4
  • who am I 7
    #4
    az ember gyarló, hataloméhes, kapzsi. kár ezen síránkozni, hogy nem minden egyes ember önzetlen szűz mária, ilyen sajnos az univerzumunk természete...lehet harcolni ellene, tessék :D
  • kvp
    #3
    A cikket roviden osszefoglalva nem Orvell-i, hanem Huxley-i vilag fele haladunk es ez szinte senkit sem zavar, viszont a tobbseg onkent tamogatja.

    A szep uj vilagban hasznalt legalis kabitoszer hasznalati es mukodesi mintaja nagyon hasonlit a THC-ra, aminek az egyetlen mellekhatasa, hogy hosszu tavon birka lesz tole az ember. Nem veletlen engedelyezik egyre tobb orszagban, mivel a vezetok felismertek, hogy kiterjedt hasznalata elonyos a jelenlegi globalis kapitalizmus fenttartasa szempontjabol.
  • dartois83
    #2
    Jó hozzászólás és tényleg igaz, az internet talán a 20. század második felének legnagyobb technikai vívmánya, persze az űrtechnológia és a nukleáris energia mellett. Meg talán a sugárhajtású repülés. :)
  • MasterMason
    #1
    A digitális világ szerintem (és ez lehet túlzásnak hangozhat) olyan jelentőséggel bír, mint amikor ember megtanult tüzet csiholni. Persze beszélhetünk arról is, hogy mennyire szörnyű dolog, hogy emberek mártják meg egymásban a kést, meg vágják el vele emberek torkát, de mégsem ez alapján ítéljük meg a kést sem mint eszközt.

    Hihetetlenül csodálatos dolog az internet és még nagyon sok hihetetlen technológiai és társadalmi változásokat fog előidézni , gyakorlatilag olyan az internet mint varázsgömb amelybe belenézel és bármit megtudhatsz helytől függetlenül.

    Gyakorlatilag egy nyitott egyetem a legnagyobb könyvtárral és tudástárral ami valaha létezett.

    És annak ellenére, hogy a hatalom ellenőrizni akarja még nem megengedett eszközökkel is, megállíthatatlanul biztonságosabbá fogja tenni világunkat mert az emberek a társadalom tagjai folyamatosan kapcsolatban lehetnek egymással.

    Szerintem ez a nagyon gyors adatcsere a társadalom tagjai között már önmagában is képes lesz megakadályozni, hogy Orwelli világ alakulhasson ki.