6
  • Tetsuo
    #6
    Én mindig mondtam, hogy egészségtelen bejárni dolgozni bármikor és bárhova is. ;-)
  • Szvasztika
    #5
    Már megtörtént !
  • Dodo55
    #4
    Szerintem meg a téli időszámítás hülyeség, mert télen már késő délután sötétedik, amikor bőven aktívabbak az emberek, mint a reggeli órákban. A reggeli készülődéshez a kültéri világosságtól függetlenül is világítani kell (fürdőszoba, wc, stb általában ablak nélküli vagy kis ablakos), ellenben 16-17 óra körül olyan helyiségekben tartózkodnak (még a munkahelyen, vagy pont hazaérve a nappaliban, konyhában), ahol a természetes fény hasznosítható lenne. Ezen felül az elhúzódó kültéri munkákat, vagy a munka utáni kültéri tevékenységeket is zavarja a sötét.

    Halgatyó: nagyon rossz példát mondtál, mert pont hogy akik 8-ra (nem 9-re...) járnak be dolgozni, azok sötétbe mennek el, majd sötétbe érnek haza, nekik a legrosszabb ez egészségügyileg. Akik 6-ra járnak és délután 2-re végeznek, azoknak marad még pár óra világos időszak szabadidőként.
  • ostoros
    #3
    Hülyeség.
  • halgatyó
    #2
    Az egész nyári időszámítás azoknak jó, akik délelőtt 9-re autózgatnak be pár kilométerről a munkahelyükre a légkondis A8-akkal.
    Azok viszont, akik (sok esetben vidéken) reggel 6-ra vagy 7-re járnak dolgozni, a másik településre, nekik emiatt egész évben SÖTÉTBEN KELL FELKELNI, REGGELIZNI, ÖSSZEKÉSZÜLNI, ELINDULNI a munkába, nekik ez nagyon egészségtelen.
    No ez az, amire ívben sz@rn@k a törvények összehozói. Nemcsak Magyarországon, hanem az egész nyugaton, ahol ezt a szemétséget bevezették.

    Akkor lenne több létjogosultsága a dolognak, ha csak tényleg a legnyáribb hónapokra vonatkozna! Például lehetne nyári időszámítás június 12-től augusztus 30-ig, vagyis a nagy nyári szabadságolások idején.
    Miért is nem akkor van? Miért pont márciustól novemberig?
  • akyyy
    #1
    tök jó hogy éjszaka megy vonat ezekre a helyekre, de pest és miskolc között sosincs hajnali 3-at közlekedés :\