol egy ősz szőrszál...:)

Nem tűnik rossznak, de ez valószínűleg azért van, mert az alap 3 részre épül, azt a világot idézi: X-Wingek, Tie-Fighterek, rohamosztagosok, ilyesmik. Az "új" első 3 rész ezért is volt hátrányban a nagy elődök után, mert sokan nem tudtak kibékülni a hülye droidokkal, teljesen más űrhajókkal, stb. Így szerintem ez a film biztos hogy sikeres lesz, a retro színészek és a nosztalgiafaktor miatt hatalmasat fog kaszálni, ez borítékolható, még akkor is, ha a sztori esetleg nem lesz akkora nagy szám.
  • wraithLord
    Abrams inkább mélységben süllyesztette le - egyszerűsítette le mai mainstream, egydimenziós szuperprodukció szintre - a Star Trek-et. Színvonalban nem, mert sokkal profibban volt megcsinálva. Mondjuk a költségvetés is picit több volt. Ráadásul a Star Trek mindig is inkább sorozat formátumban volt jó.

Csak azért nem várom a Star Wars filmet, mert télen lesz a premier... :D
  • IMYke2.0.0.0
    Örülök, hogy nem vagyok egyedül.
    Szerintem Abrams baklövés volt.
    De, majd meglátjuk.
  • M2 #18
    "ha felnött bőrbe bújt 6 éves gyerekek lesznek itt is a szereplők"

Az pont a StarWars IV-V-VI világa lenne.
    Az volt baj az I-II-III részekkel, hogy ott meg levitték 3 éves gyerekre a szintet. :-)
  • TokraFan
    Az egyetlen pozitívum számomra ebből a trailerből, Harrison Ford jelenléte. Bár hogy őszinte legyek, ő már nagyon régen túllépepp ezen az 1bites mesén (vannak a gonoszok és a jók, fekete-fehér, ostoba vallásos alapra épül a film, persze emiatt könnyen emészthető és érthető, nem kell megmozgatni különösebben a szürkeállományt).

Kvótanéger is kipipálva, remélem lesz még kvótakínai és minen ami PC korrekt. Az viszont kétségtelen, hogy Abramsnak talán jobban megy ez a Star Wars világ, mert a Trek-ből is jóformán azt csinált, jól lesüllyesztette színvonalban sajnos. Itt viszont akár még jó is lehet, de igazság szerint nem hiszem, hogy izgalmas és érdekfeszítő filmet kapunk. A látvány önmagában nagyon kevés, lásd az újabb 3 SW "filmet"...
  • heist
    Én sem látom ebben az előzetesben azt a fenomenalitást, amit minden híroldalon olvasok. Szimpla iparos munka 2015-ös sztenderd látványelemekkel.
    Amúgy semmi, de semmi nem látszik, vagy derül ki ebből az előzetesből, lehet ez a film még jó is meg irdatlanul pocsék is, bár a kemény, belevaló csajos résztől már fennakadtak a szemeim, komolyan érthetetlen számomra minek erőltetni ezt.

• barret
    Jar Jar Binks és társai...
  • semmikozod
    A SW két dolog miatt volt sikeres:

1. Látvány: Olyan dolgokat vittek a vászonra, amit más még soha.
    2. Jó időben jött: Pont a Vietnami háború után.
    +1: Egy egyszerű, követhető történet, amivel mindenki azonosulni tudott.
  • semmikozod
    Szerintem nem a szereplőkre gondolt, hanem a filmben szerepeltetett karaktererekre.
  • MasterMason
    Én nem tudom, a star wars anno szerintem nem a szereplők miatt lett igazán sikeres.

Hanem az elképzelt világ miatt (amely idővel bizonyos mértékig valóra is válhat), tehát valójában egy olyan jövőképet adott ez a film akkoriban amiről sok ember álmodozott egy olyan korban, amikor a kazettás Walkman is menőség volt.

Viszont azóta sok idő eltelt, és bizony a jelmezek némelyike is ma már inkább hat elavultnak mint futurisztikusnak, majd meglássuk mi sül ki belőle...
  • Ender Wiggin #11
    ez akkor lenne hátborsózós, ha csak az öregekről szólna. de tele van senkiházi hulladék fiatalokkal, a szokványos kemény csajos faszsággal, ami a mai elvárás, tucat látványfilm, semmi több. abrams húzd le magad.
  • kiralysanyi
    Felcsillant egy halvány reménysugár, hogy idén végre megjön a negyedik SW film. ;)
  • BooMiller
    Ez J.J féle 2009-es teljes szereplő gárda melyik a hat éves vagy fiatal szerinted?:)))))))))) OMG
    Végül is a legtöbb majd 40 éves nem tudom kinek kellett volna játszania benne:D
    1980
    1931
    1977
    1968
    1956
    1972
    1978
    1989
    1970
    1970
    1947
    1971
    1983
    1979
    1980

Pl. John Cho(Sulu) nem tehet róla hogy 43 éves és te tininek nézed:D valszeg örül neki.. hiába telt el 6 év..
    Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.04.17. 10:23:12
  • MasterMason
    Kicsit sem vagyok elájulva ettől az előzetestől, persze ettől még lehet majd egy jó film.
  • SupraMKIII
    Jah, megelőztétl :-)

Igen, tény, hogy a SW sorozat jobban épít a látványra, de ha felnött bőrbe bújt 6 éves gyerekek lesznek itt is a szereplők, mint az ST-ben, akkor belájkolom a "headshot to JJ" oldalt...
  • SupraMKIII
    Hát, érdekes évvége lesz, az egyszer biztos :-)

Én a magam részéről már nem nézek több trailert - legyen meglepetés :-)

Ellenben kicsit vegyesek az érzéseim J.J. Abrams miatt...
  • NEXUS6
    Sokan utálják JJ-t, ahogy az ST filmekhez nyúlt. De talán azért, mert azokból is SW filmet csinált: pörgős filmeket, sok emócióval, mellbevágó látvánnyal, jó zenével, humorral.

Remélem, ez itt is meglesz.
    ;)
  • lac coo
    40 evesen nekem ez maga csoda!!:))
    Vegre egy igazi SW folytatas !