12
-
rajdi #12 Érdekes, az én itthoni szolgáltatóm külföldi. Ha elutazom külföldre ahol meg ő van otthon, akkor is szívok. Nem logikus. Ráadásul azt nem értem, hogy ezt miért EU gazdasági szinten vitatják / szabályozzák? Nem a szolgáltatóknak kéne erről dönteni? Vagy az egy utópia lenne? :o) -
#11 Ismet a penzvilag lobbyja gyozott, Ennyi. -
#10 Ja. -
Papichulo #9 Mar ertem, hipokrita vagy... :) -
#8 Akkor nagyon félreértetted (már megint). Egy hozzászólásban lévő felvetések egymásnak ellentmondhatnak, ha más-más szempontból nézzük a dolgokat, pont arra világított rá a hozzászólásom - vagyis hogy sokféle szempont van.
Ha a személyem érdekel, nekem teljesen mindegy, én mindegyik megoldást kihasználom.
Pl. az Unió léte ellen felszólalok, ahol csak tudok, mert nyilvánvalóan Európa nemzeteinek és kultúrájának a koporsója, de személyesen persze, hogy kihasználom, külföldön tanulok és dolgozom ill. Magyarországról pikk-pakk küldöm el az anyagot, máshova vagyok bejelentve stb.
Ez csak egy újabb példa az oxymoronakra. ;-) -
Papichulo #7 Szamomra ugy tunt, hogy a kozteherviseles kivanatos, mig a homogenizacio az elvettendo szamodra... ez igy oxymoron ;)
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.26. 09:00:03 -
#6 De az. Azért írtam. -
Papichulo #5 A tehermegosztas az nem homogenizacio?
ps: Go USE! :) -
#4 Így van, emiatt kellene egy teljesen új rendszert bevezetni, igazságosan megosztani a terheket, bevételeket, de ennek nem kellene megmutatkoznia a díjszabásban.
Mellesleg az EU minden homogenizáló törekvése nemzetellenes, az Európai Egyesült Államokat idézi. Ennek ti hárman alább (meg sok millióan) örültök, de mi néhányan nem. ;-) -
Cat #3 A helyzet bonyolultabb. Nyáron a déli országokba több millióan utaznak nyaralni az északi országokból, akár többszörösére növelve a hálózati terhelést. Ha nincs díj, akkor az északiaknak (skandinávia, németország, anglia) csak az ingyenbevételről kell lemondaniuk, ami anélkül áramlik hozzájuk, hogy bármit csináltak volna, míg a délieknél (olasz, görög és spanyolország) szezonálisan nagyon megnövekszik a forgalom, míg télen kihasználatlan kapacitások vannak, ami megdrágítja az üzemeltetést. -
Papichulo #2 Kulfoldon egy masik ceg infrastrukturajat hasznalod, melyert ok reszesedni szeretnenek az altalad fizetett dijbol, ellenben a hazai szolgaltatod sem akar lemondani az altalad generalt haszonrol, ergo ilyenkor ket helyre fizetsz... -
#1 Magyarázza már meg valaki. hogy ha minden országban ki van építve az infrastuktúra, amit amúgy is használnak, akkor milyen alapon drágább a telefonhasználat, ha oda megyek...? Ez olyan, mintha nekem többet kéne fizetnem más országban az autópálya használatért, csak azért, mert nem az adott ország állampolgára vagyok. Röhej...