17
  • TokraFan
    #17
    Egész másról beszélsz! Én a cikk kapcsán írtam azt, amit...próbáld értelmezni!
  • Zero001
    #16
    Ennek ellenére még éhséglázadással soha nem lett megállítva a technikai fejlődés.
  • Zero001
    #15
    Zenésznek lenni a történelem során néhány kiugró kivételtől eltekintve (elképesztő tehetségek és az 1960-2000 közt csinált sztárok) mindig is csóróság volt, meg éhkopp.

    Nem nagyon láttál még szellemi munkát közelről, ugye? Másképp nem mondanál ilyen hülyeséget.
  • zola2000
    #14
    Amíg a föld alkalmas lesz az életre, addig az evoluciónak nem lesz vége ez egyértelmű, még az is lehet hogy nem halunk ki, hanem továbbfejlődünk évmilliók-milliárdok alatt minden lehet :)
    De ha a robotokra gondolsz azt nem hinném, amíg emberek hozzák létre az ai-t addig nagyjából ismerni fogjuk a képességeit-korlátait, lehet felső szabályokat adni a rendszer számára, az is baromság, hogy majd az ai alulról "rootolja" magát, hogy elpusztítsa az emberiséget.
    Ami érdekes, hogy hogy jelenik ez meg, az hogy a robotok emberiek lesznek: amerikai/nyugati kultúrákban mindíg negatívan, hogy majd öntudatra ébrednek, és agresszívek lesznek, hogy szolgák, de szinte mindíg negatívan.
    japán/keleti kultúrákban meg inkább pozitívan, hogy majd egyre inkább emberiek, emberi érzelmeik lesznek. (jó, az amerikai terminátor filmben is a gép "megtanulta" az emberi érzelmeket, de valahogy nem az a jellemző onnan, illetve volt Johny az 5ös robot, de ilyenkor abban a kultúrában valahogy mindíg egyfajta gyerekes felhangot érzek vagy nemtudom, míg a másikban ... a virtues last rewardben a robotok sem voltak gyilkológépek sőt, vagy elég annyit írni hogy kagemine rin - kokoro illetve még a ps1es suikoden jut eszembe, ahol a robot halála után többszáz évvel is gyászolta tervezőjét ... stb. ilyesmi történetek jönnek elő ha robotokról van szó, amerikaiaknak meg valahogy nemcsak a robot témában, hanem szinte mindig a gyilkosságon jár az eszük)
  • batman
    #13
    azért sok embernek el kéne kezdeni barátkozni a gondolattal, hogy at ember nem feltétlenül lesz a földi evolúció vége...
  • zola2000
    #12
    Csak társadalmi elfogadottság kérdése, és az énekesek is munka nélkül maradnak koncerteken már ma is: https://youtu.be/UOqToU5r7b8 ez hologramm, és a yamaha által kiadott vocaloid nevű énekhang szintetizátor.

  • kvp
    #11
    "Harmadrészt ha nem is így lesz, mert mondjuk sose lesz csoda AI, akkor sem tök mindegy, mert a tanulatlan buta emberek is emberek, és kurvára nem fognak csendben éhen halni a kedvedért."

    Ellenben ha van eleg olcso es hatekony robot, akkor azok ingyen halomra lovik a szegenyeket. A mernokok meg joreszt vegignezik, mert ok szeretnek megtartani a munkajukat. Viszont egyetlen csavarkulcs eleg a fogaskerekek kozze (tehat egyetlen 'lazado' mernok) es akkor megeshet, hogy a robotok a nagytokes tulajdonosaikat lovik halomra vagy esetleg mindenkit aki mozog, jobb esetben meg senkit.

    A rugalmas robotok viszont azert elonyosebbek, mert konnyebb oket emberi kornyezetben hasznalni. Igazabol a rugalmas helyett eleg lenne a 'puha' robot kifejezes, mert az, hogy belul mennyire kemeny senkit nem erdekel. Viszont a puha burkolathoz egy rugalmas kulso kell, ami hasonlo az emberi borhoz, igy konnyebb pl. apolo robotot kesziteni, ami kek foltok okozasa nelkul is fel tud emelni valakit.
  • nlght
    #9
    Elég ha kb. 35-40%-ot elér a munkanélküliség és elkeseredett éhséglázadások és puccsok jönnek. A robotgyártó multik meg megvonják a vállukat és viszik a robotgyártást egy szegényebb országba, ahol tárt karokkal várják majd őket. Vagy lesz egyszer világszerte egységes alapjövedelem minden ember számára és a robotok dolgoznak helyettünk (amire 1% esélyt se látok) vagy csúnya világ lesz kb. 20 éven belül. Már most óriási különbségek vannak a társadalomban, képzeld milyen lesz később.

    "Széles bázisú kutatások alapján úgy tűnik, hogy mostanra a világ lakosságának leggazdagabb 1 százaléka szerezte meg a teljes vagyon több mint 48 százalékát. Eközben a világ lakosságának szegényebbik fele együtt csak a teljes vagyon 1 százaléka felett rendelkezik, míg a felső 10 százaléknál van a vagyon 87 százaléka." És ez a különbség még komoly AI nélkül jött létre...
  • Archenemy
    #8
    "ha a tanulatlan, semmihez nem értő manuális munkát végző népség alól kirántják a szőnyeget"

    Ja, pl. zenészek:
    http://www.bbc.com/future/story/20140808-music-like-never-heard-before

    De amúgy egy "igazi" AI hamar mindenben jobb tudna lenni, mint az emberek, tehát minden munkát jobban el tudna végezni, tehát nem csak a buta fogatlan parasztok lennének munka nélkül, hanem előbb-utóbb az orvosok meg a mérnökök is.

    Harmadrészt ha nem is így lesz, mert mondjuk sose lesz csoda AI, akkor sem tök mindegy, mert a tanulatlan buta emberek is emberek, és kurvára nem fognak csendben éhen halni a kedvedért.
  • Zero001
    #7
    Hjah, mindig ez van, ha a tanulatlan, semmihez nem értő manuális munkát végző népség alól kirántják a szőnyeget valami automatizálással.

    Gondolom a liftkezelő-szakszervezet is hangosan óbégatott, amikor már bárki megnyomhatta a gombot...
  • CairoJack
    #6
    A főoldali képet látván azt hittem, hogy az "Antigravity boots" jön. Jobb lett volna. Bár ez sem rossz.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.03.24. 16:25:34
  • Tetsuo
    #5
    Ez egy lefordított reklám. Természtesen ilyen cipő nincs is. Ha lenne, olvashatnánk a működéséről, le lenne védve a technológia, viideókkal demonstrálnák stb. Ez egy hóbortos dizájner vagy részeg mérnök ötlete, semmi egyéb.
  • Tetsuo
    #4
    A cipő világítása tetszik legjobban, kb. az a leghasznosabb funkciója. :-D
  • TokraFan
    #3
    Ez megint milyen agyatlanul megírt cikk? Attól válnak szociálisan elfogadottabbá a robotok, mert ha összeütközik vele az ember, akkor puha meleg finom érzés lesz, és nem okoz balesetet? Te jó ég, ez már az újságírás legalja...

    Szociális elfogadottságról a robotokkal kapcsolatban sokkal inkább a munkahelyek, illetve azok tömeges megszűnése kapcsán lenne érdemes beszélni....
  • paby88
    #2
    nekem is ez jutott eszembe egyből :D
  • Zero001
    #1
    Jön a T-1000. Végünk.
    Utoljára szerkesztette: Zero001, 2015.03.24. 15:05:43