20
  • TokraFan
    #20
    "...nyilván nem arra gondolt a szerző, hogy a Föld mind a 7+ milliárd lakosa látni akarta, hanem csak annyit, hogy igen, bizony sokan látni akarták/akarják a filmet. Ez az állítás pedig igaz."

    Akkor egy magát úságírónak tituláló ember, fogalmazzon ennek megfelelően. Az utólagos verselemzést és a szerző gondolatainak magyarázatait hagyjuk az irodalom órára.
    Egyébként még megmagyarázva sem igaz a kijelentés, mert mint tudjuk, a magas nézettséghez sokszoer egészen más okok is hozzájárulhatnak (éppen ünnep van, meghal egy szereplő, a nyitó hétvégén szabadságon vannak a Török vendégmunkások). Számos néző nem azért megy be, mert látni akarja, hanem mert éppen nincs kreatívabb ötlete a szabadidő eltöltésére, és betér a első mozifilmre, aminek jó a plakátja. Egy újságírónak ezt illene tudnia...
    Bár az SG-n Ötvös csöpi óta tudjuk, hogy haver haverja és a szerkesztők gyerekei vagy kegyeltjei írnak cikkeket, nem szakemberek...Tisztelet a megmaradt kivételnek...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.04.15. 17:40:50
  • TokraFan
    #19
    Nem is állítottam ennek ellenkezőjét...Ugyanakkor, én nem vagyok újságíró!
  • TokraFan
    #18
    :-D :-D
    Ez igen jó volt!
  • Xaradruf
    #17
    Elég fura egy két kommentelő hozzáállása.

    Mindenkinek segítenék. Ez a cikk nem kritika, nem is próbál meg annak látszani. Egy tájékoztatás arról, hogy hányan látták a moziban a filmet, mennyi idő alatt, és körülbelül mekkora bevételt hozott.

    Másik. Semmilyen 'gyermeki rajongást' nem vélek felfedezni a cikkben, se más szubjektív elhajlást. Nekem ez a filmsorozat az elmegy kategória. Az hogy 'mindenki látni akarta' egy szófordulat és nyilván nem arra gondolt a szerző, hogy a Föld mind a 7+ milliárd lakosa látni akarta, hanem csak annyit, hogy igen, bizony sokan látni akarták/akarják a filmet. Ez az állítás pedig igaz.

    Na csak ennyit szóltam volna hozzá, egyébként számomra érdekes volt olvasni arról, hogy egy 7 részes sorozat 7. részre hogy lesz egyre népszerűbb. SZVSZ
    Utoljára szerkesztette: Xaradruf, 2015.04.15. 15:25:17
  • logixxxxx99
    #16
    E filmkritika kritikán aluli !!!!
    Hahó SG !!!!
    Hova süllyedt a színvonal ?
  • Griphons
    #15
    Egy jó kritika a Hollywood Hírügynökségtől:
    https://youtu.be/p-BhtBgKcKY
    Utoljára szerkesztette: Griphons, 2015.04.15. 13:28:58
  • Ender Wiggin #14
    az népszerű tévhit, hogy egy agyon reklámozott film egyik főszereplőjének halála nincs hatással a bevételekre, főleg, ha ilyen sajátos kröülmények között történik. szegény walker james dean-szerű balesete nem volt tehát hiábavaló. páran jól megszedik magukat a balesetnek köszönhetően.
  • zetortraktor
    #13
    Tudod, hogy mi a kritika? Mert ez biztos, hogy nem az. Szerintem még az sincs leírva benne, hogy jó-e a film vagy nem.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2015.04.15. 04:30:35
  • Jawarider
    #12
    Nincs infóm, világosítsatok fel, de, lehet azért is lett siker mert nem volt lehetőség mást nézni...

    Csak tipp, ne anyázzatok, köszi
    Utoljára szerkesztette: Jawarider, 2015.04.14. 23:04:16
  • Montanosz
    #11
    Nagyon zuhan a sg filmkritikáinak minősége.

    Vagy nyáladzás vagy lehúzás.

    Egy jó akciófilm és kész, kár ennyire lelkendezni érte. Persze ha egy 12 éves írta megértem.
  • bertino
    #10
    itt az újságírás már rég blog stílusban megy.
  • BooMiller
    #9
    Szerintem nem jogos:) Egyébként az asszonynak azt szoktam mondani amikor ilyenekkel jön egy popcorn mozi nézése közben hogy lát e DiscoveryHD feliratot a jobb fölső sarokban, ha nem miről beszél:) Most komolyan itt valaki hihető dolgokat vár ez eleve agyrém..... természetesen nem láttam de lényegtelen..
  • G_ArchAngel #8
    Elég szürreális, hogy elolvasol egy cikket, ami egy filmről szól, amit NEM akarsz megnézni, majd kommentálsz alá...
    Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2015.04.14. 21:09:02
  • bdzsana
    #7
    Én csak a trailert láttam, de az nekem olyan volt, mintha az akciófilmeket akarnák parodizálni. Nagymellű nők, jó kocsik, hű de kemény szereplők a hű de kemény beszólásaikkal, nagy robbanások....
  • RAZOR27
    #6
    Hallottam ma a próbanégereket "beszélgetni" a vonaton. Életembe nem halottam tőlük olyat, hogy moziról beszéltek volna eddig -nyilvánvaló okokból- Ennyi év után megtört a jég. "dikkmán néztem a moziba a halálosabb iram 7et! Oszt volt benne ilyen dóón. ilyen repülő amire engedély kell mert csak a rendőrök használhattyák!" (cenzúrázva). Meg még a munkatársam is erről hablatyolt aki szerintem szintén első mozizó lehetett, mert akkora dagadt hogy a székbe be nem férne... talán az ágyas moziban nézte :D

    Hozzáteszem nem láttam a filmet, szóval passz :D
  • Lacee86
    #5
    "Természetesen Paul Walker halálát követően erről már mindenki meg volt győződve, annak ellenére, hogy népszerű tévhit, hogy az efféle tragikus eseményeknek nézettséggeneráló hatása van" -> Ez nem tévhit, tényleg van ilyen hatása.
  • Venom T
    #4
    Attól még jogos amit felvet.

    Engem sem érdekelt a film, mégis meg kellett nézem moziban.
    Hát hagyjuk. Akciófilmnek király. Amolyan The expendables csak autókkal.
    Ha így néznénk nem is lenne gáz. Elkönyvelném egy közepes popcornakciónak és kész.
    De ez elvileg ugye egy Halálos iramban folytatás.
    Oké, hogy a sorozattól távol áll a realitás, de azért ideje lenne már visszatérni a földre és lejjebb venni a szereplőnék a supermanfaktort.
    Az autós trükkök is távol állnak a realitások talajától de oké, elfogadjuk, mert ezek a filmek erről szólnának ugyebár. Elhisszük, hogy értenek a szereplők a kocsikhoz, meg jól vezetnek, rendben.
    Na de már az ötödik résztől eszméletlen miket tudnak a szereplők a (szuper)vezetésen kívül.
    Az egész csapat, olyan stratégiai briliáns elme, hogy tábornokok bújhatnak el mögöttük a francba. Az Ocean's eleven skillekkel rabolnak ki egy drogbárót. Ez igen.
    Vin Diesel meg földbe döngöli Dwayne Johnson-t aki a szerepe szerint egy hiper-szuper elit kommandós. (Számomra a testalkatát és az alakítását tekintve ez hihető is lenne)
    De jön Vin Diesel az utcai kemény gyerek, aki tud vezetni, és szétveri...
    A másik meg az amikor a Han gyerek a csajról a ravasz felhúzása alapján meg tudja mondani, hogy (ex)Moszad-os. Hát ez fenomenális...
    A hatodik részben Michelle Rodriguez amnéziás... Lassan egy brazil szappanoperára hajaz ez az egész.
    De az mindent visz, mikor Diesel 6 vagy 8 sávot repül, hogy elkapja a tankból kirepülő Michelle Rodriguez-t hogy együtt csapódjanak bele egy kocsi szélvédőjébe vagy 200-al!
    Természetesen ezt is lábon hordja ki, nem kerül koporsóba egyik sem...
    A félórás repülőgép kifutós jelenet meg ugye internetes meme is lett annyira eltúlzott.

    Most meg már ott tart a sorozat, hogy egy mezei (ex)FBI ügynök és az utcai bunyókban meg az autóvezetésben is jártas kemény gyerek elitkommandósokat vernek szét szerte a nagyvilágban. Felhőkarcolók közt ugrálnak kocsikkal Dubai-ban. És a csapat összes tagja olyan profi közelharcban, hogy a SEAL kommandó sírva kapkodna utánuk.
    Én már lassan azt várom, hogy egy ilyen Interstellar vonalat is belevigyenek, és kiderüljön a csapatról, hogy amúgy ők komoly asztronauták és asztrofizikusok is egyben és a haldokló föld bolygó helyett egy féreglyukon áthatolva, keressenek új bolygót az emberiség számára. Ranger leszálló modul helyett mondjuk legyen megint az, hogy ejtőernyővel landolnak egy ismeretlen bolygón egy Dodge Challenger-el, meg egy Fiat Stilo-val. Tars helyett meg legyen K.I.T.T. legyen a fedélzeti számítógép asszisztens.
    Kurt Russell helyett meg beugró színésznek javasolni szeretném David Hasselhoff -ot.

    Szóval ez egy látványos és agyatlan akciófilm, annak jó, de ott sem kiemelkedő.
  • who am I 7
    #3
    "egy columbo fan"
  • ntex
    #2
    A Te véleményed is szubjektív :)
  • TokraFan
    #1
    Az SG lassan az újságírás legaljának mintapéldánya lesz. A cikkből csak úgy süt a szubjektív rajongás, ami engem olvasóként egyáltalán nem érdekel, és rettentően idegesít.
    Eleve így nyit a cikk:
    "Tudtuk, hogy mindenki látni akarja a filmet"

    Nos, francokat...! Nem, nem mindenki akarta látni, pl. én sem, sőt, még egyetlen részt sem láttam ebből a fosból, hovatovább a létezéséről is alig tudtam. A pitbull fejű agresszív maffiózók mozija ugyanis lehet, hogy tömegeket mozgat meg, de létezik még az a réteg is, akiket alapból taszít.
    Úgyhogy kéretik nem kijelentő módban általánosítani, mint egy nevenincs bulvár lapban, hacsak nem szándékosan a bulvárosodás a cél kedves SG!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.04.14. 18:10:34