8
  • zola2000
    #8
    A microsoft abból akar élni, hogy minden windows10ben van windows store, és azt szeretné hogy ezt az emberek használják, és ennek a hasznából levonja a maga százalékát.

    Igaz, hogy most még (a win 8as áruház appban) nem lehet mai szintű játékokat, és photoshop szintű szoftvereket venni, de win10en már komolyabb lesz az "áruház" app is, és felhasználók százmilliói hoznak milliárdos hasznot a facebooknak az egyszerű játékokkal pc előtt ülve, tehát az MSnek csak jó, ha gyorsan terjed a windows 10, egyrészt gyorsabban elhagyhatják a win 7-8 támogatását, másrészt több hasznuk lesz a windows áruházból.

    (írom ezt linuxos pc alól : )
  • karesz6
    #7
    Félreérted mi a nyílt forráskódot. Ha nem akarod nem böngészed, de a nyílt forráskód annyit jelent hogy bármelyik jöttment beletöltheti egy fordítóba és csinálhat belőle windows telepítő lemezt. (erre már egy számítógéphez picit jobban értő 15 éves is képes) vagyis ingyen van és legális. (a mai kalózverziók mögött nem épp átlagos 15 éves geek ek vannak) Ha te a gépedet egy totál laikus felhasználóként office + net + játék kombóra használod max egy hangyányi javulást érzel majd a géped stabilitásában mert nem mindenféle bizonytalan forrásból származó tört windowsra hagyatkozol hanem legálisan ingyen fogják a rendszeredet ezért fizetett napi 8 órában csak ezzel foglalkozó fizetett programozók tervezni, míg a geek ek kedvükre lubickolhatnak a lelkes amatőrök/tehetségek által rommá módosított windows verziók százai között.

    magyarul: sokat nem érzel majd belőle de ami eddig illegális verzió volt mostantól nem lesz az.

    és ami még nagyobb dobássá teszi: Ok hogy az apple ingyenessé tette az ios-t de az apple az iphone/ipad párosból él, addig a microsoft pedig a windows eladásokból. (mert bár otthon kb mindenkinek illegális verziója van addig a cégeknek legális , és a microsoft elég vígan elvolt eddig is ebből). Szóval bátor húzás volt ez.
  • Sir Quno Jedi
    #6
    Tökömet sem érdekli a nyílt forráskód. Működjön oszt jóvan. Senki nem áll neki winfos forrásokat böngészni és fordítgatni emberek! Átlag júzert ez annyira sem érinti, hogy semmenyire. Menjen jól!
  • kissssss
    #5
    "Nyílt forráskóddal újulna meg a Microsoft"

    már elnézést de ha jól tudom április 1 már elmúlt....
  • Animefox
    #4
    De olyan meg nincs hogy valamiben ne lenne hiba....
    2 meg hogy a linux sikere nem csak a nyílt forráskódban rejlik, ott van a megbízhatóság és az egyszerűsége, nem generál saját maga "direkt" hibákat. Windows totál arra van kitalálva hogy vásárolj hozzá ezt meg azt, plusz foglalkozzál vele, mert máskülönben az oprendszer saját magával végez.
  • Cat #3
    Most is van a cégnek olyan kormányzati programja, amelynek keretében minden államnak beketintést nyújt a forráskódba. Szerintem ez egyáltalán nem olyan hamvában holt ötlet.

    A borzasztó inkább az, hogy mindez nem ér semmit. Számos esetben bebizonyosodott, hogy a Linuxban is évekig, vagy akár évtizeden át vannak hibák, de mivel a felhasználók 0,00000001 százaléka se ért hozzá, vagy aki igen, azt érdekli, hogy belenézzen, ezeket bárki kihasználhatja.
  • CairoJack
    #2
    Az emberek örökké fognak élni, repülni fognak, teleportálni és az időben utazni. Persze nem mostanában, mert még nem adottak a technikai, biológiai feltételek, de hosszú távon megvan rá a lehetőség...
    Na kb. ennek a cikknek ennyi értelme és realitástartalma volt.

    Köszönjük MS marketing csapat!
  • SupraMKIII
    #1
    Ez a nyílt forráskód... Dolgozik a marketing részleg? Hagyjuk már!!!