30
  • bmw
    #30
    Baratom Te marha sotet vagy......

    Jo lenne ha kb 2 percel tovabb gondolkoznal es hatha rajossz, hogy a kornyezetvedelem nem arrol szol, hogy masszunk vissza a fara...... omg.....
    Ha a nap ugyis felperzseli akkor miert nem ugrassz ki az ablakon....

    Chris05: Te vagy a masik fele.....
  • Irasidus
    #29
    Lehet te szuicid és mazochista hajlam vagy, de én és még pár milliárd embertársam nem. És nem szeretnénk kipusztulni. Ha javasolhatom a pusztítást kezd magaddal, mert te is ember vagy...

    "Max a mi életünket keserítheti meg, a bolygó tök jól van közben. "

    Igen erről van. Nem szeretnék "keserűen" élni, de neked mindegy is, hiszen te az emberiség halálát akarod, vagy csak a szenvedését... Rosszindulatú, önpusztító egyén vagy, nem szeretnék veled beszélgetni.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.03.29. 12:56:36
  • Irasidus
    #28
    Elnézést, de azt hittem azt minden gyerek tudja, hogy a környezet nélkül az ember nem tud élni. Elég kétbites az agyad, ha azt gondolod mert a környezetet védem, akkor technológiát utálom, vagy ellenzem. Ugye én ilyet nem állítottam, csak azt, hogy a környezet védelme fontos. Kíváncsi vagyok, hogy környezet nélkül meddig maradnál életben, ja semeddig! Meg arra is, hogy a jelenlegi környezővédelmi intézkedés hiányában mennyire élveznéd környezetedet. Ja semennyire. De most már legalább tudom imádod a szmogot, a nehézfémekkel szennyezett halat, és igazából Csernobil a kedvenc helyed. Hülye vagy.
  • Chris05
    #27
    A Föld köszöni szépen nagyon jól van. Ha kipusztulunk, ha nem a bolygó akkor is tökéletesen lesz. Majd annyi lesz a különbség, hogy más faj kerül az élére. Hülyeség ez az egész szennyezés. Max a mi életünket keserítheti meg, a bolygó tök jól van közben.
  • Jakuza1
    #26
    Inkabb a hozzad hasonlo majmoknak kellene bekoltozni egy szemettelepre.
  • who am I 7
    #25
    akkor mi a f@szért nem másztok vissza a fára? komolyan érthetetlenek az ilyen síró kis pöcsök, akkor másszatok vissza a fára, éljetek erdőben, igyátok meg a hugyotokat, h ne szennyezzétek a természetet. Legszánalmasabb az egészben ilyenkor az, h ugyanúgy használ áramot, pc-t, tv-t néz, házban lakik,sz@rik,hugyozik-szennyez,szemetel stb, az ilyen maki, tehát elég nagy az öko lábnyoma ugyanúgy és örömmel használja a technológiai vivmányokat....de osztja az észt a semmiről. Igen, pusztít az ember, igen elhasznál, igen szennyez és akkor MI VAN? Tehetsz ellene, ha azt csinálod amit az elején írtam, vagy kiugrasz az ablakon Földanya érdekében. Ha az ember elherdálja az egész Földet céltalanul, akkor el lesz herdálva az egész qva Föld, mert ez a qva sorsa, mert ilyen primitív. A nap úgyis felperzselné 4mrd éven belül.
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2015.03.29. 03:34:57
  • Irasidus
    #24
    Én úgy tudom, hogy a növekedés éppen lassul, és 50 év múlva olyan 9 milliárdan leszünk, a népességnövekedés ekkor kezd el negatív irányba fordulni, és egy elöregedő társadalommal kell majd szembenézni akkor. A környezetvédelem mellet a tudomány ami segíthet ebben, legalábbis ha sötétzöldek nem akadályozzák, mint például a génemsítet gazdálkodás esetében, az EU-ban és a sötét középkor idéző Magyarországon. Tudom, hogy lehet jobban csinálni, csak kellő időben kell kapcsolni a politikának.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.03.27. 18:50:22
  • torreadorz
    #23
    Ez egy meddő kérdés. Ha nem tudjuk megszüntetni a féktelen szaporodásunkat akkor igy is, úgy is szabhatjuk.

    Most vagyunk 7 milliárd, 50 év múlva leszünk vagy 13 milliárdan 150 év múlva meg vagy 30 milliárdan... Nincs az a környezetvédelem ami képes lenne meggátolni hogy szétb@sszuk a bolygót amíg a népesség igy növekszik.
  • Irasidus
    #22
    Aha, és vársz 500 millió évet amíg regenerálódik? Én a jelenben élek, te hol? Javaslom olvasd el az előző írásomat is. Itt arról van szó, hogyan élünk, ma, nem arról, hogyan foguk 500 millió év múlva. Ennyire nem értitek miről van szó?
  • Irasidus
    #21
    Egy árva szóval sem mondtam, hogy kihal a földi élővilága. Hova figyelsz? A Tobának meg előbb nézz utána, mielőtt ilyet írsz, hogy "az élet bő 90%-át likvidálta a Földről." Mert közel sem volt ekkora pusztítása. Nézd, itt arról van szó, hogy mi a jelenben élünk, és rohadtul megnehezíti az életünket az, ha tönkretesszük a környezetünket! A múltbéli kihalások meg nem bántanak se minket, se a jelen élővilágát. Ezt azért megérted ugye? Még egyszer, attól mert nem hal ki az emberiség, még rossz az embernek a gazdaságnak és az élővilágnak minden ezzel járó baj. Ezt szeretnénk elkerülni, mert lehet, hogy téged megnyugtat a tudat, hogy nem hal ki a Föld teljes lakossága, csak a jegesmedve, ami éppen egy gyógyíthatatlan betegséget gyógyított volna a jövőben, és neked teljesen mindegy ha milliók halnak bele, kit érdekel igaz, ha az emberiség nem hal ki? Vagy kit érdekel ha éheznek az emberek az éghajlatváltozás miatt, és menekültáradatot a gazdaságok nem tudják már fenntartani és milliók szenvednek, a fő, hogy nem hal ki az emberiség... Lehet téged nem érdekel, sőt talán nem is fog érinteni, de tudd, hogy van aki tovább lát az orránál.
  • gosub
    #20
    Az elmúlt 500millió év alatt akár/közel 500millió faj jött létre, az evolúció nem áll le hogy most elég, természeténél fogva állandóan működik, így fenntartódik a biodiverzitás, csak épp mint minden a fajok száma is hullámzik. Persze, hogy mitől ugrik meg mitől húz bele időnként, az kérdés.
  • Macropus Rufus
    #19
    " Csak a baj az, hogy én nem állítottam olyat amire te válaszoltál."
    ez nem ide jött volna.

    Szóval igazad van, az ember gyorsíthatja. De nem számít semmit az, hogy mi mit teszünk. Ha úgy alakul akkor egy perc alatt minden eltünik a Földről, ha van ember ha nincs. És az, hogy kiírtottunk fajokat nem szép dolog, de ez van. És változott bármit is a rendszer?
    Nem. Eltünt sok állat, és nem borult fel semmi, mert az élet alkalmazkodik. Legfeljebb majd mi is kihalunk.
    Ennyi. Az élet megy tovább.
  • Macropus Rufus
    #18
    "A biodiverzitás megőrzése, védelme a környezetvédelem része! Az élővilág komplexitásában a biodiverzitás megkerülhetetlen tényező, minél kevesebb faj van, annál sérülékenyebb az ökoszisztéma"
    ez igaz. De a Föld története során több kihalási hullám is volt, de az élet soha nem tünt el 100%-ban. 70ezer éve majdnem. Azóta megint egy élettel teli bolygó lett a Föld.
  • Macropus Rufus
    #17
    Igazad van. Csak a baj az, hogy én nem állítottam olyat amire te válaszoltál.
    De ugye az is igaz, ha már szóba hoztad, hogy a Toba vulkán meg az élet bő 90%-át likvidálta a Földről.
    Ha már az írtásoknál járunk. Az eléggé gyors likvidálás volt. Kb. 3-4 év alatt szinte minden élet (még a növények is) megszünt a Földön.



  • Jakuza1
    #16
    Hogyan is gyorsitana a fajok eltuneset az ember. Lasd bolenyek,cetek,balnak,bali/javai/kaszpi/sziberiai tigris,cserepes teknos,az orrszarvufelek,gavial,oriaspanda. Es ez csak a toredeke amit felsoroltam es mind az ember tehet rola es nem csak a kornyezetszennyezessel. Afrikaban sem divik az orvvadaszat es nem pusztitjak a gorillakat, amelyek emiatt a kihalas szelere sodrodtak.
  • Irasidus
    #15
    "Vikingen nyomai kerülnek elő a jég visszahúzódása miatt. És akkor nem voltak ott jeges medvék sem. Igen, lehet ők is ki fognak halni. És akkor most mi van? Igen ennyivel el lehet intézni ezt, ui. ez egy ciklus. 1000 éve meg aggódtak volna, hogy basszus megjelent egy új faj (jegesmedve) és felborítja a táplálék láncot."

    A biodiverzitás megőrzése, védelme a környezetvédelem része! Az élővilág komplexitásában a biodiverzitás megkerülhetetlen tényező, minél kevesebb faj van, annál sérülékenyebb az ökoszisztéma. Ami egy összefonódott egység, ahonnan nem lehet egyetlen elemet (fajt) sem kivenni büntetlenül. Ha kihal egy, azzal több másiknak is sorsát megpecsételed. Azonkívül a genetikai sokféleség tekintetében ehhez ökonómiai szempontok is járulnak: a biodiverzitás lehetőséget nyújt olyan fajok, gének fenntartására, amelyek hasznosítása eddig még nem vált fontossá, de a jövőben azzá válhat. A kultúrába vont növény- és állatfajok esetében egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a rokon „vad” fajok, populációk megőrzésének, mert számos, a szelekció során elveszett vagy meggyengült tulajdonság genetikai feljavításának forrásai lehetnek, nem beszélve a géntranszferrel javított élőlényekről. Ráadásul itt nem csak a jegesmedvéről van szó... Google: miért fontos a biodiverzitás megőrzése?
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.03.27. 14:57:47
  • Jakuza1
    #14
    Meg itt vagy ?
  • NEXUS6
    #13
    Pont ez jutott eszembe nekem is.

    Amúgy az előző pár ezer év alapján olyan 500 évenként váltakozott egy melegedési és lehűlési periódus a mostani felmelegedés kb 200-300 éve tart lassan elérjük a csúcsát. Aztán elvileg jön egy lehűlés, remélem nem egy komoly eljegesedés, ami tart megint 100 000 évig.

    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.03.27. 13:23:18
  • Macropus Rufus
    #12
    nem kell 3milió évben gondolkodnunk. Elég csak 1000-1500 évben. Akkor már volt ember és nem volt jég a Grönlandon. Nyitott volt az északi átjáró, stb...
    Vikingen nyomai kerülnek elő a jég visszahúzódása miatt. És akkor nem voltak ott jeges medvék sem. Igen, lehet ők is ki fognak halni. És akkor most mi van? Igen ennyivel el lehet intézni ezt, ui. ez egy ciklus. 1000 éve meg aggódtak volna, hogy basszus megjelent egy új faj (jegesmedve) és felborítja a táplálék láncot.
    Ez vonatkozik a felmelegedésre is. 1000-1500 évvel ez elött ott nem volt jég, aztán lett. Tehát hűlni kezdtünk. Namost a mai ember mit tenne? Kötelezővé tenné a foszilis tüzelő anyagok használatát és a kocsikból csak olyan mehetne az utakon amik co2 kibocsájtása méterenként 2kg. Igen sajnos lesznek állatok mik végleg kihalnak és lesznek olyanok amik kialakulnak. Lehet az ember is meg fogja szívni. Ez van. De ez ellen tenni nem lehet semmit. És nem hinném, hogy gyorsítjuk a folyamatokat. Ez egy duma.
    És ugye még az is egy talány a hozzáértőknek, hogy mi a fenéért nőt az Déli sark jege...

    http://news.nationalgeographic.com/news/2013/04/130401-global-warming-antarctica-sea-ice-science-environment/

    ez szintén a fenti cikkben van:

    "As of 2012, the area of Arctic sea ice around the North Pole had shrunk to 1.58 million square miles (4.1 million square kilometers)—the smallest measurement since 1979, when satellite observations began."

    és ugye ott van az is, hogy 79 óta 2012-es volt a legkisebb az Északi Sark jege. Tehát azóta nőt is most megint csökkent...
  • NEXUS6
    #11
    Na mi van morci!?

    Amúgy te jöttél ide kiskomám! De feleslegesen mert még egy értelmes szót nem tudtál összehozni a személyeskedésen kívül.
    ;)
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.03.27. 11:12:01
  • gosub
    #10
    A valaha élt élőlények biodiverzitása tükrében (200millió és 1milliárd közötti fajszám) pár évtized alatt pótolnia kéne a természetnek új fajokkal amik esetleg kihalnak a környezetváltozás miatt. Legalábbis a számok ezt diktálják
  • Jakuza1
    #9
    Elbucsuztal? Vegre, elhuzol? Vidd magaddal molnibalage fotrollt is. :)
  • Ender Wiggin #8
    A melegedés jó alap arra, hogy kölönbözőként csűrve zsarolható legyen a világ. Miközben pont a déli-srak jegéből vett minták bizonyítják, hogy ennél sokkal melegebb is volt már többször is.
  • Szvasztika
    #7
    Hisztériakeltés a köbön !
  • NEXUS6
    #6
    Én csupán a címre kérdeztem volna rá, csak mert tévedés.
  • NEXUS6
    #5
    Amúgy olvastad az #1-et? De úgy tűnik te inkább látod előre, hogy mit fogok írni, ez esetben nem is kell itt fórumozgatnod, csá viszlát!
    ;)
  • Jakuza1
    #4
    Tudjuk Nexus, nincs kornyezetszennyezes. Nem gond, ha van kis karosanyag kibocsatas a legkorbe, CO2,metan stb, nem gaz ha melegednek es savasodnak az oceanok.
    Es te allitolag zold vagy ezekkel a megnyilatkozasokkal. :) Hogyne.
  • valamit
    #3
    Örüljön a köcsög Északi-sark, hogy maradt belőle még valami, lakhatatlan egy vidék még most is. Carpe diem! Sivatagban tudnak milliószámra élni ott nem, legyen Európa is sivatag inkább!

    :P
  • Irasidus
    #2
    Nem is életek akkor még jegesmedvék... Idézet: "Mi több, a folyamat a teljes táplálékláncot negatívan érinti, hiszen már az első láncszemként felfogható moszat is eltérő időben „virágzik”, de egyes kutatók szerint az itt mért melegebb hőmérsékletek hatására a délebbi régiók időjárása is abnormálissá válik, mégpedig a tengeráramlások módosulása miatt." Nem három millió éve élünk, hanem ma - és attól még, hogy nem hal ki az emberiség, vagy a föld összes lénye, nem hiszem, hogy egy szal-al elintézhető, ekkora környezetváltozás.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.03.26. 16:20:12
  • NEXUS6
    #1
    3 millió éve sem volt egész évben meglevő összefüggő jégtakaró, szal?