22
 • VolJin
  #22
  Azért próbált a gyerek szalonképeskedni egyfajta mímelt semlegességgel. Gondolom ő is érzi, hogy kiállni a fidesz mellett vérciki.
 • cateran
  #21
  Ebredjel mar fel!:D Nincs olyan, hogy ingyen....valahol valaki fizet erte. Vagy megis mit gondolsz, ki es mibol fogja kiepiteni, karbantartani a jelen peldaban levo "ingyen" wifit? A Mikulas? Aztan meg nem kellene megkerdezni az atlagembert, pontosan azert, mert kurvara nem ert hozza. Az allam donthet ugy, hogy maga kiepiti a rendszert (ekkor a jo kis adobol megy majd, azaz mindenki fizeti) vagy kotelezi a helyi onkormanyzatokat, hogy csinaljak meg (detto atlag beno fizeti) vagy az internetszolgaltatokat kotelezi (akik meg beepitik valahova, ugyhogy azok fizetik, akiknek van internet elofizetese amugy is....na az am a kibaszas....:D)
  Ez az egesz porhintes, parasztvakitas....A "Mit hazudjunk hajnalban, reggel, delelott, delben, delutan, este, ejszaka?" 1ik adasa by Fidesz
 • VolJin
  #20
  Megkaptad már a kis füzetecskébe gyüjtött öt CÖF rendzvényen való részvételt igazoló bélyegecskéért járó személyesen Orbán Viktor által dedikált narancsszínű bögrét,amelyet a helyi fidesz alapszervezet Viktorka születésnapjának tiszteletére szervezett ünnepségén adnak át?
  Na amikor a helyi fidesznyik nomenklatúra vezetésének feleségei elcseverésztek a maldvin-szigeteki nyaralásukról, nem vetted észre a tekintetükben a lesajnáló mosolyt a rezsicsökkentísből már félig összespórolt csángóföldi tervezett, hónalj alá csapott was Albert kötetes, hátizsákos túrádról tartott révedezéseidkor?
 • VolJin
  #19
  A konzultációcskád a politikai maszlag.
  Várjad csak a postásbácsit,hogy mikor hozza meg a kis boritékocskát, amiben türkménbasink kikérdez ennek a díszfasznak a segitségével.
  Hatalmas kollégiumi érdemei lehettek Viktorka szemszögéből nézve abban a kommunista elitképzőben,hogy a mai napig abból él ,eg az a bazári majom...
 • Csaba161
  #18
  Igazából te vagy nagyon eltévedve a Narancsos szemüveged mögött. Ja, majd lesz a fideszes tanácselnököknek ingyen wifi-je a pártház 20 méteres körzetében, oszt majd az egész falu azt használja??? Vagy mi a szar lesz ez az ingyen wifi szerinted? Vagy hogyan lehet kivitelezni?

  Ez az egész egy sötét demagóg duma, egy végképp megbukott, velejéig korrupt tolvaj banda utolsó próbálkozása, hogy népszerűsítse magát, na de így az internet népével szembemenve????

  Nem beszélve arról, hogy ezt pedig melyik fideszes vállalkozó fogja kivitelezni tripla áron a falvakban???
 • mrzed001
  #17
  Veled ellentétben én TÉNYEKKEL jöttem.
  Vitázz, ha van mivel, vagy hallgass, ha túl h.lye vagy hozzá ... felénk ez a mondás.
  Vagy soroljam a Lex Kurucinfótól kezdve a Lex Habony, Lex TV2 ...
  Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2015.04.15. 18:36:16
 • M2 #16
  "de ha x politikus fikázásán túl nem tud érdemben hozzászólni, akkor menjen olyan fórumra, ahol x politikus fikázása a téma, van belőlük elég"

  Ezzel egy baj van: azt szól hozzá, amit akar és ott ahol akarja. De ettől függetlenül is: ide pont beillik Tompika vagy a Fidesz szidása.
 • asgh
  #15
  Minden politikusnak más a bizalmi szintje eltérő társadalmi csoportokban. Egy Bp. belvárosi értelmiségi bizalmi szintje mondjuk Vona Gábor iránt nyilván alacsonyabb, mint egy ózdi munkanélkülinek. Semmi értelme tehát belemenni x politikus minősítésébe, mert ez első sorban érzelmi kérdés, mégha sokan megpróbálják is racionalizálni az indulataikat. Persze jó érzés kiereszteni a gőzt, de mint lejjebb írtam, erre a célra vannak alkalmasabb fórumok is.
  Az ingyen wifi kérdés tök jól demonstrálja, miért is van értelme az internettel kapcsolatos kérdéseket szélesebb nyilvánosság előtt körbejárni. Az általad idézett hozzászólás bizonyítja, hogy még a téma iránt érdeklődő állampolgárok között sincs egyetértés és sokan nem is értik, hogy adott technológia mire való. Az ilyen vitáknak van értelme, mert segítik a kérdés tisztázását. Pl. a "minden faulba ingyen wifi" megoldható állami keretek között, akár EU pénzből is, de az alanyi jogon járó net pl. nem. (Vagy ha igen, akkor azon menne a sírás, hogy miért csak 1 mbit jár ingyen, és így tovább.) De az ötlet felvetése legalább elindítja az értelmes kommunikációt.
  A gond ott kezdődik, amikor a vitatkozó felek úgy kezdik a mondandójukat, hogy "ez hülye?" Nem azért, mert ne lehetne egy politikus lehülyézni, hanem mert lerángatja a vitát egy olyan szintre, ahol megint csak az indulatok dominálnak az észérvek helyett.
 • cateran
  #14
  Azert, mert minusz vegtelen a bizalmi szintje 1-1 ilyen Tompika szintu Fidesz olebnek. Raadasul errol az egeszrol is messzirol ordit, hogy nagy adag bullshit, populizmus szosszal nyakonontve, es demagogiaval vastagon meghintve. A kerdesek fele netto baromsag, bar amiota olvastam 1 klassz valaszt az Origon, azota tudom, hogy pont ez kell a nepnek...
  Idezem:
  "Legyen ingyenwifi minden településen?"
  A komment:
  "ez hülye? még net sincsen mindenhol főleg nem ingyenes mit akar ez wifivel...
  előbb legyen internetje állampolgári jogon ingyenes netje minden magyar állampolgárnak vagy családnak aztán majd megoldja mindenki a wifijét odahaza ami ingyen fog működni"
  Utoljára szerkesztette: cateran, 2015.04.15. 17:12:54
 • asgh
  #13
  Az internet semlegesség vagy a Facebook megadóztatása természetesen aktuálpolitikai kérdések és nyilván az egész kérdőívesdi fő motívációja - mint általában minden politikai kommunikációnak - a propaganda, de van némi különbség aközött, ha valaki hozzászól egy közéleti témához vagy csak ürügynek használja, hogy x párt vagy politikus ellen fröcsöghessen.
  Tőlem mindenki olyan politikai oldalt választ, amilyet akar, de ha x politikus fikázásán túl nem tud érdemben hozzászólni, akkor menjen olyan fórumra, ahol x politikus fikázása a téma, van belőlük elég, miért kell minden topicot lerángatni erre a szintre?
 • Papichulo
  #12
  Miert, nem szeretik? Milyen sokan az utcara vonultak miatta! :)
 • M2 #11
  HabonyÁrpi majd értelmezi a válaszokat, az eredményt Orbán elé rakja, aki Semjénnel együtt megállapítja, hogy a zemberek mégis szeretik az internetadót.
 • cateran
  #10
  Ez most komoly? Szerinted amugy semmi koze nincs az aktualpolitikahoz, csak 1-2 kommentelo huzza ra? Dajcs Tompika, mint a kormany 1ik szocsove (aki a gonosz eu-ban hizlalja a segget es kb semmit nem csinal, azon kivul, hogy neha karomkodik 1 jot a twitteren vagy bebofog valami ordenare nagy baromsagot)
 • Tarathiel2
  #9
  Azért van egy-két igazán agyhalott válaszlehetőség, pl.:

  "g. A diákokat inkább meg kell védeni az internettől, nem pedig még az iskolában is erre tanítani őket. "
 • Griphons
  #8
  Már bocsi, de az egész internetkon egy nagy politikai maszlag. Mit gondoltál miről fog szólni? Ez politika kőkeményen.
  Olyan kérdések is vannak, amik egyértelműen értelmetlenek vagy nincs értelmes választási lehetőséged (pl 16. ezen jót röhögtem).
  Lehet hogy a netezők küldték be a kérdéseket, de majd a politikai elit mondja meg milyen válaszokból választhatsz. Ez olyan "van rajta sapka, vagy nincs" dolog. De van rá egy jobb szó is: parasztvakítás.
 • Ra1n
  #7
  Tompika.....Kötélre vele...
 • Atisz #6
  Egész jó kérdések jöttek ki végül, tök jó, hogy ilyen sokan hozzászóltak.
  A Google és főleg a Facebook megadóztatása szükségszerű, mivel ezek a cégek Írországban adóznak, tehát ha egy magyar proli felad egy hirdetést a facebookon, akkor a szerencsétlen, nyomorgó íreket támogatja könnyen ölébe hullott forintjaiból.
  Az árakkal kapcsolatosan meg persze mindenki a mérséklés híve, de ha belegondolunk, hogy a telekommunikáció díjszabásai még mindig nálunk az egyik legmagasabb az EU-ban, akkor tényleg ökölbe szorul néha az ember keze (milyen jó volt szétbombázni a Matávot, ugye?)
 • M2 #5
  Deutsch Tomikára gondolsz?
 • culas25hc
  #4
  Ezekből talán az utolsónak van valami értelme. De komolyan, ki ne akarna ingyen falusi wifit...meg ingyen sört
 • Jakuza1
  #3
  De tudtam hogy lesz egybol valaki aki jon a hozzaszolok kozul valami politikai maszlaggal.
 • lamer the true
  #2
  Ej de Jó lenne már szavazni...
 • mrzed001
  #1
  Ez mekkora kamu már :D
  Hol is van itt ebben az internet cézárának, a véleménycenzornak, a bitek megadóztatójának a Viktornak az 1GB / 150 Ft-os csomagja? Hát sehol. Nem is csoda, akkorát égett vele a teljes vezetés, hogy még talán most is oltják a tüzet.

  A többivel kapcsolatban, meg egy kissé félek. Meg egy kissé jobban is.
  Tudjuk milyen Viktor. Van egy kérdés pl, hogy védjük a gyerekeket interneten ... és egyik válasz kapásból egy olyan gumicsont, amire bármi törvényt lehet hozni: "Még erősebb gyermekvédelmi szabályokat kell alkotni az internettel kapcsolatban."
  Innentől kezdve Viktor legitimnek tarthatja a kínai nagyfal implementálását is, hiszen az azért van hogy megvédje a gyerekeket ... ja meg a buta népet is, nehogy el tudja online mondani amit gondol (róla).

  Egy szóval én igen veszélyesnek tartom egy ilyen (visszaeső) politikai hatalomhalmozónak (alias diktátor) a kezébe bármi olyan fegyvert adni, amit kifordítva a net békés népe ellen használhat.