28
  • M2 #28
    Tipikus OlcsóJános hozzáállás: a több tucat kritériumból kiszemeltél egyetlen egyet: az alacsony árat. Szerinted csak és kizárólag ennek kell megfelelni. De ez soha nem spóroláshoz vezet, sokkal inkább a teljesen értelmetlen pénzköltéshez.

    Nagy szerencséje a brit politikusoknak, hogy nálad sokkal felkészültebb IT szakembereik vannak! :-)
  • Papichulo
    #27
    A képviselő ne felejtse ott a készüléket, mert az aktatáskáját is ottfelejtheti. vagy a mappáját. A hivatalos lepecsételt aláírt doksik elvesztése ugyanannyira fájó lehet.

    A cel nem a papir alapu rendszer duplikalasa lenne, annak minden hatranyos tulajdonsagaval egyetemben, hanem inkabb a javitasa!

    A tabletet fel kell úgy szoftverezni és beállítani, hogy tudja használni a politikus. Az IOS-t is be kell állítani és más oprendszert is.

    Out-of-the-box milyen fleet management lehetosegekkel rendelkeznek ezek a 30-40k-s eszkozok?

  • gforce9
    #26
    A képviselő ne felejtse ott a készüléket, mert az aktatáskáját is ottfelejtheti. vagy a mappáját. A hivatalos lepecsételt aláírt doksik elvesztése ugyanannyira fájó lehet. A papírban meg nincs beépített gps, meg automata törlés funkció. Ha valaki adatokat akar lopni egy politikus gépéről, az meg tudja oldani. Törhetetlen rendszer nincs és nem is lesz.

    Piszokgyors wifi? Mégis minek? Működjön stabilan aztán kalap. Nem kell HD videókat streamelni.

    Többezer oldalas doksi? Mégis micsoda? Régen rossz, ha olyan felkészületlenül ülésezik, hogy ott helyszínen kell többezer oldalas doksikat bújni. Otthon vagy az irodájában van értelmes gép, amin esetleg dolgozni is lehet.

    " A politikus nem IT szakember, a fentieket hackelés és modolás nélkül kell hoznia a tabletnek, a gyári csomagból kibontva." miért is kéne? Tudod a tableteket nem a politikusokra tervezik, hanem az átlag userre. Ha mindenképp kell a titkosított adattárolás az bármilyen oprendszer alatt megoldható. A tabletet fel kell úgy szoftverezni és beállítani, hogy tudja használni a politikus. Az IOS-t is be kell állítani és más oprendszert is. Nem kell megmagyarázni, hogy fejből mindent tud, mert ez egyszerűen nem igaz. Minden usernek vagy usercsoportnak mások az igényei. Minden készüléket a felhasználási területhez kell igazítani, hacsak nem kifejezetten arra készült.

    Az akkuidőt minden normálisabb tablet tudja. még a 30-40k kategória is. Nem is értem ez hol érv.

    Feleennyiért megoldható az egész.
  • M2 #25
    Nagyon vastagon ott a biztonság kérdése is: ha valahol ott felejti a képviselő a készüléket, akkor rá tudjon keresni hogy hol is pontosan. Ha kell, távolból le tudja törölni róla az adatokat, de ha valamiért nem éri el, akkor csináljon egy teljes törlést magától. Az adatok titkosítva legyenek kiírva a háttértárra, ne lehessen egy sima SD kártya vagy hw cserével leolvasni...
    Mindezeket ismét hangsúlyozom: készen, leszállítva kell tudnia, a gyári dobozból kibontva.
  • M2 #24
    "Az alapfeladatok ellátására egy alap notebook tökéletesen megfelel."

    Hogyne, 2-3-szor annyi pénzért. És most ne gyere a 100 ezer forintos cuccokkal, azok nem napi folyamatos hurcolászásra vannak megalkotva.

    "bőségesen kielégíti egy politikus informatikai igényeit"

    Szerintem lebecsülöd az igényeket. Alapból kell egy piszok gyors WiFi, ezzel az olcsó gagyik már ki is hullottak. Meg kell egy olyan hw+os páros, amin egy sok ezer oldalas doksit megnyitva azonnal működjön a gyors lapozás és a keresés. A felbontás legyen elég nagy, az aksi bírjon ki sok-sok órát, de a készüléket simán lehessen becsúsztatni akár egy mappába vagy mappa méretű táskába. A politikus nem IT szakember, a fentieket hackelés és modolás nélkül kell hoznia a tabletnek, a gyári csomagból kibontva. Az adatait is védeni fogja jelszóval, itt jól jön az ujjlenyomatos belépés.

    Remélem látod, hogy már rég nem a 20-30 ezer forintos sávban mozgunk!
  • gforce9
    #23
    Amit írsz egyszerűen röhejes. Az alapfeladatok ellátására egy alap notebook tökéletesen megfelel. Tök mindegy milyen oprendszerrrel. Ha meg már mindenképp tablet, akkor viszont szintén marhaságokat írsz. Ugyanis töredékért lehet venni olcsóbb megoldásokat, ami bőségesen kielégíti egy politikus informatikai igényeit. Ami a bizonságtechnikát illeti pedig, általában nem az oprendszer, hanem az appok a bűnösek. Azt meg nem tudod megmagyarázni, hogy IOS alatt nincs lehallgatás.Persze, nagyon okos döntés az apple cucc. Főleg annak aki eladja.
  • trogi75
    #22
    Szerinted hogy jött ki a 3 000 000 font megtakarítás?
    A másik összeggel ne foglalkozzunk, mert az viszonylag egyszerűen ellenőrizhető.

    Azt írja a jóképességű, hogy akár 3M fontot is meg lehet takarítani. Oppácska! Mi ez a feltételes módú félrebeszélés? Jelentse ki kijelentő módban. Persze úgy nem meri.
    Amúgy szerintem úgy jött ki ez a "megtakarítás", hogy az összes papírforgalmat (igen, beleértjük ebbe a kéztörlőt és a vécépapírt is!) felszámolták, illetve hozzácsapták még a nyomtatók és a hozzávaló számítógépek értékét is.
  • M2 #21
    "egyértelműen jobb alternatíva lenne az egyedi-gyártású hardver"

    Igen, az olyan magyaros lenne, spórolás címszó alatt 200 ezer helyett 20 milliót költeni egy olyan dologra, amit aztán a hatalomra kerülő ellenzék dob is a kukába.
    Na meg az államilag mod-olt android, az kellene ám nagyon a képviselőknek! :-)
  • MsUser
    #20
    Ez egy forgalmazási bravúr "reklám" drága biztonságos eszközt a képviselőknek, az nem is szempont hogy ezek leírható költségek, pláne az adófizetők zsebéből.
    Az Androidnak is van erre a célra kiélezett verziója "CyanogenMod" már hivatalosan is elkészült a Google független titkosítható Androidjával!
    De tovább megyek ezzel, ha szempont lenne a költségvetés és biztonság akkor egyértelműen jobb alternatíva lenne az egyedi-gyártású hardver, és Android alkalmazása a brit kormánynak!
    Utoljára szerkesztette: MsUser, 2015.03.30. 06:41:41
  • M2 #19
    A csőlátást bóknak veszem, ugyanis tény, hogy a szaktudás eredménye egyfajta csőlátás. A tények ugyanis makacs dolgok, nem engednek meg mindenféle kilengéseket.

    Tudás nélkül viszont ott a végtelen IT-ezotéria: csak fantázia és képzelőerő kérdése kitalálni egy konteó-mesét, hogy mondjuk milyen háttérhatalom kényszeríthette iPad Air 2 vásárlására a brit IT szakembereket. Lehettek ugye az ufók is, vagy csak a CIA, esetleg maga az Apple, a varázs-marketingjével...etc.
    Ilyenkor csak egy nehézség van: bizonyítani a fantazmagóriádat. Na akkor jön a lelépés, mint például "nem is lenne semmi ertelme koptatnom a billentyuzetet" és társai.
    Utoljára szerkesztette: M2, 2015.03.30. 01:14:31
  • skinnyman
    #18
    Az a baj, hogy egyszeruen tul sok mindent halmoztal fel ebben a topicban, de csak 1-1 hozzaszolasban is ahhoz, hogy barmi affinitasom legyen elkezdeni koptatni a billentyuzetet, hogy rendbetegyem. Ha mindent erinteni akarnek, holnapig itt ulhetnek.
    Ehhez pedig ha hozzavesszuk azt a csolatasu gondolkodasmodot, amirol a hozzaszolasaid arulkodnak, akkor eleg komoly esely van ra, hogy nem is lenne semmi ertelme koptatnom a billentyuzetet, mert valoszinuleg olyan lenne mintha egy teglafalnak magyaraznek. Akinek ennyire csolatasa van valamirol, az ugyis csak azt hallja/latja meg, amit akar.
  • M2 #17
    Cáfolj meg. Mondjuk amit a #11-ben írtam. Nem megy? Csak a fröcsögés és az ugatás?
    Fingod sincs semmiről.
  • M2 #16
    Mondtam, neked a 20 ezres androidos tablet még sok is! Mikor nálad van, megduplázná az intelligenciádat.

    Vannak itt tények, szakértői vélemények és értelmes emberek választása, írtam érveket is, mind az iPad Air 2 mellett szólnak. Itt a TE dolgot lenne cáfolni ezeket - de olyan kevés vagy hozzá, hogy minimum háromszor újra kellene születned!
  • ugh
    #15
    Ipadet kapnak?
    Szegenyeknek nem telik ra, hogy az anyukajukat basszak meg az ego ravatalon..
    Kotelezove tenni azt vegyek meg.
    Ugy is csak pornot neznek rajta munkaidoben.
    A faszom belerakom ebbe a barom vilagba.
    Bocs de az ilyenek mocskosul felbasznak agyilag...
  • Jakuza1
    #14
    "igen, szinte mindig meglátom a hülyeséget a kormányzati döntések és az elszállt fantazmagóriák esetén"

    Szerinted van ertelme egy elfagult Apple fannak ilyesmit magyarazni? Nem lebeg mas M2 es PApichulo haverjanak a szeme elott mas, mint egy nagy alma ikon es onnantol nem is latnak messzebb. Szoval felesleges barmit is elmagyarazni nekik, mert ugy is csak a szokasos mantrat fogjak fujni.
  • skinnyman
    #13
    Hatalmas magabiztossaggal magyarazol annal is sokkal nagyobb baromsagokat.
    4 mondatot irtal le ebben a hozzaszolasodban, abbol az elso egy kozhely, a tobbi 3-ban pedig 4 olyan dolgot allitottal, amikbol egyiknek sincs semmi alapja, semmi magyarazata, semmi alatamasztasa, semmi igazsagtartalma. Nulla. Csak segget csinaltal a szadbol es rafostal a billentyuzetre, ahogy azt barmelyik verfanboy megirigyelte volna. Szerintem meg eletedben nem is lattal meg egy jobb fajta androidos tabletet, amiket epp fikazni probalsz.
    Ami azt illeti, ha minden egyes dolog amit mondtal volna, az ellentetet allitottad volna, az esetek nagy reszeben meglepoen kozel evickeltel volna az igazsaghoz. Ilyen szempontbol mondjuk legalabb konzisztens amit mondasz (konzisztensen baromsag), ezt nem lehet elvitatni.
  • cateran
    #12
    "Az androidos tabletek és az iPad Air 2 még csak nem is egy ligában játszanak, előbbiek szóba sem jöhetnek semmilyen hivatalos felhasználásra!"
    "Az olcsó szar androidos táblagép és egy iPad Air 2 között kábé akkora a különbség, mint a műanyag kínai gyerek-játékfúró és egy profi Makita között."

    Vagy troll vagy, vagy reszvenyes, vagy olyan szinten ostoba, ami meg applefanok kozt is ritka..Azon mondjuk nem fogunk osszeveszni, hogy az Android szar (legalabbis az uj Lollipop) de a tobbi iromanyod netto baromsag, kezdve azzal, hogy BARMILYEN tablet alkalmas munkara...
    Arrol az apple minosegrol mi is a velemenyed, hogy kimehetett 1 olyan update liveba, ami hazavagta a cellular kapcsolatot a gepeken? (ios 8) Milyen minosegellenorzes lehet, ha 1 ilyen enyhen szolva sem apro buggal kimehetett 1 hivatalos frissites? Vagy csak az arcotok nagy? (koltoi kerdes:P)
    http://www.gottabemobile.com/2015/03/11/9-common-ios-8-2-problems-how-to-fix-them/
    Az ilyen oldalak alapjan batran ki lehet jelenteni, hogy pont akkora szar, mint a wp vagy az android..1 centivel sem jobb mar....(hol van mar a G3-4 Power Mac korszak, de akarcsak a Jobs halala elotti trend-diktalo era? Sehol...)
  • M2 #11
    "semmi mast nem lehet csinalni, mint amit az apple bacsi megenged"

    Az android meg a másik véglet, túl nyitott, ami miatt komoly ember még a közelébe se megy. Képzelj el például egy céges igazgatót vagy egy politikust. Tervezetek, kapcsolatok és bizalmas adatok tucatjai vannak a gépén. Használni akarja mondjuk a Waze-t.

    Egy iOS eszközön megteheti, hogy mondjuk csak és kizárólag a tartózkodási helyhez férjen hozzá az app.

    Nézzük mit kell kötelezően megengedni androidon (vagy visszalépni és nem használni sem a Wazet, meg úgy semmi mást se):

    "
    Az alkalmazásnak a következőhöz van hozzáférése:
    Identitás
    saját névjegykártya olvasása
    fiókok hozzáadása vagy eltávolítása
    fiókok keresése az eszközön

    Naptár
    naptári események és bizalmas információk beolvasása

    Névjegyek
    saját névjegyek olvasása
    kapcsolatok módosítása

    Hely
    helyszolgáltató további parancsainak elérése
    hozzávetőleges (hálózatalapú) tartózkodási hely
    pontos (GPS- és hálózatalapú) tartózkodási hely

    SMS
    szöveges üzenetek (SMS) fogadása

    Fotók/Médiaelemek/Fájlok
    USB-tár tartalmának olvasása
    USB-háttértár törlése/módosítása

    Kamera
    fotók és videók készítése

    Mikrofon
    hang rögzítése

    Eszközazonosító és hívásadatok
    telefonállapot és azonosító olvasása

    Egyéb
    a biztonságos rendszerbeállítások módosítása
    szinkronizálási statisztikák olvasása
    adatok fogadása az internetről
    hálózati kapcsolatok megtekintése
    teljes hálózati hozzáférés
    szinkronizálás be- és kikapcsolása
    hangbeállítások módosítása
    rendszerbeállítások módosítása
    rezgés szabályozása
    Bluetooth-eszközök párosítása
    fiókok létrehozása és jelszavak beállítása
    ragadós üzenet küldése
    futtatás indításkor
    szinkronizálási beállítások olvasása
    készülék alvó üzemmódjának megakadályozása
    a készüléken lévő fiókok használata

    A(z) Waze közösségi navigáció frissítésével előfordulhat, hogy az egyes csoportokhoz automatikusan további funkciók lesznek hozzárendelve
    "
  • M2 #10
    Az idő pénz. Minél drágább az embernek az ideje, annál jobban megéri az Apple cucc. A te konkrét esetedben természetesen semennyire.

    Az androidos tabletek és az iPad Air 2 még csak nem is egy ligában játszanak, előbbiek szóba sem jöhetnek semmilyen hivatalos felhasználásra!
  • M2 #9
    Az olcsó szar androidos táblagép és egy iPad Air 2 között kábé akkora a különbség, mint a műanyag kínai gyerek-játékfúró és egy profi Makita között.
    Te most gyakorlatilag azt nem érted, hogy egy építkezésen miért is nem műanyag játékfúrókkal dolgoznak.

    A többi leírt hülyeséged sincs még köszönő viszonyban sem a valósággal, így csak a hit marad neked: mindenki hülye, az angol IT szakemberek és politikusok mind elvakult "almafanboj"-ok és úgy általában a világon is csak te vagy a zseni. Hát persze! :-)
  • skinnyman
    #8
    Bezony, apple cuccokat kell venni, azoknak mindig is a legfobb erve az volt, hogy mocskos sokat lehetett veluk sporolni

    Komolyra forditva a szot:
    -egy android-os tablettel sokkal tobb mindent sokkal hatekonyabban meg lehet csinalni
    -...de ez teljesen lenyegtelen, mert manapsag amit tabletnek neveznek, az semelyik formajaban sem munkara valo
    -pl egy nexus-nak ugyanolyan jo termektamogatasa van, mint egy ajpednek, mikozben fele annyiba kerul, es meg valami kontrollod is van felette: ertsd: ha kiadnak ra egy ronda/lassu/bugos szoftvert (amilyet ios-el rendszeresen csinalnak), akkor nem vagy rakenyszertive, hogy az idok vegezeteig szopj vele, hanem barmikor visszarakhatod barmelyik korabbi verziot, vagy teljesen masik operacios rendszert is felrakhatsz ra. Hivatalosan, legalisan, ingyenesen.
    -egy ipad-en nagyjabol semmi mast nem lehet csinalni, mint amit az apple bacsi megenged, ami 99%-ban a tartalomfogyasztasban merul ki, es semmi masban. Ha erre akarjak nevelni a gyerekeket, nyugodtan adjanak az iskolasoknak ipad-et. Szep uj jovo elebe nezunk!
  • arty
    #7
    nem jön ki rá a csillivilli 5.0 vagy 5.1 vagy mittoménmelyik uj verzio :)
    márpedig ha nem a legujabb a szoftver rajta, használhatatlanná válik* ;)

    *mindentől függetlenül botrány a droidok nemfrissülése, eléggé el van cseszve az egész droid-ökonomia
  • arty
    #6
    igen, szinte mindig meglátom a hülyeséget a kormányzati döntések és az elszállt fantazmagóriák esetén :)) realista vagyok.

    a 200k vs. 3m font bullshit benyeléséhez azért komoly naivitás szükséges :) nemtudom hol melózol, én már elég helyen láttam a papír mentes iroda kudarcát ... de majd most! :DDD

    a tok védi a képernyőt az osztályban zajló csatáktól? ;)
    láttál te már cafatokra tört-tépett tolltartót? :DD
    (spórolós részt nem is értem... a biztosítás mondjuk jó ötlet, de fogalmam sincs, h mennyibe kerülhet, lehet egy teljes körű nagyon drága?)

    mi avul az androidon gyorsan? (kezd leesni, hogy egy almafanbojjal kezdek vitába...)
    pláne egy zárt, kormányzati androidon (de tőlem lehet bármi más is, amit kellően be lehet "zárni", akár egy windows is), ami esetleg biztonságos is lehet, ellenben az alma kétperc alatt törhető szutykaival.. egy képviselőnél talán kicsit fontosabb a biztonság, mint hogy a legmenőbb és legdrágább almás cuccal villoghasson...

    "Meg ez se véletlen ám: "a képviselők közül 209-en már 2012 óta használnak iPadot""
    Jah, a 650-ből tehát még a fele SEM.
    Gazdag laikusok, az a csoda, h nem mind ezt vette.... javárj, a többiek lehet melózni is akartak, arra egy tablet finoman szólva ugye alkalmatlan. Csak mert ők nem ám csak tartalomfogyasztók volnának ám, hanem előállítói is, erősen ....

    Utoljára szerkesztette: arty, 2015.03.27. 20:11:57
  • M2 #5
    Vedd elő a 60 fontost öt (vagy csak fél) év múlva és megtudod. (mindegyik része)
  • cateran
    #4
    Pontosan melyik resze avul el 1 Androidnak, ami miatt 1 altalanos iskolaban sokkal fontosabb lenne 1 500 fontos iPad szemben 1 60 fontos olcso androidossal?
    Csak azert kerdem, mert a fonokom 3 honapja vett 1-et kb 70 fontert az 5 eves fianak, de meg nem mutatja jelet az avulasnak, tokeletes eneklos-zenelos gyerekvideok nezesere....
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2015.03.27. 16:56:26
  • M2 #3
    Hát látom nem te leszel a fejlődés zászlóvivője! :-)
    Gyakran van nálad, hogy egy témában azonnal a problémákat és a negatívumokat látod?

    200 000 font vs. 3 000 000 font
    A gyerekeknek 14 éves kor alatt simán belefér még a spórolásba egy ütés és vízálló tok is, sőt akár egy teljes körű biztosítás is.

    Android gyorsan avul, de egy iPad Air 2 még öt év múlva is nagyon jól használható cucc marad. Meg ez se véletlen ám: "a képviselők közül 209-en már 2012 óta használnak iPadot"
  • arty
    #2
    persze, ha a gyerek nem ejti le, nem lopják el tőle, nem megy tönkre ... a hány év alatt is? :)

    a képviselőknek elméletben ez jó ötlet (noha talán valami kormányzat által üzemeltetett, zárt android jobb lehetett volna), de gyerekeknek szerintem korai még
  • M2 #1
    Teljesen jó döntés. Az iskolákban is sokat lehetne spórolni táblagépekkel.