14
  • bdzsana
    #14
    Nem hiszem, hogy ez akkora plusz információ a Google-nek. Ha vettél már pl. akár egy android alkalmazást is, már tudja. Lehet, hogy te pont kitartasz, de mit számít az az 1 a 100-ból a Googlenek? Nem beszélve arról, hogy aki hajlandó fizetni egy ilyen szolgáltatásért az az a réteg, ami már rég megadta ezeket az adatokat a Google-nek.
  • TokraFan
    #13
    Ha az AdBlockot ellehetetlenítik, akkor host fájlból kell tiltani az összes tetves adatgyűjtő/reklám domaint...Ennyi. Sok sikert az ellehetetlenítéséhez!
    Egyetlen dolgot tehetnek ami ellen nincs védelem, ha ráégetik a reklámot a feltöltött videóra. Ez viszont lehetetlen, hiszen a reklámok cserélődnek a tartalmakon, idővel le is járnak, tehát le is kéne tudni vakarni a videóról...
  • gforce9
    #12
    "ezért nincs értelme tovább gyűjteni."

    A profilépítés ugyanúgy menni fog. A reklámot meg megkapod bárhol másutt. Egy különbség lesz. Miután fizettél a googlenak a neved és a bankszámlaszámod is tudni fogja. Sok fizetős szolgáltatása volt eddig is. Egyértelmű hogy ez a gyakorlat. Szóval konkrétan személyként tud hozzárendelni az összegyűlt adatokhoz. Egy idő után ott fog csücsülni mindenki a google adatbázisában név szerint. És a google még azt is tudni fogja az adott emberről, amit még a barátai sem. Nincs értelme az adatgyűjtésnek a fizetés után? Dehogynincs. Akkor nyer igazán értelmet az egész.
  • bdzsana
    #11
    Adatainkat a Google nem fogja eladni. Azért nem fogja eladni, mert a hiedelmekkel ellentétben nem az NSA-nak gyűjtenek infót, hanem maguknak, és azt arra használják, hogy minél pontosabb reklámokkal tudjon bombázni. Természetesen az NSA is látja ezeket az adatokat, mert kiperelte belőlük, de nem ezért gyűjtik. Mivel a Google nem fogja eladni az adataidat konkurenciának (miért adná), és reklámot sem fog szolgálni neked (legalábbis egyelőre csak azon a platformon nem) ezért nincs értelme tovább gyűjteni.
    Illetve van, minden szolgáltatás/szoftver gyűjt információkat a felhasználó szokásaidról, azért hogy javítsák az adott rendszert, de ezek már nem olyan mértékűek.

    A hozzászólásod másik részével meg nem tudok sem egyetérteni sem vitába szállni. Nem vagyok jós, nem tudom hogyan akarják pontosan bevezetni és miként fog hatni az ingyenes modellre. Lehet jó is és rossz is ahogy te írtad.
  • Macropus Rufus
    #10
    ez jogos, de ugye naivitás azt hinni, hogy nem lesz biznic az adatunk akkor ha már fizetünk...

    Sztem a youtube elég szar ahhoz, hogy ne fizessek. Gagyi hd és fulhd filmek. Semmire nem jó 4k videók. Gagyi az egész. Vagy ha már fizetek, akkor legyen a fullhd fullhd és ne csak képpont számban, hanem tényleges minőségben is. Aki látott már bl filmet az tudja milyen a fullhd kép minősége, a youtube fullhd tartalma a közelében sincs.
    Arról nem is beszélve, hogy a baromságért nem fogok fizetni (epic fail és társai videók)
    Sztem ez nem jó húzás a Google részéről. Fizetős kategóriában már vannak jobbak is.
    A youtube azért lett sikeres, mert ingyé'. Véleményem szerint nem fog jelentősen nőni a bevétele. Viszont azt el tudom képzelni, hogy a nemfizetők egyre több reklámot fognak kapni. Egy fajta nyomás alá helyezik őket: ha nem akarod a videó elején nézegetni a reklámblokkot, akkor fizess. Aztán majd lesz az, hogy okés, hogy fizetsz, de csak 5dodó/hó értékben ezért már kapsz egy pici reklámot. Aki 10-et fizet az nem. És ez így fog menni.
  • bdzsana
    #9
    Miért lenne gáz egy szolgáltatért fizetni? A 10 dodót én speciel nagyon sokkallom, 1-2-t tartanék reálisnak, de alapvetően az elv nem rossz. Hányan sírtak itt sg-n is azért, hogy inkább fizetnének egy szolgáltatért csak ne az adataira pályázzanak, amik segítségével célzott reklámokkal bombáznak.
    Ez egy lépés kifelé ebből a világból. Semmi sincs ingyen, a youtube szervereinek már lassan kell egy külön atomerőmű és amúgy is veszteséges. A googlenek másból van pénze.
  • RAZOR27
    #8
    van reklám tubon? :D
  • theone91
    #7
    Az oké, de ha lesz előfizetéses modell, akkor nem biztos, hogy az Adblock ezentúl fogja majd a reklámokat, úgy ahogy a Spotify reklámokat sem fogta sosem, ha böngészőből hallgatod. Itt-ott módosítgat a Google és már nem fog működni az Adblock.

    Az Adblock ellehetetlenítése alapvető dolog ahhoz, hogy egy ilyen jellegű supstriction-model működjön és ezt a Google is tudja.
  • Jani Hun
    #6
    Én azt nem értem, bár nem is az hogy nem értem, csak nem akarom elfogadni, azt, hogy ha már uyge a google-é a youtube, akkor mi a turónak akarnak még több pénzt beszedni? igyis tele a piac vele, nemkicsit profitáló ez az egész, azt is tudom hogy pénz még több pénzt szül ugyebár, de akkoris basszus. Ez azért már túlzás. De megtehetik hiszen az összes többi videomegosztó portál eltörpül a youtube mellett. A következő lépésük a pornóipar lesz, ott talán még nincs akkora szerepük.
  • dlb
    #5
    Biza ott az Adblock, de a sok gazdag gizda ezzel nem tud felvágni. De azzal hogy apám vett nekem júútub előfizetés az már ultra király csávó lesz. Ez a videó is jól mutatja. Ilyen a világ....
    https://youtu.be/MzmHGQecQco?t=274
  • Borg18754
    #4
    miért akarna nekik bárki is fizetni amikor van Adblocker?
    én már évek óta nem láttam youtubeon reklámot.
    Utoljára szerkesztette: Borg18754, 2015.04.10. 09:47:33
  • Csaba161
    #3
    És ugye most a Twittert is megveszi Google, majd az is fizetős lesz, legalábbis ha reklám nélkül és nem két napon belül, hanem azonnal akarod megkapni az üzenetedet...
  • Sir Quno Jedi
    #2
    Uuuuuuuuuuuuuuu, én már úgy, de úgy szeretnék fizetni a szaros jutyúbnak, hogy a fos üvöltős reklámjaikat ne rakják bele a pár perces lowres fosiakba (amiket persze nem is ők csináltak)... Szentem 10 dolcsi túl kevés is ehhez, legyen 110!!!! Ujjé!
  • MasterMason
    #1
    "Az előfizetési díjakból befolyó összegeket a YouTube és a zenei klipeket kínáló partnerei elosztanák egymás között."

    Aztán milyen alapon csak a zenészek és a youtube osztanák el ezt a pénzt?! Miért gondolja azt bárki, hogy csak a zene előállítása kerülhet pénzbe az előadóknak?! Nevetséges.